Μάστορες τα φώτα σας!!

Επειδή για τη συνδεσμολογία του μοτέρ πλυντηρίου δεν μου απαντήσατε, τώρα θα σάς βάλω πιο δύσκολα, αλλάζουμε πίστα. :p
Μπορεί κάποιος να μου πεί τι είναι αυτό;
Είναι εξάρτημα από στρατιωτικό όχημα, πιθανώς από άρμα. Κι επειδή, μάλλον, κανένας δεν θα ξέρει να μου πεί, μήπως έχετε καμιά ιδέα πως να το χρησιμοποιήσω; Τι θα μπορούσα πχ να φτιάξω μ´ αυτό;
Μια λεπτομέρεια που πρέπει να ξέρετε.
Όταν γυρίζω αργά τον δεξιό κάθετο άξονα δεν υπάρχει κίνηση μετά το διαφορικό. Όταν επιταχύνω την περιστροφή περιστρέφονται όλα τα γρανάζια, μαζί και ο αριστερός κάθετος άξονας. Μάλλον το διαφορικό είναι φυγοκεντρικό.
Για να σας δω τι ιδέες θα κατεβάσετε...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    133.1 KB · Views: 192
Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Weber δεν είναι το BBQ σου?

Άαααα.... Όχι, Campingaz είναι.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως... Άσε που δεν κάνει κιόλας, όπως έγραψα, όταν γυρίζει αργά το διαφορικό δεν λειτουργεί.
Φαντάσου ένα σαζμάν αυτόματου αυτοκινήτου στο ρελαντί.

Μακάρι να είχα μεταφορικό... :flipout:

Έχω σταμπάρει όμως κάποια πράγματα....
Την επόμενη φορά θα είμαι πιο οργανωμένος, θα γίνει κανονικά, φορτωτική με παλέτα...

Με τα γρανάζια θα έκανα 2 συστηματάκια να ανεβοκατεβάζω τα εργαλεία στον πάγκο !!! Μπάμπη είναι άχρηστο ...στείλε το σε εμένα -bye-

Επειδή αρκετοί ρωτούν και ψάχνονται πως κάνουμε κοπές και γενικά πως χρησιμοποιούμε ένα φαλτσοπρίονο , βρήκα αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=yQSeNzaa96c , όπου με απλά λόγια εξηγούνται βασικά και πολύ χρήσιμα πράγματα . Προσέξτε στο 1.25´´ και μετά όπου εξηγεί σε ποιο σημείο ακριβώς κόβουμε το ξύλο . Φαντάζει ίσως απλό ,αλλά αρκετοί πολλές φορές παραπονιούνται ότι "άλλα μέτρησα και άλλα μου βγήκαν μετά το κόψιμο" . Το έβαλα εδώ , αν πάει αλλού ας το μετακινήσει ο μοντεράτορας Κυριάκος .

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

στο 1:50 αυτό μου φαίνεται στο βάθος μπροστά από το παράθυρο στο δάπεδο...είναι βροχή ?

Mαλλον η γυαλαδα του δαπεδου αποτον φωτισμο κινειται με την κινηση της καμερας. Φανεται και πιο κατω σε αλλα σημεια.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

στο 1:50 αυτό μου φαίνεται στο βάθος μπροστά από το παράθυρο στο δάπεδο...είναι βροχή ?

Πρέπει να ειναι το φύλλωμα από το δέντρο από έξω, που κουνιέται από τον αέρα και οι ακτίνες του ηλίου "παιχνιδίζουν"

Sent from my iPhone using Tapatalk

ποσο εφικτο ειναι να κοπουν με πολυεργαλειο οι αρμοι απο πλακακια τοιχου για να αφαιρεθουν χωρις να σπασουν?
νομιζω οτι θα ειναι παιχνιδακι και το θεμα θα ειναι η κολλα που θα τα κρατα....

θα μπορουσε ο αρμος να κοπει με dremel και καποιο αναλογο δισκακι?

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Άαααα.... Όχι, Campingaz είναι.
Δεν υπάρχει περίπτωση όμως... Άσε που δεν κάνει κιόλας, όπως έγραψα, όταν γυρίζει αργά το διαφορικό δεν λειτουργεί.
Φαντάσου ένα σαζμάν αυτόματου αυτοκινήτου στο ρελαντί.

Μα τα αυτόματα σασμάν γυρίζουν και στο ρελαντί. Αυτό που λες εσύ είναι η λειτουργία του φυγοκεντρικού συμπλέκτη (βλ. αυτόματα σκούτερ/παπάκια), όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε νωρίτερα.

ποσο εφικτο ειναι να κοπουν με πολυεργαλειο οι αρμοι απο πλακακια τοιχου για να αφαιρεθουν χωρις να σπασουν?
νομιζω οτι θα ειναι παιχνιδακι και το θεμα θα ειναι η κολλα που θα τα κρατα....

θα μπορουσε ο αρμος να κοπει με dremel και καποιο αναλογο δισκακι?

Ευκολα.
Το εκανα περσυ που ηθελα να σωσω καποια πλακαια σε μια εγκατασταση.
Το μονο που επρεπε να σπασει ηταν το πρωτο πλακακι για να μπει το καλεμακι στα επομενα.