ένα πράγμα που έχω χαρεί πολύ στα facom είναι το πόση δύναμη μπορείς να ασκήσεις στα εργαλεία στα κατσαβίδια και στα κλειδιά της και αυτά να μην παραπονεθούν....
για παράδειγμα αυτή η γκαζοτανάλια χρησιμοποιείτε συνήθως σαν κάβουρας χωρίς παράπονο, κατσαβίδι με υποδοχή για κλειδί αμέσως μετά την λαβή ασκεί τρομερές δυνάμεις (ένα άτομο ασκεί περίπου 50 κιλα κάθετη δύναμη και ένα άλλο άτομο περνάει ένα κλειδί μέσα στο κατσαβίδι και με τα δύο του χέρια τραβάει) και η μύτη δεν την ακούει καν...για τα κλειδιά (γερμανικά, γαλλικά, πολύγωνα κλπ) ότι πιο μελετημένο έχω συναντήσει ποτέ...και για τα πενσοειδή απλά σε άλλη κατηγορία (σαν να συγκρίνεις kia sportage με land cruiser) ότι χωράει στο άνοιγμα μπορεί να κοπεί έτσι απλά και όμορφα χωρίς ζημιές στην κόψη και στην μόνωση (από την πολύ πίεση)....πριν περάσω στα facom είχα αγοράσει πένσα knipex, αφενός δεν την βολεύτηκα στο χέρι και αφετέρου η μόνωση ξεκόλλησε από το στέλεχος της πένσας από την (κακιά μάλλον) χρήση...χρήση που η facom άντεξε.
η παρακάτω πένσα μου ξέφυγε από το χέρι λόγω ιδρώτα δουλεύοντας σε εργοταξιακό πίνακα (υπό τάση και υπό τρομερή πίεση χρόνου) φτιάχνοντας το careful στην Ν.Ιωνία το 1995, ξέροντας πως δεν είναι η κατάλληλη πένσα για την δουλειά (δεν είχα αγοράσει ακόμη τα 1000V)...και πήγε και κόλλησε στην μπάρα και άρχισε να λειώνει σε μία πανδαισία από σπίθες κλπ....ούτε καν η μόνωση δεν χάλασε δεν έσκασε ούτε σε ένα σημείο....
upload an image
την άλλη μέρα την πήγα στην facom και μου έδωσαν καινούργια και αυτή την κράτησα για μέσα στο σπίτι...
η πένσα αυτή έκοβε 10ρια και 16αρια ανετότατα...τα κενά που φαίνονται στην κόψη είναι επειδή έκοβα κάτι ταβανόπροκες ελλείψει κόφτη....