Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το συγκεκριμένο δεν το έχω. Από την έρευνα που έκανα όταν ήταν να αγοράσω κάτι αντίστοιχο και το είχα δει απο κοντά μου φάνηκε εξαιρετικό σαν ποιότητα. Ένα κατ' εμέ μειονέκτημα που έχει (εκτός από την τιμή του) είναι η μικρή επιφάνεια της άνω κοπής (τραπέζι) αλλά αυτό είναι κάτι σχετικό καθώς οι ανάγκες και η χρήση του καθενός διαφέρουν. Επίσης αυτό του δίνει το πλεονέκτημα χαμηλότερου βάρους, κάτι που ενδιαφέρει σίγουρα τους επαγγελματίες.

Σαν εργαλείο είναι εξαιρετικό και πολύ χρηστική η λειτουργία άνω και κάτω κοπής. Κάποιες φορές μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν "παγκοπρίονο" αν και έχει περιορισμό στη γωνία κοπής (μόνο μέχρι 45 μοίρες με βάση τον οδηγό) αλλά και στις μεγάλες διαστάσεις.
Αυτό που έχω εγώ (Femi 732) παίρνει και γωνιάστρα στο πάνω τραπέζι και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ.

Εάν θές ρίξε μια ματιά και στη Femi η οποία έχει μεγάλη ποικιλία σε τέτοιου είδους εργαλεία και έχει και πολύ καλό όνομα στην αγορά. Κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία και εισάγονται στην Ελλάδα απο την UNIMAC.

Σε ευχαριστώ. Απλά, κατανοητά κ μεστά τα γραφόμενα σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κωστα αν εχεις χωρο μην το παρεις.
Εξυπηρετει μονο στην φορητοτητα για μαστορες που την χρειαζονται.
Κατα τα λοιπα κανει τα υπολοιπα στο 70%

Καλημέρα. Ρωτήθηκα από φίλο, δεν ήξερα κ για αυτό ρώτησα.

Και γω συμφωνω με τον κυριακο .αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα παρε το dewalt σαν του panava να τα οανεις ολα!

Και γω συμφωνω με τον κυριακο .αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα παρε το dewalt σαν του panava να τα οανεις ολα!

-bye- Τέρμα οι ακριβές αγορές μέχρι τέλος του έτους.
Κάνα Κινέζος θα παίξει κ πολύ μου είναι -bye-

Καλησπέρα παιδιά, θέλω τη γνώμη σας στο παρακάτω..

Έχω μία μηχανή γκαζόν mtd 46cm. Το βάθος κοπής πάει μέχρι και τα 28mm. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω στην λεπίδα κάποιον αποστάτη 8mm ώστε να πάω το βάθος κοπής τουλάχιστον στα 20mm.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με πατέντα; Θεωρήτε ότι θα είναι επικίνδυνο;

Ακριβώς όπως το λέει ο Μπάμπης, 50/50 το εργαλείο αρά 50% την κάθε εργασία. Από τις αρχικές μου σκέψεις αλλά απορρίφτηκε άμεσα ένα τέτοιο εργαλείο. Dewalt DW745 και ησύχασες.

Καλησπέρα παιδιά, θέλω τη γνώμη σας στο παρακάτω..

Έχω μία μηχανή γκαζόν mtd 46cm. Το βάθος κοπής πάει μέχρι και τα 28mm. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω στην λεπίδα κάποιον αποστάτη 8mm ώστε να πάω το βάθος κοπής τουλάχιστον στα 20mm.

Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με πατέντα; Θεωρήτε ότι θα είναι επικίνδυνο;

Ειναι επικίνδυνο γιατι μπορεις να βρεις ευκολα καμια πετρα ή τις κεφαλές από τα υπογεια pop-up μπεκακια και απο την αλλη να μην πετυχεις με τους αποστατες σωστη ζυγοσταθμιση του μαχαιριου και να καταστρεψεις απο ρουλεμαν μέχρι και πιο χοντρη ζημια. Το γκαζον εξαλλου δεν κουρευεται τοσο χαμηλα. 3-4 ποντοι ειναι υπεραρκετοι.

Τα μπεκάκια δεν με απασχολούν γιατί ήδη τα έχω αρκετά χαμηλά. Όσον αφορά τον χλοοτάπητα, η ποικιλία που έχω μπορεί να κουρευτεί μέχρι και τα 0,5-1cm. Εγώ τώρα το κουρεύω στα 2.8cm. Θα ήθελα να του ρίξω ένα βαθύ κούρεμα για ανανέωση. Νομίζω πως έχει ατροφήσει, αν και είναι πράσινο, η βάση του είναι πολύ λεπτή και έχει κάνει πολλές παραφυάδες στην κορυφή του.

Τα μπεκάκια δεν με απασχολούν γιατί ήδη τα έχω αρκετά χαμηλά. Όσον αφορά τον χλοοτάπητα, η ποικιλία που έχω μπορεί να κουρευτεί μέχρι και τα 0,5-1cm. Εγώ τώρα το κουρεύω στα 2.8cm. Θα ήθελα να του ρίξω ένα βαθύ κούρεμα για ανανέωση. Νομίζω πως έχει ατροφήσει, αν και είναι πράσινο, η βάση του είναι πολύ λεπτή και έχει κάνει πολλές παραφυάδες στην κορυφή του.

Μόνο με εξαερωτή θα πετύχεις αυτό που θες.
Πάντως την πατέντα ξέχασε την αν θες η μηχανή σου να ζήσει..

Μπορείς νά μού πείς τήν ποικιλία γκαζόν πού έχεις πού μπορεί να κουρευτεί τόσο χαμηλά στό 0,5-1cm
Γιατί ακόμα καί Ουγκάντα νά έχεις η αγριάδα (Paspalum Vaginatum) κάτω από τά 2 cm δέν πρέπει νά κουρεύεις.
Oχι τίποτα άλλο αλλα γιά νά σέ προλάβω μήν κάνεις κάποια ζημιά στό γκαζόν μέ τόσο χαμηλή κοπή.
Λίπανση τού υπάρχων γκαζόν προτείνω,καθώς καί εξαερωτήρα χλόης πού ανέφερε ο Νίκος.

Πχ:

Hellas Sod Platinum Paspalum

YΨOΣ KOYPEMATOΣ
Χαμηλό (0,5-4 cm). Προτεινόμενο κουρευτικό κυλινδρικού τύπου. Ανάλογα με το πότισμα και τη λίπανση απαιτεί κούρεμα κάθε 10 μέρες και antithatch τουλάχιστο δύο φορές το χρόνο.

Hellas Sod Mini Verde

ΥΨΟΣ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΤΟΣ
Εκπληκτικά χαμηλό ύψος κουρέματος. Μπορεί να κουρευτεί στα 5 χιλιοστά (0.50 cm). Σε ειδικές περιπτώσεις (golf greens) μπορεί να κουρευτεί ακόμα και στα 2,5-3,0 mm.

www.hellasod.gr

Εγώ έχω την Platinum

Πχ:

Hellas Sod Platinum Paspalum

YΨOΣ KOYPEMATOΣ
Χαμηλό (0,5-4 cm). Προτεινόμενο κουρευτικό κυλινδρικού τύπου. Ανάλογα με το πότισμα και τη λίπανση απαιτεί κούρεμα κάθε 10 μέρες και antithatch τουλάχιστο δύο φορές το χρόνο.

Hellas Sod Mini Verde

ΥΨΟΣ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑΤΟΣ
Εκπληκτικά χαμηλό ύψος κουρέματος. Μπορεί να κουρευτεί στα 5 χιλιοστά (0.50 cm). Σε ειδικές περιπτώσεις (golf greens) μπορεί να κουρευτεί ακόμα και στα 2,5-3,0 mm.

www.hellasod.gr

Εγώ έχω την Platinum

Εγώ πάντος δέν θά κούρευα τόσο χαμηλά 0,5 cm εξάλου γιαυτό καμμιά χλοοκοπτική μηχανή δέν κατεβαίνει τόσο χαμηλά γιά προφανής λόγους,αυτό είναι "ξύρισμα" πού δέν γίνεται μέ καμμιά χλοοκοπτική μηχανή,άν θέλεις νά τό δοκιμάσεις καί νά μάς πείς τα αποτελέσματα γιατί ποτέ δεν έχω κουρέψει γκαζόν τόσο χαμηλά,πάρε ένα χορτοκοπτικό μέ μεσηνέζα καί "ξύρισε" το στόν 0,5 cm τό γκαζόν,τό μόνο μετά θά πρέπει με μιά τσουγκράνα-χτένα καλά-καλά να μαζέψεις τό κομμένο γκαζόν.

8 μηνών είναι. Το ¨πρόβλημα" είναι το εξής:

Υπάρχει ένα κοτσανάκι περίπου 2cm και στην κορυφή του αρχίζει να βγαίνει το νέο γκαζόν με τις διακλαδώσεις του. φαντάσου μια μικρογραφία ενός δέντρου, κορμός και μετά πρασινάδα...

8 μηνών είναι. Το ¨πρόβλημα" είναι το εξής:

Υπάρχει ένα κοτσανάκι περίπου 2cm και στην κορυφή του αρχίζει να βγαίνει το νέο γκαζόν με τις διακλαδώσεις του. φαντάσου μια μικρογραφία ενός δέντρου, κορμός και μετά πρασινάδα...

Τό ξέρω αυτό γιά ποιό λόγο θέλεις να τό κόψεις,μετά θα δείχνει χάλια όμως τό γκαζόν θά φαίνεται τό χώμα θά είναι καί οπτικά άσχημο,καί μπορεί νά κάνεις ζημιά,αγόρασε ένα ηλεκτρικό εξαερωτήρα χλόης,κάνε εξαέρωση καί μετά ρίξε λίπασμα γιά γκαζόν όσο προλαβαίνεις λόγο εποχής,καί θά είναι μιά χαρά.
Εξαερωτήρες υπάρχουν δύο ειδών γιά να μήν μπερδευτείς και εξαερωτήρας χλοοτάπητα καί εξαερωτήρας εδάφους,εσύ χρειάζεσαι εξαερωτήρα χλοοτάπητα.

Ουτε το χορτοκοπτικο θα κανει δουλεια στα 0,5 εκ.

Παιδια μιλαμε για 5 χιλιοστα. Μισο ζαρι δλδ. Ειναι ασυ´ληπτα κοντο.

Σίγουρα δε μιλάω για τόσο κοντά. Απλά τώρα το κουρεύω στα 2.8cm θα ήθελα πχ να το πάω στα 2cm για να εξαλείψω το πρόβλημα που περιγράφω. Στα 0.5 σίγουρα χρειάζεται κυλινδρικού τύπου.

Ουτε το χορτοκοπτικο θα κανει δουλεια στα 0,5 εκ.

Παιδια μιλαμε για 5 χιλιοστα. Μισο ζαρι δλδ. Ειναι ασυ´ληπτα κοντο.

Κάνουν τά μικρά-ελαφρά χορτοκοπτικά πού έχουν μπροστά κούρμπα πρός τήν κεφαλή Κυριάκο,θά το δουλεύει σιγά-σιγά μέ άνοιξε-κλείσε γκάζι καί μέ τήν κατάλληλη γωνία τής μεσηνέζας ως πρός τό γκαζόν,αλλά τό θέμα είναι ότι θά κάνει ζημιά παρά καλό στό τέλος.

Μήπως στην χλοοκοπτική μπορείς να φτιάξεις μικρότερες ρόδες?

Είναι πιο εύκολο νομίζω και ασφαλές και θα πάρεις ομορφότερο αποτέλεσμα.

Και εμένα 8 μηνών ειναι και σε κάποια σημεία είναι έτσι.

Νομίζω το έκανα όταν δοκίμασα μία χλοοκοπτική που μου έκαναν δώρο και είχε χάλια μαχαίρια.

Εξαερωτήρα σαν αυτόν (για χειροκίνητο ~ 30τμ) ???
http://www.praktiker.gr/p/eksaerotiras-gkazon-lux-me-11-dontia-57837

Χρειάζεται και εδάφους? Τα παπούτσια με τις πρόκες?
Και γενικά πότε τα κάνουμε?

Μήπως στην χλοοκοπτική μπορείς να φτιάξεις μικρότερες ρόδες?

Είναι πιο εύκολο νομίζω και ασφαλές και θα πάρεις ομορφότερο αποτέλεσμα.

Και εμένα 8 μηνών ειναι και σε κάποια σημεία είναι έτσι.

Νομίζω το έκανα όταν δοκίμασα μία χλοοκοπτική που μου έκαναν δώρο και είχε χάλια μαχαίρια.

Θα μπορούσε να γίνει και αυτό με τις ρόδες που λες. Πάντως μια φορά στο τόσο είναι καλό τα κόβεται χαμηλά το γρασίδι.

Τώρα όσον αφορά τον εξαερωτήρα, μάλλον θα πάρω κάποιον φθηνό και σχετικά ποιοτικό (ηλεκτρικό πάντα) που θα βρώ στην αγορά. Τα παπούτσια με τις πρόκες είναι για τον αερισμό του χώματος περισσότερο, καλά ναμαστε βλέπω να το κάνω λίγο πριν την άνοιξη.

Θοδωρή εξαερωτή εδάφους χρειάζεται γιά να αεριστή τό χώμα,τά παπούτσια μέ τίς πρόκες,ο χειροκίνητος πού έχεις στό λίνκ,η εξαερωτή εδάφους ηλεκτρικός η βενζίνης σαφως πιό ξεκούραστοι.
Μπορεί νά γίνει 3 φορές τόν χρόνο,νωρίς τήν Ανοιξη,νωρίς τό καλοκαίρι,και τό φθινόπωρο.