Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

βασικα εννοω αυτο.....
kospap%20copy.png~original

σκεφτηκα 2 μεθοδους.
1. αργοοοο φαγωμα με μια πλατια βελονο-λιμα
2. περασμα κοπτικου σε κολωνατο δραπανο και τοποθετηση φρακτη στο πταπεζι του. το ακτοπτρο θα πλησιαζει το κοπτικο, το κοπτικο τα κοβει 3 χιλιοστα και μετα το κατοπτρο θα βρισκει στον φρακτη...στριψιμο και επαναληψη της διαδικασιας, κτ κτλ

κανε ένα φράκτη σε σχήμα γάμα ώστε να περιστρέφεισ το αντικείμενο απλα.. για ακρίβεια φυσικά δεν συζητάμε..

Το υποψιάστηκα! :)
Αφού δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ακρίβεια (μη ξεχνάμε ότι τα κολωνάτα που βόσκουν στα εργαστήριά μας συνήθως έχουν μεγάλο τζόγο! :( ), μπορείς να κάνεις αυτό που είπε ο φίλος από πάνω με μια διαφορά :

O2E9se7.jpg

Το πορτοκαλί πρόσθετο ξύλο , θα σε βοηθήσεις να κρατάει το κομμάτι ακίνητο κάτω από το κοντύλι.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όμως θα έχεις υπόψη , πολύ καλό κλείδωμα του κολωνάτου και πολύ μικρό πάσο (μικρό βάθος κοπής , ένα δυο δε´κατα του χιλιοστού την φορά!
Και επειδή αυτό αποκλείεται να το πετύχεις με το κολωνάτο ....
θα σφίξεις το κολωνάτο σε θέση που το κοντύλι ίσα να μην ακουμπάει στο κομμάτι.
<ετά θα στερεώσεις ένα ξύλο κόντρα κάτω από λεβιέ έτσι ώστε αυτός να μην μπορεί να κατέβει κάτω από ένα κλάσμα της στροφής του, που αυτό θα σου δώσει την μικρή προώθηση που θες. Θα δεις δηλαδή πόσες μοίρες περιστροφή κατεβάζουν το κοντύλι ας πούμε 2/10 του mm.
Μετά ενώ το κοντύλι δουλεύει με απαλά μικρά χτυπήματα με ένα ξυλάκι στο λεβιέ το κατεβάζεις ελάχιστα μέχρι να αρχίσει το κοντύλι να κόβει και τελικά προοδευτικά να τερματίσει την κίνησή του όταν ακουμπήσει στο ξύλο κόντρα.
¨Όταν πετύχεις το συγκεκριμένο τμήμα του βάθους (π.χ. κατέβηκες 2/10mm ) και έχει φαγωθεί το αντικείμενο σε ένα σημείο, αρχίζεις κρατώντας το κομμάτι σφιχτά πάνω στη βάση του , να το περιστρέφεις ελάχιστα και πολύ αργά.
'Όταν φέρεις πλήρη στροφή και τελειώσει από το στρώμα της συνολικής κοπής , ξαναπάς στη διαδικασία που είπα πιο πάνω για να κατέβεις ακόμα λίγο και συνεχίζεις έτσι μέχρι να τελειώσεις !
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Τα χέρια σου και ο οδηγός ΔΕΝ μπορούν να αντικαταστήσουν το τσοκ μιας εργαλειομηχανής, οπότε ο κίνδυνος να κατασταφεί το κομμάτι και να τραυματιστείς και ο ίδιος δεν είναι αμελητέος!
Προσοχή λοιπόν , γάντια χοντρά δερματινα, γυαλιά μικρές κινήσεις και πάντα σφιχτά κρατήματα και καλό είναι να έχεις και κάποια βοήθεια!

Καλή συνέχεια ! :)

Μαλιστα. Αναλυτικοτητατες οδηγιες.

Θα ειναι λιγγοτερο δυσκολο αν δεν γυριαω το κομματι οσοσ ειναι σε επαφη με το κονδυλι, αλλα το τραβω, το γυριζω λιγες μοιρες και το ξαναφερνω στο κονδυλι?

Α ευχαριστώ, αυτό δεν το είχα σκεφτεί να κοτσάρω άλλο ένα μπροστά στα πόδια και χαμηλά, μάλλον γιατί μου φαινόταν πιο εύκολο να κόψω και να ξανακολλήσω.
Στήριγμα ίδιο δεν μπορώ να βρω βέβαια και η καρέκλα δεν είναι 1 αλλά περισσότερες, θα πρέπει να κόψω στο ξυλουργείο (και να τα βάψω μετά μόνος μου).

Πηχακια στρογγυλα η τετραγωνα μπορεις να βρεις ευκολα σε μεγαλη διασταση και μετα τα κοβεις μονο σου με ενα πριονακι.
Εαν δεν σε πολυενδιαφερει η εμφανιση μπορεις να δεσεις και ενα σκοινι, η ακομα να περασεις ενα σκληρο συρμα περα ως περα.

Μια ατσαλινη (ξυλινη) λεπτη ραβδος, η ενας λεπτος σιδεροσωληνας ειναι απλη λυση που χρειαζεται μονο μια διαμπερη τρυπα στο ενα ποδι να μπει. Στο αλλο μια τρυπα βαθους μισου ποντου αρκει. Μετα τον βαφεις.

14%20TRAPEZIA%20METALIKA%20THRANIA%20N%204%20.jpg

Μαστόρια τα φώτα σας!
Εδώ και μερικές μέρες, μάζεψα 12 θρανία που ήταν για πέταμα.
Τα γνωστά θρανία που υπάρχουν σε όλες τις σχολικές αίθουσες ανά την Ελλάδα.
Το υλικό όπως φαίνεται είναι επενδυμένο κόντρα πλακέ, καλής ποιότητας. Η επιφάνεια της επένδυσης του (το γυαλιστερό κομμάτι δηλαδή), σε πολλά σημεία έχει ξεκολλήσει - σπάσει (όλοι το κάναμε ως μαθητές αυτό) και προφανώς γι' αυτό πετάχτηκαν.
Προσπάθησα να αποκολλήσω το επενδυμένο προφίλ με σκαρπέλα και με την βοήθεια του πολυεργαλείου parkside 310 Β1 που αγοράστηκε πριν μερικές εβδομάδες από τα Lidl όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο.
Καταρχήν, για να καταφέρω να αποκολλήσω μία επιφάνεια, μου πήρε κανά δίωρο!
Ακόμη χειρότερα, δυστυχώς, σε πολλά σημεία έπερνε υλικό και από το κάτω στρώμα του κόντρα πλακέ, δημιουργώντας βαθουλώματα τα οποία δεν γίνεται να φαγωθούν με πλάνη ή ταινιολειαντήρα.

Καμία ιδέα για το πώς θα καταφέρω να αφαιρέσω το επενδυμένο προφίλ του κόντρα πλακέ υπάρχει.

ΥΓ: Σκέφτηκα μήπως με πιστόλι θερμού αέρα, χαλαρώσει το δέσιμο της κόλλας και αποκολληθεί ευκολότερα αλλά επειδή δεν έχω...ακόμη δεν το δοκίμασα.

Δεν θέλω να τα ανακαινίσω. Να αξιοποιήσω τις επιφάνειες για ράφια στην αποθήκη μου θέλω

Δυστυχως&απο την κατω πλευρα το ιδιο χαλια ειναι. Λειπουν αρκετα κομματια, οπως&στην πανω πλευρα.

λοιπον update.
κατα διαβολικη συμπτωση , χθες το μεσημερι ηρθε στα χερια μια σειρα απο κοκκινα τροχακια. με τα 2 μικροτερα μεγαθη κια το dremel "πνιγμενο" κατω απο τις 10000 στροφες, φαγωθηκε το υλικο. το ψιλοεφερα σε κοιλο σχημα που βολευει καλυτερα.
φωτο δυστυχως δεν εχω ακομα...

Συνάδελφοι ήθελα νά ρωτήσω τό κόντρα πλακέ συμήδα είναι πιό αντοχής γιά εξωτερικό χώρο από τό κόντρα πλακέ οκουμέ πού έχουν επιτοπλείστον Praktiker-Leroy Merlin,καί γενικά εκτός από τήν διαφορά στό χρώμα σάν υλικό τί διαφορές έχουν ?

Συνάδελφοι ήθελα νά ρωτήσω τό κόντρα πλακέ συμήδα είναι πιό αντοχής γιά εξωτερικό χώρο από τό κόντρα πλακέ οκουμέ πού έχουν επιτοπλείστον Praktiker-Leroy Merlin,καί γενικά εκτός από τήν διαφορά στό χρώμα σάν υλικό τί διαφορές έχουν ?

Η συμήδα έχει μεγαλύτερη αντοχή αλλά γενικά δεν θα πρότεινα κόντρα πλακέ σε εξωτερικό χώρο σε καμία περίπτωση.

Η συμήδα έχει μεγαλύτερη αντοχή αλλά γενικά δεν θα πρότεινα κόντρα πλακέ σε εξωτερικό χώρο σε καμία περίπτωση.

Φίλε Νίκο τό κόντρα πλακέ θαλάσσης όπως η σημήδα είναι κατ´εξοχήν υλικό γιά εξωτερικό χώρο.
Καί τώρα μού ήρθε καί δεύτερη ερώτηση,όταν λέμε για εξωτερικό χώρο κόντρα πλακέ εννούμε ότι αντέχει καί άβαφτο σέ βροχή η βαμένο βερνίκι φυσικά?
Τό οκουμέ πάντος π.χ στά 8 mm έχει τρείς στρώσεις χοντρές ,ενώ τό σήμυδα στά 8 mm έχει έξι στρώσεις αλλά πιό λεπτές.

Νίκο το κόντρα πλακέ θαλάσσης είναι ακριβως γιαυτό το σκοπό.
Γιατί το λες αυτό?
Εχω ενα ντουλάπι δίπλα στο bbq εδώ και 6 χρόνια και ειναι όπως την πρωτη στιγμη.

Δεν είναι όλα θαλάσσης όμως Κυριάκο! :)
Νομίζω ότι της συμήδας δεν κάνει για έξω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε Νίκο τό κόντρα πλακέ θαλάσσης όπως η σημήδα είναι κατ´εξοχήν υλικό γιά εξωτερικό χώρο.
Καί τώρα μού ήρθε καί δεύτερη ερώτηση,όταν λέμε για εξωτερικό χώρο κόντρα πλακέ εννούμε ότι αντέχει καί άβαφτο σέ βροχή η βαμένο βερνίκι φυσικά?
Τό οκουμέ πάντος π.χ στά 8 mm έχει τρείς στρώσεις χοντρές ,ενώ τό σήμυδα στά 8 mm έχει έξι στρώσεις αλλά πιό λεπτές.

Δημήτρη όπως είπα και στον Κυριάκο, δεν κάνει για έξω το συγκεκριμένο κόντρα πλακέ γιατί λόγω της κόλλας ίσως έχει θέματα (εκτός και αν είναι αδιάβροχη βέβαια).

Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλά συνήθως δεν αφήνουμε κόντρα πλακέ να τα βαράει απευθείας η βροχή (πάντα για τα απλά φυσικά).

Κόντρα πλακέ συμηδα με κλειστά μάτια για έξω. Πάντα με ένα καλό βερνίκι για εξωτερικό χώρο. Βέβαια θαλάσσης δεν σημαίνει να τρώει τόνους νερό. Θα μαυρίσει κι είναι κρίμα γιατί είναι αξριβο

Φίλε Αχιλλέα γιά τό οκουμέ τί γνώμη έχεις σχετικά μέ τήν σημήδα,κάνει καί αυτό γιά έξω μέ βερνίκι φυσικά.

Κόντρα πλακέ συμηδα με κλειστά μάτια για έξω. Πάντα με ένα καλό βερνίκι για εξωτερικό χώρο. Βέβαια θαλάσσης δεν σημαίνει να τρώει τόνους νερό. Θα μαυρίσει κι είναι κρίμα γιατί είναι αξριβο

Ναι και εγώ με αυτήν την λογική το είπα φίλε μου. Όχι ότι δεν κάνει αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.
Επειδή είναι και ακριβό υλικό θα προτιμούσα μασίφ ξυλεια βαμμένη με ποιοτικό βερνίκι η λάδι τικ.

Ναι και εγώ με αυτήν την λογική το είπα φίλε μου. Όχι ότι δεν κάνει αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο.
Επειδή είναι και ακριβό υλικό θα προτιμούσα μασίφ ξυλεια βαμμένη με ποιοτικό βερνίκι η λάδι τικ.

Φίλε Νίκο τό κόντρα-πλακέ θαλάσσης νομίζω ότι είναι πιο αντοχής από την μασίφ ξυλεία,λόγο τής κόλλας που έχει στα ενδιαμεσα φύλλα και δεν διαπερνάει τό νερο,αλλά γιά σίγουρα θά μάς πούν οι εμπειρότεροι συνάδελφοι.

Και το μασιφ αμα φάει νερό διαστέλλεται ή πιο σωστο διογκώνεται και μπορεί να πετσικαρει μια κατασκευή. Γενικά μου αρέσει αφάνταστα το ξύλο αλλά σε μπαλκόνια και αυλές εχω ντουλάπες γαλβανιζε λαμαρίνα με ηλεκτροστατικη βαφή. Κι ας ρίξει και χιόνι

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Φίλε Αχιλλέα γιά τό οκουμέ τί γνώμη έχεις σχετικά μέ τήν σημήδα,κάνει καί αυτό γιά έξω μέ βερνίκι φυσικά.
Αυτό που έχει το λεροι δεν είναι καλό. Καλά εσύ που είμαστε δίπλα θα σε πάω να πάρεις κ/Π συμηδα σε πολύ λογικά λεφτα