Μάστορες τα φώτα σας!!

Υπαρχουν και επαλειφομενα υλικα που ενισχυουν την προσφυση μεταξυ τσιμεντου και κολλας.

Απαραδεκτοι που κολλησαν τα μαρμαρα με τσιμεντο.
Ολα για το κερδος τελικα.
Μα τι λες;;;;;;;;;Με τι θα τα κολλούσαν τα μάρμαρα με κόλλα πλακιδίων;Και μάλιστα σε παλιά κατασκευή!
Παιδιά ας μην είμαστε υπερβολικοί.Οκ πλέον υπάρχουν εκατομμύρια υλικά που συνδέουν τα πάντα και μπορείς να κολλήσεις με ασφάλεια μάρμαρα πάνω σε χαρτόνι (που λέει ο λόγος).
Αλλά σε κατασκευή 30-40-50 και πλέον ετών,το τσιμέντο σαφώς ήταν η καλύτερη επιλογή.(τώρα αν ο μάστορας έβαλε "μια μυστριά" τσιμέντο σ`ένα σακί άμμο είναι άλλο θέμα)
(Είχα πετύχει σε "ακριβή" δουλειά στα Β.Π. γεροντάρα μάστορα μαρμαρά,που έκανε παπάδες...Πέρα από μπαλκόνια κλπ,μπάνια μαρμάρινα ακόμα κι η πισίνα μάρμαρα είχε!.Στο μεγάλο μπάνιο μαζευτήκαμε όσοι ήμασταν τότε στην οικοδομή για να βοηθήσουμε στην τοποθέτηση ενός μαρμάρου.Μιλάμε για ένα κομμάτι εννιαίο όσο η μιά πλευρά (σχεδόν) του τοίχου,δεν θυμάμαι πόσαχπόσα ήταν,αλλά 5-6 άντρες βελάξαμε για να το φέρουμε σε ρέγουλα...Ε με τσιμέντο το έβαλε ο μάστορας.)

Kυριάκο μπορεί να μου δείξεις κατασκευή 8 ετών που τα μάρμαρα είναι με τσιμέντο και έχουν φύγει όλα.
Εγώ πάλι μπορώ να σου δείξω κατασκευή 40 ετών που και να θες δεν τα κουνάς τα μάρμαρα.
Οκ το`χουμε ξαναπεί:Ο μάστορας και τα υλικά του κάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.
Έχω δουλέψει σε οικοδομές που λέω "να προλάβω να φύγω" πριν μου πέσει στο κεφάλι (τι ντροπή για `μένα),κι έχω δουλέψει και αλλού που λέω "κάνε εγγόνια και δισέγγονα,και ακόμα αυτό εδώ θα`ναι".

Παντως σε τοπικο καταστημα που πηγα ν' αγορασω την isomat σημερα, ο υπαλληλος με ρωτησε γιατι την χρειαζομαι. Οταν του ειπα, μου απαντησε..."βαλε μωρε λιγο τσιμεντο&θα γινει αθανατο".

Αυτο για τα διαφορων ειδων χαρτια δεν το ειπα για την περιπτωση μου, γενικα για να υπαρχει ως χρησιμο link.

Κοιταχτε, εχω δουλεψει με μαστορα και επισης ο ιδιος εχω ασχοληθει με χαρμανια!
Μπορει καποιος να κανει μιγμα απο τσιμεντο και αμμο που να γινει αθανατο υπο προυποθεσεις. Ολα ειναι θεμα τυπου τςιμεντου αναλογιων και μαστορα, οπως ειπωθηκε.
Αν ειδικα στα τελευταια χρονια προσθεσει καποιος και ρυτινες γινετε ενα υλικο σουπερ αθανατο.
Νομιζω πως ο παππους μπορει να μας πει και αυτος τη γνωμη του...:antlers:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως σε τοπικο καταστημα που πηγα ν' αγορασω την isomat σημερα, ο υπαλληλος με ρωτησε γιατι την χρειαζομαι. Οταν του ειπα, μου απαντησε..."βαλε μωρε λιγο τσιμεντο&θα γινει αθανατο".

Αυτο για τα διαφορων ειδων χαρτια δεν το ειπα για την περιπτωση μου, γενικα για να υπαρχει ως χρησιμο link.

Το λιγο ειναι σχετικο.

Απλα πλεον με τα συγχρονα υλικα και τις κολλες μπορουν να γινουν παπαδες.
Για καθετη κολληση μαρμαρων εχουν βγει κολλες που τα στριφωνια οπως τα ξερουμε, ειναι πλεον προαιρετικα.

Είχα θείους στην οικοδομή και κάποια εποχή είχαμε μπλεχτεί κι εμείς επαγγελματικά με αυτά (ανέγερση μεζονετών κλπ), οπότε πέραν την εμπειρίας που είχα αποκτήσει όταν χτίζαμε το δικό μας σπίτι, είδα κι άλλα πράγματα και κυρίως πολλούς μάστορες, αλλά αυτό με το τσιμέντο μου έχει χαραχτεί στη μνήμη. Θυμάμαι το θείο μου που ήταν 45 χρόνια στη δουλειά να λέει "δε με νοιάζει να έχω άχρηστους μπογιατζήδες, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους - αν ο τύπος που μου φτιάχνει το χαρμάνι είναι καλός, όλα φτιάχνονται".

Βρε μη με γαργαλάτε βραδυάτικα κ αρχίσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες (κ έχει ωραίο βράδυ για βολτούλα στα Βραχναίικα).
Πριν τις κόλλες, τις ρητίνες, τις ειδικές μαστίχες οι συγκολησεις στα μάρμαρα κ στα πλακάκια γινόταν με την σωστή χρήση μείγματος τσιμέντου φαιού ή λευκού με αμμοκονία κ μούλιασμα στο νερό τα πλακάκια ή τα μάρμαρα. Οι συγκολησεις ήταν πράγματι αξιόπιστες. Τώρα αν το μείγμα ήταν λάθος, αν έχει ο τοίχος υγρασία, αν έχει δεχτεί σεισμούς το κτίριο κλπ τότε ότι κ να του βάλεις θα σου έρθει στο κεφάλι.
Ένας τακτικός οπτικός έλεγχος σίγουρα θα μας βοηθήσει όπως κ σε όλα τα πράγματα.

Πως σας φαίνονται αυτές οι τιμές?

ξυλεία πλανισμένη Φιλανδίας
4,5χ4,5 σε μήκος 3,6 = 3,60
5χ10 σε μήκος 4,2 = 10,30
7χ15 σε μήκος 4,2 = 22,15
9χ9 σε μήκος 4,2 = 22,40

κόντρα πλακέ σημύδα Λετονίας
2,5χ1,25 σε 18μμ = 58,30
2,5χ1,25 σε 21μμ = 71,20

ιρόκο 50χ200χ3000 περίπου 50

Νομίζω Νίκο πως είναι αυτό που λέμε κόντρα πλακέ σημύδα Ρωσίας, είχε και κάτι κινέζικα αλλά δεν ασχολήθηκα καν...η διαφορά ανάμεσα στα δύο ήταν χαοτική...

Νομίζω Νίκο πως είναι αυτό που λέμε κόντρα πλακέ σημύδα Ρωσίας, είχε και κάτι κινέζικα αλλά δεν ασχολήθηκα καν...η διαφορά ανάμεσα στα δύο ήταν χαοτική...

Καλημερα Σωτήρη. Για πες μας κι απο που.
Ακόμα και στο Κ/Π σημύδα Ρωσίας υπάρχουν ποιότητες (περισσότερες στρώσεις)
Εχω υπόλοιπα κομμάτια απο αγορές προ 2ετιας και φετινές του ίδιου παχους και βλέπεις οτι τα φετινά εχουν λιγότερες στρώσεις εσωτερικά (λιγότερα φύλλα) και ειναι κατα τι (ισως και όχι-δεν θυμάμαι) φθηνότερα απο τα προπέρσινα.
Η κρίση αναγκάζει τους εισαγωγείς να αναζητούν οικονομικότερες λύσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πως σας φαίνονται αυτές οι τιμές?

ξυλεία πλανισμένη Φιλανδίας
4,5χ4,5 σε μήκος 3,6 = 3,60
5χ10 σε μήκος 4,2 = 10,30
7χ15 σε μήκος 4,2 = 22,15
9χ9 σε μήκος 4,2 = 22,40

κόντρα πλακέ σημύδα Λετονίας
2,5χ1,25 σε 18μμ = 58,30
2,5χ1,25 σε 21μμ = 71,20

ιρόκο 50χ200χ3000 περίπου 50

Ειδικά για την πλανισμένη ξυλεία πάρα πολύ καλές Σώτο.

Καλημερα Σωτήρη. Για πες μας κι απο που.
Ακόμα και στο Κ/Π σημύδα Ρωσίας υπάρχουν ποιότητες (περισσότερες στρώσεις)
Εχω υπόλοιπα κομμάτια απο αγορές προ 2ετιας και φετινές του ίδιου παχους και βλέπεις οτι τα φετινά εχουν λιγότερες στρώσεις εσωτερικά (λιγότερα φύλλα) και ειναι κατα τι (ισως και όχι-δεν θυμάμαι) φθηνότερα απο τα προπέρσινα.
Η κρίση αναγκάζει τους εισαγωγείς να αναζητούν οικονομικότερες λύσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk
ψάχνω να βρω καλή και φτηνή ξυλεία στην περιοχή μου, έτσι ρωτώντας έναν μαραγκό που μας είχε φτιάξει την κουζίνα πριν 25 χρόνια, μου συνέστησε τον Ζαφειριάδη Νίκο στην διασταύρωση της Ραφήνας, τηλ. 22940-77116 , 697-8441480

χωρίς να ξέρω και πάρα πολλά σχετικά με τις ποιότητες αυτή που είδα νομίζω πως είναι κάτι σαν το παρακάτω που είναι ένα ντουλάπι μπάνιου βαμμένο από επαγγελματία....

upload imagem

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

ψάχνω να βρω καλή και φτηνή ξυλεία στην περιοχή μου, έτσι ρωτώντας έναν μαραγκό που μας είχε φτιάξει την κουζίνα πριν 25 χρόνια, μου συνέστησε τον Ζαφειριάδη Νίκο στην διασταύρωση της Ραφήνας, τηλ. 22940-77116 , 697-8441480

χωρίς να ξέρω και πάρα πολλά σχετικά με τις ποιότητες αυτή που είδα νομίζω πως είναι κάτι σαν το παρακάτω που είναι ένα ντουλάπι μπάνιου βαμμένο από επαγγελματία....

upload imagem

Φαίνεται να έχει αρκετές στρώσεις.
Το απόγευμα θα φωτογραφισω τα 2 ρεταλια που έχω να δούμε τη διαφορά.

Sent from my C6833 using Tapatalk

σκέφτομαι να κάνω ένα μικρό τραπεζάκι για ένα σημείο που ο χώρος είναι περιορισμένος, διαστάσεων ας πούμε 60εκ χ 100εκ χ και ας πούμε 70εκ ύψος (δεν έχω καταλήξει στα τελικά νούμερα ακόμη, θα καταλήξω μόλις βρεθεί το σχέδιο, αλλά θα είναι κάπου εκεί τριγύρω), κάτι για να τσιμπολογούμε κανά μεζεδάκι και να πίνουμε το πρωινό καιφέ με τις 32 φουσκάλες....

το τραπέζι θα είναι πλήρως εκτεθειμένο στον μεσημεριανό ήλιο και στην βροχή

σκεφτόμουνα για επιφάνεια να βάλω 3 ξύλα ιρόκο, διαστάσεων 20 χ 100 χ 5 πάχος

θέλω προτάσεις για το σχέδιο και κυρίως για την στήριξη, πως θα είναι τα πόδια κυρίως...υποθέτω σε τέτοια στενή διάσταση θα είναι κάπως έτσι Ι--Ι (μονό πόδι διπλό Τ με ένα δέσιμο μεταξύ τους στο κάτω μέρος)

ο προμηθευτής μου είπε να φτιάξω μία μεταλλική βάση από στρατζαριστό, στην πάνω επιφάνεια να έχει ένα τελάρο από λάμα, στην οποία θα βιδωθούν οι τάβλες...αλλά αφενός δεν το κατέχω με τις ηλεκτροκολλήσεις (δεν έχω κιόλας) και αφετέρου εάν βρεθεί λύση με ξύλο θα το κάνω μόνος μου, αλλιώς με σίδερο θα πρέπει να πάω σε σιδερά να μου φτιάξει την βάση....

ανοιχτός σε κάθε πρόταση...

Σωτήρη,μονό δέσιμο στην κάτω μεριά=τζόγος,είμαι παθών.Άλλο ένα δέσιμο κάτω απο το καπάκι και είσαι άρχοντας.Και γνώμη μου είναι να κάνεις τα πόδια απο σουηδικό δοκάρι προσεκτικά επεξεργασμένο,και το καπάκι απο συμήδα 21mm με "ποδιές" απο κάτω και περιμετρικά,ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να είναι "πλούσιο".Σου λέω,παθών..