Μάστορες τα φώτα σας!!

Το παρακατω ειναι ενας πρεσοστατης πλυντηριου ρουχων τριων σταδιων, δηλ ενεργοποιει 3 διακοπτες εσωτερικα.

DSCN1517.JPG

Ειναι απο το παρακατω πλυντηριο.

DSCN1516.JPG

Μηπως καποιος απο εσας ξερει (ισως και λογω επαγγελματος) σε ποια νουμερα επαφων αντιστοιχει τι, ετσι ωστε να μπορεσω να δοκιμασω (τεχνικη φυσαω + πολυμετρο) αν δουλευει;

προσωπικά , ούτε που θα πλησίαζα την πράσινη σειρά της Bosch . Αν και την Bosch γενικά δεν την πολυπάω πλέον σαν εταιρεία , θεωρώντας την τιμολογιακή της πολιτική απαράδεκτη , στα τριβεία και στις σέγες , κρατάει ακόμη πολύ καλή ποιότητα .Μιλάω πάντα για μπλέ σειρά .

Δεν ξερω αν εννοεις τα cordless 10βολτα οταν λες για την πρασινη σειρα Βαγγελη.
Προσωπικα θεωρω καποια cordless εργαλεια της DIY σειρας σαν αριστα. Οπως το κρουστικο δραπανακι PSB, το μινι πνευματικο UNEO, το εκπληκτικο σεγακι, το glue gun που δεν τρεχει με τιποτα, το απαιχτο καρφωτικο για τα κυβικα του, το μικρο τριβειο και καποια αλλα που πιθανως ξεχναω τωρα.

Αλλα και παλι απο τα ηλεκτρικα, ακομα και οσα εχω και απο παλια, δεν εχω κανενα απολυτως παραπονο.

Το παρακατω ειναι ενας πρεσοστατης πλυντηριου ρουχων τριων σταδιων, δηλ ενεργοποιει 3 διακοπτες εσωτερικα.

Ειναι απο το παρακατω πλυντηριο.

Μηπως καποιος απο εσας ξερει (ισως και λογω επαγγελματος) σε ποια νουμερα επαφων αντιστοιχει τι, ετσι ωστε να μπορεσω να δοκιμασω (τεχνικη φυσαω + πολυμετρο) αν δουλευει;

Δημήτρη νομίζω ότι με το πρεσοστάτη σε ηρεμία (δηλ. χωρίς να είναι ενεργοποιημένος) μετρώντας με το πολύμετρο, πρέπει να σου δείχνει μηδενική αντίσταση (η να ακούς το buzzer) μεταξύ των 11-12, μεταξύ των 21-22 και μεταξύ των 31-32. Με τον πρεσοστατη ενεργοποιημένο πρέπει να έχεις μηδέν αντίσταση μεταξύ των 11-13, 21-23, και 31-33.

Last edited:
Δημήτρη νομίζω ότι με το πρεσοστάτη σε ηρεμία (δηλ. χωρίς να είναι ενεργοποιημένος) μετρώντας με το πολύμετρο, πρέπει να σου δείχνει μηδενική αντίσταση (η να ακούς το buzzer) μεταξύ των 11-12, μεταξύ των 21-22 και μεταξύ των 31-32. Με τον πρεσοστατη ενεργοποιημένο πρέπει να έχεις μηδέν αντίσταση μεταξύ των 11-13, 21-23, και 31-33.

Ευχαριστω πολυ, εισαι απολυτα σωστος. Το σετ των 3Χ ειναι η πρωτη (χαμηλη), των 1Χ ειναι η δευτερη και των 2Χ ειναι η τριτη (υψηλοτερη πιεση). Βεβαια υπαρχει και μια επαφη 24 (ασπρο-μωβ ζευγος καλωδιων στη φωτο) η οποια δεν εχει συνδεση με καμμια αλλη απο το σετ, ειτε σε κατασταση ηρεμιας, ειτε σε κατασταση πιεσης.
Τωρα αυτη να ειναι απλα ενωση καλωδιων ή εκει να υπαρχει προβλημα;
Αν δεν παρω ηλεκτρικο σχεδιο στα χερια μου δεν.......αλλα πως;

Ο πρεσοστατης ειναι παρομοιος με τον πρωτο απο τους 3 του βιντεο (1:04 - 2:30) και ειναι της ΕΑΤΟΝ ( της τοτε ΕΑΤΟΝ).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία σου, καλώδια φευγουν και από το 23 και από το 24? Λογικά η 21-24 πρέπει να είναι ΝΟ, δηλ. με τον πρεσοστατη ενεργοποιημένο πρέπει να έχεις μηδέν αντίσταση μεταξύ των παραπάνω επαφών.

Καλωδια φευγουν και απο την 23 και απο την 24. Η 24 με "τζιτζικι" (εχω το πολυμετρο εδω στη δουλεια και οχι σπιτι) δεν εχει κοινο με καμμια αλλη. Εκτος και αν υπαρχει αντισταση εσωτερικα και δεν "βαραει το τζιτζικι".
Το ζευγος των ασπρων μωβ που φευγουν απο την 24 πηγαινουν το ενα στο διακοπτη λειτουργειας με μιση ποσοτητα νερου, και το αλλο μαλλον στον πολυδιακοπτη με μοτερ που κανει τα προγραμματα. Απλα τωρα ειμαι δουλεια και δεν θυμαμαι ακριβως.

Τζιτζικι = ιδιοκατασκευη buzzer με 9βολτη μπαταρια και κροκοδειλακια.

Κατάλαβα το "τζιτζίκι"!😊
Δημήτρη ποιο είναι το πρόβλημα του πλυντηρίου, δεν παίρνει καθόλου νερά ή γεμίζει χωρίς να σταματάει?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε ρωτάω για να δούμε αν είναι πρόβλημα του ίδιου του πρεσοστάτη, της ηλεκτροβάνας νερού ή του μικρόυ σωλήνα που συνδέεται στο κάτω μέρος του πρεσοστάτη.

Το προβλημα ποιο ειναι ποτε δεν μπορεις να το πεις αν τα συμπτωματα περιγραφονται απο γυναικα δυστυχως (και σε κατασταση υστεριας). Αυτο που ειδα εγω ηταν το πλυντηριο γεματο αρκετα πανω απο τη μεση, και να εχει μικρη διαρροη νερου.
Μου ειπωθηκε οτι το πλυντηριο γεμιζε συνεχεια νερο, δεν σταματαγε και ειχαν πλυμηρησει τα παντα και οτι μετα σταματησε το προγραμμα και δεν δουλευε η αντληση (αρες μαρες κουκουναρες δηλαδη).
Οταν πηγα σπιτι γυρισα στην αντληση, δουλεψε κανονικα και εβγαλε το νερο (με καποιο θορυβο, αλλα αυτο ειναι απο αλλου). Ο καδος ειχε "γονατισει" απο το βαρος και επανηλθε με μικρες αποτομες κινησεις (ψιλοκολημενα αμορτισερ αλλα η δυναμη τους κανονικη 11-12 κιλα). Ειχε σκιστει η "φουσκα" 6 μηνων της πορτας - καδου στο κατω μερος εξωτερικα που εχει την ασφαλεια με το ελλατηριο και οχι μεσα που εχει "καλτσοδετα" λαστιχενια.

Ξεκιναω απο το γιατι ειχε τοσο πολυ νερο ( το ειχε βαλει σε προγραμμα για μαλλινα που δεν δεχεται το πληκτρο της μισης ποσοτητας νερου πατημενο, με αυτο το κουμπι πατημενο) και αφου η αντλια αποχετευσης δεν ηταν κολημενη και το φιλτρο καθαρο και η σωληνα της αποχετευσης ξεβουλωτη. Το επομενο σταδιο ειναι γυρισω ξαπλα τη συσκευη για να δω απο κατω τα "κολαρα" και το σωληνακι που παει στον πρεσοστατη, και μετα να δω την ηλεκτροβανα, αλλα εχω σοβαρο προβλημα χρονου (τελειως με την ψυχη στο στομα ακομα και τωρα) αλλα και πεδιου δοκιμων σε πραγματικη λειτουργεια.

ΣΥγνωμη για την ορθογραφια και την συνταξη αλλα γραφω σαν κυνηγημενος.

Λοιπόν:
Πάρε σωληνάκι (φ6 οριακά θα κάνει αν είναι σιλικόνης) , βάλε κανονικά τον πρεσοστατη με τα φισακια του αλλά μην συνδέσεις το σωληνάκι που έρχεται από τη φυσουνα στον πρεσοστατη, σύνδεσε το δικό σου. Το σωληνάκι που πάει κανονικά στον πρεσοστατη στερέωσε το κάπου ψηλά, να είναι όρθιο για να μην τρέξουν νερά από κει. Βάλε το πλυντήριο να πάρει νερά, και φυσα δυνατά στο δικό σου σωληνάκι που είναι στον πρεσοστατη. Αν η ηλεκτροβανα των νερών κλείσει, το πρόβλημα είναι στο σωληνάκι ( ή είναι βουλωμένο από άλατα, υπολείμματα απορρυπαντικού κτλ ή μπορεί να παίρνει αέρα από κάπου και να μην ανεβάζει πίεση στον διακόπτη σου). Αν δεν σταματήσει να παίρνει νερά, μάλλον πας για πρεσοστατη...

Ευχαριστω Θαναση που ασχολεισαι με το προβλημα μου, θα προσπαθησω να το κανω την Κυριακη (ξερεις ημερα ξεκουρασης στη θεωρια).
Σκεφτομαι οτι η 24 πρεπει να κανει bypass στις επαφες του πρεσοστατη οταν πατηθει το κουμπι της μισης ποσοτητας νερου, ωστε να κλεινει κυκλωμα πχ στην πρωτη σκαλα, γιατι γιατι και το ασπρο-μωβ, αλλα και το ασπρο-πορτοκαλι (φωτο πρεσοστατη) πηγαινουν στο συγκεκριμενο διακοπτη, πραγμα που σημαινει οτι αν δεν δουλευει η 24 δεν εχουμε εντολη μισης ποσοτητας νερου.

Αντε να βγαλω και τα υπολοιπα τακακια του Ασωτου, για να ειμαι σπιτι σε καμμια ωρα (να φαω για μεσημερι, χα, χα, χα, χα)

παιδια (και κοπελλα) ποια η διαφορα ξυλοβιδας με νοβοπανοβιδα και γυψοσανιδας?

Η γυψοσανιδας εχει ειδικη επιστρωση απο οτι γνωριζω και επισης πολλες ειναι και με αυτοδιατρητη μυτη.

Η Ξυλοβιδα απο την νοβοπανοβιδα διαφερει στο οτι δεν εχει σε ολο το μηκος της σπειρωμα και η επικαλυψει ωστε να γλυστραει.

Κατα γενικη ομολογια παντως μπορεις να θεωρησεις πως ξυλοβιδα και νοβοπανοβιδα ειναι το ιδιο και μπορεις να χρησιμοποιησεις την μια εναντι της αλλης στις ξυλοεφαρμογες.

Επίσης οι γυψοσανιδας έχουν πιο "πυκνό" σπείρωμα κατάλληλο για λαμαρίνα .

Μία συμβουλή που μου είχε δώσει φίλος μαραγκός είναι όταν θέλεις να βάλεις στόκο σε σημείο που είναι μέταλλο και ξύλο να βάλεις σιδηρόστοκο και όχι ξυλόστοκο. Εσυ τι έβαλες;
Ειχε στεγνώσει καλά κατά το βάψιμο; Μήπως δεν είχες πιέσει καλά τη σπάτουλα και έμεινε μέσα αέρας και με ζέσταμα/κρύωμα πέταξε πάνω το στόκο; Γιατί η πίσω αριστερά έχει μικρότερο "πέταγμα" προς τα έξω.

Τωρα Αγαπη τι να σου πω, ξυλοστοκος ηταν. Αν εμεινε κενο, πιθανον να εμεινε γιατι παντα οτα στοκαρω σαν να φουσκωνει αυτος. Αλλα με το τρυψιμο φευγει η φουσκα. Για στεγνωμα δεν νομιζω να μην ειχε στεγνωσει, καλοκαιρι εγινε και βαφτηκε σιγουρα την επομενη μερα.