Μάστορες τα φώτα σας!!

Ο Παππούς μάλλον είναι για τα "σίδερα".
Στείλε μου Pm τι ακριβώς θέλεις κ απο Δευτέρα - Τρίτη τα λέμε.

Καλησπέρα και καλή χρονιά και χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και τους Προδρόμους ! :)
Για τον τόρνο που άρχισε η συζήτηση νομίζω ότι δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και ο λόγος είναι ότι ο φίλος n.k.vagenas, θέτει το θέμα πολύ αόριστα !
Βέβαια είναι λογικό για κάθε ένα που μπαίνει σε ένα νέο χώρο να μην ξέρει τι να ρωτήσει, και πρακτικά πολλές φορές να μην ξέρει ότι υπάρχει κάτι για να ρωτήσει σχετικά !
Αλλά παύοντας να μιλώ σε τρίτο πρόσωπο, πρώτο βήμα και σημαντικό πιστεύω είναι να διαβάσεις -όσο και αν είναι "βαρετό"- γιατί μόνο έτσι θα δείς τι είναι σημαντικό και τι όχι, τι πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία και τι μπορεί να είναι αποδεκτό!
Σίγουρα δεν έισαι ο πρώτος που θέλει να κάνει μια τέτοια αγορά και είναι μια πολύ καλή ιδέα να δείς τι έγινε με άλλους εραστές του ονείρου που θέλησαν κάτι αντίστοιχο !

Μια πάρα πολύ καλή αρχή γι' αυτό είναι νε μπέις στο φορουμ που ήδη σου προτάθηκε πιο πάνω και να το ψάξεις, θα μάθεις πολλά και κυρίως πράγματα που δεν θα σου πέρναγαν από το μυαλό ! :)
Για αρχή δες εδώ:
http://www.cnchobby.gr/forum/yaf_postst1942_AGORA-ERASITEKhNIKOU-TORNOU-220v.aspx?=

http://www.cnchobby.gr/forum/yaf_topics36p3_Tornoi--Phrezes-Sumbatikes-kineses.aspx?=

Εύχομαι καλό διάβασμα και ακόμα καλύτερη διασκέδαση ! :D

Κώστα φυσικά να τα πούμε Κ να πιούμε Κ καφέ!
Στέλιο ευχαριστώ πολύ. Ήδη διαβάζω, αλλά με όσα βλέπω εκεί, από πλευράς εργαστηρίων Κ εξοπλισμού, αποθαρρυνομαι
!! Μάλλον σε μηχανουργειο που πουλάει εξοπλισμό πρέπει να ρωτήσω.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα,βράσε ρακή σε ένα μπρίκι με γαρύφαλλο και πρόσθεσε μέλι ανακατεύοντας.Έτσι μου έμαθε ο παππούς μου τουλάχιστον,το έκανε για φάρμακο για το κρύωμα..

:a0210:

1. Υπάρχει έτοιμο ρακόμελο στο εμπόριο ?

2. Τρόπος παρασκευής κ υλικά ρακόμελου ?
είχα φτιάξει ένα τρομερό ρακόμελο πέρσι δεν θυμάμαι τις αναλογίες αλλά την είχα βρει στις συνταγές της παρέας....να το φτιάξεις μόνος σου έχει άλλη χάρη...

χοντρικά είναι

1 λίτρο ρακί
4-5 κουταλιές της σούπας, πλούσιες, θυμαρίσιο μέλι
3-4 ξυλάκια κανέλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο

θέλει προσοχή στο ζέσταμα να είναι σε χαμηλή φωτιά, 80 βαθμοί είναι οκ, να μην ανάψει το οινόπνευμα...γιατί εξατμίζεται γρηγορότερα από το νερό.
οπότε ζεσταίνουμε το ρακί, και ρίχνουμε μέσα τα αρωματικά και το μέλι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει το μέλι. μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, μετά το βάζουμε στην μπουκάλα, χωρίς τα αρωματικά.

είχα φτιάξει ένα τρομερό ρακόμελο πέρσι δεν θυμάμαι τις αναλογίες αλλά την είχα βρει στις συνταγές της παρέας....να το φτιάξεις μόνος σου έχει άλλη χάρη...

χοντρικά είναι

1 λίτρο ρακί
4-5 κουταλιές της σούπας, πλούσιες, θυμαρίσιο μέλι
3-4 ξυλάκια κανέλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο

θέλει προσοχή στο ζέσταμα να είναι σε χαμηλή φωτιά, 80 βαθμοί είναι οκ, να μην ανάψει το οινόπνευμα...γιατί εξατμίζεται γρηγορότερα από το νερό.
οπότε ζεσταίνουμε το ρακί, και ρίχνουμε μέσα τα αρωματικά και το μέλι και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει το μέλι. μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, μετά το βάζουμε στην μπουκάλα, χωρίς τα αρωματικά.

Σε ευχαριστώ Σωτ.

Κώστα όπως λέει ο Σωτήρης αναλογίες (αναλόγως και τα γούστα) . Τα βάζεις στην φωτια και τα ανακατεβεις . Όσο πιο πολυ ωρα τόσο καλύτερα σε θερμοκρασία λιγο πριν τον βρασμο (90-95 βαθμούς ή οριακά λιγο πριν να κοχλασει) .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μετα το βάζεις σε γυάλινο δοχείο η γνώμη μου μαζι με τα μπαχαρικά και το αφήνεις 1-2 μέρες . Βγάζεις σε μπρικι , το ζεσταινεις πάλι λιγο πριν τον βρασμο και βουαλα...Γεια μας ..!

Πουλάκια μου...
Όλοι οι μπεκρήδες εδώ μαζευτήκατε, έ; :flipout:
Λίγο ανατριχιαστικό...
Ξεκινάς ζέσταμα με ρακόμελα και μετά συνεχίζεις με τροχούς κορδέλες και δισκοπρίονα... Α πα πα πα....

Πουλάκια μου...
Λίγο ανατριχιαστικό...
Ξεκινάς ζέσταμα με ρακόμελα και μετά συνεχίζεις με τροχούς κορδέλες και δισκοπρίονα... Α πα πα πα....

20+ χρόνια δουλεια σε μπαράκια-καφε και εστιατόρια σου φτιαχνω μέχρι και μπλαντυ μαιρη χωρίς να πινω ούτε σφηνακι αλκοόλ..χαχαχα...

Πουλάκια μου...
Λίγο ανατριχιαστικό...

ξέρεις τι ωραία και ξεκούραστα που δουλεύεις τότε τα εργαλεία ; :flipout:

ξέρεις τι ωραία και ξεκούραστα που δουλεύεις τότε τα εργαλεία ; :flipout:

Αυτό φοβάμαι... :flipout:

20+ χρόνια δουλεια σε μπαράκια-καφε και εστιατόρια σου φτιαχνω μέχρι και μπλαντυ μαιρη χωρίς να πινω ούτε σφηνακι αλκοόλ..χαχαχα...

Προχθές πήγαμε με φίλους μεσημεράκι για φαγητό στη στοά, πίσω απ´ την Αθηνάς, κι όταν του είπα "μια Coca-Cola" δεν ήθελε να με σερβίρει... :flipout:

Αυτό φοβάμαι... :flipout:

Προχθές πήγαμε με φίλους μεσημεράκι για φαγητό στη στοά, πίσω απ´ την Αθηνάς, κι όταν του είπα "μια Coca-Cola" δεν ήθελε να με σερβίρει... :flipout:

Πας και σύ σε μέρη που δεν πίνουν ..χαχαχα...

(Ούτε κοκακολες πινω..χαχαχαχαχα...)

σου λέει, κάτσε μην πιει πολύ και κάνει κεφάλι, δεν βλέπεις ότι νοιαζόταν για την υγεία σου ο άνθρωπος ; :laugh:

Ντάξει .... το πιάσαμε το νόημα... έχετε προβλήματα υγείας !!! :flipout::flipout::flipout:

Άλλοι ρακόμελα...άλλοι δεν πίνουν τίποτα ...άλλοι κοκα κολα ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

1. Υπάρχει έτοιμο ρακόμελο στο εμπόριο ?

2. Τρόπος παρασκευής κ υλικά ρακόμελου ?

Το τοπικό lidl έχει ένα Ελληνικό με τιμή γύρω στο 10άρικο.
Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες αλλά μπορώ να μάθω αν θες.