Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχεις κάποια άλλη συσκευή στην γραμμή;

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι πρέπει να είναι καθαρή η γραμμή αλλιώς δεν μπορείς να μετρήσεις αξιόπιστα

Μαστορες τα φωτα σας!
Προκειται να φτιαξω μια σιδερενια αυλοπορτα με σωληνες λρθογωνικης διατομης κλπ κλπ. 1,5mm ειπε ο μαστορας εκτος και αν βρουμε 2mm.
Θελω τη καλυτερη προστασια γιαυτη.
Δηλαδη, το καλυτερο ασταρι και χρωμα (vfm) που μπορω να χρησιμοποιησω για να "ξεχασω" συντηρηση, σκουριες και βαψιματα για πολλα χρονια.
Τι ψαχνω?
Η πορτα θα βαφει με ποστολι-κοφλερ κλπ.
Ερωτηση δυο. Για αποφυγη φουσκωματος και εσωτερικων υγροποιησεων θα ανοιξουμε μερικες τρυπουλες χαμηλα. Λογω εμπειριας κατι γινεται και μαζευουν νερο κετα απο χρονια οι κουφιες σωληνες και σκουριαζουν-σαπιζουν.
Σωστο ή λαθος?
Ευχαριστω.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάστορες τα φώτα σας!

Μια απορία σχετικά με κόλλες για μελαμίνη είδα την Titebond Melamine, η οποία κολλάει μια επιφάνεια ξύλου, μοριοσανίδας, mdf κλπ με μια λεία επιφάνεια όπως (η λευκή μελαμίνη).

Υπάρχει τέτοια αντίστοιχη κόλλα στην εγχώρια αγορά ή κάποια κόλλα κατάλληλη που να ξέρετε για εργασίες με μελαμίνη ?

Μαστορες τα φωτα σας!
Προκειται να φτιαξω μια σιδερενια αυλοπορτα με σωληνες λρθογωνικης διατομης κλπ κλπ. 1,5mm ειπε ο μαστορας εκτος και αν βρουμε 2mm.
Δηλαδη, το καλυτερο ασταρι και χρωμα (vfm) που μπορω να χρησιμοποιησω για να "ξεχασω" συντηρηση, σκουριες και βαψιματα για πολλα χρονια.
Τι ψαχνω?
Ερωτηση δυο. Για αποφυγη φουσκωματος και εσωτερικων υγροποιησεων θα ανοιξουμε μερικες τρυπουλες χαμηλα. Λογω εμπειριας κατι γινεται και μαζευουν νερο κετα απο χρονια οι κουφιες σωληνες και σκουριαζουν-σαπιζουν.
Σωστο ή λαθος?
Ευχαριστω.
Αν θες να είναι αθάνατη τότε γαλβανισμένο..Και ακόμα καλύτερα μασιφ προφίλς και οπος είναι σε βουτά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν θες να είναι αθάνατη τότε γαλβανισμένο..Και ακόμα καλύτερα μασιφ προφίλς και οπος είναι σε βουτά...

Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Φανταζομαι θα ειναι πολυ ακριβο!

Δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα. Φανταζομαι θα ειναι πολυ ακριβο!

Πες στο μάστορα σου να σου δώσει για το ίδιο σχέδιο προσφορά για μαύρο και γαλβανιζε . Υπολόγισε περίπου 30% πάνω στα σίδερα για το γαλβανιζε..Η εργασία η ίδια

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πες στο μάστορα σου να σου δώσει για το ίδιο σχέδιο προσφορά για μαύρο και γαλβανιζε . Υπολόγισε περίπου 30% πάνω στα σίδερα για το γαλβανιζε..Η εργασία η ίδια

Το γαλβανιζε βαφεται?

Δημήτρη θα του πάρουν τα ίδια λεφτά σε εργατικά; Η εικόνα που έχω εγώ είναι πως οι σιδεραδες αποφεύγουν τα κολλήματα σε γαλβανιζε ως πιο δύσκολα.

Δημήτρη θα του πάρουν τα ίδια λεφτά σε εργατικά; Η εικόνα που έχω εγώ είναι πως οι σιδεραδες αποφεύγουν τα κολλήματα σε γαλβανιζε ως πιο δύσκολα.

Πρακτικά για κάποιο εμπειρο, πάνω από 1.5-2 μμ πάχος η αυξημένη δυσκολία είναι ελάχιστη εως μηδαμινή. Απλά είναι μία δικαιολογία να ζητήσουν παραπάνω μεροκάματο...Αν είναι σωστός δεν θα πρέπει να ζητήσει τίποτα παραπάνω... Ανάλογα φυσικά και τος πως κοστολογούν την εργασία τους, κάποτε λέγανε όσο κοστίζουν τα υλικά x2 και έδιναν προσφορά...

Μαστορες τα φωτα σας!
Τι ψαχνω?
Σωστο ή λαθος?
Ευχαριστω.

Θα πάρεις αστάρι και θα περάσεις 1 χέρι (καλά). Μετά 2 χέρια λαδομπογιά και είσαι άρχοντας (από το γνωστό κατάστημα).

Πρακτικά για κάποιο εμπειρο, πάνω από 1.5-2 μμ πάχος η αυξημένη δυσκολία είναι ελάχιστη εως μηδαμινή. Απλά είναι μία δικαιολογία να ζητήσουν παραπάνω μεροκάματο...Αν είναι σωστός δεν θα πρέπει να ζητήσει τίποτα παραπάνω... Ανάλογα φυσικά και τος πως κοστολογούν την εργασία τους, κάποτε λέγανε όσο κοστίζουν τα υλικά x2 και έδιναν προσφορά...

Δημήτρη για ποιον λόγο να βάψει το γαλβανιζέ;
Αφού είναι ανθεκτικό από την φύση του...

Δημήτρη για ποιον λόγο να βάψει το γαλβανιζέ;
Αφού είναι ανθεκτικό από την φύση του...

Για ομορφιά.. Αυτός με ρώτησε αν βάφονται...Εγώ μόνο τις κολλήσεις περνάω με χρώμα αλουμινίου για ομοιομορφία.. αν και μία πόρτα αποθήκης την εχαμε βάψει ολόκληρη

Για ομορφιά.. Αυτός με ρώτησε αν βάφονται...Εγώ μόνο τις κολλήσεις περνάω με χρώμα αλουμινίου για ομοιομορφία.. αν και μία πόρτα αποθήκης την εχαμε βάψει ολόκληρη

Allright then!

όντως κολλάνε πιο δύσκολα. εκτός από αυτό όμως υπάρχει και άλλος πιο σοβαρός λόγος, το γαλβάνι στην κόλληση εκλείει τοξικές και καρκινογόνες αναθυμιάσεις.

Νεκτάριε αν σε παίρνει οικονομικά φτιάξε γαλβανιζέ, όπως είπε κι ο Νίκος θα είναι αθάνατη. να σ αρέσει όμως και η απόχρωση του γαλαβανιζέ, άμα είναι να αγοράζεις ειδικά αστάρια για γαλβάνι και μετά βάψιμο δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο, άσε που θα ανέβεις και κοστολογικά.

όντως κολλάνε πιο δύσκολα. εκτός από αυτό όμως υπάρχει και άλλος πιο σοβαρός λόγος, το γαλβάνι στην κόλληση εκλείει τοξικές και καρκινογόνες αναθυμιάσεις.

Νεκτάριε αν σε παίρνει οικονομικά φτιάξε γαλβανιζέ, όπως είπε κι ο Νίκος θα είναι αθάνατη. να σ αρέσει όμως και η απόχρωση του γαλαβανιζέ, άμα είναι να αγοράζεις ειδικά αστάρια για γαλβάνι και μετά βάψιμο δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο, άσε που θα ανέβεις και κοστολογικά.
"Το οξείδιο του
ψευδαργύρου είναι μη τοξικό και μη καρκινογόνο.
Έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα (σχετ. 1) σχετικά με
τις επιπτώσεις των αναθυμιάσεων οξειδίου του
ψευδαργύρου, η εισπνοή αυτών των αναθυμιάσεων
θα προκαλέσει στους συγκολλητές συμπτώματα
γρίπης, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
στην υγεία. Το οξείδιο του ψευδαργύρου που
εισπνέεται απλά απορροφάται και αποβάλλεται
από το σώμα χωρίς επιπλοκές ή χρόνιες επιδράσεις"

http://www.papathanassiou-sa.gr/new/images/WGM.pdf

"Το οξείδιο του
ψευδαργύρου είναι μη τοξικό και μη καρκινογόνο.
Έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα (σχετ. 1) σχετικά με
τις επιπτώσεις των αναθυμιάσεων οξειδίου του
ψευδαργύρου, η εισπνοή αυτών των αναθυμιάσεων
θα προκαλέσει στους συγκολλητές συμπτώματα
γρίπης, δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
στην υγεία. Το οξείδιο του ψευδαργύρου που
εισπνέεται απλά απορροφάται και αποβάλλεται
από το σώμα χωρίς επιπλοκές ή χρόνιες επιδράσεις"

http://www.papathanassiou-sa.gr/new/images/WGM.pdf

αν δεις ώμος τι μαυρίλα βγάζει μέχρι και την επόμενη μέρα η μύτη σου.. θα πάθεις πλάκα!
θετικό πάντως το οτι δεν ειναι επικίνδυνο !