Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Επειδή το παίρνεις από γνωστό....

Λές;
Η αλήθεια είναι οτι είναι πολύ κοντά μου και με εξυπηρετεί, μου το φέρνει σπίτι. Αλλά απ´ ότι φαίνεται κι αυτό του το πληρώνω.

Απ ότι ξέρω πάντως τα κόντρα πλακέ έχουν μονό αριθμό ξυλόφυλλων, δηλαδή 3, 5, 7, 9 κλπ.
Φυσικά όσα περισσότερα φύλλα τόσο το καλύτερο αλλά εξαρτάται και η χρήση.

μηπως ξελιγωνονται οι μπαταριες τοσο πολυ που οι καλοι φορτιστες τις βλεπουν σαν ελλατωματικες?
Δεν το ειχα σκεφτει. Θα αφησω το τηλ. να τις φτασει στη μια γραμμη, και θα κανω μετρηση τασης υπο φορτιο (μπλιμπλικι μετρησης μπαταριων). Μετα θα στις βαλω στον ξταρ και μολις δειξει φορτισμενο, θα ξαναπαρω μετρηση, και το ιδιο θα κανω και με το φορτιστη βασης. Αν το μπλιμπλικι μετα τον ξταρ δειξει χαμηλοτερη ταση απο οτι με τη βαση, μαλλον ειναι αυτο που λεει ο Kos.
Αλλα νομιζα οτι ο ξταρ ειχε μια λειτουργια "ξυπνηματος" τετοιων Ni-Cd μπαταριων.

Παιζει και αυτο το σεναριο.
Σε καποιες περιπτωσεις που ο φορτιστης μου τις δειχνει νεκρες, τους κανω συντομο ηλεκτροσοκ με δωδεκαβολτη μπαταρια και καποιες συνερχονται και τις βλεπει σωστα ο φορτιστης μετα, και τις φορτιζει.
Ομως αυτο το ανορθοδοξο κολπακι δεν μπορω να το προτεινω αβερτα σε ολους και φυσικα δεν το συνιστω, απλα το αναφερω.

Αυτο το κανω με τροφοδοτικο στα 12 με τα "κουμπια" (2031, 44, κτλ.).

σε αυτό εδώ που φαίνεται πολύ ενδιαφέρον
http://www.yandles.co.uk/triton-thicknesser-317mm-tpt125/p14020#prodtabs

σε μία κριτική αναφέρει το παρακάτω:

Even though this machine is a thicknesser you can make a simple jig to use this as a planer aswell with just a sheet of mdf, some shims and hot glue. I've done this with great results.

καταλαβαίνει κάποιος πως έφτιαξε αυτό το jig για να την λειτουργεί και σαν πλάνη ? έφτιαξε κάτι από mdf,ροδέλες και κόλλα....και είναι απλό λέει....

Στα disc sanders τι γκριτ συνηθως χρησιμοποιειται?
Αυτα του lidl 40-60-80 μηπως ειναι πολυ χονδρα?

Επειδη βαριεμαι τα πολλα βαλε βγαλε, στα περιστροφικα τριβεια εχω συνηθως 120 grit το οποιο ειναι ενας καλος μεσος ορος.

Ζητάω τη βοήθεια των ειδικών (και όχι του κοινού)

Το (σκληρό) πλαστικό καπάκι που φαίνεται στις φωτο
screen shot windows
και
upload imagem

είχε σπάσει στην κάθετη κατεύθυνση πριν από 2 χρόνια περίπου και το κόλλησα με στιγμιαία κόλλα, χωρίς προβλήματα.

Προ ημερών στριμώχτηκε, από λάθος, και αφενός ξεκόλλησε το παλιό κόλλημα αφετέρου έσπασε το ένα από τα δύο τμήματα στην οριζόντια κατεύθυνση.
Κόλλησα τα τρία κομμάτια με εποξική κόλλα 2 συστατικών αλλά επειδή κρατούσα και τα τρία κομμάτια με τα χέρια δεν μπόρεσα να πετύχω την άριστη σύνδεση μεταξύ τους και έμειναν κάποια κενά, κυρίως στην οριζόντια κατεύθυνση.

Επειδή φοβάμαι μήπως σπάσει αυτή ή και οι άλλες κολλήσεις, θα ήθελα προτάσεις αν υπάρχει κάποιο λεπτό και ανθεκτικό (κατά προτίμηση άσπρο) υλικό που θα σκέπαζε τις δύο πλευρές του καπακιού σε όλη την επιφάνεια και θα κόλλαγε σ' αυτές (ή στην ανάγκη άλλη λύση), ώστε να συγκρατηθούν τα 3 κομμάτια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Παρουσιάζω το αποτέλεσμα της πλαστικοποίησης και του βαψίματος του πλαστικού καπακιού και ευχαριστώ, και πάλι, για τη βοήθεια και τις συμβουλές

imagen

free image host

Επειδή το υαλούφασμα στο εσωτερικό εμπόδιζε το κλείσιμο του καπακιού, καθάρισα τα δύο τμήματα με το κυκλικό γυαλόχαρτο του Dremel μέχρι να φτάσω στην αρχική επιφάνεια.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παρουσιάζω το αποτέλεσμα της πλαστικοποίησης και του βαψίματος του πλαστικού καπακιού και ευχαριστώ, και πάλι, για τη βοήθεια και τις συμβουλές

imagen

free image host

Επειδή το υαλούφασμα στο εσωτερικό εμπόδιζε το κλείσιμο του καπακιού, καθάρισα τα δύο τμήματα με το κυκλικό γυαλόχαρτο του Dremel μέχρι να φτάσω στην αρχική επιφάνεια.

Είδες; Μια χαρά έγινε...

Σήμερα το τοποθέτησα στη θέση του και έκλεισε κανονικά.
Έχει διαφορά, βέβαια, στο χρώμα αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
.Σκέπτομαι τώρα να βάψω και το άλλο για να είναι ομοιόμορφα

Σ´ευχαριστώ, Αντώνη.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σήμερα το τοποθέτησα στη θέση του και έκλεισε κανονικά.
Έχει διαφορά, βέβαια, στο χρώμα αλλά αυτό είναι το λιγότερο.
.Σκέπτομαι τώρα να βάψω και το άλλο για να είναι ομοιόμορφα

Σ´ευχαριστώ, Αντώνη.
Τίποτα

Θελω να φτιαξω μια κρεμαστρα μηπως γνωριζεται link για να δω σχεδια και να παρω μια ιδεα πως να την κανω, εχω φτιαξει αυτες της δυο αλλα θελω να ειναι διαφορετικο σχεδιο γιατι προοριζεται σε φιλο που θα την βαλει στο χωλ.

IMG_20161216_121138.jpg

krem1b.jpg

krem1a.jpg

Οπως ειναι αυτες μονο που θελω διαφορετικο σχεδιο να ειναι δηλ λιγο διαφορετικο ντιζαιν, επισης σκεφτομαι να βαλω μια μικρη προεκταση προς τα κατω με μικρη γωνια κλισης για θηκη ομπρελας.

Τα σχεδια αυτα δεν τα βρηκα στο νετ τα εκανα οπως τα ειχα στο μυαλο μου. Απλα ψαχνω μια διαφορετικη οπτικη ας το πουμε.