Να αγοράσειςΈχω κάτι φωτιστικά inox που από το πιάσε βάλε βγάλε λάμπες με τα χρόνια έχουν γίνει όλο δαχτυλιές κι έχουν θαμπώσει. Τι υλικό υπάρχει για καθάρισμα; Δοκίμασα αυτά που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ τα σπρέυ για inox που δεν έκαναν απολύτως τιποτα.
Αυτό όπως το κόβω θέλει αυτές τις αλοιφές που γυαλίζουν τα μπρουτζινα, τα ασημικά κλπ
Και στο inox υπάρχουν ποιότητες .Υπάρχει και η πιθανότητα ο συνδυασμός θερμότητας, ιδρώτα, λίπους και σκόνης να έχουν προκαλέσει σημειακά οξειδωση στο χρώμιο (οξειδωση inox).
Εδώ αναφέρει κάποιες απλές τεχνικές.
Ναι σάντουιτς. Δεν μπορώ να τα κολλήσω. Πρέπει να ξαναβγαίνουν . Και όχι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω βίδες. Επειδή έχει γίνει ήδη παλιότερα αυτή δουλειά είχε χρησιμοποιήσει ο μαραγκός το καρφωτικό άερος με το κομπρεσέρ και τα οποία έχουν παραμείνει στην θέση τους πολλά χρόνια και μάλιστα στο ταβάνι!Αν κατάλαβα καλά, θα τα βάλεις το ένα επάνω στο άλλο (σάντουϊτς). Γιατί δεν τα κολλάς;
Έχω ένα ρεύματος της PARKSIDE, αλλά δεν γνωρίζω αν παίρνει ακέφαλα. Αν παίρνει, στο δανείζω.Ναι σάντουιτς. Δεν μπορώ να τα κολλήσω. Πρέπει να ξαναβγαίνουν . Και όχι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω βίδες. Επειδή έχει γίνει ήδη παλιότερα αυτή δουλειά είχε χρησιμοποιήσει ο μαραγκός το καρφωτικό άερος με το κομπρεσέρ και τα οποία έχουν παραμείνει στην θέση τους πολλά χρόνια και μάλιστα στο ταβάνι!
Λέω αν έχουν εξελιχθεί τα πιστόλια και μπορεί να γίνει τώρα η δουλειά με καρφωτικό ρεύματος.
Θέλω να ενώσω 2 φύλλα mdf. Το ένα είναι πάχος 1.2cm και το άλλο πιό παχύ 1,5 cm ίσως και 1.8cm.
Θα τα ενώσω με ακέφαλα βελονάκια (καρφάκια) . Οπότε λογικά θα χρησιμοποιήσω 2.5cm μήκος καρφωτικά βελονάκια.
1)Υπάρχει εργαλείο ρεύματος σε νορμάλ χρήματα να μπορεί να κάνει αυτή την δουλειά ή πρέπει να μπλέξω με καρφωτικό αέρος με το κλασσικό κομπρεσέρ;
2) Βλέπω κάτι κωδικούς στα καρφάκια και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνουν. Καθε μάρκα θέλει τα δικά της καρφάκια;
Πιάσε κόκκινοΤο καθε καρφωτικο παιρνει συγκεκριμενο τυπο απο βελονακια/συρραφιδες.
Για ρευματος και για μεγαλα καρφια >1.5εκ μηκος, τα καρφωτικα ειναι καπως ακριβα. Υπαρχει ενα stanley που παιρνει μονο καρφια και εως 32μμ μηκος.
Εδω η λιστα με τα καρφωτικα ρευματος. Τα φτηνα παιρνουν μικρα καρφακια. Τσεκαρε τα χαρακτηριστικα του καθενος.
Εμπειρια καλη εχω μονο απο καρφωτικα μπαταριας (Parksιde, Βosch και Ryobi)
Επίσης από κανά 2 τηλέφωνα που έκανα στα μαγαζιά , τα περισσότερα ηλεκτρικά παίρνουν βελονάκια με κεφάλι τύπου F. Εγώ θέλω ακέφαλα βελονάκια τύπου I.Το καθε καρφωτικο παιρνει συγκεκριμενο τυπο απο βελονακια/συρραφιδες.
Για ρευματος και για μεγαλα καρφια >1.5εκ μηκος, τα καρφωτικα ειναι καπως ακριβα. Υπαρχει ενα stanley που παιρνει μονο καρφια και εως 32μμ μηκος.
Εδω η λιστα με τα καρφωτικα ρευματος. Τα φτηνα παιρνουν μικρα καρφακια. Τσεκαρε τα χαρακτηριστικα του καθενος.
Εμπειρια καλη εχω μονο απο καρφωτικα μπαταριας (Parksιde, Βosch και Ryobi)
Tα βελονακια τυπου I με τα τυπου J δεν εχουν μεγαλες διαφορες. παρα μονο στο κεφαλι...ψαξε για αυτα...οποιον εχω δει βαζει αυτα σε σαντουτσ..Επίσης από κανά 2 τηλέφωνα που έκανα στα μαγαζιά , τα περισσότερα ηλεκτρικά παίρνουν βελονάκια με κεφάλι τύπου F. Εγώ θέλω ακέφαλα βελονάκια τύπου I.
Δεν μπορούν να μπουν βίδες. Το ένα mdf είναι επενδεδυμένο με ύφασμα και δεν θέλω να φαίνονται βίδες.- Για δουλειά που θα γίνει μια/δυο φορές, δεν χρειάζεσαι ακριβά καρφωτικά. Προτρυπάς με ψιλό τρυπανάκι και βάζεις ότι καρφί θες, με σφυρί και ζουμπά.
- Γράφεις "πρέπει να ξαναβγαίνουν". Με ακέφαλα καρφιά ξαναβγαίνουν αλλά δύσκολα, και σου μένουν σημάδια/καρφιά μέσα στο ένα κομμάτι.
- Με τις βίδες θα στερεωθούν πιο γερά και θα μπορείς να τα ξαναβγάλεις με απλό ξεβίδωμα. Ο μαραγκός πιθανόν έβαλε καρφιά επειδή είχε ήδη το καρφωτικό και τον βόλευε καλύτερα.
Γράψε δυο λόγια για το τι ακριβώς θες να κάνεις με το σάντουιτς MDF - από τα προηγούμενα λείπει πληροφορία και δεν βγαίνει νόημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.