Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι αλλά δεν υπάρχει λόγος να περάσεις υδατοδιαλυτό χρώμα και μετά βερνίκι διαλύτου καθώς ότι θετικό έχει του νερού θα το καλύψει το δεύτερο.
Μόνο το ανάποδο και μόνο αν πρόκειται για κατασκευή εσωτερικού χώρου μιας και τα διαλύτου είναι πολύ πιο αντοχής σε σκληρές συνθήκες σε σχέση με του νερού.

Re: Απάντηση: Re: Τι ξύλο είναι;

Σπύρο, μακάρι να πάρεις σωστές απαντήσεις αλλά, έχω την εντύπωση οτι, όσο καλές φωτογραφίες και να ποστάρεις, οι απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι στο περίπου. Δεν νομίζω οτι υπάρχει αυτή η τεχνογνωσία στα μέλη εδώ μέςα ώςτε να ξεχωρίζουν ακριβώς ποιό είναι ποιό μεταξύ πανομοιότυπων ξύλων.
Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια. Βάλε τις φωτογραφίες και βλέπουμε. :nounder:

Με κοντινές φωτό κάτι μπορεί να γίνει αλλά όχι μόνο της πάνω όψης.

Δεν είναι άλλωστε και πολλά τα είδη ξύλων που δουλεύονται εδώ (Πεύκο, οξυά, μαονοειδή, δρυς, φτελιά, καρυδιά, μουριά ως συνήθως).

Όχι αναγκαστικά.Μπορείς κάλλιστα να βάψεις με υδατοδιαλυτό χρώμα και να λουστράρεις με πολυουραιθανικό πχ βερνίκι.

Σε αυτη την περιπτωση η βαφη πρεπει να στεγνωσει 100% και για πανω απο 15 μερες για σιγουρια. Αν βαλεις πολυουρ. και εχει μεινει ενα ιχνος νερου, σταδιακα λογω της εξατμισης φουσκωνει και τη πολυουρεθανη η οποια στεγνωνει γρηγοροτερα

Re: Τι ξύλο είναι;

Δεν ξέρω τι ξύλο είναι, αλλά τα έχεις κόψει πάρα πολύ ωραία. Περιμένω να το δω ολοκληρωμένο το έργο στις μικροκατασκευές. Δωσ'του!

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο που μου ειπαν οτι θα πρεπει και το χρωμα και το βερνικι να ειναι ιδιου διαλυτη(νερο η white spirit) ισχυει;

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτη ειναι η σωστη διαδικασια .... πχ ξεκινας με νερου και τελειωνεις με νερου. Ποτέ δεν μπερδευουμε τους διαλυτες. Ολες οι αλλες τεχνικες πραγματοποιουνται υπο προυποθεσεις ή στο περιπου..

Σε αυτη την περιπτωση η βαφη πρεπει να στεγνωσει 100% και για πανω απο 15 μερες για σιγουρια. Αν βαλεις πολυουρ. και εχει μεινει ενα ιχνος νερου, σταδιακα λογω της εξατμισης φουσκωνει και τη πολυουρεθανη η οποια στεγνωνει γρηγοροτερα

Γιάννη νομίζω ότι λες πολλές μέρες. Οι περισσότερες βαφές θέλουν το πολύ 24 ώρες άντε για σιγουρά 2-3 μέρες, παραπάνω δεν έχει νόημα.

Είναι λευκό ξύλο, σκληρό και έχει καφέ γραμμές όπως βλέπεται και στην κοπή. Ξυλουργός που του έδειξα τη φώτο είπε φλαμουριά.

Ίσως, κάποιος που το είδε από κοντά σίγουρα είδε καλύτερα τις λεπτομέρειες.
Τώρα που λες λευκό και σκληρό σίγουρα δεν είναι οξυά.

Ίσως, κάποιος που το είδε από κοντά σίγουρα είδε καλύτερα τις λεπτομέρειες.
Τώρα που λες λευκό και σκληρό σίγουρα δεν είναι οξυά.

Αν κανείς δει κανείς την πρώτη φώτο που είναι και τα πέντε φανάρια μαζί, το συγκεκριμένο ξύλο είναι ανάμεσα σε δύό οξιές και φαίνεται να διαφέρει.
IMG_20170303_205754.jpg

Oi καφέ γραμμές με προβληματίζουν.

Last edited:
Απάντηση: Τι ξύλο είναι;

Η φλαμουριά δεν είναι σκληρό ξύλο ρε παιδιά...
Σας είπα εξ αρχής οτι η ταυτοποίηση των ξύλων είναι πολύ δύσκολη από ανθρώπους σαν εμάς που, ξυλουργικά, είμαστε στην πρώτη Δημοτικού ακόμα.
Ειδικά απο φωτογραφίες.
Τα παρακάτω ξύλα είναι οξυά το μικρό και φλαμουριά το μεγάλο.
Με ποιό απ´ τα δύο σας μοιάζει;

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    132.8 KB · Views: 134

Εγώ δεν έχω καταλάβει την σημασία του ερωτήματος ....πρόκειται για τεστ ???

Περιμένω να μεταφερθεί Μιχάλη ...και μην ανοίγετε θέματα για οποιαδήποτε ερώτηση 431 θέματα ανοιχτά έχουμε.

Η δοκοθήκη μπήκε, ευχαριστώ για την βοήθεια (συνέχεια από σελίδα 422 που ήταν η ερώτηση). Αριστερά, 3 στριφώνια 6Χ60, δεξιά στριφώνια 4Χ40 (ένα, και άλλο ένα στην πίσω πλευρά), κάτω ένα στριφώνι 8Χ100. Στις άδειες τρύπες δεξιά θα βάλω μια-δυο πρόκες 5χιλ για ενίσχυση, κι ας είναι υπερβολή.

20170304_174028_zpsmvni2fmu.jpg