Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγώ αν δεν κρατάω κάτι τέτοιο στα χέρια μου

25376_0_L.jpg

δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω την δουλειά μου :))
ειδικα με το συγκεκριμενο δεν θα τη κανεις σιγουρα τη δουλεια σου...

:flipout:

Ναι εσύ κοίτα πρώτα την μάρκα και μετά το εργαλείο ...και άμα σου μείνει φράγκο γράψε μου :flipout::flipout::flipout:
----------------------------------------
Είπα "κάτι τέτοιο " και όχι την συγκεκριμένη ...άλλωστε αυτή είναι πολύ ακριβή για μένα ...:flipout::flipout:

Last edited:
ειμαι οπαδος της facom, εχω πολλα εργαλεια αυτης της μαρκας και θα παρω ακομα περισσοτερα!
αλλα η γκαζοταναλια 181A.25cpef που εχω (το f στον κωδικο ειναι η κιτρινη, για εργασια σε χαμηλο φωτισμο αλλα ειναι ιδια με την απλη σε κατασκευη)
σε συγκριση με την cobra της knipex απλα δεν ειναι καλη! ειναι πιο χοντρη, εχει μικροτερο ανοιγμα, δεν ειναι τοσο εργονομικη, εχει πολλα μποσικα,
οταν την πιεζεις κενη χωρις να κρατας τιποτα λυγιζει και φαινεται σαν μια που κανει 5 ευρω. αν κατσω να σκεφτω θα βρω κι αλλα να σας πω.
οταν προλαβω θα βαλω και φωτο με τις δυο να δειτε διαφορες.
δεν γνωριζω ποσοι απο εσας εχετε δουλεψει και τις δυο και ποια θα ηταν η αποψη σας μετα απο δοκιμη αυτων αλλα εγω που τις δουλευω επαγγελματικα
σας λεω (και επειδη ειναι στην ιδια κατηγορια τιμης) οτι η cobra της knipex ειναι πολλα σκαλοπατια επανω

Ναι εσύ κοίτα πρώτα την μάρκα και μετά το εργαλείο ...και άμα σου μείνει φράγκο γράψε μου :flipout::flipout::flipout:
:violent-smiley-030:

Ειχα τετοιο καβουρα, εχει φυγει για ανακυκλωση εδω και καιρο. Τενεκεδοκαβουρας...
Η δουλεια αυτη θελει εργαλειο σκληροτραχηλο αντοχης και με δοντια-σαγονια!

:ernaehrung004:

H διαφορα ειναι στα watt. H ποιοτητα κατασκευης ειναι ακριβως η ιδια. Μετρια δηλαδη και αντιπροσωπευτικη μιας no name φασον κινεζικης παραγωγης/εισαγωγης.
Προσωπικα θα προτιμουσα την scheppach, κινεζικη μεν κατασκευη αλλα τουλαχιστον υπο την επιβλεψη μιας γερμανικης εταιρειας. Οπως τα Parkside απο την Lidl.

την είδα την scheppach στα 1250 watt εδώ την έχουν 315 ενώ στο amazon.de 190 περίπου αλλά δεν την στέλνουν Ελλάδα.

Σου συμπλήρωσα πιό πάνω.
τώρα κοίταξα ...εχω μιά σκυλοειδή ADESA Ισπανική μήκος 32cm
μία αρχαία κινέζική ίσια swordfish 43cm
και μιά ίσια UNIOR αγνώστου προελεύσεως 33cm !!!
Δεν υπάρχει δουλειά που δεν την έχουν κάνει και συνήθως χρησιμοποιούνται και σαν σφυριά αν δεν υπάρχει σφυρί σε ακτίνα δράσης.

Εισαι ωραιος ρε Νικο!

Στάλθηκε από το 7DTB41 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαστορας χωρις σφυροκαλεμο Νικο, δεν ειναι μαστορας!!!!!!!!!!:smash:

Ηλεκτρολογοι εγκαταστασεων........αγορασα ενα προβολι led 50w ip66, το οποιο δεν θελω να ανοιξω (ειναι κλεισμενο με κολλα - σιλικονη) για να συνδεσω, οποτε αναγκαστικα θα συνδεσω εξωτερικα. Το κλασικο καλαϊ - θερμοσυστελομενο ανα L,N,G - μονωτικη - και τελος θερμοσυστελομενο πανω απο αυτα, θα με καλυψει ή θα ειμαι υπερβολικος οπως παντα και δουλεια σωστη δεν θα γινει;

Ηλεκτρολογοι εγκαταστασεων........αγορασα ενα προβολι led 50w ip66, το οποιο δεν θελω να ανοιξω (ειναι κλεισμενο με κολλα - σιλικονη) για να συνδεσω, οποτε αναγκαστικα θα συνδεσω εξωτερικα. Το κλασικο καλαϊ - θερμοσυστελομενο ανα L,N,G - μονωτικη - και τελος θερμοσυστελομενο πανω απο αυτα, θα με καλυψει ή θα ειμαι υπερβολικος οπως παντα και δουλεια σωστη δεν θα γινει;

Μπορεί να ακούγεσε υπερβολικός, όμως μια χαρά δουλειά θα γίνει όπως το περιγράφεις. Η άλλη λύση είναι να οδηγήσεις όλα τα καλώδια συνδεσμολογία σε κουτάκι εξωτερικό μονωμένο ανθυγρού. Δες εδώ ένα τέτοιο κουτί αν τυχόν δεν τα έχεις υπόψη σου εντελώς πληροφοριακά και ενημερωτικά... http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/2525/List/0/catpageindex/2/Level/a/ProductID/33760/Default.aspx

Και εχω χρησιμοποιησει τετοια κουτια απο πατεντα σκαφακι με μοτερ πλυστικης για παραγαδι, μεχρι εξωτερικο σπλιτερ, αλλα δεν πηγε το μυαλο μου. Ουκ ερχεται μονο.............
Ευχαριστω βρε ΚΤΜ για το "ξεκολλημα"!!!!!!

έχεις μία φώτο από αυτό το προβολάκι?
από ότι κατάλαβα δεν θες να ανοίξεις το κουτί που έχει μέσα την κλέμμα για να συνδέσεις τα καλώδια εκεί?
γιατί δεν θες να το ανοίξεις?

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

2500722988_led_flood_light00_4-455x455.jpg

Δεν εχει κουτι, πρεπει να ανοιξεις τον προβολεα που εκτος απο βιδωμενος (4 στις γωνιες) ειναι και κολημενος - με σιλικονη, και μετα θα ανοιξω ιστοριες καθαρισμου και επαναστεγανοποιησης.

α, κατάλαβα, δεν έχει κουτί και σου δίνει το καλώδιο από έξω...η λύση ειπώθηκε παραπάνω με το στεγανό κουτί.
εγώ στα κουτιά αυτά, ειδικά εάν είναι σε σημεία δυσπρόσιτα, αφού τα κλείσω περνάω και μια φάσα από σιλικόνη γύρω-γύρω και στο λαστιχένιο τσιμουχάκι που κόβω για να βάλω τα καλώδια μέσα στο κουτί.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

α, κατάλαβα, δεν έχει κουτί και σου δίνει το καλώδιο από έξω...η λύση ειπώθηκε παραπάνω με το στεγανό κουτί.
εγώ στα κουτιά αυτά, ειδικά εάν είναι σε σημεία δυσπρόσιτα, αφού τα κλείσω περνάω και μια φάσα από σιλικόνη γύρω-γύρω και στο λαστιχένιο τσιμουχάκι που κόβω για να βάλω τα καλώδια μέσα στο κουτί.

Να προσθέσω ότι το καλώδιο καλό είναι να μπαίνει από την κάτω μεριά του κουτιού ώστε αν υπάρχει νερό να μην γλύφει στο καλώδιο και κάποια στιγμή να περάσει μέσα.

Παρέλαβα πριν από λίγο το ακόλουθο μίνι σετάκι ξυλουργικής: http://www.ebay.co.uk/itm/5Pc-Mini-Woodworking-Kit-Model-Making-Carpentry-Hobby-Craft-Tool-Sliding-Bevel-/311543022974?hash=item488969457e:g:94wAAOSwKtlWsiiD
Ερώτηση: Η γωνιάστρα που φαίνεται στην φωτογραφία και ενώ μοιάζει με αυτήν που είναι 90 μοίρες αλλά δεν είναι ακριβώς 90 μοίρες, είναι πιο οξεία η γωνία της, που ακριβώς μας χρησιμεύει, ή τι ακριβώς κάνει; Για να μπορούμε να "παντρεύουμε" ίσως δύο κομμάτια μεταξύ τους σε 180 μοίρες ή αλλιώς απόλυτη ευθεία, και να μην φαίνεται το ταίριασμα; Η πρώτη μου εντύπωση ήταν πως πρόκειται για Γ´ διαλογής μικροαντικείμενο, που είναι θεόστραβο...

Kαλοριζικα τα μινιατουροεργαλειακια, κουκλια φαινονται!

Η γωνια που λες, λεγεται dovetail square, και χρησιμοποιειται για το τσεκαρισμα/χαραξη χελιδονουρων.

Η γωνια που λες, λεγεται dovetail square, και χρησιμοποιειται για το τσεκαρισμα/χαραξη χελιδονουρων.

All right ! ! ! :2thumb22sup: :BDGBGDB55: Τώωωωωωρα το έπιασα thank you Χιώτης. :ernaehrung004: Εμ έτσι είναι, αν δεν έχεις ασχοληθεί με τσεκάρισμα/χάραξη χελιδονουρών, παρά μόνο με μισοχάρακτες, αργείς λίγο να το πιάσεις (...αν και στην περιγραφή στο link που έβαλα το λέει, αλλά ομολογώ πως δεν....) :a0210:

Ρε σεις έπρεπε να έχει ένα κουμπί Thanks το φόρουμ να ρίχνουμε σε όποιον λέει/κάνει κάτι χρήσιμο και καλό

Ήθελα να σου πω τώρα ένα

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

ένα πράγμα που έχω χαρεί πολύ στα facom είναι το πόση δύναμη μπορείς να ασκήσεις στα εργαλεία στα κατσαβίδια και στα κλειδιά της και αυτά να μην παραπονεθούν....
για παράδειγμα αυτή η γκαζοτανάλια χρησιμοποιείτε συνήθως σαν κάβουρας χωρίς παράπονο, κατσαβίδι με υποδοχή για κλειδί αμέσως μετά την λαβή ασκεί τρομερές δυνάμεις (ένα άτομο ασκεί περίπου 50 κιλα κάθετη δύναμη και ένα άλλο άτομο περνάει ένα κλειδί μέσα στο κατσαβίδι και με τα δύο του χέρια τραβάει) και η μύτη δεν την ακούει καν...για τα κλειδιά (γερμανικά, γαλλικά, πολύγωνα κλπ) ότι πιο μελετημένο έχω συναντήσει ποτέ...και για τα πενσοειδή απλά σε άλλη κατηγορία (σαν να συγκρίνεις kia sportage με land cruiser) ότι χωράει στο άνοιγμα μπορεί να κοπεί έτσι απλά και όμορφα χωρίς ζημιές στην κόψη και στην μόνωση (από την πολύ πίεση)....πριν περάσω στα facom είχα αγοράσει πένσα knipex, αφενός δεν την βολεύτηκα στο χέρι και αφετέρου η μόνωση ξεκόλλησε από το στέλεχος της πένσας από την (κακιά μάλλον) χρήση...χρήση που η facom άντεξε.

η παρακάτω πένσα μου ξέφυγε από το χέρι λόγω ιδρώτα δουλεύοντας σε εργοταξιακό πίνακα (υπό τάση και υπό τρομερή πίεση χρόνου) φτιάχνοντας το careful στην Ν.Ιωνία το 1995, ξέροντας πως δεν είναι η κατάλληλη πένσα για την δουλειά (δεν είχα αγοράσει ακόμη τα 1000V)...και πήγε και κόλλησε στην μπάρα και άρχισε να λειώνει σε μία πανδαισία από σπίθες κλπ....ούτε καν η μόνωση δεν χάλασε δεν έσκασε ούτε σε ένα σημείο....

upload an image
την άλλη μέρα την πήγα στην facom και μου έδωσαν καινούργια και αυτή την κράτησα για μέσα στο σπίτι...
η πένσα αυτή έκοβε 10ρια και 16αρια ανετότατα...τα κενά που φαίνονται στην κόψη είναι επειδή έκοβα κάτι ταβανόπροκες ελλείψει κόφτη....

Λίγο οφφ-τοπικ, αλλα πλέον η facom δεν αλλάζει εργαλεία που έχουνε υποστεί βλάβη από λάθος χειρισμούς, παρά μόνο από φυσική φθορά. Παντώ αυτή η πένσα τα έβγαλε τα λεφτά της ;-)