Πήρα σήμερα έναν πυρογράφο (φτηνό απ`το toolstore) και θέλω τη βοήθειά σας.
Μέσα σ`όλα έχει και μια "μύτη" για αντιγραφή σχεδίου στο ξύλο.Ε λοιπόν αυτό δεν κατάφερα ακόμα να το κάνω.Μια γρήγορη ματιά που έριξα στο ytube αναφέρει ότι το σχέδιο πρέπει να είναι από laser printer (που δεν έχω).
Και οκ με τις δικές μου εκτυπώσεις δεν τα κατάφερα.Όμως ο πυρογράφος έχει μέσα κάποια σχέδια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να "βγαίνουν" στο ξύλο αλλά και πάλι δεν.....
Κάνω κάτι λάθος;Θέλει κάποια ιδιαίτερη τεχνική;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε συμβουλή![]()
Αν τα βαζαμε πχ.σε ενα δυνατο δραπανο-μια σκεψη που κανω είναι- ότι ίσως θα μειωνόταν οι κραδασμοι της περιστροφης, με φυσικο επακολουθο να "ακυρωνόταν" κατά καποιο τροπο και η ένταση της κρούσης, πραγμα που στα sds δε θα γινεται.
Δηλαδη ναι μεν θα γινοταν πιο smooth το τρυπημα αλλα θα απαιτουσε περισσοτερη ωρα δε.
Δεν θα έχει αποτέλεσμα για δύο λόγους :
1) Το τρόχισμα των βιντιών σε ένα τετράφτερο SDS plus τρυπάνι βασίζεται κυρίως στην ισχύ της κρούσης να σπάσει το τσιμέντο.
Ποντάρει ελάχιστα στην απόξεση του τσιμέντου. 'Εχει πιο συμμετρικά πρισματικό τρόχισμα φαντάσου κάτι σαν το καλέμι.
2) και πιο βασικό είναι ότι η μάζα αυτών των τρυπανιών είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα απλά που μπαίνουν στα κοινά κρουστικά δράπανα.
Αλλά εφόσον τα "χτυπάει" το έμβολο, μια χαρά χτυπάνε και αυτά το μπετό.
Όμως το κοινό κρουστικό δράπανο δεν κανένα έμβολο να μεταφέρει την ορμή κρούσης του στο τρυπάνι, συνεπώς ότι καταφέρεις με την πίεση που θα εξασκείς εσύ !
Με άλλα λόγια, δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά άν η τρύπα είναι κάποιας διαμέτρου, απλά θα σου πέσει το νεφρό μέχρι να την τελειώσεις, ενώ με ένα πνευματικό δράπανο θα αξιοποιούσες τον σχεδιασμό της κοπτικής κεφαλής και απλά θα κράταγες το εργαλείο στην επιθυμητή θέση...δε θα κοψομεσιαζόσουν !![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.