Μάστορες τα φώτα σας!!

λοιπόν , αν το ερμηνεύω σωστά , θα "τραβήξεις" όλα τα διακοπτάκια (κίτρινα και μπλέ ) προς το όξω . Θα πατήσεις μέσα τα διακοπτάκια που αντιστοιχούν στις ώρες που θέλεις να λειτουργεί ο αυτόματος και να ανάβουν τα φώτα , ανεξάρτητα από χρώμα . Μόλις τελειώσεις θα δεις τι ώρα δείχνει το ρολόι σου , εκείνη τη στιγμή , και θα χρησιμοποίησεις το τρίγωνο , γυρίζοντας αντίστοιχα όλο τον¨ "τροχό" , κεντράροντας στο τρίγωνο . Άς δώσουν και οι άλλοι συμφορίτες any idea .
Σωστα!
Επισης,η επαφη του είναι μεταγωγικη,δηλ.δινει ρευμα η στην μια η στην άλλη εξοδο.
Απ την εισοδο δινεις μια γεφυρα στη φαση του μοτερ του,και κατευθείαν τον ουδετερο.
Πρεπει να εχει και μπαταρια για την περιπτωση διακοπης ρεύματος.
Αν εχει λαθος συνιμητονο η εγκατασταση,δεν παει καλα το ρολόι του...

Λοιπόν βρήκα αυτο.απο οτι καταλαβα βαζεις ενα μολυβι στην μαυρη τρυπουλα και γυριζεις μεχρι να παει στο τριγωνο η ωρα που ειναι εκείνη την στιγμή. Την μαυρη γραμμή την βαζεις στα λεπτα, και απο εκει και περα τα μπλε αφορούν την νυχτα και τα κιτρινα την ημερα.
Δεν καταλαβα ακριβως εαν σηκωνω ή κατεβάζω για να ειναι σε λειτουργια τις επιθυμητες ωρες, οπως και τι ειναι το διακοπτακι manual on/ off

Για καποιο λόγο που ειχα ανεβασει παραπανω δεν δουλευει γιαυτο βαζω φωτογραφια.
Τελικά τα μπλε της νυχτας πρεπει να ειναι ανεβασμενα για να δουλευουν τα φωτα.
Αν ηταν στο χέρι μου να διαλεξω χρονοδιακοπτη δεν θα διάλεγα αυτόν αλλά ενα ψηφιακό. Ειναι δυσκολο να πετυχεις την ωρα ακριβως και γενικα ειναι λιγο μπελαλιδικο.

Να ευχαριστήσω όλους τους φιλους που βοήθησαν.

khSUKXX.png
[/IMG]

τα λογια ειναι περιττά...
οποιος δεν εχει μυαλό την πατάει. εν πασει περιπτώσει τις εβγαλα τις μπαταριες και με μια βατονετα με λίγο λευκο ξυδι (αντιθετο της αλκαλικης ) στην άκρη κατάφερα ευκολα να καθαρισω το εσωτερικό μαυρο το οποιο είναι πλαστικό. το προβλημα ειναι στο αλουμινενιο καπάκι. το ξυδι δεν εκανε δουλεια. καμια άλλη ιδέα?

khSUKXX.png
[/IMG]

τα λογια ειναι περιττά...
οποιος δεν εχει μυαλό την πατάει. εν πασει περιπτώσει τις εβγαλα τις μπαταριες και με μια βατονετα με λίγο λευκο ξυδι (αντιθετο της αλκαλικης ) στην άκρη κατάφερα ευκολα να καθαρισω το εσωτερικό μαυρο το οποιο είναι πλαστικό. το προβλημα ειναι στο αλουμινενιο καπάκι. το ξυδι δεν εκανε δουλεια. καμια άλλη ιδέα?
Πιο ισχυρό οξύ.

Αφού σισγα σιγά αναβάθμισα τα μικροεργαλεια με facom, knipex, κλπ κλπ είπα να παω στα ηλεκτρικά. Εδώ θελω τα φώτα σας. Ειπα να αντικαταστησω το bosch PSB 650 RE το οποιο θα βγαλω προς πώληση και το εχω χρησιμοποιησει καμια 10αρια φορες στο σπιτι και να παρω το bosch GSB 19-2 RE Professional .
Η χρηση ειναι παντα οικιακή απλά θελω οταν παιρνω κατι να ειναι καλο. Πιστευετε οτι αξιζει μια τετοια αναβαθμιση ή αυτο που εχω ειναι ήδη αρκετα καλό και να παρω ενα τριβειο που δεν εχω καθολου και συγκεκριμενα το bosch GEX 125-150 AVE Professional?
Οπιαδήποτε αλλη προταση δεκτή.

Πιο ισχυρό οξύ.
Τις εβαλες αναποδα και εβγαλαν υγρα? δεν το πηρες χαμπαρι που δεν δουλευε?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αφού σισγα σιγά αναβάθμισα τα μικροεργαλεια με facom, knipex, κλπ κλπ είπα να παω στα ηλεκτρικά. Εδώ θελω τα φώτα σας. Ειπα να αντικαταστησω το bosch PSB 650 RE το οποιο θα βγαλω προς πώληση και το εχω χρησιμοποιησει καμια 10αρια φορες στο σπιτι και να παρω το bosch GSB 19-2 RE Professional .
Η χρηση ειναι παντα οικιακή απλά θελω οταν παιρνω κατι να ειναι καλο. Πιστευετε οτι αξιζει μια τετοια αναβαθμιση ή αυτο που εχω ειναι ήδη αρκετα καλό και να παρω ενα τριβειο που δεν εχω καθολου και συγκεκριμενα το bosch GEX 125-150 AVE Professional?
Οπιαδήποτε αλλη προταση δεκτή.

Αναλογα τη χρηση που κανεις. Εγω θα κραταγα το psb και θα επαιρνα τριβειο, αλλα παλι σε πρασινη σειρα.

προσωπικά , ούτε που θα πλησίαζα την πράσινη σειρά της Bosch . Αν και την Bosch γενικά δεν την πολυπάω πλέον σαν εταιρεία , θεωρώντας την τιμολογιακή της πολιτική απαράδεκτη , στα τριβεία και στις σέγες , κρατάει ακόμη πολύ καλή ποιότητα .Μιλάω πάντα για μπλέ σειρά .

Πιο ισχυρό οξύ.

πιθανον να μην δουλεψει..μου εχει τυχει και ουτε το υδροχλωρικο/γκισαπι/κεζαπ εκανε τιποτα...
Ξυσιμο σιγα σιγα, ισα να κλεινει..δεν χρειαζεται αν φτασεις στην επιφανεια

Ξέρει κανείς που θα βρω το παρακάτω bit ή κατσαβίδι;
Ομολογώ πως τέτοια βίδα δεν έχω ξαναδεί...

Είναι από ένα κολλητήρι Parkside το οποίο έχω να χρησιμοποιήσω πάνω από 1,5 χρόνο και η τελευταία φορά ήταν όταν το αγόρασα για να δω αν δουλεύει.

Και εγώ αυτό το bit χρησιμοποίησα για να το ανοίξω χθες γιατί δεν ζέσταινε και δεν είχε συνέχεια η αντίσταση στο όργανο.
Τελικά του έκανα κανονική εγχείρηση.... αντίσταση καμένη οπότε για πέταμα.
Κοίταγα να βάλω σε μια παραγγελία που έχω σε εκκρεμότητα από προμηθευτή και ένα κολλητήρι:
http://www.acdcshop.gr/solderingirons-c-4_21.html
Φτηνό με ενδιαφέρει αλλά να κρατήσει λίγο για ψιλοκολλήσεις εξαρτημάτων όχι επάνω σε πλακέτες.
Υπάρχει καμιά συμβουλή τι να παραγγείλω από κάποιον που τα ξέρει ??

Και εγώ αυτό το bit χρησιμοποίησα για να το ανοίξω χθες γιατί δεν ζέσταινε και δεν είχε συνέχεια η αντίσταση στο όργανο.
Τελικά του έκανα κανονική εγχείρηση.... αντίσταση καμένη οπότε για πέταμα.
Κοίταγα να βάλω σε μια παραγγελία που έχω σε εκκρεμότητα από προμηθευτή και ένα κολλητήρι:
http://www.acdcshop.gr/solderingirons-c-4_21.html
Φτηνό με ενδιαφέρει αλλά να κρατήσει λίγο για ψιλοκολλήσεις εξαρτημάτων όχι επάνω σε πλακέτες.
Υπάρχει καμιά συμβουλή τι να παραγγείλω από κάποιον που τα ξέρει ??

Pensol αν δεν κανω λαθος ειναι ποιοτικα επωνυμα. Οποτε βρες ενα στα watt που θες και παρτο. 30watt ειναι μικρο για γενικες κολλησεις θα ελεγα. Αρα κοιτα για μεγαλυτερο, αλλα παντα αναλογα τι θες να κολλησεις.

30W ήταν το Parkside Νεκτάριε και μου έκανε ...αλλά μάλλον θα πάρω ένα 40αρι για πιο γρήγορο ζέσταμα.
Pensol λοιπόν ...ΟΚ Ευχαριστώ.