Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στήν δικιά μου πόρτα ο ηλεκτρολόγος έβαλε ένα μικρό πινακάκι μέ μιά δική του ασφάλεια γιά τό μοτέρ

Στη δικια μου πορτα ο ηλεκτρολογος δεν εχει βαλει τιποτα.
Εδω και τριαντα χρονια την ανοιγοκλεινουμε με το χερι...δυο πορτες μαλιστα!
:smash:
:fahne90:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μαστορες, ποιος ειναι ο καλυτερος τεοπος να φτιαξουμε συρταρια, ικανα να σηκωσουν βαρος? πχ καθε συρταρι διαςταςεων 50*50cm να σηκωνει 10-20 κιλα μονιμα?
Θελω να φτιαξω μερικα βαθεια για να βαζω μεσα ηλεκτρικα εργαλεια ή αλλα βαρεια αντικειμενα.
Οι διαστασεις θα ειναι λιγο ποιο μεγαλες απο αυτες των συρταριων κουζινας.

Σκεφτηκα να τα κανω ολοκληρα απο κοντρα πλακε, πλαινα και πατο με συνδεση με κολλα και βιδες.

Κατά τη γνώμη μου Νεκ το καλύτερο είναι τον πάτο να τον βάλεις συρταρωτό μέσα. να κάνεις μία γκινισά δηλαδή περιμετρικά στα πλαϊνά και εκεί να μπει ο πάτος. Αφού θες να σηκώνει και βάρος κάνε τα με "ψαχνό" τα συρτάρια. Μη πάρεις δηλαδή λεπτό ξύλο.
Ε μετά μόνταρε το με κόλλα, βίδες κλπ ότι θες. Αν έχεις κέφια βάλε και καβίλιες

Τι εννοεις με ψαχνο?
15 κοντρα πλακε λεω να τα φτιαξω. Να τα κανω με σανιδια?
Δυο συρταρια θα εχουν βαθος 20-25cm και αλλα τοσα 5-10cm

Έκανα σήμερα "αρχαιολογική ανασκαφή" σε ξεχασμένα σημεία στο σπίτι,και (ξανά)ανακάλυψα ένα μαχαίρι που ανήκε στον παππού της μητέρας μου.
IMG_20160425_200944.jpg
Το έτριψα με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο (ελάχιστα πιο σκληρό απ`το χέρι μου) και έφυγε η επιφανειακή σκουριά που είχε.
Η ερώτησή μου:μπορώ να κάνω κάτι για να το "κρατήσω ζωντανό";Για παράδειγμα να το περάσω με κάποιο λάδι,να το κάψω και να το σβήσω σε λάδι ή τέλος πάντων μπορώ να κάνω κάτι για να αντέξει αυτό το "κόσμημα" άλλα 100 χρόνια;

Έκανα σήμερα "αρχαιολογική ανασκαφή" σε ξεχασμένα σημεία στο σπίτι,και (ξανά)ανακάλυψα ένα μαχαίρι που ανήκε στον παππού της μητέρας μου.
View attachment 127020
Το έτριψα με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο (ελάχιστα πιο σκληρό απ`το χέρι μου) και έφυγε η επιφανειακή σκουριά που είχε.
Η ερώτησή μου:μπορώ να κάνω κάτι για να το "κρατήσω ζωντανό";Για παράδειγμα να το περάσω με κάποιο λάδι,να το κάψω και να το σβήσω σε λάδι ή τέλος πάντων μπορώ να κάνω κάτι για να αντέξει αυτό το "κόσμημα" άλλα 100 χρόνια;
Αν ήμουν στη θέση σου, όπως είναι καθαρό πλέον, θα το περνούσα με ένα ελαφρά λαδωμένο πανάκι τακτικά. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί κάτι άλλο...

Καλημέρα φίλοι μου μαστόρια και από αυτή την ενότητα. Να ρωτήσω,

υπάρχουν ούπα για άλφα μπλοκ ; αν ναι πόσο είναι ανθεκτικά σε βάρος ;
Θέλω να στερεώσω σε μια αποθηκούλα που θα κάνω στο χωριό ξύλινα ράφια μελαμίνης 100 cm X 40 cm αλλά δεν θα τοποθετήσω πολύ βαριά αντικείμενα επάνω τους.
Εγώ πάντως έχω ακούσει ότι δεν γίνεται, αν ξέρει κάποιος ας μου πει

μην βαλεις θερμοκρασια για κανενα λογο...θα καταστρεψεις την "βαφη" (σκληρυνση) της λεπιδας
και που το γυαλοχαρταρισες πολυ ειναι...
τις σκουριες τις βγαζουμε με ξυδακι κτλ

οτι σου ειπε ο εντουρας κανε, και ισως για την θηκη αν εχει δερμα μια κηραλοιφη.

Καλημέρα.Έπρεπε να ρωτήσω πιό νωρίς λοιπόν:(
Η θήκη είναι ξύλινη,αλλά εξωτερικά (ανάμεσα στα δύο μπρούτζινα κομμάτια) είναι κάτι σαν (απολιθωμένο!) δέρμα.θα κοιτάξω γι`αυτό το κερί που είπε ο Κυριάκος.Άραγε το ίδιο κερί θα κάνει και για την λαβή που είναι κέρατο ή κόκκαλο;
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια -bye-

Εγώ Γιώργο έχω βάλει ούπα για γυψοσανίδα αλλά με όχι φοβερό βάρος. Αλλά δές αυτά που είναι ειδικά.
Δες και το βίντεο που κάνει τεστ. Αντέχουν 130Kg το κάθε ένα.

Νομίζω ότι είναι μια χαρά αυτά Παναγιώτη, δεν το πολυπιστεύω βέβαια ότι σηκώνουν και 130 κιλά, πάνω από 50 δεν θα βάλω οπότε είμαι μέσα.

Να σαι καλά για την άμεση απάντηση !

Νομίζω ότι είναι για ytong.

Έτσι και αλλιώς 130κιλά σε γυψοσανίδα με ούπα δεν φαίνεται καθόλου λογικό νούμερο εκτός και αν πετύχεις απο πίσω σίδερο.

Δεν μιλάμε για γυψοσανίδα αλλά αλφαμπλοκ.

Νομίζω ότι είναι μια χαρά αυτά Παναγιώτη, δεν το πολυπιστεύω βέβαια ότι σηκώνουν και 130 κιλά, πάνω από 50 δεν θα βάλω οπότε είμαι μέσα.

Να σαι καλά Γιώργο!-bye-

Στο "Σύντομος Οδηγός για βύσματα και εφαρμογές μεσαίας & ελαφριάς καταπόνησης" η Fischer αναφέρει τα Μέγιστα συνιστώμενα φορτία για τα βύσματα GB8, GB10 και GB14 σε πορομπετόν τα 20, 25 και 40 kg αντίστοιχα.

FISCHER_GB.png

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν βάλεις ένα ουπα Γιάννη? Αν βάλεις περισσότερα?

Αναλόγως τι, πως και που στηρίζεις βάζεις και των απαιτούμενα αριθμό στηριγμάτων.
Πολλαπλά στηρίγματα μοιράζονται το Φορτίο αλλά να τα βάλεις στην σωστή θέση.

Στο "Σύντομος Οδηγός για βύσματα και εφαρμογές μεσαίας & ελαφριάς καταπόνησης" η Fischer αναφέρει τα Μέγιστα συνιστώμενα φορτία για τα βύσματα GB8, GB10 και GB14 σε πορομπετόν τα 20, 25 και 40 kg αντίστοιχα.

View attachment 127047

Πολύ κατατοπιστικός ο οδηγός αυτός, ευχαριστώ και εσένα Γιάννη

Καλημέρα φίλοι μου μαστόρια και από αυτή την ενότητα. Να ρωτήσω,

υπάρχουν ούπα για άλφα μπλοκ ; αν ναι πόσο είναι ανθεκτικά σε βάρος ;
Θέλω να στερεώσω σε μια αποθηκούλα που θα κάνω στο χωριό ξύλινα ράφια μελαμίνης 100 cm X 40 cm αλλά δεν θα τοποθετήσω πολύ βαριά αντικείμενα επάνω τους.
Εγώ πάντως έχω ακούσει ότι δεν γίνεται, αν ξέρει κάποιος ας μου πει
;;