αρχικά πόσο παλιό είναι το σπίτι ή πότε έγινε ανακαίνιση σε υδραυλικά και ηλεκτρολογικά?Καλησπέρα σε ολους. Αν θέλει κάποιος να μετακομίσει σε σπίτι που είναι δέκα χρόνια κλειστό. Τι εργασίες πρέπει να κάνει πιο πριν? Δεν εννοώ τα εμφανή πράγματα. Ρωτάω κυρίως για την ομαλή επαναλειτουργία ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
Η ελλειψη νερου ξερενει τα λαστιχάκια στις βρυσες.Καλησπέρα σε ολους. Αν θέλει κάποιος να μετακομίσει σε σπίτι που είναι δέκα χρόνια κλειστό. Τι εργασίες πρέπει να κάνει πιο πριν? Δεν εννοώ τα εμφανή πράγματα. Ρωτάω κυρίως για την ομαλή επαναλειτουργία ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων
και όχι μόνο αυτό, στα παλιά καλοριφέρ που ήταν σιδερένια αυτοί που δεν ήξεραν άδειαζαν το κύκλωμα και άφηναν σώματα και σωλήνες να είναι γεμάτες με αέρα, με οξυγόνο δηλαδή...το αποτέλεσμα ήταν μετά από καιρό που το σπίτι ήταν κλειστό να έχουν σαπίσει τα πάντα...οι καλοριφερατζίδες παλιά όταν ήθελαν να φυλάξουν ένα σώμα το γέμιζαν με νερό, το τάπωναν και μετά το έβαζαν αποθήκη.Η ελλειψη νερου ξερενει τα λαστιχάκια στις βρυσες.
Φωναξε ηλεκτρολογο να δει αν πεφτει ο ρελες σε ολες τις πριζες και να σου σφιξει ολες τις επαφες στον πινακα.
Και αποφευγαν να αλλαξουν το νερο στο δικτυο,γιατι ειχε περασει απ το ανοδιο...και όχι μόνο αυτό, στα παλιά καλοριφέρ που ήταν σιδερένια αυτοί που δεν ήξεραν άδειαζαν το κύκλωμα και άφηναν σώματα και σωλήνες να είναι γεμάτες με αέρα, με οξυγόνο δηλαδή...το αποτέλεσμα ήταν μετά από καιρό που το σπίτι ήταν κλειστό να έχουν σαπίσει τα πάντα...οι καλοριφερατζίδες παλιά όταν ήθελαν να φυλάξουν ένα σώμα το γέμιζαν με νερό, το τάπωναν και μετά το έβαζαν αποθήκη.
επίσης μετά από τόσα χρόνια που είναι κλειστό 99.999% θα θέλει μία περιποίηση και ο κυκλοφορητής...
Όχι ίσα ίσα αν μια γραμμή τρώει συνέχεια ζόρι τότε είναι πιο πιθανό να αστοχησει η μόνωση
Η καλή στερέωση του εργαλείου πάνω στο γρύλο και του γρύλου στον πάγκο, είναι απαραίτητη , αλλά όχι επαρκής.
Γι αυτό υπάρχουν και 4 ελατήρια που τείνουν να κρατήσουν το γρύλο κλειστό.
Έτσι υπάρχουν δύο δυνάμεις (μιά από τη βίδα ρύθμισης και μιά από τα ελατήρια ) που αναταγωνίζονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι τζόγοι να μηδενίζονται.
Και από τη στιγμή που η ρύθμιση του ύψους δεν γίνεται με άντυγα αλλά με μέτρηση πάνω στο δίσκο, δεν υπάρχει και θέμα υστέρησης του μηχανισμού σε αναστροφή κίνησης, συνεπώς όλες οι αιτίες ανακρίβειας έχουν συνυπολογιστεί.
Το μόνο που θεωρείται σαν προϋπόθεση εδώ είναι η ακαμψία του πάγκου, καθώς και της στήριξης της βάσης του γρύλου. Αυτά θα πρέπει να είναι "βράχος" αν θέλουμε ακρίβειες 1/10 mm !
Νίκο, οι λογικές που μπορούν να εφαρμοστούν είναι αρκετές (ας πούμε μπορείς να το κάνεις με ολισθαίνοντα κεκλιμένα επίπεδα) πιστεύω όμως ότι εν προκειμένω η ευκολία και η στιβαρότητα της κατασκευής είναι κάτι σημαντικό !
Αλλά από εκεί κει πέρα, η προταση αυτή έχει να κάνει μόνο με το θέμα ρύθμισης του ύψους και της εργονομίας χρήσης αυτού του ριθμιστή, σαφώς σε συνέχεια της όλης δουλείάς, μπορεί να σχεδιαστεί κάποιο χειριστήριο (κάποιο ωστήριο / ντίζα) μέσω του οποίου θα μπορεί και να κλειδώσει στην νέα ρύθμιση το εργαλείο !
Λοιπόν Νίκο πάρε καφέ, χαλάρωσε και καλή μελέτη. Σίγουρα εσύ, ξέροντας ακριβώς το θέμα, σε κάτι καλύτερο θα καταλήξεις !
Καλή συνέχεια !![]()
ωραία με το καλό να πάει!Δεν πρόκειται για μένα. Ένας πολύ φίλος δεν αντέχει ΤΟ ενοίκιο και θέλει να πάει στο παλιό σπίτι της γιαγιάς το οποίο είναι δέκα χρόνια κλειστό και είναι πάνω από 30 χρόνων. Καλοριφέρ δεν έχει ούτε ηλιακό. Και είναι στον τρίτο και τελευταίο όροφο.
Καλημερα Στέλιο.
Διάβαζα δίπλα για το multiple slip joint spanner RAPTOR που πήρες κι αναρωτιόμουν αν το πήρες απο τον Παναγοπουλο στη Λ. Μαρκοπουλου ή κάποιον αλλο.
Χρήστος
Sent from my iPad using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.