Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λοιπόν μαστόρια όλου του forum ενωθείτε! Σχεδιάζω επόμενο project και θέλω να το πάμε παρέα.

Project: Καθρέπτης μπάνιου με ντουλάπι.
Υλικό: Μελαμίνη λευκή
Εργαλεία: :laugh:
Σχέδιο: Απλό, καθρέπτης αριστερά και δεξιά ντουλαπάκι.

Αν δεν σας κάνει κόπο ρίχτε τις ιδέες σας και τυχών προβλήματα-δυσκολίες που θα αντιμετωπίσω. Από εργαλεία τι είναι απαραίτητο;

image hosting
Σχεδιο απο μένα, mdf βερνικωμένο απο μαραγκό. Εδω και μια δεκαετία και δεν έχει κανένα. Πρόβλημα υγρασίας.

Ποιόν μετασχηματιστή ;

Εχω χάσει τον μετασχηματιστή απο ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι black & decker ,πόσο χρήσιμο είναι το ταμπελάκι που έχει επάνω του το κατσαβίδι με κάποια στοιχεία ώστε να διαλέξω απο την ελεύθερη αγορά κάποιον μετασχηματιστή ;

Re: Ποιόν μετασχηματιστή ;

Φορτιστη εννοεις μηπως?...:)

Aυτον ψαχνεις? http://www.drivastools.gr/fortist-s-ant-poras-ac-3-6v-black-and-decker.html

Ποιο μοντελο εχεις? Το ταμπελακι του του κατσαβιδιου δεν αναφερει τα specs του φορτιστη.
Η ερωτηση θα μεταφερθει στο καταλληλο νημα 'Μαστορες τα φωτα σας'

Θα βάλω το μοντέλο το συντομώτερο, το θέμα είναι ότι απο το ταμπελάκι ,αν δεν μπορεί να βγει άκρη είναι άχρηστο πλέον, αν δεν βρεθεί ο φορτιστής της μαμας ,αλλά απο ότι κατάλαβα θα μπορούσα αν βρώ τα χαρακτηριστικά του απο φωτό στο νετ να βρω κάποιον παρόμοιο ;

Αν δεν έχει αποσπωμενη μπαταρία, το ταμπέλακι σε ενημερώνει πλήρως.
Αν έχει, βγάζεις την μπαταρία και διαβάζεις τον τύπο, τα volts και την χημεία της.

π.χ. li-on, 3.6v, ac

Προσοχή. Αν είναι Λιθίου δεν αγοράζεις ότι μετασχηματιστή βρεις.
Βάλε το μοντέλο και τα στοιχεία του κατσαβιδιου να σε βοηθήσουμε περαιτέρω.

Αντωνης

Το 3.6βολτ λιθιου δε σου λεει τιποτα ιδιαιτερο. Το θεμα ειναι με ποσα mA πρεπει να φορτιζει ο φορτιστης το εργαλειο. Δεν φτανει λοιπον το ταμπελακι.

Μια χαρά φτάνει.
Αν είναι 3.6, άρα 1 κελί (18650 κατά πάσα πιθανότητα), τα μικρότερα mA που μπορεί να έχει η μπαταρία είναι 1500.
Για να έχει μακροζωία φορτίζεις με 500mA και είσαι καλυμμένος.

Μόνο οι ταχυφορτιστές φορτίζουν στο 1C. (όπου C η χωρητικότητα της μπαταρίας σε Α, π.χ. 1500mA μπαταρία, φόρτιση με 1C=1,5A

Αντώνης

Βλεπω οτι κατεχεις το θεμα Αντωνη!
Για μακροζωια καλυτερο ακομα θα ηταν να φορτιζεις με μικροτερη ενταση, αλλα θα κανεις μιση μερα να φορτισεις το εργαλειο :))

Aν η 18650 ειναι χωρητικοτητας 3000μαω και της δωσεις ενταση 500μα, θα θες θεωρητικα γυρω στις 6+ ωρες να φορτισεις το κατσαβιδακι.

Θα συμφωνησω μαζι σου ομως οτι με φορτιστακι για 3.6v μπαταριας λιθιου στα 500μα εισαι ασφαλης.
Το θεμα ομως ειναι γιατι να μην κανεις την δουλεια γρηγοροτερα μειωνοντας τον χρονο στο μισο, αν η μπαταρια του εργαλειου επιτρεπει βεβαια.

Ναι το κατέχω καλά.
To Rule of Thumb είναι να φορτίζεις τις μπαταρίες σου στο 1/10 της χωρητικότητας.
Φυσικά και είναι επιθυμητό να κάνεις την δουλειά σου πιο γρήγορα αλλά οι μπαταρίες των εργαλείων κοστίζουν αρκετά χρήματα.
Αν τώρα έχεις εργαλείο στυλ ixo, πρέπει να κατέχεις λίγο για να το ανοίξεις και να αντικαταστήσεις την μπαταρία και ίσως αρκετοί να μην θέλουν να ανακατευτούν.

Anyway (όπως λένε και οι βάρβαροι) αν έχουμε το μοντέλο, με λίγο ψάξιμο, θεωρώ, ότι θα βγάλουμε άκρη.

Αντώνης

Aυτο ειναι ενα φρεζακι για τετραγωνες τρυπες και κατ'επεκταση τετραγωνισμενες εγκοπες/λουκια.
Ομως αυτο ειναι μονο το bit. Χρειαζεται και ειδικο εξαρτημα που προσαρμοζεται στο λαιμο του κολωνατου δραπανου.

αυτό κάνει τετράγωνες τρύπες για να φτιάξεις mortise και να βάλεις μέσα τον tenon.

αλλά δεν ξέρω εάν μπορεί να μπει σε ένα κολονάτο έτσι απλά....

Συνάδελφοι μιά ερώτηση έχω τά τρυπάνια μπετού silver percussion καί είμαι ευχαριστημένος γενικά ,γνωρίζετε άν τά τρυπάνια μπετού CYL-5 Robust line είναι καλύτερα ?
Καί επίσης ποιά η γνώμη σας γιά τά CYL-9 Multi contruction γιά μπετόν γιατί άν καί τά έχω ακόμα δέν τά έχω δοκιμάσει σέ μπετόν

Γενικά πιό set από τά τρία είναι καλύτερο γιά μπετόν ?

Δεν ξέρω να σου πω για τα άλλα γιατί έχουν περάσει χρόνια από τότε που χρησιμοποίησα, αλλά τα multiconstruction μου έγιναν ανάρπαστα την περασμένη εβδομάδα που φτιάχναμε το μαγαζί. Όλοι είπαν ότι είναι πολύ καλά, ακόμη και στο μπετόν.

Μια ερασιτεχνική ερώτηση: το κόντρα πλακέ το ασταρώνετε πριν το βάψετε;
Το είδα βαμένο στην κατασκευή-ντουλαπάκι του Νεκτάριου και το σκέφτομαι για τον καθρέφτη του μπάνιου που θέλω να φτιάξω αντί για μελαμίνη.