Όχι.. καμια δεν ειναι απο.οσο ξερω..μην τα θες όλα δικά σου...!!!Μάλιστα. γι αυτό διαβάζω στο site ότι είναι για εσωτερική χρήση. Η τσιμεντοσαίνδα (όπως αυτές) όμως φαντάζομαι ότι δεν είναι και πυράντοχη.

Αμα σου πω τι θέλει κανονικά άστο...
Όχι.. καμια δεν ειναι απο.οσο ξερω..μην τα θες όλα δικά σου...!!!Μάλιστα. γι αυτό διαβάζω στο site ότι είναι για εσωτερική χρήση. Η τσιμεντοσαίνδα (όπως αυτές) όμως φαντάζομαι ότι δεν είναι και πυράντοχη.
Μπαμπη, μιλάμε για την μισή πίεση φίλε. Είναι δυνατόν?
Όχι δεν χρειάζεται..Θεωρώ ότι περισσότερο οπτικό είναι για τον Τάσο...παρά ουσιώδες πρακτικό..Χρειάζεται όμως; ρωτάω γιατί όπως έγραψα σε άλλο ποστ, θα χρειαστει να αντικαταστησω μια σιδερένια δεξαμενή που βρίσκεται εκτεθιμένη σε ταράτσα με πλαστική.
Για προστασία για τον λογω που αναφερεις ναι..αλλα και με την κατάλληλη βαφή..ΟΚ, πάντως από το να είναι εκτεθειμένο το πλαστικό χύμα, κάτι θα προστατεύει η τσιμεντοσανίδα.
Το πυράντοχη πάντως μ' ενδιαφέρει περισσότερο. Στα 10 μέτρα υπάρχουν πεύκα.....Αν γίνει μπαμ, θα λιώσει σαν κεράκι το πλαστικό.....Για προστασία για τον λογω που αναφερεις ναι..αλλα και με την κατάλληλη βαφή..
Πρακτικά μια δεξαμενή πλαστική είναι φτιαγμένη για να βρέχεται..
Το πυράντοχη πάντως μ' ενδιαφέρει περισσότερο. Στα 10 μέτρα υπάρχουν πεύκα.....Αν γίνει μπαμ, θα λιώσει σαν κεράκι το πλαστικό.....
Για προστασία για τον λογω που αναφερεις ναι..αλλα και με την κατάλληλη βαφή..
Πρακτικά μια δεξαμενή πλαστική είναι φτιαγμένη για να βρέχεται..
Ακριβώς αυτό...Αν μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση, όταν λέμε πυράντοχο δεν εννοούμε υλικό που δεν καίγεται, αλλά υλικό που δεν επιτρέπει την μεταφορά θερμότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πυραντίσταση).
Ο πετροβαμβακας είναι όντως ένα υλικό που αντιστέκεται στην θερμότητα αλλά θέλει όπως σωστά είπες επικαλυψη..Τέτοιο υλικό είναι τα πανελ πετροβάμβακα (ΟΧΙ πολυουρεθάνης). Θωρώ ότι τα 5cm θα σε καλύψουν. Μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα ή β' διαλογής ώστε να μειώσεις το κόστος.
View attachment 241502
Εναλλακτικά για να μειώσεις αρκετά το κόστος, μπορείς να βάλεις πετροβάμβακα ανάμεσα σε 2 τσιμεντοσανίδες (σαντουιτς). Το κόστος του πετροβάμβακα είναι ασήμαντο.
Όχι δεν είμαι ο κατάλληλοτερος..Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι απαιτούν μελέτη κατασκευής, οπότε καταληλότερος για να απαντήσει είναι ο Κωστής @KOSSTV γιατί πρέπει να υπολογιστούν μεταλλικές κατασκευές, εφαρμογή, μονώσεις, ανεμοπιέσεις, αγκιστρώσεις, βαψίματα κτλ
Θα ήθελα όμως να μείνω στο ότι στα 10μ έχεις πεύκα. Αν αφήσουμε το ότι αυτό από μόνο του προϋποθέτει εμπλοκή με δασαρχείο, πολεοδομία, κακούς γειτόνους κτλ και πάμε στην δική σου μέριμνα ώστε να αποφύγεις τυχόν επέκταση φωτιάς από τα πεύκα στην δεξαμενή και στην συνέχεια στο σπίτι, τότε αλλάζει ριζικά η σκέψη για οποιαδήποτε απλή κατασκευή.
Εγώ θα πρότεινα την τσιμεντοσανιδα και από έξω κάποιο πυραντοχο χρώμα που θα συμβάλει στη μη ευκολη εξαπλωση της φωτιά..Το πυράντοχη πάντως μ' ενδιαφέρει περισσότερο. Στα 10 μέτρα υπάρχουν πεύκα.....Αν γίνει μπαμ, θα λιώσει σαν κεράκι το πλαστικό.....
αυτο το εγραψα επειδη δυο χρονια πριν κανω την εφαρμογη λεμονι-ξυδι, ειχα πληρωσει μαστορα να καθαρισει τον ιδιο χωρο απο τον μυκητα με χλωρινη.Λευκο ξυδι και λεμόνι. Το εχω κανει και μου φανηκε απειρως ποιο ευκολο απο την χλωρινη
Αυτο το εγραψα για να διαχωρισω την θεση μου απο το "για πάντα" του βιντεο. Δεν εγραψα ποτε οτι ο μυκητας σκοτωθηκε μονιμα και δεν θα επανελθει. Δεν γνωριζα καν οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο.Εχει περασει μονο ενας χρονος, οποτε το για παντα θα το δω οταν ερθει
Το τελικο μου συμπερασμα απο αυτην εδω την συζητηση ( και απο πλευρας μου να την κλεισω οριστικα, μιας και θεωρω οτι οι αποψεις ακουστηκαν και δεν υπαρχει νοημα για την συνεχιση της) ειναι οτι εχεις το δικαιο με το μερος σου. Την επομενη φορα που θα χρειαστει, θα χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προιον οπως αυτο που προτεινεις.Να σου απαντήσω ότι ναι και το λεμονόξυδο είχα δοκιμάσει μεταξύ άλλων.Καθάριζε ο "λεκές" αλλά όχι εντελώς και αυτό γιατί μάλλον ο μύκητας δεν ήταν μόνο στην επιφάνεια του τοίχου.
Πριν και Μετά την χρήση του Bison:
Εννοείται ότι από μεσα θα το μόνωσης και από έξω σαν τελευταιο χερι βάζεις πυραντοχο χρώμα..Κι αν βρέχεται από την βροχή η τσιμεντοσανιδα; Υπάρχει κατασκευή με σκέπαστρο δεν θα είναι εκτεθειμένο 100% αλλά με τον αέρα όσο να ναι θα βρέχεται.
Κανείς δεν έχει το αλάθητο.Κι εμένα κάποιος από εδώ μέσα μου είχε προτείνει το Bison.αυτο το εγραψα επειδη δυο χρονια πριν κανω την εφαρμογη λεμονι-ξυδι, ειχα πληρωσει μαστορα να καθαρισει τον ιδιο χωρο απο τον μυκητα με χλωρινη.
τον εβλεπα να τριβει ατελειωτα εναν χωρο περιπου 5χ5 που πραγματικα αισθανθηκα οτι τον εβαζα σε καταναγκαστικα εργα. Του εδωσα 10 ευρω μεγαλυτερο μεροκαματο απο αυτο που ειχαμε συμφωνησει. Αν δεν εκανε κατι σωστα δεν μπορω να το ξερω. Εγω οταν το εκανα, με ενα καλο σκουπισμα εδιωχνα την μαυριλα.
Αυτο το εγραψα για να διαχωρισω την θεση μου απο το "για πάντα" του βιντεο. Δεν εγραψα ποτε οτι ο μυκητας σκοτωθηκε μονιμα και δεν θα επανελθει. Δεν γνωριζα καν οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο.
ημουν πιστευω ακριβης σε αυτο που εγραψα.
Το τελικο μου συμπερασμα απο αυτην εδω την συζητηση ( και απο πλευρας μου να την κλεισω οριστικα, μιας και θεωρω οτι οι αποψεις ακουστηκαν και δεν υπαρχει νοημα για την συνεχιση της) ειναι οτι εχεις το δικαιο με το μερος σου. Την επομενη φορα που θα χρειαστει, θα χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προιον οπως αυτο που προτεινεις.
Καλημέρα ΜπάμπηΜια απ’τα ίδια…
Στην αρχή νόμισα οτι κάπου είχε τσακίσει η σωλήνα.
Αυτό το διάστημα λείπω απ’την Αθήνα αλλά όταν γυρίσω θα το ψάξω γιατί σίγουρα κάτι συμβαίνει με την εγκατάσταση.
Καλημέρα Μπάμπη
Τελικά είχε βάλει ανάποδα τις παροχές το αστέρι που βρήκα.
Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι, το μπλε είναι το κρυο, ήμαρτον. Τες πα, τέλος καλό όλα καλά. Δεν τσεκάρεις κ εσύ?
Η δεξαμενή είναι άδεια τώρα ή έχει κάποια ποσότητα μέσα ??
Ρωτάω γιατί αν είναι άδεια μπορείς να τοποθετήσεις έναν μετρητή ύψους https://www.mafou.gr/stathmodiktis-petreleou-watts και βάζοντας πετρέλαιο κάθε κάποια λίτρα να σημειώνεις επάνω στο καντράν και το αντίστοιχο νούμερο.
Παλαιά βάζαμε ένα Ταυ στην έξοδο της δεξαμενής με ένα μικρό διακόπτη και μετά μια σωλήνα διάφανη πλαστική που ανέβαινε προς τα επάνω στο εξωτερικό τοίχωμα της δεξαμενής και εκεί επάνω σημειώναμε την στάθμη ανάλογα με το περιεχόμενο. Δηλ στα 100 λίτρα έβαζες μια γραμμή και ούτω καθ΄εξής.
Όχι γιατί η σωλήνα του ζεστού μόνο φεύγει από το ηλιακό απλώς αντί να την συνδέσει στην έξοδο του ζεστού στο ηλιακό την έβαλε στην είσοδο του κρύου νερού του ηλιακού.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.