Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάλιστα. γι αυτό διαβάζω στο site ότι είναι για εσωτερική χρήση. Η τσιμεντοσαίνδα (όπως αυτές) όμως φαντάζομαι ότι δεν είναι και πυράντοχη.
Όχι.. καμια δεν ειναι απο.οσο ξερω..μην τα θες όλα δικά σου...!!!:p
Αμα σου πω τι θέλει κανονικά άστο...

Χρειάζεται όμως; ρωτάω γιατί όπως έγραψα σε άλλο ποστ, θα χρειαστει να αντικαταστησω μια σιδερένια δεξαμενή που βρίσκεται εκτεθιμένη σε ταράτσα με πλαστική.

Μπαμπη, μιλάμε για την μισή πίεση φίλε. Είναι δυνατόν?

Μια απ’τα ίδια…
Στην αρχή νόμισα οτι κάπου είχε τσακίσει η σωλήνα.
Αυτό το διάστημα λείπω απ’την Αθήνα αλλά όταν γυρίσω θα το ψάξω γιατί σίγουρα κάτι συμβαίνει με την εγκατάσταση.

Χρειάζεται όμως; ρωτάω γιατί όπως έγραψα σε άλλο ποστ, θα χρειαστει να αντικαταστησω μια σιδερένια δεξαμενή που βρίσκεται εκτεθιμένη σε ταράτσα με πλαστική.
Όχι δεν χρειάζεται..Θεωρώ ότι περισσότερο οπτικό είναι για τον Τάσο...παρά ουσιώδες πρακτικό..

• Like
Reactions: NassosT
ΟΚ, πάντως από το να είναι εκτεθειμένο το πλαστικό χύμα, κάτι θα προστατεύει η τσιμεντοσανίδα.
Για προστασία για τον λογω που αναφερεις ναι..αλλα και με την κατάλληλη βαφή..
Πρακτικά μια δεξαμενή πλαστική είναι φτιαγμένη για να βρέχεται..

Το πυράντοχη πάντως μ' ενδιαφέρει περισσότερο. Στα 10 μέτρα υπάρχουν πεύκα.....Αν γίνει μπαμ, θα λιώσει σαν κεράκι το πλαστικό.....

• Like
Reactions: NassosT
Το πυράντοχη πάντως μ' ενδιαφέρει περισσότερο. Στα 10 μέτρα υπάρχουν πεύκα.....Αν γίνει μπαμ, θα λιώσει σαν κεράκι το πλαστικό.....

Αν μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση, όταν λέμε πυράντοχο δεν εννοούμε υλικό που δεν καίγεται, αλλά υλικό που δεν επιτρέπει την μεταφορά θερμότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πυραντίσταση).
Τέτοιο υλικό είναι τα πανελ πετροβάμβακα (ΟΧΙ πολυουρεθάνης). Θωρώ ότι τα 5cm θα σε καλύψουν. Μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα ή β' διαλογής ώστε να μειώσεις το κόστος.
1730968579207.png

Εναλλακτικά για να μειώσεις αρκετά το κόστος, μπορείς να βάλεις πετροβάμβακα ανάμεσα σε 2 τσιμεντοσανίδες (σαντουιτς). Το κόστος του πετροβάμβακα είναι ασήμαντο.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι απαιτούν μελέτη κατασκευής, οπότε καταληλότερος για να απαντήσει είναι ο Κωστής @KOSSTV γιατί πρέπει να υπολογιστούν μεταλλικές κατασκευές, εφαρμογή, μονώσεις, ανεμοπιέσεις, αγκιστρώσεις, βαψίματα κτλ

Θα ήθελα όμως να μείνω στο ότι στα 10μ έχεις πεύκα. Αν αφήσουμε το ότι αυτό από μόνο του προϋποθέτει εμπλοκή με δασαρχείο, πολεοδομία, κακούς γειτόνους κτλ και πάμε στην δική σου μέριμνα ώστε να αποφύγεις τυχόν επέκταση φωτιάς από τα πεύκα στην δεξαμενή και στην συνέχεια στο σπίτι, τότε αλλάζει ριζικά η σκέψη για οποιαδήποτε απλή κατασκευή.

Αν μου επιτρέπετε μια μικρή παρέμβαση, όταν λέμε πυράντοχο δεν εννοούμε υλικό που δεν καίγεται, αλλά υλικό που δεν επιτρέπει την μεταφορά θερμότητας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πυραντίσταση).
Ακριβώς αυτό...
Ορισμενα μαγαζια χρειαζονται πιστοποίηση από την πυροσβεστική και πρεπει να χρησιμοποιησου τετοια υλικά στην έξοδο του...δηλ το καταλληλο υλικό να καθυστερεί την ανάπτυξη φωτιας κατά 20 η 30 λεπτά προκειμένου να γίνει εκκένωση του κόσμου...
Τέτοιο υλικό είναι τα πανελ πετροβάμβακα (ΟΧΙ πολυουρεθάνης). Θωρώ ότι τα 5cm θα σε καλύψουν. Μπορείς να βρείς και μεταχειρισμένα ή β' διαλογής ώστε να μειώσεις το κόστος.
View attachment 241502

Εναλλακτικά για να μειώσεις αρκετά το κόστος, μπορείς να βάλεις πετροβάμβακα ανάμεσα σε 2 τσιμεντοσανίδες (σαντουιτς). Το κόστος του πετροβάμβακα είναι ασήμαντο.
Ο πετροβαμβακας είναι όντως ένα υλικό που αντιστέκεται στην θερμότητα αλλά θέλει όπως σωστά είπες επικαλυψη..
Για αυτό και ανεφερα ότι το κόστος πάει αλλού...
Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι απαιτούν μελέτη κατασκευής, οπότε καταληλότερος για να απαντήσει είναι ο Κωστής @KOSSTV γιατί πρέπει να υπολογιστούν μεταλλικές κατασκευές, εφαρμογή, μονώσεις, ανεμοπιέσεις, αγκιστρώσεις, βαψίματα κτλ

Θα ήθελα όμως να μείνω στο ότι στα 10μ έχεις πεύκα. Αν αφήσουμε το ότι αυτό από μόνο του προϋποθέτει εμπλοκή με δασαρχείο, πολεοδομία, κακούς γειτόνους κτλ και πάμε στην δική σου μέριμνα ώστε να αποφύγεις τυχόν επέκταση φωτιάς από τα πεύκα στην δεξαμενή και στην συνέχεια στο σπίτι, τότε αλλάζει ριζικά η σκέψη για οποιαδήποτε απλή κατασκευή.
Όχι δεν είμαι ο κατάλληλοτερος..
Χρειάζεται μηχανικός μηχανολόγος που κάνει εγκατάσταση συστημάτων πυρόσβεσης και αποφυγής κινδύνου πυρκαγιάς..
Εκείνος κάνει την εξολοκλήρου μελέτη και εποιτα τα κάθε συνεργιο εφαρμόζει κατά γράμμα το έργο ειδαλος δεν περνει έγκριση.. έχω μπει σε τετοιο έργο και δεν είναι και εύκολο...
Άσε το κομμάτι του δασαρχειο που περιπλέκεται πάρα πολύ το θέμα..
Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να μπει σε τετοια διαδικασία ο Τάσος..

Εγώ θα πρότεινα την τσιμεντοσανιδα και από έξω κάποιο πυραντοχο χρώμα που θα συμβάλει στη μη ευκολη εξαπλωση της φωτιά..

Λευκο ξυδι και λεμόνι. Το εχω κανει και μου φανηκε απειρως ποιο ευκολο απο την χλωρινη
αυτο το εγραψα επειδη δυο χρονια πριν κανω την εφαρμογη λεμονι-ξυδι, ειχα πληρωσει μαστορα να καθαρισει τον ιδιο χωρο απο τον μυκητα με χλωρινη.
τον εβλεπα να τριβει ατελειωτα εναν χωρο περιπου 5χ5 που πραγματικα αισθανθηκα οτι τον εβαζα σε καταναγκαστικα εργα. Του εδωσα 10 ευρω μεγαλυτερο μεροκαματο απο αυτο που ειχαμε συμφωνησει. Αν δεν εκανε κατι σωστα δεν μπορω να το ξερω. Εγω οταν το εκανα, με ενα καλο σκουπισμα εδιωχνα την μαυριλα.
Εχει περασει μονο ενας χρονος, οποτε το για παντα θα το δω οταν ερθει
Αυτο το εγραψα για να διαχωρισω την θεση μου απο το "για πάντα" του βιντεο. Δεν εγραψα ποτε οτι ο μυκητας σκοτωθηκε μονιμα και δεν θα επανελθει. Δεν γνωριζα καν οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο.
ημουν πιστευω ακριβης σε αυτο που εγραψα.
Να σου απαντήσω ότι ναι και το λεμονόξυδο είχα δοκιμάσει μεταξύ άλλων.Καθάριζε ο "λεκές" αλλά όχι εντελώς και αυτό γιατί μάλλον ο μύκητας δεν ήταν μόνο στην επιφάνεια του τοίχου.
Πριν και Μετά την χρήση του Bison:
Το τελικο μου συμπερασμα απο αυτην εδω την συζητηση ( και απο πλευρας μου να την κλεισω οριστικα, μιας και θεωρω οτι οι αποψεις ακουστηκαν και δεν υπαρχει νοημα για την συνεχιση της) ειναι οτι εχεις το δικαιο με το μερος σου. Την επομενη φορα που θα χρειαστει, θα χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προιον οπως αυτο που προτεινεις.

Κι αν βρέχεται από την βροχή η τσιμεντοσανιδα; Υπάρχει κατασκευή με σκέπαστρο δεν θα είναι εκτεθειμένο 100% αλλά με τον αέρα όσο να ναι θα βρέχεται.
Εννοείται ότι από μεσα θα το μόνωσης και από έξω σαν τελευταιο χερι βάζεις πυραντοχο χρώμα..
Εδώ είναι μια επενδυση με τσιμεντοσανιδσ στην Γλυφάδα που είχα φταιξει το 2020 και είχε περαστεί με Hyperdesmo από πάνω και χρψμα καθετων επιφανειών στο πλαι και δεν εχει πάθει τίποτα προς ώρας...

20211221_145937.jpg 20220316_122341.jpg

αυτο το εγραψα επειδη δυο χρονια πριν κανω την εφαρμογη λεμονι-ξυδι, ειχα πληρωσει μαστορα να καθαρισει τον ιδιο χωρο απο τον μυκητα με χλωρινη.
τον εβλεπα να τριβει ατελειωτα εναν χωρο περιπου 5χ5 που πραγματικα αισθανθηκα οτι τον εβαζα σε καταναγκαστικα εργα. Του εδωσα 10 ευρω μεγαλυτερο μεροκαματο απο αυτο που ειχαμε συμφωνησει. Αν δεν εκανε κατι σωστα δεν μπορω να το ξερω. Εγω οταν το εκανα, με ενα καλο σκουπισμα εδιωχνα την μαυριλα.

Αυτο το εγραψα για να διαχωρισω την θεση μου απο το "για πάντα" του βιντεο. Δεν εγραψα ποτε οτι ο μυκητας σκοτωθηκε μονιμα και δεν θα επανελθει. Δεν γνωριζα καν οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο.
ημουν πιστευω ακριβης σε αυτο που εγραψα.

Το τελικο μου συμπερασμα απο αυτην εδω την συζητηση ( και απο πλευρας μου να την κλεισω οριστικα, μιας και θεωρω οτι οι αποψεις ακουστηκαν και δεν υπαρχει νοημα για την συνεχιση της) ειναι οτι εχεις το δικαιο με το μερος σου. Την επομενη φορα που θα χρειαστει, θα χρησιμοποιησω ενα εξειδικευμενο προιον οπως αυτο που προτεινεις.
Κανείς δεν έχει το αλάθητο.Κι εμένα κάποιος από εδώ μέσα μου είχε προτείνει το Bison.

Μια απ’τα ίδια…
Στην αρχή νόμισα οτι κάπου είχε τσακίσει η σωλήνα.
Αυτό το διάστημα λείπω απ’την Αθήνα αλλά όταν γυρίσω θα το ψάξω γιατί σίγουρα κάτι συμβαίνει με την εγκατάσταση.
Καλημέρα Μπάμπη

Τελικά είχε βάλει ανάποδα τις παροχές το αστέρι που βρήκα.
Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι, το μπλε είναι το κρυο, ήμαρτον. Τες πα, τέλος καλό όλα καλά. Δεν τσεκάρεις κ εσύ?

• Like
Reactions: Babis K.
Καλημέρα Μπάμπη

Τελικά είχε βάλει ανάποδα τις παροχές το αστέρι που βρήκα.
Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι, το μπλε είναι το κρυο, ήμαρτον. Τες πα, τέλος καλό όλα καλά. Δεν τσεκάρεις κ εσύ?

Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν ανέβω Αθήνα.
Πως το βρήκες όμως;Αν ήταν ανάποδα δεν θα έπρεπε το ζεστό να βγαίνει από την πλευρά του κρύου στις βρύσες;

Όχι γιατί η σωλήνα του ζεστού μόνο φεύγει από το ηλιακό απλώς αντί να την συνδέσει στην έξοδο του ζεστού στο ηλιακό την έβαλε στην είσοδο του κρύου νερού του ηλιακού.:cool:

• Like
Reactions: kostas k
Η δεξαμενή είναι άδεια τώρα ή έχει κάποια ποσότητα μέσα ??
Ρωτάω γιατί αν είναι άδεια μπορείς να τοποθετήσεις έναν μετρητή ύψους https://www.mafou.gr/stathmodiktis-petreleou-watts και βάζοντας πετρέλαιο κάθε κάποια λίτρα να σημειώνεις επάνω στο καντράν και το αντίστοιχο νούμερο.
Παλαιά βάζαμε ένα Ταυ στην έξοδο της δεξαμενής με ένα μικρό διακόπτη και μετά μια σωλήνα διάφανη πλαστική που ανέβαινε προς τα επάνω στο εξωτερικό τοίχωμα της δεξαμενής και εκεί επάνω σημειώναμε την στάθμη ανάλογα με το περιεχόμενο. Δηλ στα 100 λίτρα έβαζες μια γραμμή και ούτω καθ΄εξής.

Σχετικά με την δεξαμενή πετρελαίου με το ακανόνιστο σχήμα και την αδυναμία ογκομέτρησης του περιεχομένου, επικοινώνησα με τον κατασκευαστή (PLASTIKON) και μου έστειλε την βαθμονόμηση του περιεχομένου ανά 20λιτρα !

• Like
Reactions: teodor_ch
Όχι γιατί η σωλήνα του ζεστού μόνο φεύγει από το ηλιακό απλώς αντί να την συνδέσει στην έξοδο του ζεστού στο ηλιακό την έβαλε στην είσοδο του κρύου νερού του ηλιακού.:cool:

Είναι δυνατόν να έχει κάνει τέτοια λ@λ@κία;
Μακάρι δηλαδή γιατί θα λύσω το πρόβλημά μου εύκολα αλλά μου κάνει τεράστια εντύπωση.

Δεν μου ερχόνταν το ζεστό νερό όταν γύριζα την βρύση στο κρύο. Απλά η ροή του νερού μέσα στο μπόιλερ ακολουθούσε ανάποδη φορά.
Στην μπλέ είσοδο του κρύο (από όπου εβγαινε τελικά το ζεστό) υπήρχε και η βαλβίδα αντεπιστροφής η οποία οπως φαίνεται φρέναρε και την έξοδο του ζεστού νερού μιας και αυτή είναι η δουλειά της.
Φιλε Μπάμπη θα σου έλεγα δες αν ειναι ανάποδα οι συνδέσεις. Αν έχεις βαλβίδα αντιεπστροφής κατέργησε την προσώρινα. Εγώ να καταργήσω αυτήν πήγα προσωρινά μπας και στόμοσε ή ήταν ελαττωματική και το ανακάλυψα τελικά

• Like
Reactions: nikfor and Babis K.