Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι η μάνα μου είχε σχολή Κοπτικής -Ραπτικής & Γεωμετρίας ....έλεγε στα διπλώματα που έδινε.

Να σου ράψω καμιά ρόμπα ???

Οχι, απλα εχω μια ραπτομηχανη, της μανας μου δηλαδη και εχει καποια κολπα πανω που δεν ξερω τι κανουν. Ξερω να τη χρησιμοποιω αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ρυθμισεις και αλλαγες γινονται με αυτα. Ασε που σημερα ασχοληθηκα με αυτη, επισκευαστικα, ελπιζω να τα καταφερω και να σας το παρουσιασω. :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οχι, απλα εχω μια ραπτομηχανη, της μανας μου δηλαδη και εχει καποια κολπα πανω που δεν ξερω τι κανουν. Ξερω να τη χρησιμοποιω αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι ρυθμισεις και αλλαγες γινονται με αυτα. Ασε που σημερα ασχοληθηκα με αυτη, επισκευαστικα, ελπιζω να τα καταφερω και να σας το παρουσιασω. :BDGBGDB55:

τωρα απο που να αρχισει κανεις....

ξερεις να ρυθμιζεις την πιεση/παχος κλωστης?
ξερεις να περνας σωστα την κλωστη απο ολες τις θηλιες?

μετα θα εχει καποια "προγραμματα"..ζιγκ ζαγκ γαζι τουλαχιστον, και εμτα και αλλα για κουμποτρυπες κτλ

να σου πω την αληθεια, κατεβασε το μανουαλ της

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

τωρα απο που να αρχισει κανεις....

ξερεις να ρυθμιζεις την πιεση/παχος κλωστης?
ξερεις να περνας σωστα την κλωστη απο ολες τις θηλιες?

μετα θα εχει καποια "προγραμματα"..ζιγκ ζαγκ γαζι τουλαχιστον, και εμτα και αλλα για κουμποτρυπες κτλ

να σου πω την αληθεια, κατεβασε το μανουαλ της

Τη κλωστη τη δουλευω ενταξει. Τα επιπλεον οχι.
Η μηχανη ειναι παλια, δεν εχει ηλεκτρονικα ή εξελιγμενα προγραμματα.

pic host

Αυτή που έχω εγώ Νεκ. μπορεί να βοηθήσει κάπου :

16image.jpeg

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτή που έχω εγώ Νεκ. μπορεί να βοηθήσει κάπου :

16image.jpeg

Βρηκα κατι γενικες οδηγιες στο διαδικτυο και πηρα μια ιδεα. Για το μοχλο στο κορμο και και το περιστρεφομενο κοντα στη βελονα αναρωτιομουν.

Ο μοχλός στον κορμό Νεκ ειναι για το βήμα (αραιό ή πυκνό) του ραψιματος . Το περιστρεφομενο για το πάχος της , ποσο σφιχτή να ειναι η ραφή χωρίς να σου "κόβει" την κλωστή (την λασκαρεις ή την σφιγγεις) .

Και κομπιουτεράς και ξυλουργός και ζωγράφος και ραφτης και κυνηγός!
Ξέρει η γυναίκα σου τι διαμάντι έχει πάρει;

Sent from my C6833 using Tapatalk

Ο μοχλός στον κορμό Νεκ ειναι για το βήμα (αραιό ή πυκνό) του ραψιματος . Το περιστρεφομενο για το πάχος της , ποσο σφιχτή να ειναι η ραφή χωρίς να σου "κόβει" την κλωστή (την λασκαρεις ή την σφιγγεις) .

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εκει εμαθα να ραβω 18 ετων! Σε μια τετοια Singer!!!

Τελικα ειμαστε πολλες....:flipout:

Και γω εκει γυρω "εραψα" τα πρωτα καλλυματα αυτοκινητου μου. Μετα απο κει εχω κανει αρκετα σε δευτερα ή τριτα ρουχα! Η γυναικα μου να φανταστειτε δεν εχει ιδεα απο τετοια!

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελικα ειμαστε πολλες....:flipout:

Και γω εκει γυρω "εραψα" τα πρωτα καλλυματα αυτοκινητου μου. Μετα απο κει εχω κανει αρκετα σε δευτερα ή τριτα ρουχα! Η γυναικα μου να φανταστειτε δεν εχει ιδεα απο τετοια!

τώρα να πω κι εγώ το ίδιο; singer είχε η μάνα μου. τελικά πολλές μοδίστρες έχουμε εδώ μέσα

Μετά το θάνατο της μητέρας μου, έφερα στο σπίτι το έπιπλο από μαόνι που είχε φτιάξει (παρόμοιο με το παραπάνω), για τη δική της Singer, με την ελπίδα ότι η γυναίκα μου θα το βάλει σε μια γωνιά του σαλονιού σαν αντίκα, αλλά μπήκε στην αποθήκη :mad:

Ας αλλάξουμε θέμα.
Όλοι ξέρουμε τα πανάκια καθαρισμού γυαλιών (ίσως soft microfiber cloth) που έχουν οι θήκες τους όταν αγοράζουμε νέα ή και ηλίου.
Έχουν διαστάσεις 10Χ15 περίπου και μερικά απ' αυτά έχουν τυπωμένο το logo του καταστήματος.

Επειδή μ' αρέσει η μαλακή υφή του υφάσματος (προφανώς κινέζικο), θέλω να το βρω σε τόπι (με το μέτρο) για να κόψω ένα κομμάτι 60Χ50 περίπου, και να σκεπάσω ένα μηχάνημα (μπορεί να με πείτε ότι θέλετε, αλλά μου έχει κολλήσει αυτή η ιδέα).

Έχω ψάξει τόσο στο ίντερνετ όσο και στην ελληνική αγορά και βρήκα ένα τύπο απέναντι από τη Βαρβάκειο (Αθηνάς) που εισάγει τέτοια υφάσματα, τα κόβει και τα τυπώνει για τα καταστήματα, αλλά αφού με παίδεψε για αρκετό καιρό, στο τέλος δεν μου έδωσε το ύφασμα που ήθελα αλλά διαφορετικό.

Έχει ασχοληθεί άλλος με παρόμοιο ύφασμα;

Last edited:
Εγώ έβαλα τη μηχανή δε δική της ξύλινη βάση και στο τραπεζάκι έχω βάλει πάνω την τηλεόραση στο χωριό.
Τη μία απ´ τις μηχανές, γιατί ποτέ μια Singer δεν είναι αρκετή, ειδικά αν ο θείος δουλεύει και στη Singer.

υπρχει επριπτωση το κουμπι κατω απο τον μοχλο του εμγεθους γαζιου, να κινει την μηχανη προς τα πισω?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι ειναι καλυτερο για στηριξη στο παγκο?
T-ραγες και καταλληλους clamps, ή pocket holes?

Εγω θα εβαζα ραγες. Αλλα σε παγκο με τουλαχιστον 45mm παχος.
Μου τη δινει αφανταστα να φτιαξω ενα παγκο τελειο και μετα απο 1 μηνα να μην ειναι επιπεδος. Και επειδη επαθα και εμαθα, τωρα φτιαχνω τον μεταλλικο που αυτη την στιγμη η πανω επειφανεια του ειναι σχεδον ετοιμη.

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα κολωνάτο δράπανο πάγκου για ερασιτεχνική χρήση σε μέταλλο. Τι έχετε να μου προτείνετε λαμβάνοντας υπόψην να έχει ισχύ 500 W και τσοκ 16 mm ??? (κάτι σαν το Einhell BT-BD 501 για το οποίο όμως διάβασα ότι προβληματίζει ο τζόγος που έχει σε τρυπάνι 8άρι και πάνω)