Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν είναι πεύκο δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου ανοίξει πολύ εύκολα.
Εγώ όπου το "φοβάμαι" στο τέλος βιδώνω με το κατσαβίδι με το χέρι & φυσικά βάζω & ξυλόκόλα.

Σωστός ... πάντα με το χέρι το καργάρισμα.

Μπάμπη ο Μητρόπουλος τις έχει φέρει αυτές που έδειξα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μπάμπη ο Μητρόπουλος τις έχει φέρει αυτές που έδειξα.

Ο Μητρόπουλος τελικά είναι φοβερό μαγαζί. Ελπίζω να τις έχει και στο κατάστημα της Αθηνας.

Η αυτό αν θέλεις κάτι διαμπερές

2511.jpg

μια και μιλάμε για βίδες, δοκίμασα αυτές που είναι για γυψοσανίδα και είδα ότι βιδώνουν πιο δύσκολα αλλά έχουν καλύτερο κράτημα. το έχει κάνει κανείς;
σε ξύλο ενοοώ.
Το έχω κανει σε κινούμενα ξυλινα κομμάτια σε μικροκατασκευες (παιχνίδια κλπ) , έχουν πιο μικρο βήμα και απο την μύτη μέχρι το κεφάλι πιο κονικο άξονα σε σχέση με τις νοβοπανοβιδες . Αλλα σε βάθος χρόνου δημιουργούν πρόβληματα .

θέλω να φτιάξω ένα ξύλινο κουτί από κόντρα πλακέ, για τo δισκοπρίονο gks190, πως το ζητάνε αυτό το αφρώδες υλικό που μπορεί να μπει μέσα στο δάπεδο και διαμορφώνεται για να ταιριάζει/στηρίζει το εργαλείο?
ή τι άλλο μπορώ να βάλω μέσα στο κουτί?
(θα μπορούσα να το διαμορφώσω με ξύλα εσωτερικά για να στέκεται το εργαλείο, αλλά δεν θέλω να γίνει πάρα πολύ βαρύ το κουτί.)

θέλω να φτιάξω ένα ξύλινο κουτί από κόντρα πλακέ, για τo δισκοπρίονο gks190, πως το ζητάνε αυτό το αφρώδες υλικό που μπορεί να μπει μέσα στο δάπεδο και διαμορφώνεται για να ταιριάζει/στηρίζει το εργαλείο?
(θα μπορούσα να το διαμορφώσω με ξύλα εσωτερικά για να στέκεται το εργαλείο, αλλά δεν θέλω να γίνει πάρα πολύ βαρύ το κουτί.)
Εχει επικρατησει να το λεμε στην Ελλαδα ρικοφον.
Να ξερεις ομως οτι με τον καιρο αυτο το υλικο χαλαει. Τριβεται και γινεται σκονη. Ειναι αναλωσιμο.

Στο κουτι που θα φτιάξεις θα βάλεις 2 πηχακια 2x1 στους 8 περιπου πόντους απο τον πάτο να τρέχει κατα μήκος και σε αυτα να πατάει η βαση . Ο δίσκος ειναι στον αέρα και το εργαλείο ειναι κατακόρυφο μέσα . Στα πλάγια εσωτερικα του κουτιου ντύσιμο με ρικοφον να μην χτυπιέται το εργαλείο και να μπαίνει κάπως εφαρμοστά . Έτσι έχω κανει το δικο μου .

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά!Νικόλα πως το ζητάμε αυτό;

Είναι το σωληνάκι που χρησιμοποιούν στην κατασκευή φωτιστικών πορτατίφ - λαμπατέρ - οροφής κλπ. Υπάρχει σε διαφορετικά μήκη και υπάρχουν και τα αντίστοιχα λεπτά παξιμάδια .
Αν ξέρεις καμιά βιοτεχνία φωτιστικών θα βρεις σίγουρα αλλά έχουν και τα ηλεκτρικά είδη
eksartimata-fotistikon.jpg

Μαστός με σπείρωμα για ντουί λέγεται. Το πουλανε με το μετρο σε καταστηματα με εργαλεια, αναλωσιμα, βιδες, ενδεχομενως και σε μαγαζια με ηλεκτρονικα, αν και εκει φοβαμαι οτι θα τα δινουν ακριβοτερα. Το σπειρωμα τους εχει μικρο βημα, οποτε παρε και μερικα αντιστοιχα παξιμαδακια για να μην ψαχνεις σε περιπτωση που χρειαστουν.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν και έχει γραφεί αρκετές φορές, επειδή δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα, μπορεί κανείς να μου επιβεβαιώσει τι διαμέτρου τρυπάνι fortsner χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε υποδοχές για ρεσώ; 40mm;

Αν και έχει γραφεί αρκετές φορές, επειδή δεν θυμάμαι σε ποιο νήμα, μπορεί κανείς να μου επιβεβαιώσει τι διαμέτρου τρυπάνι fortsner χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε υποδοχές για ρεσώ; 40mm;
Ναι. τα ρεσω ειναι 38-39mm. Οποτε θες ελαχιστα μεγαλυτερο για να μπορεις να τα βγαζεις...

Αν είναι πεύκο δυστυχώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σου ανοίξει πολύ εύκολα.
Εγώ όπου το "φοβάμαι" στο τέλος βιδώνω με το κατσαβίδι με το χέρι & φυσικά βάζω & ξυλόκόλα.

Μιά από τά ίδια,βιδώνω μέ επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι αλλα όχι φούλ,τό καργάρισμα τό κάνω πάντα καί παντού με κατσαβίδι χειρός γιά νά έχω τόν απόλυτο έλεγχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιά από τά ίδια,βιδώνω μέ επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι αλλα όχι φούλ,τό καργάρισμα τό κάνω πάντα καί παντού με κατσαβίδι χειρός γιά νά έχω τόν απόλυτο έλεγχο.

:a0210:

Foam συσκευασιας - πλακα αφρωδους εξηλασμενου πολυαιθυλενιου σε οτι παχος θελεις και μπορεις να το κοψεις και πολυ πιο ευκολα (πχ με φαλτσετα) απο τα αλλα υλικα.

Last edited: