Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι ροδιές που έχω στο σπίτι μεγαλώνουν μόνες τους, ούτε τις πότισα ποτέ ούτε τις ράντισα. Μόνο κλάδεμα για να μην γίνουν θάμνος.

Μαστορες, πριν τεσσερα χρονια ακριβως ειχα χρησιμοποιησει δυο φρεατια πλαστικα με καπακι, αυτα για τις αποχετευσεις, τα γκρι 25Χ25.
Τα δυο εγκυβωτισμενα στο τσιμεντο, το ενα στο χωμα. Ε λοιπον σημερα ειδα οτι αυτο στο χωμα σχεδον εχει διαλυσει, κυριως το καπακι. Εχει γινει ευθραστο, τρυπησε και ειναι ετοιμο να γινει κομματια. Γιατι μπορει να εγινε αυτο?
Και τα αλλα δυο δειχνουν τα χρονια τους, αλλα δεν φτασαν σε τετοιο σημειο. Δεν θα επρεπε να ειναι ποιο ανθεκτικα? αντε αυτο το αντικαθιστω, στο χωμα ευκολοτερα. Τα αλλα στο τσιμεντο τι πρεπει να κανω, να διαλυσω την αυλη?

Ειναι ναι, ειδικα το ενα συνεχως.

Και τι πρεπει να γινει τωρα? φρεατια δεν ειναι, δεν πρεπει να εχουν αντοχες?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πλέον τα περισσότερα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό το οποίο πολυμερίζεται εύκολα κατά την έκθεση του στον ήλιο.
Ειδικά δε αν το χτυπάει πολύ ο ήλιος διαλύεται σε λίγα χρόνια.

αν τα βάψεις με κάτι θερμοαντανακλαστικό λευκά, ή να τα σκέπαζες με κάτι ας πούμε ; ή δεν θα φαινόταν όμορφο ;

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για τα φρεάτια που "βλέπει" ο ήλιος, η λύση είναι μία:
Εγκατάσταση του πλαστικού φρεατίου λίγο βαθύτερα έτσι ώστε από πάνω του ακριβώς να μπεί ένα μαντεμένιο καπάκι με το πλαίσιό του.
'Ετσι έχεις οριστική προστασία από τον ήλιο και τη μέγιστη δυνατή προστασία από θραύση λόγω πτώσης αντικειμένου πάνω στο καπάκι.

Τώρα στο προκείμενο, κόψε ένα κομμάτι αλουμίνιο (φύλο 2mm) και στερέωσέ το στο καπάκι με πριτσίνια και λίγο πολυουρεθανική μαστίχα (π.χ. Sikaflex 11fc)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Για τα φρεάτια που "βλέπει" ο ήλιος, η λύση είναι μία:
Εγκατάσταση του πλαστικού φρεατίου λίγο βαθύτερα έτσι ώστε από πάνω του ακριβώς να μπεί ένα μαντεμένιο καπάκι με το πλαίσιό του.
'Ετσι έχεις οριστική προστασία από τον ήλιο και τη μέγιστη δυνατή προστασία από θραύση λόγω πτώσης αντικειμένου πάνω στο καπάκι.

Τώρα στο προκείμενο, κόψε ένα κομμάτι αλουμίνιο (φύλο 2mm) και στερέωσέ το στο καπάκι με πριτσίνια και λίγο πολυουρεθανική μαστίχα (π.χ. Sikaflex 11fc)

Ωραιες προτασεις, αλλα στο προκειμενο δεν εχω φυλλο αλουμινιου.
Σκεφτομαι να βγαλω το καπακι και στη θεση του να φτισξω ενα τσιμεντενιο. Τεσσερα καπακια πρεπει να αντικαταστησω και απο δω και μπρος θα το σκεφτω ξανα για πλαστικο φρεατιο. Τα μπιτονια που βαζαν παλια ποιο καλα ηταν!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Και εμενα μου κανει σαν η πιο καλη λυση

Ωραιες προτασεις, αλλα στο προκειμενο δεν εχω φυλλο αλουμινιου.

Αυτο ελειπε να ειχες τα παντα ρε συ.

Θα σου ελεγα να αγορασεις τα κομματια που θελεις και να ξενοιασεις για χρονια.
Αν δε, αγορασεις αλλουμινιο θαλασσης ξεμπερδεψες δια παντως.

Ράγισμα λεκάνης

Ερώτηση προς τους μάστορες-ειδικούς
Έχει κανει ενα ραγισμα η πορσελανη της λεκανης 5cm, στο σημείο που πάει προς την αποχέτευση, με αποτέλεσμα να στάζει-δακρύζει.
Υπάρχει κάποια κολλα που μπορώ να βάλω στο ράγισμα ή πάει για αλλαγη;
Επειδη είναι μόνο 5 ετων σκεφτομαι μηπως κανω καμια πατεντα, μιας και ειναι σαν καινουργια.

Μου ακουγεται για αστοχια υλικου που υπηρχε απο τοτε που αγοραστηκε η λεκανη.
Eχω την εντυπωση οτι και να επιδιορθωσεις την ρωγμη με καποια κολλα πορσελανης η δυο συστατικων, η ρωγμη θα μεγαλωσει.

Εαν σταζει συνεχεια, δηλαδη εαν η ρωγμη βρισκεται χαμηλα στο υψος που η λεκανη ειναι παντα γεματη, ρωτα για ειδικη κολλα δυο συστατικων. Αλλιως και η pattex για πορσελανη, κανει.

Αν δεν φαίνεται (δεν είναι αισθητικό το πρόβλημα δηλαδή) μπορείς κάπως ημιμονιμα να το στεγανοποιησεις. Με σιλικόνη εξωτερικά ίσως. Πάντως κάποια στιγμή μάλλον για αλλαγή σε κόβω..

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οπως τα λέτε, ειναι χαμηλα εκεί που είναι πάντα γεμάτη.
Δεν φαίνεται, οπότε δεν με νοιάζει το αισθητικό κομμάτι.
Θα δοκιμάσω να βάλω την pattex απλά επάνω στην ρωγμή και θα δω το αποτέλεσμα.
Αυτήν λογικά θα εννοείς
http://www.pattex.gr/el/products/specialities/porcelain.html

Η ρωγμή είναι πιθανόν να συνεχίσει να επεκτείνεται.... το έχω πάθει με την ντουζιέρα του μπάνιου. Στην περίπτωση αυτή και εάν φτάσεις εκεί κάνε την ηρωική κίνηση να σκάψεις την ρωγμή με ντρεμελοειδές, για να κάνεις την ρωγμή πιο μεγάλη και να βάλεις περισσότερο και πιο άνετα υλικό δύο συστατικών (κόλλα).

Εποξική κόλα δύο συστατικών ....εγώ την έχω ούτε θυμάμαι πόσα χρόνια σε καζανάκι πορσελάνης που έχει πάντα νερό.
Καλό είναι να αδειάσεις την λεκάνη πριν την τοποθέτηση να καθαρίσεις και να στεγνώσεις με ένα πιστολάκι την ρωγμή.