Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα άν δέν βρείς περιστροφικό διακόπτη,δέν μπορείς νά βάλεις έναν μεταγωγικό διακόπτη ?

Δημήτρη δεν το ξέρω αυτό.
Όπως τον βλέπω στις φωτο χωροταξικά δεν με παίρνει μάλλον. Θα το δω από Τρίτη απόγευμα που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά, θα πάω κ σε καταστήματα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό (Παπαδόπουλος, Φλογερας κλπ).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

για έξτρα ασφάλεια μπορείς να δώσεις 12ν στο διακόπτη και μετά με ρελε να ανέβεις στα 220ν

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Ok! Στα υπόψιν.

Καλησπέρα κύριοι, μία ερώτηξη για να γλυτώσω το ψάξιμο.
Θέλω κάποιο υλικο εύκολο στην εφαρμογή του για να κλείσω κάποια μικρά κενά που έχουν δημιουργηθεί εκεί που ενώνονται τα πλακάκια του wc με το ταβάνι. Για πείτε καμιά ιδέα.
IMG_20161003_241408088.jpgIMG_20161003_241404999.jpgIMG_20161003_241400337.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα κύριοι, μία ερώτηξη για να γλυτώσω το ψάξιμο.
Θέλω κάποιο υλικο εύκολο στην εφαρμογή του για να κλείσω κάποια μικρά κενά που έχουν δημιουργηθεί εκεί που ενώνονται τα πλακάκια του wc με το ταβάνι. Για πείτε καμιά ιδέα.

Κόλλα ή αρμόστοκο πλακιδίων ...

Λέω να φτιάξω μια μεταλλική πόρτα για ένα περιφραγμένο κήπο. Το σχέδιο που θα υλοποιήσω είναι το ακόλουθο :
door_fence.jpg

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις αποστάσεις που έχω αφήσει μεταξύ των κοιλοδοκών 40Χ40Χ2 ( 8 χιλ. από την πλευρά της κλειδαριάς και 5 χιλ. από την πλευρά του μεντεσέ).

Εμενα μου φαινονται πολλα τα κενα. Απο την πλευρα του μεντεσε δεν θελεις καθολου κενο. θα την πατησεις πανω στον κοιλοδοκο και θα κολλησεις τους μεντεσεδες. Στην πλευρα της κλειδαριας οσο λιγοτερο μπορεις να πετυχεις τοσο καλυτερο. Λογικα πρεπει να δεσεις τους κοιλοδοκους με την πορτα με νταβιδια στην πλευρα της κλειδαριας και με κολλημα των μεντεσεδων στον αλλο κοιλοδοκο αφηνοντας 0 στους μεντεσεδες και 2-3 το πολυ στην κλειδαρια (παιζει ρολο βεβαια που θα μπαινει το γλωσιδι, σε οπη στον κοιλοδοκο ή σε εξτρα λαμακι). Μετα τοποθετεις ολο το σετ στο εδαφος και το δενεις στις κολωνες δεξια αριστερα αφηνοντας εκει οτι κενα ειναι απαραιτητα (θα πρεπει να εχεις μετρησει και να εχεις μικρα κενα)

Αυτό είναι λάθος, γιατί μετά θα φθείρεται διαρκώς η μπογιά, και υπάρχει το ενδεχόμενο, αν "πετσικάρει" στο κόλλημα κάποιος μεντεσές, η πόρτα να μην κλείνει!
Βάλε μεταξύ πόρτας και κοιλοδοκού κάσας, στην πλευρά του μεντεσέ, δυο λαμάκια (πάνω κάτω) σφίξε πόρτα και κάσα με νταβίδια, αλφάδιασε καλά ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο, βάλε τα κυλινδράκια των μεντεσέδων (με τους πίρους) στις ανάλογες θέσεις πάνω στη σχισμή μεταξύ πόρτας και κάσας και τσίμπα τα.
Μετά βγάλε τους πίρους και κόλλα τα!
Στο στήσιμο, δες αν θέλεις να δώσεις μια κλίση στην κάσα για να κλείνει μόνη της η πόρτα, η να μένει σταθερότερα ανοιχτή!
Καλή συνέχεια ! :)

Καλημέρα
Για κάτι που θα έμπαινε γρήγορα απλώς για να κλείσει τα κενά θέλουμε, δεν σκοπεύω να μπλεκω με βαψιματα σε αυτο το wc. Μάλλον προς τη λύση της μαστίχης με βλέπω.

Όντως και σε ηλεκτρολογικα αυτοκινήτων θα βρεις περιστροφικους με το τσουβάλι!

Θα χρησιμοποιήσει διακόπτες 12 η 24 volt σε δύκτιο 220 volt;

Έγινε ήδη παραγγελία από το εξωτερικό με 2,90 /pc για τρεις διακόπτες 220 volt.
Όλα καλά. Αναμένουμε....

Αυτό είναι λάθος, γιατί μετά θα φθείρεται διαρκώς η μπογιά, και υπάρχει το ενδεχόμενο, αν "πετσικάρει" στο κόλλημα κάποιος μεντεσές, η πόρτα να μην κλείνει!
Βάλε μεταξύ πόρτας και κοιλοδοκού κάσας, στην πλευρά του μεντεσέ, δυο λαμάκια (πάνω κάτω) σφίξε πόρτα και κάσα με νταβίδια, αλφάδιασε καλά ώστε να είναι στο ίδιο επίπεδο, βάλε τα κυλινδράκια των μεντεσέδων (με τους πίρους) στις ανάλογες θέσεις πάνω στη σχισμή μεταξύ πόρτας και κάσας και τσίμπα τα.
Μετά βγάλε τους πίρους και κόλλα τα!
Στο στήσιμο, δες αν θέλεις να δώσεις μια κλίση στην κάσα για να κλείνει μόνη της η πόρτα, η να μένει σταθερότερα ανοιχτή!
Καλή συνέχεια ! :)

Ακριβώς έτσι είναι αγαπητέ.
Μία γκαραζόπορτα που μου έφτιαξε κάποτε ένας σιδεράς όταν την κλείνω το πλαίσιο της πόρτας ακουμπάει πάνω στον κοιλοδοκό.
Κενό μεταξύ πλαισίου πόρτας και κοιλοδοκού δεν υπάρχει, το ένα ακουμπάει στο άλλο.
Αποτέλεσμα, όσες φορές την έχω βάψει όταν την κλείνω και μετά από καιρό την ανοίγω, πάντα φεύγει το χρώμα γύρω από την περιοχή των μεντεσέδων(μικρές φλυδίτσες με χρώμα)
Πιστεύω αν το είχε προβλέψει και άφηνε κάποιο καινό 2 χιλ. ας πούμε δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

..εκτός και η κατασκευή είναι γαλβανιζέ και δεν χρειάζεται να βαφεί.

Μήπως παρεπιπτόντως έχεις κανένας σχέδια ή φωτο για μεταλλικά καβαλέτα που χρησιμοποιεί ???
Μιας και δεν υπήρξε απάντηση στο αίτημά μου, κάθησα και σχεδίασα ένα καβαλέτο όπως το φαντάστηκα ...

kabaleto_assembly.jpg

kabaleto_presentation.jpg

Έχω την εντύπωση ότι θα βγει λίγο βαρύ αλλά να πω την αλήθεια το ήθελα λίγο ενισχυμένο μιας και εκεί σκοπεύω ( αφού βάλω κάποια επίπεδη τάβλα ) να κάνω τις σιδηροκατασκευές μου ....
Αν έχεις κάποιος, κάποια παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Μιας και δεν υπήρξε απάντηση στο αίτημά μου, κάθησα και σχεδίασα ένα καβαλέτο όπως το φαντάστηκα ...

kabaleto_assembly.jpg

kabaleto_presentation.jpg

Έχω την εντύπωση ότι θα βγει λίγο βαρύ αλλά να πω την αλήθεια το ήθελα λίγο ενισχυμένο μιας και εκεί σκοπεύω ( αφού βάλω κάποια επίπεδη τάβλα ) να κάνω τις σιδηροκατασκευές μου ....
Αν έχεις κάποιος, κάποια παρατήρηση καλοδεχούμενη.

Φτιαξτο εσυ και μετα θα σχολιασουμε τη κατασκευη σου για πραγματα που επρεπε να φτιαξεις και αλλα να αλλαξεις. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μα το νόημα του παρόντος νήματος γενικά και της ερωτήσεως μου ειδικότερα είναι να ειπωθούν σχόλια και παρατηρήσεις ΠΡΙΝ την κατασκευή και όχι αργότερα "κατόπιν εορτής" και πάντα με βάση τις γνώσεις και τς εμπειρίες των παλιότερων.

Σε πειράζει ο Νεκτάριος προφανώς φίλτατε!Εμένα πάντως το καβαλέτο μου φαίνεται τούμπανο,το σχέδιό σου επίσης.Ο Ιωάννης ο Στέλιος και ο Κώστας είναι οι καθ'ύλιν αρμόδιοι να το κρίνουν καλύτερα.