Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπα ολοι την σειρα δεν νομιζω αυτο ειναι μονο του μιχαλη.ναι ωραιο το keo αλλα μην αλλαζω τωρα.θα δουμε!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

http://legacy.bestprice.gr/item/2151342686/bosch-gsa-108v-li-solo.html
Μαλλον η επομενη μπλε αγορα μου τον αλλο μηνα το θελω για κλαδεματακια πιο πολυ στον κηπο .κανει;;

Οπως ειπε και ο Δημητρης αυτο θελει 2 χερια, το ενα να κραταει το κλαρι και το αλλο να κραταει το σεγακι, και παλι μπορει να σου κανει παλατζο. Σε κλαρια μεχρι 4cm βολευει πολυ η μεγαλη κλαδευτηρα με τα χερουλια που προεκτεινονται και μοχλικο στις σιαγονες, κατι σαν τους κοφτες λουκετων.
Βολευει μονο σε πιο μεγαλες και σταθερες κλαρες, αλλα και εκει ενα μικρο αλυσοπριονακι ειναι πιο γρηγορο. Εγω σε μεγαλα κοβω πιο πανω, και μετα με χειροπριονο για καθαρη κοπη, και παστα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

http://legacy.bestprice.gr/item/2151342686/bosch-gsa-108v-li-solo.html
Μαλλον η επομενη μπλε αγορα μου τον αλλο μηνα το θελω για κλαδεματακια πιο πολυ στον κηπο .κανει;;

Για κλαδεματακια στον κηπο -μεχρι 1.5 εκατοστο χλωρο κλαδι- ειναι ιδανικο το Bosch Ciso. Το πηρα στον πατερα μου και ειναι απλα καταπληκτικο, και σαν αποδοση και σαν διαρκεια.
Το Bosch KEO κοβει καλυτερα/γρηγοροτερα τα κλαδια (εως 80μμ) απο το 10βολτο σεγακι GSA, λογω μεγαλυτερης παλινδρομισης του εμβολου. Το δεκαβολτο ομως εχει μεγαλυτερη ροπη, ειναι πιο δυνατο. Τα ειχα συγκρινει παλαιοτερα αυτα τα δυο.

Εσυ ομως θες να εκμεταλλευτεις τις 10βολτες μπαταριες -και καλα κανεις- και σκεφτεσαι το GSA. Αν το θες αποκλειστικα για κλαδεμα, δεν θα το συνιστουσα γιατι δεν θα σε βολεψει οπως τα 2 παραπανω.
Αν ομως περα απο τον κηπο, θες να κλαδευεις και κανα μεταλλο, πλαστικο και αλλα ξυλα τοτε ειναι οκ :))

Μαλιστα ευχαριστω μιχαλη οχι το ηθελα αποκλειστικα για τον κηπο .για οτι αλλο χρεισθει εντος του εργαστηριου εχω την ηλεκτρικη σποθασεγα παρκσιντε.

Με τι όνομα ψάχνω το ειδικό σφοντυλι για ρουτερ που χρησιμοποιείται για αντιγραφή μιας ξύλινης επιφάνειας;

Με τι όνομα ψάχνω το ειδικό σφοντυλι για ρουτερ που χρησιμοποιείται για αντιγραφή μιας ξύλινης επιφάνειας;

Pattern router bit.
κονδυλι, κοπτικο αντιγραφης.

Σκεψου αν σε βολευει το ρουλεμαν απο πανω ή απο κατω.
Το κεντρο βιδας εχει σιγουρα bosch στα 8mm αξονα με 25 βαθος κοπης με το ρουλεμαν κατω. H Bosch δεν βγαζει με ρουλεμαν απο πανω και ουτε στην Ελλαδα εχω δει κατι.
Προσεχε αν παρεις απο εξωτερικο το ρουλεμαν να εχει ιδια διαμετρο με τα κοπτικα γιατι βγαινουν και κατι αλλα με το ρουλεμαν μεγαλυτερο.

Pattern router bit.
κονδυλι, κοπτικο αντιγραφης.

Σκεψου αν σε βολευει το ρουλεμαν απο πανω ή απο κατω.
Το κεντρο βιδας εχει σιγουρα bosch στα 8mm αξονα με 25 βαθος κοπης με το ρουλεμαν κατω. H Bosch δεν βγαζει με ρουλεμαν απο πανω και ουτε στην Ελλαδα εχω δει κατι.
Προσεχε αν παρεις απο εξωτερικο το ρουλεμαν να εχει ιδια διαμετρο με τα κοπτικα γιατι βγαινουν και κατι αλλα με το ρουλεμαν μεγαλυτερο.
Πως δεν βγάζει η bosch. Είναι η κόκκινη επαγγελματική σειρά. Το έχει το κεντριβιδας νομίζω στα 45 . Έχει λίγους μήνες που υπάρχει και στην Ελλάδα.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8487

Υπάρχουν αν ψάξεις και 1/2 ίντσας με διπλάσια τιμή...

Πως δεν βγάζει η bosch. Είναι η κόκκινη επαγγελματική σειρά. Το έχει το κεντριβιδας νομίζω στα 45 . Έχει λίγους μήνες που υπάρχει και στην Ελλάδα.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8487

Υπάρχουν αν ψάξεις και 1/2 ίντσας με διπλάσια τιμή...

Ναι, δεν το ειχα δει, και μεχρι τωρα δεν εχω ξαναδει κοκκινο κοπτικο bosch.

Για αυτό το διπλό εργαλείο έχουμε άποψη? Εμπειρίες ή ακούσματα?
Το έχει κάποιος στο forum?

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=4419#perigrafi

Για το συγκεκριμένο δεν έχω άποψη, αν εννοείς για το είδος του εργαλείου έχω άποψη, έχει ο αδερφός μου ένα παρόμοιο της Stayer.
Για κάποιον που έχει περιορισμένο χώρο είναι καλό λογω της διπλής του χρήσης. Τον αδερφό μου τον έχει βγάλει παληκάρι το σταγγεράκι... Όπως είχα γράψει όμως και παλιότερα είναι λίγο σαν τη γοργόνα.

Για το συγκεκριμένο δεν έχω άποψη, αν εννοείς για το είδος του εργαλείου έχω άποψη, έχει ο αδερφός μου ένα παρόμοιο της Stayer.
Για κάποιον που έχει περιορισμένο χώρο είναι καλό λογω της διπλής του χρήσης. Τον αδερφό μου τον έχει βγάλει παληκάρι το σταγγεράκι... Όπως είχα γράψει όμως και παλιότερα είναι λίγο σαν τη γοργόνα.

:a0210:

Επειδή πρόκειται για παλιό κλιματιστικό hitachi (RSA 5142 CH εσωτερική μονάδα) που χάθηκε το εγχειρίδιό του και σε pdf όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα κάτι, μήπως μπορεί να μου πει κάποιος τι σημαίνει αν ανάψει η ένδειξη πάνω δεξιά (3 περισπωμένες και μια κάθετη) ??
IMG_20161106_150623.jpg

Η ένδειξη ανάβει μόνο στη θέρμανση, πάει να ξεκινήσει αλλά τελικά δεν μπορεί ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα.
Και τα δύο.

Το συγκεκριμένο δεν το έχω. Από την έρευνα που έκανα όταν ήταν να αγοράσω κάτι αντίστοιχο και το είχα δει απο κοντά μου φάνηκε εξαιρετικό σαν ποιότητα. Ένα κατ' εμέ μειονέκτημα που έχει (εκτός από την τιμή του) είναι η μικρή επιφάνεια της άνω κοπής (τραπέζι) αλλά αυτό είναι κάτι σχετικό καθώς οι ανάγκες και η χρήση του καθενός διαφέρουν. Επίσης αυτό του δίνει το πλεονέκτημα χαμηλότερου βάρους, κάτι που ενδιαφέρει σίγουρα τους επαγγελματίες.

Σαν εργαλείο είναι εξαιρετικό και πολύ χρηστική η λειτουργία άνω και κάτω κοπής. Κάποιες φορές μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν "παγκοπρίονο" αν και έχει περιορισμό στη γωνία κοπής (μόνο μέχρι 45 μοίρες με βάση τον οδηγό) αλλά και στις μεγάλες διαστάσεις.
Αυτό που έχω εγώ (Femi 732) παίρνει και γωνιάστρα στο πάνω τραπέζι και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Εάν θές ρίξε μια ματιά και στη Femi η οποία έχει μεγάλη ποικιλία σε τέτοιου είδους εργαλεία και έχει και πολύ καλό όνομα στην αγορά. Κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και εισάγονται στην Ελλάδα απο την UNIMAC.