Μάστορες τα φώτα σας!!

Πέτρα είναι ο τοίχος ή τσιμεντόπλιθα ??
Δεν το κατάλαβα αυτό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χωρίς μπογια ο τοίχος με μπογια
97010d06b76b564013e9e72dab00a4c3.jpg
c0ea7d36f60d968227fbdd7b05f6e73c.jpg

Από την φωτογραφία δεν καταλαβαίνω αν ο τοίχος είναι χτισμένος με πέτρα ή με τσιμεντόπλιθες. Γιατί άλλη επιφάνεια έχει η πέτρα και άλλη η τσιμεντόπλιθα.

Κάτι σαν ελαφρόπετρα μοιάζει ...αρκετά πορώδης ...δύσκολο το βλέπω ...δοκίμασες με ξύσιμο ...συρματόβουρτσα.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν το έχω αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα,αλλά το remover δεν είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει (ουσιαστικά το remover "φουσκώνει" το χρώμα και μετά το αφαιρείς με σπάτουλα,αλλά τι αποτέλεσμα θα έχει σε τόσο άγρια επιφάνεια; ).
Θα πρότεινα φλόγα-καμινέτο και συρματόβουρτσα (είτε χειρός είτε σε δράπανο).

Ξεκινα με το ριμουβερ που ειπε ο κυριακος να φυγουν τα χοντρα και βλεπεις. Το τριψιμο δε το γλιτωνεις παντως γτ εχει πορους.. Κομπρεσερ εχεις;

Πετρα είναι και μάλιστα καλή. Χτισμένο το 1945

Ένας που έχει χρώματα μου είπε άμμο βολή

Έχω ένα Gsr 14,4 δραπανο με 13αρι τσοκ το οποίο εύκολα κατάφερα να βγάλω.
Και ένα νέο GSB18αρι με δεκαρι τσοκ το οποίο δεν βγαίνει με τπτ παρότι καινούργιο.
Τι να κάνω? Έχει κάποιο κόλπο σε σχέση με το GSR?

Επίσης τα τσοκ τους είναι εναλλαξιμα ????
Θέλω να βάλω το 13αρι στο GSB.

Κυριάκο έπρεπε πριν ξεκινήσεις την εγχείρηση να δεις τα specs τους. Τα σπειρώματα τους, (... φιλικά και ενημερωτικά αν τυχόν δεν γνωρίζεις, αν και δεν το νομίζω :operator:) είναι στα UNF με το ποιο σύνηθες το 1/2 Χ 20 (υπάρχουν και άλλα π.χ. 3/8 Χ 24, 5/8 Χ 16 κτλ). Ο τρόπος με τον οποίο βγαίνουν έχει ξανά αναφερθεί εδώ από τον Mr. Kenzo αν δεν κάνω λάθος, παρόλα αυτά δες εδώ για να βοηθηθείς:https://www.youtube.com/results?q=keyless+chuck+removal. Αν τυχόν το έχεις δουλέψει υπό συνθήκες έντονης σκόνης παίζει γιαυτό ακριβώς τον λόγο να σου έχει κολλήσει και να σε ταλαιπωρεί. Σε κάθε περίπτωση το τρόπος αλλαγής τους (... τον τσόκ) είναι καρμπόν. Ελπίζω να βοήθησα έστω και αργά αν και μόλις σήμερα είδα το ποστάρισμα σου, γιατί εχθές το απόγευμα πάλευα με κάτι διαρροές σε υδραυλικά, όπου αξιοποίησα δεόντως το σετάκι με τις ροδέλες που μου είχες πρωτοστείλει.... :award:

Τα φώτα σας πως το αφαιρούμε από την πέτρα λαδομπογια 10 ετών
58c4c3d5355279cf746a75c493a7f846.jpg

Δοκιμάζεις πρώτα με remouver, όπως σου είπαν πιο πάνω. Αν δεν κάνεις δουλεία τότε ρίχνεις οξύ βιομηχανικού τύπου, (...με μέτρο έτσι;;; ) αφού έχεις πάρει τα ανάλογα μέτρα προστασίας για μάτια κυρίως και δέρμα, και το ξεπλένεις με άφθονο νερό ή με πλυστικό μηχάνημα αν έχεις στην κατοχή σου. οι παραπάνω τρόποι δουλεύουν πάντα: ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ :a0210:

Κωστα γνωριζω πως βγαινουν και ηδη εχω βγαλει του GSR. Αυτο του GSB δεν θελει να βγει και μου κανει εντυπωση καθως ειναι καινουργιο εργαλειο.

Σίγουρα αλλάζει το τσοκ; Μήπως είναι fix, ένα σώμα με τον άξονα; Για δες το ποιο καλά, έτσι για σιγουριά.... Μήπως έχει κολλά σπειρωμάτων για κάποιο λόγο από την μάνα του ίσως; Μήπως έχει ανάποδο σπείρωμα; Κάνε μια προσπάθεια αφού κλειδώσεις τον άξονα του στην μέγγενη, προσπαθώντας να πιάσεις όμορφα το τσοκ με μια γκαζοτανάλια, χωρίς να το πληγώσεις (.....είναι μεταλλικό;). Μου έχει τύχει και εμένα να μην βγαίνει με τίποτα λόγο του ότι είχε κολλήσει, μέχρι που ξεκολλήσει με κοπίδι και σφυρί, όμως ούτως η άλλως στην συγκεκριμένη περίπτωση το τσοκ θα πήγαινε για πέταμα αφού ήταν άχρηστο-μισοσπασμένο, όχι όπως στην δική σου περίπτωση που τα θέλεις και τα δλυο άθικτα απλώς για να κάνεις την αλλαγή.

Τι να πω, πλαστικο ειναι το τσοκ, η βιδα εσωτερικα ειναι ιδια αλλα αυτο δεν ξεβιδωνει.

Ηθελα να χρησιμοποιησω 13αρια τρυπανια που μου χρειαζονται για ξυλο αλλα μαλλον για να μην παιδευομαι θα παραγγειλω αλλα με 10αρι στελεχος.

από την στιγμή που το τσόκ είναι πλαστικό θα έλεγα να μην εφαρμόσεις όσα σου προτείνω παραπάνω. Από την άλλη αν θέλεις να πάρεις το ρίσκο (...και να το αλλάξεις μια καλή με ένα μεταλλικό ίσως; :devil-smiley-029:) ότι είναι να κάνεις κάνε το με προσοχή φροντίδα και ...προδέρμ :laugh:

Καλησπέρες
Σήμερα ξεκίνησα να βάφω ένα υπνοδωμάτιο στο πατρικό μου και είχα θεματάκι με τις αναθυμιάσεις του χρώματος.
Ο πατέρας μου επέμενε να χρησιμοποιήσω ακρυλικό, παρ'ότι εγώ πιστεύω ότι και με απλό πλαστικό νερού θα γινόταν μια χαρά η δουλειά, όπως έχω κάνει και άλλες φορές.
Το θέλει μιας και ο τοίχος έχει παρουσιάσει μαυρίλες από υγρασία και θεωρεί ότι με το ακρυλικό θα αντέξει περισσότερο. Εχει χρησιμοποιήσει το ίδιο και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, τα οποία όμως είχε έρθει ελαιοχρωματιστής και έκανε τη δουλειά.
Εγώ δεν έχω ξαναδουλέψει ακρυλικό και τα είδα κωλυόμενα από ένα σημείο και μετά. Με έπιασε πονοκέφαλος, με ενοχλούσε στην αναπνοή μέχρι που είχα και τάση για εμετό, οπότε και σταμάτησα. Τι παίζει με τα ακρυλικά? Δεν είχα ξανά τέτοια συμπτώματα όποτε έβαφα είτε τοίχους είτε ξύλα έίτε μέταλλα. Απαιτείται κάποια μάσκα με συγκεκριμένα φίλτρα; Ο ελαιοχρωματιστής που είχε δουλέψει πέρσι στο σπίτι με τα ίδια υλικά δεν χρησιμοποοιούσε κάτι.

Πλαστικο αρκει για εσωτερικο χωρο. Οι αναθυμιασεις μηπως προερχονται απο κακη ποιοτητα χρωματος?

Εγώ το λέω ότι και το πλαστικό αρκεί αλλά ποιος με ακούει...
Το χρώμα πάντως είναι ολόφρεσκο της brillux, για την ποιότητα δεν το φοβάμαι, για την καταλληλότητα ίσως...

Θα δω και αύριο πως θα πάει, ίσως και να φταίει ότι σήμερα δούλεψα μια στενή εσοχή του δωματίου και να μην ήταν επαρκής ο εξαερισμός, σε συνδυασμό με κούραση και να με πείραξε.

εγώ έχω βάψει πολλές φορές με ακρυλικό χρώμα χωρίς να αντιμετωπίσω κάποιο τέτοιο πρόβλημα που λες.

το ακρυλικό χρώμα είναι και αυτό νερού, οπότε δεν χρησιμοποιεί κάποιο διαλυτικό που μυρίζει η βγάζει αναθυμιάσεις, απλά χρησιμοποιεί ακρυλική ρητίνη ως συνδετικό υλικό.