Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα.
Λέω να φτιαξω κάτι παρόμοιο για το κολωνατο που πήρα πρόσφατα. Ξέρει κανείς να μου πει που θα βρω και πώς ζητάω αυτές τις ράγες που χρησιμοποιεί για να φωλιάζουν μέσα τα εξάγωνα κεφάλια ή οι καροβιδες;
https://youtu.be/sMZ0_jg8WUE
(Διόρθωσα το λινκ, εδώ είναι που χρησιμοποιεί ράγες)

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω πάλι θα κοίταγα σε ειδη κουρτίνας, για οδηγούς κουρτίνας καλής ποιότητας Κωνσταντίνε. Ουσιαστικά προφίλ αλουμινίου ειναι αλλα αντοχής, ώστε οταν σφίγγεις με τις δαγκανες να μη στραβώνει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλημέρα.
Λέω να φτιαξω κάτι παρόμοιο για το κολωνατο που πήρα πρόσφατα. Ξέρει κανείς να μου πει που θα βρω και πώς ζητάω αυτές τις ράγες που χρησιμοποιεί για να φωλιάζουν μέσα τα εξάγωνα κεφάλια ή οι καροβιδες;

(Διόρθωσα το λινκ, εδώ είναι που χρησιμοποιεί ράγες)

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aν δεν βρεις κατι στη ντοπια αγορα , δες amazon.com οπου υπαρχει ακριβως αυτο που θες.
Με τα μεταφορικα/φορους θα σου κοστισει γυρω στα 30 ευρω.https://www.amazon.com/Shop-Fox-D27..._SR160,160_&psc=1&refRID=YGQBEGD23S5DC4WPC1QW

Eναλλακτικα υπαρχει και ρουτερ bit. T-slot cutter.

23ddc435-08f3-41ce-bd26-9259f1fbee21.jpg

Δημητρη σωστα τα λες !εχει τρελει ενεργεια αν και παιζουμε συνεχεια βολτες κ.λ.π.την ζημια τημ εκανε ενω δεν τον εβλεπα .τωρα αλλαζει τα δοντια του πεσαν μερικα πριν μερες τωρα εβγαλε τους καινουργιους κυνοδοντες!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αρχισαν τα προβληματα με τον σκυλο βλεπω και ακομα εισαι στην αρχη,εχεις να φτιαχνεις ζημιες απο τον σκυλο ορεξη να εχεις
Παλι καλα που δεν επαθε ηλεκτροπληξια ο σκυλος σου.

θα παρεις μια κλεμα θα ενωσεις τα κομενα καλωδια μετα θα φασκιωσης καλα την ενωση με μονωτική ταινία και μετα θα φασκιωσεις καλα με λαστιχοταινια πανω απο την μονωτικη και ετσι θα ειναι super αδιαβροχη η ενωση.

μη χρησιμοποιείτε μονωτικές ταινίες για εξωτερικούς χώρους. με τα χρόνια η κόλλα χαλάει και γλιστράνε (ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους γίνεται αυτό). τα θερμοσυσστελόμενα μακαρόνια είναι πολύ καλύτερη λύση, υπάρχουν και έτοιμα με κόλλα για εξωτερικούς χώρους που βάζεις τα καλώδια μέσα και λιώνεις τη σύνδεση με αναπτήρα. κάτι σαν αυτό: http://www.aliexpress.com/store/pro...re-Splice-Marine-Boat/107624_32328202028.html (δε γνωρίζω πως λέγονται στα ελληνικά. θερμοσσυστελόμενα με κόλλα ίσως;)

Θερμοσυστελομενα με κολλα λεγονται σωστα τα ειπες..

Εγω παλι, σε εξωτερικο χωρο, οποιοδηποτε κοψιμο θα το εβαζα σε κουτι και οχι χυμα με ταινιες κλπ. Ειδικα αφου υπαρχει σκυλος. Γιατι τωρα δεν ειχε ρευμα, αυριο;

Και το υπολοιπο ειτε σε σπιραλ βαρεως τυπου, ειτε σε σωληνα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

μη χρησιμοποιείτε μονωτικές ταινίες για εξωτερικούς χώρους. με τα χρόνια η κόλλα χαλάει και γλιστράνε (ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους γίνεται αυτό). τα θερμοσυσστελόμενα μακαρόνια είναι πολύ καλύτερη λύση, υπάρχουν και έτοιμα με κόλλα για εξωτερικούς χώρους που βάζεις τα καλώδια μέσα και λιώνεις τη σύνδεση με αναπτήρα. κάτι σαν αυτό: http://www.aliexpress.com/store/pro...re-Splice-Marine-Boat/107624_32328202028.html (δε γνωρίζω πως λέγονται στα ελληνικά. θερμοσσυστελόμενα με κόλλα ίσως;)

Μια χαρα δουλεια κανουν οι μονωτικες ταινιες,μαζι με λαστιχοταινια φυσικα οπως προανεφερα,χρονια και χρονια αυτες χρησιμοποιουμε γιά ενώσεις σε εξωτερικους χωρους και δεν εχουν προβλημα.

just for the record. Η λαστιχοταινία που σωστά αναφέρθηκε, δεν ειναι κλασική ταινία που έχει κόλλα. Είναι αυτοβουλκανιζόμενη που σημαίνει ότι αμα την τεντώσεις και την τυλίξεις κάπου, θα πιάσει πάνω στο αντικείμενο δια της τριβής και όχι με κόλλα. Αυτό είναι το μυστικό για τη στεγανοποιηση που προσφέρει. Επίσης μπαίνει εκεί που δε μπορεί να μπει θερμοσυστελόμενο μακαρόνι.

Για το σκυλάκο καλά στα είπαν. Κόψε τα τώρα που είναι νωρίς και πάνω από όλα το "μάλωμα" να είναι τη στιγμή που κάνει τη μ@λ@κία και όχι λίγη ώρα ή πολύ ώρα μετά.

Νομιζω η λαστιχοταινια που πηρα απο το λιντλ εχει και κολλα! Τι να τον κανω σε χρονους που δεν τον βλεπω τα κανει!

Κύριοι και κυρία,ερώτηση:
Σήμερα βρέθηκε στο διάβα μου,στην ξυλαποθήκη βασικά,μιά υπέροχη φέτα απο κορμό οξυάς την οποία και αγόρασα κατόπιν καρμικού και κεραυνοβόλου έρωτα!Το κακό είναι πως είναι μέσα στη σκόνη και τη μπίχλα,για να αρχίσω να τη δουλεύω θα πρέπει να την καθαρίσω.Την πλένω με πλυστικό ή όχι;;

Κανονικά απλά θα την αφήσεις να στεγνώσει μετά (όχι στον ήλιο).
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.

Με τέτοιες θερμοκρασίες θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Θα δεις που θα αλλάξει χρώμα.
Πλάνισμα με γυαλόχαρτα δύσκολο.
Επειδή δεν ξέρω τις διαστάσεις λογικά θα πιάσεις ροκάνι και αλφάδι.

Αν πάλι θες να το κάνεις πρόχειρα με γυαλόχαρτα, μετά το πλύσιμο θα δεις πως είναι η επιφάνεια σου.
Αν είναι πολύ άγρια ξεκίνα με 40άρι και φτάστο μέχρι 240-320.
Ειδάλλως με 80άρι είσαι καλά.

Ευχαριστώ Μιχάλη!Έχω δύο project στο μυαλό μου,για τα οποία η φέτα που βλέπεις θα κοπεί μία φορά,εγκάρσια με σέγα,σε δύο κομμάτια.Δε θα χρειαστούν άλλα κοψίματα,θα χρειαστεί όμως πολύυυυυυ δουλεια στην κατασκευή και στο φινίρισμα..Α,για την ιστορία να σας πω πως έχει μήκος 2,8m,πάχος 5cm,και φάρδος 35cm στη βάση και 20cm μπροστά.Το αντίτιμο 30 .

Ευχαριστώ Μιχάλη!Έχω δύο project στο μυαλό μου,για τα οποία η φέτα που βλέπεις θα κοπεί μία φορά,εγκάρσια με σέγα,σε δύο κομμάτια.Δε θα χρειαστούν άλλα κοψίματα,θα χρειαστεί όμως πολύυυυυυ δουλεια στην κατασκευή και στο φινίρισμα..Α,για την ιστορία να σας πω πως έχει μήκος 2,8m,πάχος 5cm,και φάρδος 35cm στη βάση και 20cm μπροστά.Το αντίτιμο 30 .

Οξυά δεν έχω αγοράσει ποτέ, αλλά η τιμη μου φαίνεται super.
Καλοδουλευτη.

Sent from my iPhone using Tapatalk