Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Όχι Παύλο.
Έχω τον ίδιο σε scheppach και δεν κάνει για λεπτή σκόνη (ας λέει απορροφητήρας σκόνης). Είναι κατάλληλος μόνο για πριονίδι και πάνω.
Με τόσα χρήματα πας σε Karcher WD5 - WD6 και κάνεις και ένα σωρό άλλα πράγματα με μεγαλύτερη δύναμη (στείλε να σου κάνω καλύτερη τιμή)!

θα μιλήσουμε από κοντά Νίκο.

Δες για να πάρεις μια ιδέα και μια άποψη πως το έχει κάνει αυτός εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=VAl-PAqsToU

όντως ωραία δουλειά έχει κάνει ο τύπος. πρέπει να κάνω κάτι παρόμοιο για την σκόνη. προς την ώρα σκέφτομαι όταν τρίβω να τον βγάζω έξω, αφού ο καιρός ζέστανε και το εργαλείο μεταφέρεται εύκολα. οψόμεθα...

Δεν μου άρεσε ο όγκος του. Μου φάνηκε αρκετά μεγάλο και στη βάση. Αυτό μπορεί να δίνει καλό πάτημα αλλά σε περιορίζει σε μικρά κομμάτια. Δεν μου άρεσε ότι δεν δέχεται after market δαχτυλίδια αντιγραφής και δεν κατάλαβα από όσα διάβασα εάν έχει μικρορυθμιση στο ύψος με βήμα πχ χιλιοστου. Είναι ένα πολύ καλό εργαλείο και το έχουν παιδιά εδώ μέσα και σε αυτή την τιμή 1/2 με πλήρες πακέτο collet και βασικά bit δεν έχει ανταγωνισμό. Δεν το βγάζω από τις επιλογές μου, αλλά δεν είναι η πρώτη μου πλέον. Κοιτάζω το πορτοκαλί makita με μόνο "σκαλωμα " το 12μμ collet. Που είναι βασισμένο στο ιστορικό makita 3612 , έχει προδιαγραφές για να μπαίνει κατω απο πάγκο με διακόπτη μόνιμης λειτουργίας, μικρορυθμιση ύψους, δέχεται αλλά ring αντιγραφής, μικρότερη βάση και γενικά συμβατότητα με ότι αξεσουάρ έχει βγάλει η μακιτα ή aftermarket.

Edit Ενα ακομη αρνητικο του makita ειναι οτι δεν εχει ρυθμιστη στροφων...

Το έχω το B&D και έχει μικρορύθμιση ύψους σε δέκατα του χιλιοστού! Με το οριζόντιο κουμπί πηγαίνεις τον οδηγό πάνω κάτω και με το κάθετο που είναι απο πάνω βιδώνει ή ξεβιδώνει για την μικρορύθμιση.
Επίσης έχει ρύθμιση στροφών. Όντως είναι ογκώδες αλλά με τους κατάλληλους οδηγούς καταφέρνω και σε μικρά κομμάτια να κάνω οτι θέλω.
Με τα collets και τα bits δεν έχω ασχοληθεί ακόμη οπότε δεν έχω γνώμη.
Στα ίδια χρήματα υπάρχει και αυτό http://www.skroutz.gr/s/9187001/Ryobi-RRT1600-K.html?keyphrase=router+ryobi
Δεν ξέρω όμως αν αξίζει δεν το έχω ψάξει.

Το έχω το B&D και έχει μικρορύθμιση ύψους σε δέκατα του χιλιοστού! Με το οριζόντιο κουμπί πηγαίνεις τον οδηγό πάνω κάτω και με το κάθετο που είναι απο πάνω βιδώνει ή ξεβιδώνει για την μικρορύθμιση.
Επίσης έχει ρύθμιση στροφών. Όντως είναι ογκώδες αλλά με τους κατάλληλους οδηγούς καταφέρνω και σε μικρά κομμάτια να κάνω οτι θέλω.
Στα ίδια χρήματα υπάρχει και αυτό http://www.skroutz.gr/s/9187001/Ryobi-RRT1600-K.html?keyphrase=router+ryobi
Το ryobi έχω την εντύπωση ότι δεν παίρνει κοπτικο 1/2.
Η μικρορυθμιση που λες δεν κατάλαβα αν είναι για το στοπ βάθους ή αφού έχεις βυθισει το ρουτερ και ασφαλισει να κάνεις μικρορυθμιση στη βυθιση. Δεν το κατάλαβα στο manual του.
Επίσης το makita έχει στις προδιαγραφές του για μέχρι και 2 εκατοστά μέγιστη βυθιση για αυλακωση ( οχι ότι το κάνεις) αλλά αυτό κάτι μου λέει για τις αντοχές του άξονα.

Μακριά από το ryobi :tdown: παιδιά. Χίλιες φορές το B&D. Καταρχάς το ryobi δεν έχει μικρορύθμιση ύψους σε δέκατα του χιλιοστού. Βασικό. Υπάρχει όμως και χειρότερη ποιότητα κατασκευής όσον αφορά τα πλαστικά του από το B&D. Χειρότερος προσαρμογεας εξαγωγής σκόνης. Λιγότερες επιλογές όσον αφορά την διάμετρο του κοπτικού. Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Φίλος που βιάστηκε λόγο πίεσης χρόνου και τελικά προτίμησε το ryobi, έπειτα από προτροπή του ιδιοκτήτη του μαγαζιού που του το πούλησε σε καλύτερη και καλά τιμή, μετά την τρίτη χρήση ο διακόπτης που ασφαλίζει την διαδρομή του πάνω-κάτω, παρέδωσε πνεύμα......

Μακριά από το ryobi :tdown: παιδιά. Χίλιες φορές το B&D. Καταρχάς το ryobi δεν έχει μικρορύθμιση ύψους σε δέκατα του χιλιοστού. Βασικό. Υπάρχει όμως και χειρότερη ποιότητα κατασκευής όσον αφορά τα πλαστικά του από το B&D. Χειρότερος προσαρμογεας εξαγωγής σκόνης. Λιγότερες επιλογές όσον αφορά την διάμετρο του κοπτικού. Υπάρχουν όμως και χειρότερα: Φίλος που βιάστηκε λόγο πίεσης χρόνου και τελικά προτίμησε το ryobi, έπειτα από προτροπή του ιδιοκτήτη του μαγαζιού που του το πούλησε σε καλύτερη και καλά τιμή, μετά την τρίτη χρήση ο διακόπτης που ασφαλίζει την διαδρομή του πάνω-κάτω, παρέδωσε πνεύμα......

Ωχ, πως τολμησες να κατηγορησεις τα ryobi.:twoguns:
Εχουμε αντιπροσωπο της εταιριας εδω που κατεχει διοικητικα ποστα...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ωχ, πως τολμησες να κατηγορησεις τα ryobi.:twoguns:
Εχουμε αντιπροσωπο της εταιριας εδω που κατεχει διοικητικα ποστα...:flipout:

Μια χαρά είναι τα Ryobi. Απλά στην Ελλάδα τα κοπανάνε πολύ και τα παίρνουν επαγγελματίες και γενικά απαιτητικοί χρήστες νομίζοντας ότι λόγω τιμής είναι και αντάξια των προσδοκιών τους.

Το ryobi έχω την εντύπωση ότι δεν παίρνει κοπτικο 1/2.
Η μικρορυθμιση που λες δεν κατάλαβα αν είναι για το στοπ βάθους ή αφού έχεις βυθισει το ρουτερ και ασφαλισει να κάνεις μικρορυθμιση στη βυθιση. Δεν το κατάλαβα στο manual του.
Επίσης το makita έχει στις προδιαγραφές του για μέχρι και 2 εκατοστά μέγιστη βυθιση για αυλακωση ( οχι ότι το κάνεις) αλλά αυτό κάτι μου λέει για τις αντοχές του άξονα.

Το δεύτερο, για να κάνεις μικρορύθμιση στην βύθιση. Το στοπ βάθους μπορεί και αυτό να ρυθμιστεί με ένα κατσαβίδι.
Γενικά η ρύθμιση γίνεται ως εξής:
Πρώτα διαλέγεις ένα απο τα 3 στοπ βάθους. Μετά ξεσφίγγεις την βίδα που κρατάει την μπάρα και με το οριζόντιο κουμπί-βίδα την ανεβάζεις. Μετά κατεβάζεις το ρουτερ μεχρι να ακουμπήσει το bit στο ξύλο και κλειδώνεις. Μετά πάλι με το κουμπί-βίδα κατεβάζεις την μπάρα να ακουμπήσει στο στοπ. Μετά μηδενίζεις και τέλος ανεβάζεις πάλι με το κουμπί-βίδα όσο θές να είναι το βάθος που θα κόψει πχ 5mm. Σφίγγεις την βίδα που κρατάει την μπάρα και με το κάθετο κουμπί-βίδα κάνεις την μικρορύθμιση σε δέκατα του χιλιοστού. Ξεκλειδώνεις και ανεβάζεις το ρούτερ και είναι έτοιμο.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πιστεύω νά μήν διαβάζει ο Μιχάλης και τόν στεναχωρήσουμε,αλλά συμφωνώ μαζί σου γιά τά Ryobi,είχα αγοράσει έτσι για να δοκιμάσω ένα ηλεκτρικό μπουρντουροψάλιδο μέ κοντάρι,καί ήταν σκέτη αποτυχία,έπιασε λίγο σύρμα πού ήταν μπλεγμένο στήν μπορντούρα η λάμα με τα μαχαίρια,και στράβωσε τό μαχαίρι,καί μέ ένα μπορντουροψάλιδο μέ κοντάρι Stihl έχει πιάσει πολλάκις σύρμα πού είναι είτε κοντά είτε μπερδεμένο μέσα στίς μπορντούρες καί δέν έχει πάθει τίποτα,καί από τότε η γνώμη μου γιά τά Ryobι δέν είναι καί η καλύτερη,απλά τά αποφεύγω.

Γιαπωνεζικα ερασιτεχνικα εργαλεια ειναι, απλα, φτηνα και με ιδιαιτερα καλες κριτικες γενικοτερα. Eχουν μια αισθηση 'τσιπικου' εργαλειου αλλα ειναι οκ :))
Aστοχιες παντου υπαρχουν σε ολα τα εργαλεια. Ακριβως την ιδια ζημια μου ειχε παθει το ρουτερ της proxxon, εσπασε ο διακοπτης που ασφαλιζει το υψος κοπης.
Τα μπορντουροψαλιδα δεν κανει να κοβουν συρματα Δημητρη, ιδιως τα ερασιτεχνικα -αδικη η συγκριση με τα stihl :))
Παντως η 18βολτη σειρα One+ ειναι αριστη και value for money in my opinion. Κανενα παραπονο μεχρι στιγμης.

Το δεύτερο, για να κάνεις μικρορύθμιση στην βύθιση. Το στοπ βάθους μπορεί και αυτό να ρυθμιστεί με ένα κατσαβίδι.
Γενικά η ρύθμιση γίνεται ως εξής:
Πρώτα διαλέγεις ένα απο τα 3 στοπ βάθους. Μετά ξεσφίγγεις την βίδα που κρατάει την μπάρα και με το οριζόντιο κουμπί-βίδα την ανεβάζεις. Μετά κατεβάζεις το ρουτερ μεχρι να ακουμπήσει το bit στο ξύλο και κλειδώνεις. Μετά πάλι με το κουμπί-βίδα κατεβάζεις την μπάρα να ακουμπήσει στο στοπ. Μετά μηδενίζεις και τέλος ανεβάζεις πάλι με το κουμπί-βίδα όσο θές να είναι το βάθος που θα κόψει πχ 5mm. Σφίγγεις την βίδα που κρατάει την μπάρα και με το κάθετο κουμπί-βίδα κάνεις την μικρορύθμιση σε δέκατα του χιλιοστού. Ξεκλειδώνεις και ανεβάζεις το ρούτερ και είναι έτοιμο.
Νομιζω οτι δεν ειναι αυτο που θελω. Αυτο που περιγράφεις ειναι σαν πχ αυτο που δείχνει στο festool στο δεύτερο λεπτό
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενώ εγω αυτο που θελω ειναι αυτο που εχει πχ το Bosch στο 1:40 που δεν εχει σχέση με το στοπ βάθους .

Νομιζω οτι δεν ειναι αυτο που θελω. Αυτο που περιγράφεις ειναι σαν πχ αυτο που δείχνει στο festool στο δεύτερο λεπτό

Ενώ εγω αυτο που θελω ειναι αυτο που εχει πχ το Bosch στο 1:40 που δεν εχει σχέση με το στοπ βάθους .

Μάλλον ναι. Στο B&D με την μικρορύθμιση βιδώνεται ή ξεβιδώνεται ο άξονας μέσα στην μπάρα που καταλήγει σε μία μύτη που ακουμπάει στο στοπ.
Στο bosch δεν κατάλαβα τι ρυθμίζει.

Μάλλον ναι. Στο B&D με την μικρορύθμιση βιδώνεται ή ξεβιδώνεται ο άξονας μέσα στην μπάρα που καταλήγει σε μία μύτη που ακουμπάει στο στοπ.
Στο bosch δεν κατάλαβα τι ρυθμίζει.

Στο bosch κανεις βυθιση με κλειδωμενη την κινηση σε βηματα του 0.1mm. Δηλαδη αν κανεις ενα πασο και θελεις να κατεβεις 0.5 ακομα τοτε απλα περιστρεφεις κατα 5 γραμμες χωρις να πειραξεις τιποτα.

Στο bosch κανεις βυθιση με κλειδωμενη την κινηση σε βηματα του 0.1mm. Δηλαδη αν κανεις ενα πασο και θελεις να κατεβεις 0.5 ακομα τοτε απλα περιστρεφεις κατα 5 γραμμες χωρις να πειραξεις τιποτα.
Αυτο ακριβως. Το δοκιμαζα χτες σε ενα πρασινο Bosch 1600 στο Leroy και ειναι κατι που θα μου ειχε λυσει πολλα προβληματα και συνεχεις δοκιμες σε ρεταλια μεχρι να πετυχω το σωστο βαθος.

καλημέρα, προς όλους και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου όσον αφορά την προηγούμενη τοποθέτηση - σχόλιο για τα ρούτερ της ryobi, όμως θεωρώ σωστό και πρέπον να μεταφέρουμε αυτούσια και ακέρια τις όποιες εμπειρίες μας, και κυρίως τις αρνητικές από την επαφή μας με κάποιο εργαλείο, γιατί λειτουργώντας έτσι ενημερώνουμε άλλα μέλη να κινηθούν ανάλογά είτε αυτό λειτουργεί προτρεπτικά είτε αποτρεπτικά, με γνώμονα την πιο σωστή και την πιο άρτια επιλογή. Έτσι και εγώ μετέφερα ακριβώς τις εμπειρίες μου. (σ.σ. φίλε Μιχάλη (Xiotis) sorry αν σε πίκρανα με την άποψή μου, :ernaehrung004:). Νομίζω όμως πως θα συμφωνήσεις με το σκεπτικό μου. :antlers: άλλωστε έχω και εγώ ορισμένα εργαλεία της ryobi τα οποία τα θεωρώ εξαιρετικό value for money. απλά ότι έγινε με το ρούτερ δεδομένου ότι πρόκειται και για εργαλείο από την καινούργια σειρά της την λαχανή δεν μου έκατσε καλά. Συν το όποιο μείον από την έλλειψη μικρορύθμισης του βάθους. Τώρα όσον αφορά τον φίλο μου έχει βάλει το videaki με το ρούτερ της Bosch GOF 900 CE, ας ρίξει και μια ματιά στην παρακάτω αγγελία: https://www.car.gr/parts/view/9218920/.

Last edited by a moderator:
καλημέρα, προς όλους και συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση μου όσον αφορά την προηγούμενη τοποθέτηση - σχόλιο για τα ρούτερ της ryobi, όμως θεωρώ σωστό και πρέπον να μεταφέρουμε αυτούσια και ακέρια τις όποιες εμπειρίες μας, και κυρίως τις αρνητικές από την επαφή μας με κάποιο εργαλείο, γιατί λειτουργώντας έτσι ενημερώνουμε άλλα μέλη να κινηθούν ανάλογά είτε αυτό λειτουργεί προτρεπτικά είτε αποτρεπτικά, με γνώμονα την πιο σωστή και την πιο άρτια επιλογή. Έτσι και εγώ μετέφερα ακριβώς τις εμπειρίες μου. (σ.σ. φίλε Μιχάλη (Xiotis) sorry αν σε πίκρανα με την άποψή μου, :ernaehrung004:). Νομίζω όμως πως θα συμφωνήσεις με το σκεπτικό μου. :antlers: άλλωστε έχω και εγώ ορισμένα εργαλεία της ryobi τα οποία τα θεωρώ εξαιρετικό value for money. απλά ότι έγινε με το ρούτερ δεδομένου ότι πρόκειται και για εργαλείο από την καινούργια σειρά της την λαχανή δεν μου έκατσε καλά. Συν το όποιο μείον από την έλλειψη μικρορύθμισης του βάθους. Τώρα όσον αφορά τον φίλο μου έχει βάλει το videaki με το ρούτερ της Bosch GOF 900 CE, ας ρίξει και μια ματιά στην παρακάτω αγγελία: http://www.blocklayer.com/stairs/default.aspx

Συγνώμη για την αναστάτωση. Αν μπορεί να επέμβει ένας διαχειριστής και να κάνει την διόρθωση ας το κάνει. Το σωστό link: https://www.car.gr/parts/view/9218920/.

Και μετα απο αρκετο ψαξιμο και απογοητευση καθως το collet της makita μονο χωρις το nut κοστιζει 33 , επεσα τυχαια στο mazon.de σε ενα nut που διαβαζοντας τις περιγραφες εχει στην τιμη και το 1/2 collet!!!
Τωρα ως OEM δεν ξερω αν μπορω να το εμπιστευτω σε ενα τοσο κρισιμο σημειο του router. Δεν ειναι και ανταπτορας σκονης...

https://www.amazon.de/Metall-Spannz...enwaschbar/dp/B00857S93U/ref=cm_cd_al_qh_dp_i

Κατάλαβα! Θεωρητικά και με το B&D δε γίνεται;
Αφου το ρυθμίσεις πχ στα 5mm βάθος και ξεκινήσεις το ρουτάρισμα χωρίς να κλειδώσεις το ρουτερ, φτάνεις σε σημείο που θες απο κει και πέρα το βάθος να είναι 4 mm. Το ανεβάζεις, κάνεις την μικρορύθμιση(με το πάνω κουμπι-βίδα που γυρνάει τον άξονα μέσα στην μπάρα και δεν ειναι κλειδωμένο) και συνεχίζεις απο κει και πέρα στα 4mm.