Καλησπέρα και χρόνια πολλά με υγεία.
Περί υδραυλικών, συγκεκριμένα μπαταρίας νεροχύτη κουζίνας και το δικό μου ανάγνωσμα...
Χθες βράδυ είχα απρόοπτα στο σπίτι (από αυτά που ούτε στον εχθρό μου δεν θα ευχόμουν).
Άρχισε να δακρύζει ελάχιστα από το αριστερό (παροχή ζεστού) ρακόρ σύνδεσης η μπαταρία του νεροχύτη κουζίνας (Fiore, 4 ετών, αναμικτική, τοίχου, παρόμοια με αυτήν:
https://www.dropfix.gr/images/thumbnails/460/460/detailed/4/32_cr_4200.jpg.jpg ).
Προσπαθώντας να σφίξω το ρακόρ όσο θεώρησα ότι έπαιρνε, προφανώς το παράκανα (σε συνδυασμό και με μια σχετική λοξότητα που είχε ο αριστερός αντάπτορας σύνδεσης, με συνέπεια το ρακόρ να μην κάθεται εντελώς σωστά), και η συνέπεια, κόπηκε σαν πράσο το ρακόρ και το νερό να τρέχει πίδακας.
Προφανώς αμέσως έκλεισα την κεντρική βάνα (δυστυχώς το σπίτι δεν έχει κολεκτέρ με επιμέρους διακόπτες για κάθε παροχή). Όλα αυτά αργά το βράδυ.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι παρότι σήμερα αργία, υπάρχει ένα μαγαζί με χρώματα, σιδηρικά/υδραυλικά στην γειτονιά μου που για καλή τύχη ήταν ανοιχτό. Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη επίσκεψη στο μαγαζί και αγορά ότι είχε διαθέσιμο (αναγκαστικά, λόγω επείγοντος μια που νερό στο σπίτι ούτε για δείγμα).
Με τα πολλά η μπαταρία μπήκε χωρίς άλλα προβλήματα, οπότε τουλάχιστον επανήλθε η λεγόμενη "κανονικότητα" στο νοικοκυριό (αποφύγαμε και την περαιτέρω μουρμούρα της συζύγου...).
Ωστόσο, επειδή η ποιότητα της μπαταρίας που μπήκε είναι αρκετά "βασική" (το μαρτυρά και το εμφανώς μειωμένο βάρος της σε σχέση με τη Fiore που αντικατέστησε), θα ήθελα αν κάποιος φίλος έχει σχετική εμπειρία, να μου προτείνει κάποια εναλλακτική σχετικά καλής ποιότητας κατασκευής, κόστους μέχρι πχ 100 ευρώ. Εξυπακούεται ότι μιλάμε πάλι για μπαταρία τοίχου, όπου δυστυχώς για μένα οι επιλογές είναι λίγες, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των σπιτιών εδώ και χρόνια σχεδιάζεται για εγκατάσταση μπαταριών παροχής νεροχύτη (κι όχι τοίχου όπως σε μένα).