Μάστορες τα φώτα σας!!

Για να κολλήσει έτσι όπως είναι τώρα δεν γίνεται δηλαδή;
Όχι Αποστόλη...πολύ δύσκολο..!!
Μάλιστα η γύψινη μετοπή θα έχει πάρει νερό και η βιδα/τζινετι ίσα που θα το συγκρατεί..
Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνη ότι πρέπει να φύγουν τα σαθρά αφού πρώτα ηλεκτροκολληθει το σίδερο καλά..

Μήπως θυμάσαι από που τα πήρες;

Δημήτρη θα πάω δια της ατόπου :ROFLMAO::LOL:
Αφου τα τελευταία χρόνια εξαρτήματα επίπλων αγοράζω μονο από εδω και εδώ, είναι σίγουρο ότι σε ένα από τα δύο καταστήματα τα έχω πάρει. 😁

• Like
Reactions: dk31
Μήπως θυμάσαι από που τα πήρες;

Και εδώ

Όχι Αποστόλη...πολύ δύσκολο..!!
Μάλιστα η γύψινη μετοπή θα έχει πάρει νερό και η βιδα/τζινετι ίσα που θα το συγκρατεί..
Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνη ότι πρέπει να φύγουν τα σαθρά αφού πρώτα ηλεκτροκολληθει το σίδερο καλά..
Με δεδομένο ότι μιλάμε για τον τρίτο όροφο, είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα (να το κάνω μόνος μου) ή θέλει εξειδικευμένο συνεργείο;

Με δεδομένο ότι μιλάμε για τον τρίτο όροφο, είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα (να το κάνω μόνος μου) ή θέλει εξειδικευμένο συνεργείο;
Πρώτα πρέπει να δεις εάν έχει "κουφωσει" η γύψινη μέτωπο η κουνιέται για να δεις ότι είναι ασφαλή..
Το λέω αυτό γιατί το παλαιό σιδερο που έχει.μεινει μεσα ενδεχομενος να.εχει οξειδώθει με αποτέλεσμα να "σπρωχνει" το μπετο εσωτερικά και κατε επέκταση την γύψινη κορνίζα...
Εάν έχει θέμα τότε πρέπει να.διωρθωθει από έξω προς τα μέσα...

Επεισης πρέπει να διορθωθεί με έξτρα κόλληση το.κενα.που υπάρχει μεταξύ του παλιού κάγκελου και του νέου μασίφ..
Όπως το βλέπω περνει νερό και.απο.εκει..

Δεν είναι ότι δεν μπορείς να τα κάνεις μόνο σου απλώς θέλεις ένα δύο έμπειρα ματιά να.σου πουν.απο.κοντα την γνώμη τους...πριν κάνεις το.οτιδηποτε...

Σ' ευχαριστώ Κωστή.
Και σε τι είδους μάστορα πρέπει να απευθυνθώ;
Σε σιδερά (καγκελά); Σε γυψοσανιδά; Σε τι;
Ο σιδερας μπορεί να κάνει μια εκτίμηση της κατάστασης ως προς το σίδερο και τι μπορεί να διορθωθεί και τι όχι..

Οι γυψαδοροι δεν ξέρω κατά πόσο ασχολούνται με τις παλιές εξωτερικές κορνίζες...δεν μπαίνουν πλέον αυτές..

Γενικά θέλει κάποιον που να μπορεί να κάνει μια συνολική εκτίμηση της κατάστασης..

• Like
Reactions: teodor_ch
Και εδώ

Νομίζω ότι ο ΖΑΛΩΝΗΣ είναι ένα από τα καλύτερα καταστήματα, αλλά δυστυχώς για εμένα είναι Γλυφάδα.

Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά, το γαντζάκι είναι από πανί για projector, έχω αμφιβολίες αν το αυτοκόλλητο κρατήσει το πανί στον τοίχο, έχετε να μου προτείνετε κάτι αντίστοιχο;

IMG_20250501_093704.jpg

Καλο μηνα!

Tι ακριβως τοιχο εννοεις? Αυτον που δειχνει η φωτο?
Αναλογα την επιφανεια, ενα καλο αυτοκολλητο μπορει να κρατησει γερα για δεκαετιες/για παντα!
Αν μιλαμε για τον κοινο (σοβατισμενος και βαμμενος) δεν υπαρχει περιπτωση να αντεξει.

• Like
Reactions: enduras1
Για σοβατισμένο βαμμένο τοίχο εννοώ, οπότε τα αυτοκόλλητα τα ξεχνάω και πάω σε κάτι με ούπα και τρύπες αυτό ήθελα να αποφύγω.

Υπαρχει και η λυση της μονταζοκολλας η οποια μπορει να σηκωσει αρκετο βαρος. Ενδεικνυται και για πορωδεις επιφανειες και κανει αριστη δουλεια.
Σε βαμμενο τοιχο ισως να ξεκολλησει η μπογια, αλλα ειτε καθαριζεις τον τοιχο σε εκεινο το σημειο, ειτε εαν πεσει, ξαναβαζεις κολλα στο ιδιο σημειο.

Περυσι ειχα κανει ενα πειραμα στο εργαστηριο και κολλησα αυτα τα γαντζακια που βλεπεις, τα οποια σηκωσαν ανετα ενα βαρακι 2 κιλα για πολλες μερες.

ecPJnQ2h.jpg

Καπου υπαρχει η αναρτηση μου στο νημα με τις κολλες και τα υλικα συγκολλησης.

Θέλω να αποφύγω να ανοίξω τρύπες, θα δοκιμάσω με την μονταζόκολλα που λες και θα ενημερώσω.

• Like
Reactions: Χιωτης
Θέλω να αποφύγω να ανοίξω τρύπες, θα δοκιμάσω με την μονταζόκολλα που λες και θα ενημερώσω.

Γιατί να μην ανοίξεις 2 τρύπες; Δεν θέλεις να χαλάσει ο τοίχος;
Αν είναι αυτός ο λόγος, να ξέρεις πως αν βάλεις τα ουπατ 2 χιλιοστά πιο μέσα από την επιφάνεια του τοίχου και θελήσεις κάποτε να αποκαταστήσεις τον τοίχο, βγάζεις τις βίδες, αφήνεις τα ούπατ μέσα στον τοίχο και στοκάρεις με λιγο ελαφρόστοκο και σε 1 λεπτό ο τοίχος γίνεται όπως ήταν πριν.

Η μονταζόκολλα είναι πολύ πρακτική, αλλά αν θελήσεις να αφαιρέσεις το κομμάτι ξύλου όπως αυτό που έχει βάλει στην από πάνω φωτογραφία ο Μιχάλης, τότε η ζημιά στον τοίχο θα είναι μάλλον μεγάλη και δεν θα διορθώνεται με λίγο στόκο.

Γιατί να μην ανοίξεις 2 τρύπες; Δεν θέλεις να χαλάσει ο τοίχος;
Αν είναι αυτός ο λόγος, να ξέρεις πως αν βάλεις τα ουπατ 2 χιλιοστά πιο μέσα από την επιφάνεια του τοίχου και θελήσεις κάποτε να αποκαταστήσεις τον τοίχο, βγάζεις τις βίδες, αφήνεις τα ούπατ μέσα στον τοίχο και στοκάρεις με λιγο ελαφρόστοκο και σε 1 λεπτό ο τοίχος γίνεται όπως ήταν πριν.

Η μονταζόκολλα είναι πολύ πρακτική, αλλά αν θελήσεις να αφαιρέσεις το κομμάτι ξύλου όπως αυτό που έχει βάλει στην από πάνω φωτογραφία ο Μιχάλης, τότε η ζημιά στον τοίχο θα είναι μάλλον μεγάλη και δεν θα διορθώνεται με λίγο στόκο.
Δεν υπαρχει ξύλο, η φωτογραφία είναι από το γραφείο μου που ακούμπησα το γατζάκι για να το βγάλω φώτο, τρύπα δεν θέλω να ανοίξω γιατί από πίσω περνάει γραμμή ρεύματος και το εργαλείο που βλέπει αν έχει ρεύμα το σημείο η όχι το έχω αφήσει στο χωριό και δεν θέλω να ρισκάρω.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Θέλω να βάψω το καπάκι ενος τραπεζιού απο μελαμίνη. Αναρωτιέμαι αν αφου το αγριέψω/θαμπώσω καλά με γυαλόχαρτο, μπορω σαν αστάρι να εφαρμόσω βελατούρα νερου ή αστάρι μετάλλων που τα έχω διαθέσιμα.

Θέλω να αποφύγω τα χρώματα κιμωλίας και ιδανικά σαν τελικό χρώμα να εφαρμόσω την ριπουλίνη νερού της βιβεχρώμ που έχω μαθει και την δουλεύω πολύ καλα.

ευχαριστώ

Δεν είναι ιδανικό, αλλά κάνε τη διαδικασία που λες, έπειτα πέρασε ένα χέρι ασταρι master primer, και την επόμενη μέρα δύο χέρια από τη ριπολινη. Ανάμεσα στα χέρια ένα ελαφρύ αποχαρταρισμα με 320 αμα εχεις