Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα σε όλους!
αγόρασα 2 ηλεκτρομαγνητικούς διακόπτες (μετά τη βοήθεια του pavlos49 τον οποίο και ευχαριστώ πολύ!) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς συνδέονται.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
Βαλε αν μπορεις καλυτερη φωτο του σχεδιου και των δυο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ευχαριστώ Πάνο!
Να εισαι καλα.

http://www.haufen.gr/portfolio-items/έργο-2/

Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια!!!
Εφτιαξα και ένα σχεδιάγραμμα (με βάση τις οδηγίες σου) για να μου πεις εάν τα έχω κάνει καλά.
ElectroMagnetic Switch Wiring Diagramm 01.jpg

Και πάλι 1000 ευχαριστώ!!!

Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ για όλη τη βοήθεια!!!
Εφτιαξα και ένα σχεδιάγραμμα (με βάση τις οδηγίες σου) για να μου πεις εάν τα έχω κάνει καλά.
View attachment 138779

Και πάλι 1000 ευχαριστώ!!!

Είσοδος 13 ουδέτερο, 23 φάση και γεφυρώνεις την φάση με α1. Έξοδος 14 και 24 προς το μοτέρ.
Βασικά αν συνδέσεις μόνο την είσοδο χωρίς φορτίο θα ακούσει το κλίκ που κουμπωνει.

Το σχέδιο είναι σωστό. Σε κάθε περίπτωση συνδεσμολογίας (jks13 ή pavlos49) θα δουλέψει κανονικά, αφού πρόκειται για εναλλασσόμενο ρεύμα και δεν μας ενδιαφέρει η πολικότητα.

Στο συνεχές ρεύμα έχει σημασία η σειρά σύνδεσης αφού έχουμε πολικότητα (+ και -).
Στο εναλλασσόμενο ρεύμα δεν υπάρχει πολικότητα αλλά φάση, ουδέτερος και γείωση. Φάση και ουδέτερος δεν έχει σημασία πως θα συνδεθούν, αφού δουλεύουν και αντίστροφα (π.χ. συνδέοντας ανάποδα την πρίζα της όποια συσκευής).
Το σχέδιο που έκανες θα δουλέψει είτε βάλεις στο 13 την φάση και στο 23 τον ουδέτερο, είτε ανάποδα (13 ουδέτερος και 23 φάση). Αρκεί η χρωματική συνδεσμολογία να είναι η ίδια.

Παιδια ξερει καποιος που θα βρω βιδες για το pocket hole; δεν βρισκω πουθενα...
2d7edc638abb40af9b337b8e355b915a.jpg

Κατι τετοιο χρειαζομαι

Άμα βρεις πες μας κι εμάς. Οι μόνες τέτοιες που εχω δει ειναι στη στήριξη των αλουμινένιων διακοσμητικων "φιλέτων" που βάζουν σε ελεύθερο τελείωμα παγκου κουζίνας (δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός) για να καλύψουν το σόκορο.

Sent from my iPad using Tapatalk

ουσιαστικά θες βίδες που να μην είναι φρεζάτες και σκίζουν το ξύλο στο τελείωμα...νομίζω σου κάνουν οι βίδες "ψωμάκι" .

Αυτές που είχα βάλει παλιότερα από Μητρόπουλο δεν κάνουν ??

SkkxWPT.jpg

5RBPZOy.jpg
Αυτες τι βιδες ειναι;μπορει και να κανουν

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

καλύτερες είναι οι ψωμάκι για τα pocket holes, να έχουν επίπεδο κεφάλι από το κάτω μέρος και όχι κωνικό.
502%20chipboadrd%20pan%20zinc%20small.jpg

http://tsamouris.gr/ecat/eShop/Items.aspx?CategoryID=669
Ναι τετοιες νομιζω κανουν...4αρες σε διαφορα μηκη...

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ναι τετοιες νομιζω κανουν...4αρες σε διαφορα μηκη...

Αλλα ο τσαμουρης τις δινει σε κουτια των 1000τεμ(ανα νουμερο)...

Για πείτε καμιά πληροφορία για το μοτέρ μου, έχει 3 καλώδια. Κάνει για καμιά κατασκευή;

IMG_0735_1.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αλλα ο τσαμουρης τις δινει σε κουτια των 1000τεμ(ανα νουμερο)...

το λινκ που έβαλα είναι ενδεικτικό....σχεδόν παντού υπάρχουν βίδες ψωμάκι και σχεδόν παντού είναι χύμα...