Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελικά με την ευγενική συνδρομή του Νικόλα Ολύμπιου, το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε. Άλλαξα o ring και το πιεστικό συμπεριφέρεται ακριβώς οπως πριν.
Επειδή δεν βλέπω ρωγμή πουθενά, το μονο άλλο που μπορω να υποθέσω ειναι οτι το σημείο που μπαίνει το άσπρο εμβολακι μεσα στο ακροφυσιο εχει διασταλεί και εχει πάρει βαρελοειδή μορφή, αντί για κυλινδρική που πρέπει να ειναι το σωστό.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ακριβώς. Και στου ξαδέρφου μου είχε στραβώσει ελαφρώς και εκτονωνόταν η πίεση από εκεί..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυστυχώς αναμενόμενο.

Χλωμό... Είναι πριν το λαστιχάκι και δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Πιο πολύ σαν πρόβλημα κουμπώματος μου ακούγεται αλλά όχι μπροστα στο κουρμπαριστό, μάλλον στα αυτιά.
Βέβαια ο καθένας μπορεί να λέει κι απο κια παρόλα, διάγνωση απ´ το τηλέφωνο δυστυχώς δεν γίνεται.
Ξαφνικά άρχισε ή σιγά-σιγά;

Κι όμως Θείε, έτσι γίνεται η δουλειά.
Στου ξαδέρφου στράβωσε ξαφνικά. Πλέναμε κανένα 20λεπτο και σε άκυρη φάση έγινε αυτό...

Ακριβώς. Και στου ξαδέρφου μου είχε στραβώσει ελαφρώς και εκτονωνόταν η πίεση από εκεί..

Κι όμως Θείε, έτσι γίνεται η δουλειά.
Στου ξαδέρφου στράβωσε ξαφνικά. Πλέναμε κανένα 20λεπτο ;και σε άκυρη φάση έγινε αυτό...

Και τι λύση έδωσε τελικά ο ξάδελφος βρε Νικ;

Δυστυχώς αναμενόμενο.

Χλωμό... Είναι πριν το λαστιχάκι και δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Πιο πολύ σαν πρόβλημα κουμπώματος μου ακούγεται αλλά όχι μπροστα στο κουρμπαριστό, μάλλον στα αυτιά.
Βέβαια ο καθένας μπορεί να λέει κι απο κια παρόλα, διάγνωση απ´ το τηλέφωνο δυστυχώς δεν γίνεται.
Ξαφνικά άρχισε ή σιγά-σιγά;

Μπάμπη δεν μπορω να ξέρω ποτε άρχισε γιατι ειναι του γαμπρού μου. Εγω σπάνια την χρησιμοποιούσα, θα υπέθετα όμως οτι ισως έγινε και απο αχρησία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μαστόρια καλημέρα, χθες το απόγευμα έπεσε από το μπαλκόνι μου, ένα μικρό κομμάτι μάρμαρο, ικανό βέβαια να σκοτώσει άνθρωπο ή να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε παρκαρισμένο όχημα. Ευτυχώς τα μαγαζιά ήταν κλειστά και δεν κυκλοφορούσε ψυχή.
Στην συνέχεια κουνώντας τα διπλανά μάρμαρα, διαπίστωσα ότι κι άλλες πλάκες ήταν ξεκολλημένες και γι' αυτό τις αφαίρεσα πριν συμβεί το μοιραίο!
Το ερώτημα τώρα είναι, πώς τις ξανακολλάω;
Σίγουρα θα χρειαστεί να τρίψω τις επιφάνειες μαρμάρων και των στηθαίων για να φύγουν τα απομεινάρια τσιμέντων κλπ.
Με τί τις κολλάω όμως;

Attachments

• P_20160613_155430_1_p.jpg
    P_20160613_155430_1_p.jpg
    160 KB · Views: 197
  • P_20160613_155440_p.jpg
    P_20160613_155440_p.jpg
    143.8 KB · Views: 196
κολλα πλακιδιων σαν και αυτες

προτεινω απο το 20 και πανω.

Βασικα φοβαμαι στο μελλον πως θα ακουμε συχνα ατυχηματα απο περιστατικα οικοδομικων υλικων που θα πεφτουν απο σπιτια/οικοδομες.
Ειδικα απο κτιρια που μετρανε δεκαετιες πανω τους και οι κατασκευες ηταν φτηνιαρικες.
Γιατι λεφτα για συντηρηση δεν υπαρχουν και οι ιδιοκτητες ειτε αδιαφορουν ειτε δεν μπορουν να κανουν κατι.

Πάντως η αλήθεια είναι πως φέρουμε και εμείς μία ευθύνη. Έναν απλό ετήσιο έλεγχο σε κάγκελα - σοβάδες - πλάκες κλπ, μπορούμε να τον κάνουμε. Στην περιοχή μου με τους παγετούς που έχουμε ότι υλικά και να βάλεις, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα πάθεις την ζημιά.
Νεκτάριε σχετικά με την εφαρμογή, αναμειγνύω τα υλικά και τα απλώνω ως μία επίπεδη στρώση πάνω στις επιφάνειες ή θα πρέπει να αφήσω αυλάκια για τον αέρα όπως προτείνεται στο πέρασμα πλακιδίων με την σπάτουλα αυλακώσεων;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πάντως η αλήθεια είναι πως φέρουμε και εμείς μία ευθύνη. Έναν απλό ετήσιο έλεγχο σε κάγκελα - σοβάδες - πλάκες κλπ, μπορούμε να τον κάνουμε. Στην περιοχή μου με τους παγετούς που έχουμε ότι υλικά και να βάλεις, είναι ζήτημα χρόνου πότε θα πάθεις την ζημιά.
Νεκτάριε σχετικά με την εφαρμογή, αναμειγνύω τα υλικά και τα απλώνω ως μία επίπεδη στρώση πάνω στις επιφάνειες ή θα πρέπει να αφήσω αυλάκια για τον αέρα όπως προτείνεται στο πέρασμα πλακιδίων με την σπάτουλα αυλακώσεων;
καταρχην πρεπει να καθαρισεις το υποβαθρο απ[ο σαθρα υλικα.
μετα συμφωνα με τις οδηγιες τις κολλας προετοιμαζεις τις επιφανειες και βαζεις υλικο σε στρωση/παχος οπως αναφερουν παλι οι οδηγιες. συνηθως 1-2 εκατοστα ειναι αρκετα.
Σπατουλα μαλλον οχι γιατι το υποβαθρο δεν θα ειναι λειο και επιπεδο παραλληλο με το μαρμαρο. Απλωνεις με το μυστρι λιγο παραπανω απο το τελικο υψος της βασης του μαρμαρου αφηνοντας 1-2 εκατοστα απο τις ακρες. Τοποθετεις το μαρμαρο και πιεζεις!

Σε ενός φίλου το αυτοκίνητο έπεσε κομμάτι και του έκανε την οροφή Μ****Ι....

Η καλύτερη λύση είναι το κόλλημα και μερικά Στριφώνια με μεγάλες ροδέλες.

προσωπικά δουλεύω kerakoll , και συμφωνώ με Νίκο για τα στριφώνια .

Μαστόρια καλημέρα, χθες το απόγευμα έπεσε από το μπαλκόνι μου, ένα μικρό κομμάτι μάρμαρο, ικανό βέβαια να σκοτώσει άνθρωπο ή να προκαλέσει σημαντική ζημιά σε παρκαρισμένο όχημα. Ευτυχώς τα μαγαζιά ήταν κλειστά και δεν κυκλοφορούσε ψυχή.
Στην συνέχεια κουνώντας τα διπλανά μάρμαρα, διαπίστωσα ότι κι άλλες πλάκες ήταν ξεκολλημένες και γι' αυτό τις αφαίρεσα πριν συμβεί το μοιραίο!
Σίγουρα θα χρειαστεί να τρίψω τις επιφάνειες μαρμάρων και των στηθαίων για να φύγουν τα απομεινάρια τσιμέντων κλπ.
Με τί τις κολλάω όμως;

Στήν πάνω φωτο είχα τό ίδιο θέμα καί έβαλα στό μάρμαρο,(αλλά επειδή είμαι τής πρόληψης κάθε 6 μήνες τά κουνάω μέ τό χέρι γιά νά δώ σέ τί κατάσταση είναι)Bison montage kit καί έγινε μπετόν,στο κάθετο θά άνοιγα 2 τρύπες στό μαρμαρο (μιά πάνω καί μιά κάτω)και δύο τρύπες στόν τοίχο καί θά έβαζα κόλλα Bison montage kit,αλλά καί δυό στριφώνια μέ ούπα,όπως ανέφερε ο Νίκος γιά περισσότερη σιγουριά.

Η isomat 22 είναι πολύ καλή.

Εγώ θα έβγαζα κομμάτια απο το παλιό τσιμέντο (που είχαν βάλει για κόλλα) ώστε να γίνει πιο άγρια η επιφάνεια του στηθαίου.

Και όσα κομμάτια είναι κάθετα ένα στριφώνι είναι αρκετό. Προσοχή στο τρύπημα μή σπάσει το μάρμαρο όμως.

Με τί τις κολλάω όμως;

Εαν μου επιτρεπεις και τα σιδερα θελουν ελεγχο (η κοιλοδοκος), και συντηρηση, ισως αλλαγη, τριψιμο, καθαρισμα, αδρανοποιητη σκουριας, μινιο, χρωμα...

Η isomat 22 είναι πολύ καλή.

Εγώ θα έβγαζα κομμάτια απο το παλιό τσιμέντο (που είχαν βάλει για κόλλα) ώστε να γίνει πιο άγρια η επιφάνεια του στηθαίου.

Και όσα κομμάτια είναι κάθετα ένα στριφώνι είναι αρκετό. Προσοχή στο τρύπημα μή σπάσει το μάρμαρο όμως.

Χωρίς κρούση.

Ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες απαντησεις.
Δεν καταλαβα ομως, τελικα θελουμε να ειναι αγρια η επιφανεια του τσιμεντου;
Ειχα την αισθηση οτι για να πιασει καλα η κολλα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο ομοιομορφη.
Αυτο για τα στριφωνια το σκεφτηκα και εγω αλλα φοβαμαι μη μου σπασει το τσιμεντο και τρεχω με καλουπωματα μετα ή μη σπασει τα μαρμαρο και ανοιγω δουλειες. Για την ωρα νομιζω οτι απλα θα σπατουλαρω την κολλα και θα πατησω απο πανω τα μαρμαρα. Για το καθετο, θα βρω κατι για να το κρατησει κοντρα για 12 ωρες τουλαχιστον.
Ευτυχως τα σιδερα και τα καγκελα δεν εχουν σκουρια παροτι θελουν βαψιμο.
Του χρονου θα ασχοληθω μ' αυτα ομως, αν εξακολουθω να μενω στο ιδιο σπιτι.

Υπαρχουν και επαλειφομενα υλικα που ενισχυουν την προσφυση μεταξυ τσιμεντου και κολλας.

Απαραδεκτοι που κολλησαν τα μαρμαρα με τσιμεντο.
Ολα για το κερδος τελικα.

Για αρκετές ώρες, έψαχνα στο forum μήπως και υπάρχει κάποια ανάρτηση που ν' αναλύει του τύπους χαρτιών και τα πεδία εφαρμογής των.
Συγκεκριμένα, διαβάζω και βλέπω γυαλόχαρτα - σιλερόχαρτα - πατόχαρτα - σμυριδόχαρτα - ντουκόχαρτα και δεν ξέρω κι εγώ πόσα ακόμη υπάρχουν, χωρίς να έχουμε κατανοήσει (τουλάχιστον εγώ) τα πεδία εφαρμογής τους και τί τελικά χρειάζομαι για τις ανάγκες μου.
Υπάρχει ρε παιδιά κάπου κάποιος μπούσουλας επ αυτού;

Ερώτηση

Έχω ανοξείδωτα στηρίγματα πέργκολας και 1 φωτοκύτταρο legrand που δε ταιριάζουν καθόλου με το χρώμα του τοίχου.

Σκεφτόμουν το plasti dip που αφού κάθεται σε βαμμένο αμάξι θα κάθεται παντού αλλά δεν ξέρω τί αντοχή έχει.

Τα στηρίγματα είναι κολλημένα σε μεταλλικό σκελετό και απο πάνω υπάρχει τσιμεντοσανίδα και σοβάς βαμμένος (δε μπορώ δηλαδή να τα βγάλω).

Μπορώ να βγάλω και φωτογραφίες αλλά νομίζω ότι σας κάλυψα!

Ιδέες?

Μπορεί να βάψουμε και 4 απλίκες αν δεν πετύχουμε το χρώμα/σχήμα/μέγεθος που θέλουμε, αλλά αυτές όπως και το φωτοκύτταρο θα βαφτούν πρίν εγκατασταθούν.