Μάστορες τα φώτα σας!!

Πράγματι ειναι σε έλλειψη Δημήτρη. Ρώτησα κι εγω στη γειτονιά μου και δεν είχαν, αλλα με διαβεβαίωσε το κατάστημα οτι θα φέρει απο τη νεα χρονιά. Ισως παίζουν θέματα απογραφών, παραδόσεων κλπ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Εγώ τα έχω ζητήσει πριν κάνα μήνα από τοπικό κατάστημα, για να δούμε με το νέο έτος.

Οταν τις παραλάβω εγω, ενημερώνω κι αν δεν εχεις βρει ακόμα, ισως μπορέσω να σε εξυπηρετήσω.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μάστορες δώστε τα φώτα σας...έχω λίγο χρόνο να το σώσω:

Σε λιγάκι ολοκληρώνω μια κατασκευή που προορίζεται για το βαφτιστηρακι μου! Νομίζω όμως πως σαν πρωτάρης που είναι έκανα μια βλακεία.

Πήγα και πήρα ομο λινελαιο Αγγλίας από το πρακτικερ και πέρασα την κατασκευή με μικρό πινελακι. Το θέμα είναι ότι τώρα είναι πολύ λιπαρή...δοκίμασα να την σκουπίσω με ένα πανάκι αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά. Αυτό που έκανα και κάπως έπιασε είναι να την φύσηξω με ένα πιστόλι θερμού αέρα! Έβλεπα το λαδακι να βγαίνει στην επιφάνεια και το σκουπιζα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω; έπρεπε να το περάσω με πανί το λινελαιο;

Επιφυλάσσομαι για φωτογραφία σε λιγάκι!

Σ ευχαριστώ για τη συμβουλή σου. Επειδή θα το δώσω σε παιδάκι (4 χρόνων) δεν ήθελα να βάλω κανένα χημικό...

Το λινελαιο, σαν υλικό, ακόμη και σε περίσσιο, θεωρείτε βλαβερό/κακό; το έβαλα σαν το πιο αθώο...

Νομίζω πάντως ότι με τον θερμό αέρα έκανα δουλειά! Βγήκε αρκετό..

Θα το απορροφήσει, μην ανησυχείς. Αύριο θα είναι πολύ καλυτερα.
Εκτός αν πρέπει να του το δώσεις οπωσδήποτε σήμερα....

21b395f89088077750960eabbe0d03e3.jpg
fed856b866e722bcbce57dd6dac50ebe.jpg

Ορίστε λοιπόν και η τελευταία μου κατασκευή για φέτος! Πιστεύω να την χαρεί ο πιτσιρικος και να την εκτιμήσει αργότερα..

Καλή Χρονιά να έχουμε με Υγεία! Να είστε όλοι καλά!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ορίστε λοιπόν και η τελευταία μου κατασκευή για φέτος! Πιστεύω να την χαρεί ο πιτσιρικος και να την εκτιμήσει αργότερα..

Καλή Χρονιά να έχουμε με Υγεία! Να είστε όλοι καλά!

Πολύ ωραίο το δωράκι αν και θα προτιμούσα να είχε καβίλιες αντί για βίδες.

τι λες ρε συνονόματε, ποιος πιτσιρίκος, και μένα να το έδεινες σαν πιτσιρίκι θα έπαιζα, μπράβο πολύ όμορφη κατασκευή !!:4624:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραίο το δωράκι αν και θα προτιμούσα να είχε καβίλιες αντί για βίδες.

ε και συ τώρα, όλο από ξύλο θα είναι ; λίγο τόσο δα μέταλλο έτσι για να σπάει η ρουτίνα :tongue1:

Ευχαριστώ πολύ όλους. Με καβιλιες έχω δοκιμάσει παλιότερα αλλά δε γυρνούσαν καλά οι ρόδες...

Πολύ όμορφο έγινε. Μπράβο σου.

Στον μεταλλικό πίσω γάντζο αν δεν "κοτσάρετε" κάτι άλλο, ίσως είναι καλύτερα να αφαιρεθεί.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να μαστε καλά και έχω στο μυαλό μου να κοτσαρουμε αρκετά βαγονακια...βυτίο, βαγόνι για ξύλα κτλ..! Θα τον αφαιρέσω όμως καλού κακού μέχρι να έρθει να "δέσει" το επόμενο!

Πολύ ωραίο Γιώργο,τόν άλλο χρόνο τού κάνεις καί βαγόνι/α,γιά νά δέσει η κατασκευή.
Καλή χρονιά μέ υγεία επίσης.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ πολύ όλους. Με καβιλιες έχω δοκιμάσει παλιότερα αλλά δε γυρνούσαν καλά οι ρόδες...

Στο επόμενο που θα φτιάξεις δοκίμασε κ κάνε με 5,5 mm ξυλοτρύπανο διαμπερή τρύπες στο σασί, μετά βάλε περαστές καβίλιες 5 mm σαν άξονες κ στις ρόδες τρύπες με 5 mm. Ένωσε τις ρόδες με τις καβίλιες-άξονες + λίγη κόλλα κ θα είσαι ok!

Καλυτερα αν θελουμε βαγονακια να τα ενωνουμε με μαγνητες και οχι γαντζους. Εχει το banggood αρκετους rare earth μαγνητες σε διαφορα σχηματα και μαλιστα μερικοι ετοιμοι φρεζαριστοι με τρυπα για βιδα.

SKU230631%20(1).jpg

τι λες ρε συνονόματε, ποιος πιτσιρίκος, και μένα να το έδεινες σαν πιτσιρίκι θα έπαιζα, μπράβο πολύ όμορφη κατασκευή !!:4624:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ε και συ τώρα, όλο από ξύλο θα είναι ; λίγο τόσο δα μέταλλο έτσι για να σπάει η ρουτίνα :tongue1:

Δεν μειώνει την κατασκευή η χρήση βιδών Γιώργο. Απλά είμαστε σίγουροι πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως ατύχημα αν κάτι ο μη γένοιτο πάει στραβά. Όπως πχ και ο γάντζος...
Με τα παιδιά ποτέ δεν ξέρεις.

Καλή χρονιά να έχουμε.

Παιδιά στις βίδες πριν τις βιδώσω έκανα τρύπες και έβαλα λίγη ξυλοκολλα μέσα...ε δε νομίζω τώρα να βγουν όσο χτύπημα και να φάει...λέτε να βάλω λίγο και στα κεφαλάκια τους; εκεί που έχω φρεζαρει;

Είναι 40mm οι βίδες, έχουν πιάσει πολύ καλά.