Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω κάτι φωτιστικά inox που από το πιάσε βάλε βγάλε λάμπες με τα χρόνια έχουν γίνει όλο δαχτυλιές κι έχουν θαμπώσει. Τι υλικό υπάρχει για καθάρισμα; Δοκίμασα αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ τα σπρέυ για inox που δεν έκαναν απολύτως τιποτα.
Αυτό όπως το κόβω θέλει αυτές τις αλοιφές που γυαλίζουν τα μπρουτζινα, τα ασημικά κλπ
Να αγοράσεις

Ξυνό (κιτρικό οξύ) https://www.skroutz.gr/s/45293263/Xyno-kitriko-oxy-Ιlios-50-g.html

Βράσιμο του νερού και μια κουταλιά της σούπας για κάθε λίτρο νερό 💧 το βρέχεις -απλώνεις με πανί με μικρό ίνες και το σκουπίζεις με άλλο καθαρό πανί από μικρό ίνες ,στο τέλος θα δεις το πρόσωπο σου 😉😋δοκιμασμένη λύση .
Σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί γρατζουνιές με αυτόν τον τρόπο ,εκεί θέλει άλλα αλλά το πρόσωπο 🫡 σου θα το δεις .

Άπλα έχει μείνει ιδρώτας και λίπος από τα χέρια.
Υπάρχει και η πιθανότητα ο συνδυασμός θερμότητας, ιδρώτα, λίπους και σκόνης να έχουν προκαλέσει σημειακά οξeiδωση στο χρώμιο (οξειδωση inox).

Εδώ αναφέρει κάποιες απλές τεχνικές.

• Like
Reactions: nikfor
Υπάρχει και η πιθανότητα ο συνδυασμός θερμότητας, ιδρώτα, λίπους και σκόνης να έχουν προκαλέσει σημειακά οξειδωση στο χρώμιο (οξειδωση inox).

Εδώ αναφέρει κάποιες απλές τεχνικές.
Και στο inox υπάρχουν ποιότητες .
Αν χρησιμοποιούσαν 304 δεν θα αντιμετώπιζαν σκουριές .
Οπότε να αλλάξουν το inox στα μαγειρεία 😂

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Μηπως ξερετε που θα βρω καλυματα για τα σαγονια της καινουργιας μεγγενης στην ελλαδα?

AwIGRsV.jpg

Δεν βολευει να περασεις θερμοσυστελλομενα? Κανουν παρα πολυ καλη δουλεια.

Εδω ενα απο τα δικα μου που τους εχω περασει θερμοσυστελλομενα.
8xG2yZth.jpg

ΕDIT...

Μαλλον εννοουσες προστατευτικα μαγουλα για την μεγγενη. Δεν ειχα βρει στην Ελλαδα και πηρα απο Αμαζον για 100μμ σιαγωνες στα 6 ευρω.
Ειχα τυπωσει και στον 3D printer, αλλα δεν συγκρινονται με την αντοχη του πλαστικου των ετοιμων. Πρεπει να εχεις και μαγνητακια αν τυπωσεις τετοια.

είχα ψάξει και γω πολύ και μόνο στο ebay έβρισκα κάτι τετοιο: https://www.ebay.com/itm/351494132729?var=620559975599
νομίζω πιο απλή είναι η DIY λύση, να κόψεις αλουμινογωνία και να κολλήσεις τσόχα/λάστιχο από την εξωτερική πλευρά και κάποιο μικρό μαγνήτη από τη μέσα.

Ωραια ιδεα μου εδωσες για τα θερμοσυστελομενα και τους σφιγκτηρες.
Θελω ομως καλυματα και για τα σαγωνια της μορσας και ειπα μηπως εχει τιποτα στην ελλαδα και δεν τα εχω βρει.
Και η ιδεα του vespa πολυ καλη, μονο που με τα μαγνητακια θα πρεπει να βρω τροπο να τα κοτσαρω
αλλοιως θα παρω απο το αλι που εχει μπολικα καλυματα αλλα οχι και τοσο φτηνα.
Την φωτο την εβαλα περισσοτερο ως προγευση για την βαση με σφιγκτηρες που σχεδιαζω να φτιαξω.

Τωρα θυμηθηκα οτι εχω τυπωσει και ενισχυμενα (με ενισχυμενα τοιχωματα και λοιπες παραμετρους) που ειναι πολυ γερα.
Αν θελεις, στειλε μου pm με την διευθυνση σου να σου τα στειλω σαν Χριστουγεννιατικο δωρο, χρονιαρες μερες που ειναι :)

YyCQeZ3h.jpg

5nrDU1Xh.jpg

Eιναι για μεγγενες με 10εκ. μηκος σιαγωνων.

Θέλω να ενώσω 2 φύλλα mdf. Το ένα είναι πάχος 1.2cm και το άλλο πιό παχύ 1,5 cm ίσως και 1.8cm.
Θα τα ενώσω με ακέφαλα βελονάκια (καρφάκια) . Οπότε λογικά θα χρησιμοποιήσω 2.5cm μήκος καρφωτικά βελονάκια.

1)Υπάρχει εργαλείο ρεύματος σε νορμάλ χρήματα να μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά ή πρέπει να μπλέξω με καρφωτικό αέρος με το κλασσικό κομπρεσέρ;
2) Βλέπω κάτι κωδικούς στα καρφάκια και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν. Καθε μάρκα θέλει τα δικά της καρφάκια;

Αν κατάλαβα καλά, θα τα βάλεις το ένα επάνω στο άλλο (σάντουϊτς). Γιατί δεν τα κολλάς;
Ναι σάντουιτς. Δεν μπορώ να τα κολλήσω. Πρέπει να ξαναβγαίνουν . Και όχι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω βίδες. Επειδή έχει γίνει ήδη παλιότερα αυτή δουλειά είχε χρησιμοποιήσει ο μαραγκός το καρφωτικό άερος με το κομπρεσέρ και τα οποία έχουν παραμείνει στην θέση τους πολλά χρόνια και μάλιστα στο ταβάνι!
Λέω αν έχουν εξελιχθεί τα πιστόλια και μπορεί να γίνει τώρα η δουλειά με καρφωτικό ρεύματος.

Ναι σάντουιτς. Δεν μπορώ να τα κολλήσω. Πρέπει να ξαναβγαίνουν . Και όχι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω βίδες. Επειδή έχει γίνει ήδη παλιότερα αυτή δουλειά είχε χρησιμοποιήσει ο μαραγκός το καρφωτικό άερος με το κομπρεσέρ και τα οποία έχουν παραμείνει στην θέση τους πολλά χρόνια και μάλιστα στο ταβάνι!
Λέω αν έχουν εξελιχθεί τα πιστόλια και μπορεί να γίνει τώρα η δουλειά με καρφωτικό ρεύματος.
Έχω ένα ρεύματος της PARKSIDE, αλλά δεν γνωρίζω αν παίρνει ακέφαλα. Αν παίρνει, στο δανείζω.

Σ' ευχαριστώ, αλλά βλέπω κι άλλη παράμετρο. Τα φθηνά παίρνουν καρφιά μέχρι 1.5 πόντο μήκος , προφανώς επειδή δεν έχουν πολλή δύναμη. Εγω θέλω 2.5 πόντους για να μπει καλά μέσα στο χοντρό mdf.

Θέλω να ενώσω 2 φύλλα mdf. Το ένα είναι πάχος 1.2cm και το άλλο πιό παχύ 1,5 cm ίσως και 1.8cm.
Θα τα ενώσω με ακέφαλα βελονάκια (καρφάκια) . Οπότε λογικά θα χρησιμοποιήσω 2.5cm μήκος καρφωτικά βελονάκια.

1)Υπάρχει εργαλείο ρεύματος σε νορμάλ χρήματα να μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά ή πρέπει να μπλέξω με καρφωτικό αέρος με το κλασσικό κομπρεσέρ;
2) Βλέπω κάτι κωδικούς στα καρφάκια και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν. Καθε μάρκα θέλει τα δικά της καρφάκια;

Το καθε καρφωτικο παιρνει συγκεκριμενο τυπο απο βελονακια/συρραφιδες.
Για ρευματος και για μεγαλα καρφια >1.5εκ μηκος, τα καρφωτικα ειναι καπως ακριβα. Υπαρχει ενα stanley που παιρνει μονο καρφια και εως 32μμ μηκος.

Εδω η λιστα με τα καρφωτικα ρευματος. Τα φτηνα παιρνουν μικρα καρφακια. Τσεκαρε τα χαρακτηριστικα του καθενος.

Εμπειρια καλη εχω μονο απο καρφωτικα μπαταριας (Parksιde, Βosch και Ryobi)

Για ρευματος και για μεγαλα καρφια >1.5εκ μηκος, τα καρφωτικα ειναι καπως ακριβα. Υπαρχει ενα stanley που παιρνει μονο καρφια και εως 32μμ μηκος.

Εδω η λιστα με τα καρφωτικα ρευματος. Τα φτηνα παιρνουν μικρα καρφακια. Τσεκαρε τα χαρακτηριστικα του καθενος.

Πιάσε κόκκινο ;)

Δεν θέλω να μπλέξω με εργαλεία με μπαταρίες για μόνο μια συγκεκριμένη δουλειά.

Επίσης από κανά 2 τηλέφωνα που έκανα στα μαγαζιά , τα περισσότερα ηλεκτρικά παίρνουν βελονάκια με κεφάλι τύπου F. Εγώ θέλω ακέφαλα βελονάκια τύπου I.

- Για δουλειά που θα γίνει μια/δυο φορές, δεν χρειάζεσαι ακριβά καρφωτικά. Προτρυπάς με ψιλό τρυπανάκι και βάζεις ότι καρφί θες, με σφυρί και ζουμπά.
- Γράφεις "πρέπει να ξαναβγαίνουν". Με ακέφαλα καρφιά ξαναβγαίνουν αλλά δύσκολα, και σου μένουν σημάδια/καρφιά μέσα στο ένα κομμάτι.
- Με τις βίδες θα στερεωθούν πιο γερά και θα μπορείς να τα ξαναβγάλεις με απλό ξεβίδωμα. Ο μαραγκός πιθανόν έβαλε καρφιά επειδή είχε ήδη το καρφωτικό και τον βόλευε καλύτερα.

Γράψε δυο λόγια για το τι ακριβώς θες να κάνεις με το σάντουιτς MDF - από τα προηγούμενα λείπει πληροφορία και δεν βγαίνει νόημα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Επίσης από κανά 2 τηλέφωνα που έκανα στα μαγαζιά , τα περισσότερα ηλεκτρικά παίρνουν βελονάκια με κεφάλι τύπου F. Εγώ θέλω ακέφαλα βελονάκια τύπου I.
Tα βελονακια τυπου I με τα τυπου J δεν εχουν μεγαλες διαφορες. παρα μονο στο κεφαλι...ψαξε για αυτα...οποιον εχω δει βαζει αυτα σε σαντουτσ..
Δυστυχως τα ακεφαλα που βαζεις εχουν το κυνδινο να αποκολληθουν εαν αυτο δεν ειναι και κολλημενο καθως δεν συγκρατειαπο την πανω πλευρα.....οποτε προσεξε τι θα παρεις..αυτο που προτεινε ο Μιχαλης το εχω...παει μια χαρα με τυπου j βελονακια...

- Για δουλειά που θα γίνει μια/δυο φορές, δεν χρειάζεσαι ακριβά καρφωτικά. Προτρυπάς με ψιλό τρυπανάκι και βάζεις ότι καρφί θες, με σφυρί και ζουμπά.
- Γράφεις "πρέπει να ξαναβγαίνουν". Με ακέφαλα καρφιά ξαναβγαίνουν αλλά δύσκολα, και σου μένουν σημάδια/καρφιά μέσα στο ένα κομμάτι.
- Με τις βίδες θα στερεωθούν πιο γερά και θα μπορείς να τα ξαναβγάλεις με απλό ξεβίδωμα. Ο μαραγκός πιθανόν έβαλε καρφιά επειδή είχε ήδη το καρφωτικό και τον βόλευε καλύτερα.

Γράψε δυο λόγια για το τι ακριβώς θες να κάνεις με το σάντουιτς MDF - από τα προηγούμενα λείπει πληροφορία και δεν βγαίνει νόημα.
Δεν μπορούν να μπουν βίδες. Το ένα mdf είναι επενδεδυμένο με ύφασμα και δεν θέλω να φαίνονται βίδες.
Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν βελονακια J γιατί το κεφάλι θα φρενάρει στο ύφασμα και θα φαίνεται. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν ακέφαλα.
Αν "γαζωθει" δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν. Όπως είπα είναι ήδη πολλά χρόνια έτσι χωρίς κανένα πρόβλημα.
Αν βρεις μια άκρη και κάνεις μια αρχή και τα ξεκολλήσεις μετά ξεκολλάνε άνετα ακόμα και με τα χέρια διότι παρασύρονται από το βάρος. Μην ξεχνάτε μιλάω για ταβάνι.

• Like
Reactions: dk31