Μάστορες τα φώτα σας!!

Forstner 40mm.
Eγώ δεν έχω τέτοιο,οπότε ανοίγω τις τρύπες με ρούτερ.Φτιάχνεις ένα πατρόν και κάνεις μια χαρά δουλειά.

Πήρα σήμερα έναν πυρογράφο (φτηνό απ`το toolstore) και θέλω τη βοήθειά σας.
Μέσα σ`όλα έχει και μια "μύτη" για αντιγραφή σχεδίου στο ξύλο.Ε λοιπόν αυτό δεν κατάφερα ακόμα να το κάνω.Μια γρήγορη ματιά που έριξα στο ytube αναφέρει ότι το σχέδιο πρέπει να είναι από laser printer (που δεν έχω).
Και οκ με τις δικές μου εκτυπώσεις δεν τα κατάφερα.Όμως ο πυρογράφος έχει μέσα κάποια σχέδια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να "βγαίνουν" στο ξύλο αλλά και πάλι δεν.....
Κάνω κάτι λάθος;Θέλει κάποια ιδιαίτερη τεχνική;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή:)

Πήρα σήμερα έναν πυρογράφο (φτηνό απ`το toolstore) και θέλω τη βοήθειά σας.
Μέσα σ`όλα έχει και μια "μύτη" για αντιγραφή σχεδίου στο ξύλο.Ε λοιπόν αυτό δεν κατάφερα ακόμα να το κάνω.Μια γρήγορη ματιά που έριξα στο ytube αναφέρει ότι το σχέδιο πρέπει να είναι από laser printer (που δεν έχω).
Και οκ με τις δικές μου εκτυπώσεις δεν τα κατάφερα.Όμως ο πυρογράφος έχει μέσα κάποια σχέδια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να "βγαίνουν" στο ξύλο αλλά και πάλι δεν.....
Κάνω κάτι λάθος;Θέλει κάποια ιδιαίτερη τεχνική;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή:)

Δεν γνωριζω για ποια μυτη λες, εγω παντα πριν το καψω με πυρογραφο κανω το σχεδιο με πατρον στο ξυλο, μηπως δεν χρησιμοποιεις πατρον;

Αυτό ρώτησα πως δηλαδή θα αποτυπώσω το σχέδιο στο ξύλο ώστε να το κάψω.Τελικά θα το κάνω με το "παραδοσιακό" καρμπόν.

Ερωτησις. Υπαρχουν τετρακοπα τρυπανια που βγαινουν και για κρουστικα δραπανα ή μονο για πιστολετα?
Οπου κι αν εψαξα μονο SDS εβλεπα, εκτός κι αν εχουν σχεδιαστεί αποκλειστικα γι αυτά. :hmmmm2:

Λογικα δεν θα βρεις.
Τετρακοπα λογικα θελουν παραπανω δυναμη που η φυση της δουλειας και οι απαιτησεις αλο κρουστικα δραπανα μαλλον κανουν ανουσια την επιπλεον υπαρξη τετρακοπων. Αυτο δικια μου σκεψη.

Αν τα βαζαμε πχ.σε ενα δυνατο δραπανο-μια σκεψη που κανω είναι- ότι ίσως θα μειωνόταν οι κραδασμοι της περιστροφης, με φυσικο επακολουθο να "ακυρωνόταν" κατά καποιο τροπο και η ένταση της κρούσης, πραγμα που στα sds δε θα γινεται.
Δηλαδη ναι μεν θα γινοταν πιο smooth το τρυπημα αλλα θα απαιτουσε περισσοτερη ωρα δε.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν τα βαζαμε πχ.σε ενα δυνατο δραπανο-μια σκεψη που κανω είναι- ότι ίσως θα μειωνόταν οι κραδασμοι της περιστροφης, με φυσικο επακολουθο να "ακυρωνόταν" κατά καποιο τροπο και η ένταση της κρούσης, πραγμα που στα sds δε θα γινεται.
Δηλαδη ναι μεν θα γινοταν πιο smooth το τρυπημα αλλα θα απαιτουσε περισσοτερη ωρα δε.

Δεν θα έχει αποτέλεσμα για δύο λόγους :
1) Το τρόχισμα των βιντιών σε ένα τετράφτερο SDS plus τρυπάνι βασίζεται κυρίως στην ισχύ της κρούσης να σπάσει το τσιμέντο.
Ποντάρει ελάχιστα στην απόξεση του τσιμέντου. 'Εχει πιο συμμετρικά πρισματικό τρόχισμα φαντάσου κάτι σαν το καλέμι.
2) και πιο βασικό είναι ότι η μάζα αυτών των τρυπανιών είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα απλά που μπαίνουν στα κοινά κρουστικά δράπανα.
Αλλά εφόσον τα "χτυπάει" το έμβολο, μια χαρά χτυπάνε και αυτά το μπετό.

Όμως το κοινό κρουστικό δράπανο δεν κανένα έμβολο να μεταφέρει την ορμή κρούσης του στο τρυπάνι, συνεπώς ότι καταφέρεις με την πίεση που θα εξασκείς εσύ !
Με άλλα λόγια, δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά άν η τρύπα είναι κάποιας διαμέτρου, απλά θα σου πέσει το νεφρό μέχρι να την τελειώσεις, ενώ με ένα πνευματικό δράπανο θα αξιοποιούσες τον σχεδιασμό της κοπτικής κεφαλής και απλά θα κράταγες το εργαλείο στην επιθυμητή θέση...δε θα κοψομεσιαζόσουν ! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν θα έχει αποτέλεσμα για δύο λόγους :
1) Το τρόχισμα των βιντιών σε ένα τετράφτερο SDS plus τρυπάνι βασίζεται κυρίως στην ισχύ της κρούσης να σπάσει το τσιμέντο.
Ποντάρει ελάχιστα στην απόξεση του τσιμέντου. 'Εχει πιο συμμετρικά πρισματικό τρόχισμα φαντάσου κάτι σαν το καλέμι.
2) και πιο βασικό είναι ότι η μάζα αυτών των τρυπανιών είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα απλά που μπαίνουν στα κοινά κρουστικά δράπανα.
Αλλά εφόσον τα "χτυπάει" το έμβολο, μια χαρά χτυπάνε και αυτά το μπετό.

Όμως το κοινό κρουστικό δράπανο δεν κανένα έμβολο να μεταφέρει την ορμή κρούσης του στο τρυπάνι, συνεπώς ότι καταφέρεις με την πίεση που θα εξασκείς εσύ !
Με άλλα λόγια, δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά άν η τρύπα είναι κάποιας διαμέτρου, απλά θα σου πέσει το νεφρό μέχρι να την τελειώσεις, ενώ με ένα πνευματικό δράπανο θα αξιοποιούσες τον σχεδιασμό της κοπτικής κεφαλής και απλά θα κράταγες το εργαλείο στην επιθυμητή θέση...δε θα κοψομεσιαζόσουν ! :)

Το ιδιο καταλαβα, εσυ ομως το εξηγησες εμπεριστατωμενα και επισημονικα !
Τεσπα, μου κινησε την περιεργεια πιο πολύ και ειπα να το ψαξω μπας κ γλυτώναμε λιγακι ζόρι!

Εχω 2 ερωτησεις αρχαριου και ζητω τα φωτα σας :
1) Πηρα το 12βολτο parkside δραπανοκατσαβιδο κι εχω το εξης θεμα ... Καμια φορα , κατα τη χρηση του κατσαβιδιου , το bit ξεβιδωνει και πεφτει . Κατι δεν εχω κανει καλα ?
2) Προσπαθησα να κοψω με δισκοπριονο χειρος καποια κομματια μελαμινης και παρατηρησα οτι καπνιζαν πολυ σε σημειο καποια μικρα κομματακια που πεταχτηκαν να εχουν παρει φωτια . Ειναι φυσιολογικο ?
Επισης , με δισκο 40 δοντιων ενω η πανω πλευρα κοβεται και φαινεται μια χαρα , η κατω πλευρα φαινεται σαν "οδοντωτη" (δεν ξερω πως να το περιγραψω) .
Ευχαριστω για τη βοηθεια

Καλημερα για μελαμινη τα 40 δοντια ειναι λιγα για απολυτος καθαρο κοψιμο .υπαρχουν δισκοι για μελαμινη με 80 η 100 δοντια.

Καλό σφιξιμο του τσοκ με το χέρι και ξαναδοκιμασε φίλε μου.

Στην μελαμινη σιγά σιγά το εργαλείο. Επίσης έτσι είναι φυσιολογικό.
Η πάνω πλευρά βγαίνει τζάμι ενώ η κάτω σπάει.
Αν τις θέλεις και τις δύο αψογες πρέπει να θυσιασεις μια επιφάνεια και να τις κόψεις σάντουιτς!

Δεν ειναι οτι ξεσφιγγει συνεχεια , σπανια το παθαινω ... απλα ελεγα μηπως κανω εγω κατι λαθος ...
Δυστυχως στα 190 δεν βρισκω δισκο κοπης πανω απο 48 δοντια (τουλαχιστον οχι κοινους)
Ευχαριστω για τη βοηθεια

Συνηθισε το χουσουρι του γτ δεν κανεις εσυ λαθος, εχει προβλημα το τρυπανι. Κ τσοκ να αλλαξεις παλι το ιδιο θα σου κανει. Μου το εκανε κι εμενα το aeg συχνα

Sent from my iPhone using Tapatalk

μία λύση που ίσως βοηθήσει λίγο στα σπασίματα της μελαμίνης στο κάτω μέρος είναι να κολλήσεις μια χαρτοταινία στο σημείο που θα περάσει ο δίσκος.

Ξέρει κάποιος πως μπορώ να ενώσω μεταλλικά πόδια σε μαρμάρινη επιφάνεια ?

Τα πόδια είναι με οριζόντια επιφάνεια στο πάνω μέρος με υποδοχή για βίδες.
Το μάρμαρο είναι ότι απόμεινε από ένα στρογγυλό τραπεζάκι, το οποίο καθόταν "χωνευτά" σε μία βάση που είχε με τα πόδια του μαζί.....η οποία μετά την μετακόμιση δεν ευρέθη πουθενά, και τώρα μου έχει μείνει το μάρμαρο....