Μάστορες τα φώτα σας!!

όντως κολλάνε πιο δύσκολα. εκτός από αυτό όμως υπάρχει και άλλος πιο σοβαρός λόγος, το γαλβάνι στην κόλληση εκλείει τοξικές και καρκινογόνες αναθυμιάσεις.

Νεκτάριε αν σε παίρνει οικονομικά φτιάξε γαλβανιζέ, όπως είπε κι ο Νίκος θα είναι αθάνατη. να σ αρέσει όμως και η απόχρωση του γαλαβανιζέ, άμα είναι να αγοράζεις ειδικά αστάρια για γαλβάνι και μετά βάψιμο δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο, άσε που θα ανέβεις και κοστολογικά.

αν η γκαραζόπορτα έχει και λαμαρίνες...το κόστος θα το πληρώσει 2πλα και 3πλα σε κόπο και χρήμα τα επόμενα χρόνια..

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά με όσους επαγγελματίες σιδεράδες και συγκολλητές έχουμε ανοίξει αυτή τη συζήτηση λένε ότι είναι όχι απλά καρκινογόνα αλλά πολύ.
Τώρα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο δεν μπορώ να ξέρω.
Πάντως εγώ επειδή κολλάω και γαλβανιζέ, άμα καμμιά φορά εγκλωβιστούν αναθυμιάσεις μέσα στη μάσκα σταματάω την αναπνοή μου και την ανοίγω αμέσως να φύγει ο καπνός.
Νομίζω καλύτερα να το αντιμετωπίζουμε σαν επικίνδυνο(περισσότερα μέτρα προφύλαξης) παρά σαν ακίνδυνο. '' όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά ''

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά με όσους επαγγελματίες σιδεράδες και συγκολλητές έχουμε ανοίξει αυτή τη συζήτηση λένε ότι είναι όχι απλά καρκινογόνα αλλά πολύ.
Τώρα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο δεν μπορώ να ξέρω.
Πάντως εγώ επειδή κολλάω και γαλβανιζέ, άμα καμμιά φορά εγκλωβιστούν αναθυμιάσεις μέσα στη μάσκα σταματάω την αναπνοή μου και την ανοίγω αμέσως να φύγει ο καπνός.
Νομίζω καλύτερα να το αντιμετωπίζουμε σαν επικίνδυνο(περισσότερα μέτρα προφύλαξης) παρά σαν ακίνδυνο. '' όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά ''

ολοι για ανθυγιεινο το ξέρουμε ..αλλα κατι περισσότερο θα ξέρουν οι μελετητές λογικά..

το δέχομαι αυτό Δημήτρη, και μιας και ανοίξαμε αυτή τη συζήτηση θα το ψάξω περισσότερο να σου πω για να έχω πιο ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα.(από ειδικούς
και όχι από αναρτήσεις στο google)

Οσο εψαξα και εγω , το οξειδιο του ψευδαργυρου εχει παρενέργειες σε υπερδοσολογια , αλλα οχι μονιμες αν η εκθεση δεν ειναι συνεχης και καθημερινη και σε καμια περιπτωση καρκινογονες.

μακάρι να έχεις εσύ δίκιο κι εγώ άδικο γι αυτά που γνωρίζω. έχω εισπνεύσει ...
Τι να σου πω... Ξερω οτι το χρησιμοποιουν σε καλλυντικα για προστασια απο την ηλιακη ακτινοβολια...

Η γκαραζοπορτα βασικ θα ειναι αυλοπορτα με οριζοντιες δοκους μηκους περιπου 4m.
Αν τη κανω με απλο σιδερο και τη βαψω με ψυχρο γαλβανι, τι λετε?

αν δεις ώμος τι μαυρίλα βγάζει μέχρι και την επόμενη μέρα η μύτη σου.. θα πάθεις πλάκα!
θετικό πάντως το οτι δεν ειναι επικίνδυνο !

Το σενάριο να φοράει μάσκα δεν παίζει?

Κάντην από ξύλο ρε.... :p

Νεκτάριε, κάνε ένα πρόχειρο σκαρίφημα πως φαντάζεσαι την γκαραζόπορτά σου, και δείξτο μας, επίσης πεσμας πόσα χρόνια θες να αντέχει πριν αρχίσει να σαπίζει το στρατζαριστό, εάν θα σου είναι εύκολο να το βάφεις κάθε 2-3 χρόνια, το εσωτερικό της πόρτας ανάμεσα στο πλαίσιο θα έχει κάγκελα μασίφ ή λαμαρίνες κολλημένες/βιδωμένες.

από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι σήμερα εάν έφτιαχνα μια γκαραζόπορτα ή αυλόπορτα θα την έκανα σίγουρα από γαλβανιζέ σωλήνες και αυτό διότι το μασίφ σίδερο ότι και να του κάνεις θα αρχίσει μετά από κάποιο καιρό να ξερνάει σκουριά και το στρατζαριστό να σαπίζει εσωτερικά μέχρι να τρυπήσει...

ειναι ακριβό και δεν εχει μεγάλη διαρκεια...
ζήτα προσφορά απο το μάστορα σου...θα δεις οτι δεν είναι τόσο ακριβό

πόρτα 25 περίπου ετών..καμία συντήρηση..καμία οξείδωση..
μασίφ προφιλς που μετα πήγαν σε βούτα ¨
18009355_10208562458008133_1618865387_n.jpg

17974189_10208562458688150_792133845_n.jpg

Νεκτάριε, κάνε ένα πρόχειρο σκαρίφημα πως φαντάζεσαι την γκαραζόπορτά σου, και δείξτο μας, επίσης πεσμας πόσα χρόνια θες να αντέχει πριν αρχίσει να σαπίζει το στρατζαριστό, εάν θα σου είναι εύκολο να το βάφεις κάθε 2-3 χρόνια, το εσωτερικό της πόρτας ανάμεσα στο πλαίσιο θα έχει κάγκελα μασίφ ή λαμαρίνες κολλημένες/βιδωμένες.

από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να πω ότι σήμερα εάν έφτιαχνα μια γκαραζόπορτα ή αυλόπορτα θα την έκανα σίγουρα από γαλβανιζέ σωλήνες και αυτό διότι το μασίφ σίδερο ότι και να του κάνεις θα αρχίσει μετά από κάποιο καιρό να ξερνάει σκουριά και το στρατζαριστό να σαπίζει εσωτερικά μέχρι να τρυπήσει...

Αυτο

image hosting no registrationcertificity.com

Αλα αντι για ξυλο/πλαστικο εσωτερικα θα εχει κοιλοδοκους κολλημενους στα καθετα.
Μεγαλη επιφανεια για συντηρηση. Αλλα απλουστερη απο σιδερακια. Θα την εκανα με πλεγμα αλλα δεν θελω να ειναινευκολη η ορατοτητα απο μεσα της.

Αυτο

image hosting no registrationcertificity.com

Αλα αντι για ξυλο/πλαστικο εσωτερικα θα εχει κοιλοδοκους κολλημενους στα καθετα.
Μεγαλη επιφανεια για συντηρηση. Αλλα απλουστερη απο σιδερακια. Θα την εκανα με πλεγμα αλλα δεν θελω να ειναινευκολη η ορατοτητα απο μεσα της.

Γιατί δεν την κάνεις με σιδερο και ξύλο για να είναι και πιο ωραία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γιατί δεν την κάνεις με σιδερο και ξύλο για να είναι και πιο ωραία?

Αυτο σκεφτηκα στην αρχη.
Αλλα και το ξυλο θελει συντηρηση πλας οτι ειναι πιο ευκολο να φθαρει. Οποτε πηγα στο μεταλλο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αυτο σκεφτηκα στην αρχη.
Αλλα και το ξυλο θελει συντηρηση πλας οτι ειναι πιο ευκολο να φθαρει. Οποτε πηγα στο μεταλλο.

Βάζεις πλαστικό με όψη ξύλου και είσαι ήσυχος.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις πολλά από το γέμισμα και με τα χρήματα αυτά θα μπορέσεις να πας σε σκελετό αλουμινίου που θα είναι σχεδόν αθάνατος!

αν δεν κάνεις γαλβανιζέ τις "περσίδες" τουλάχιστον ,μέσα στα πρώτα 3 χρόνια θα έχεις τις πρώτες σκουριές...
για την ακρίβεια απο τον πρώτο χειμώνα θα εχεισ γραμμές σκουριάς απο τα σημεία που θα βρίσκει το νερο διέξοδο. μιας και οι περσίδες δεν θα ειναι πρακτικά με τίποτα στεγανές,...

γενικά καλό στοκάρισμα τισ κολλήσεις και τρύπες απο κάτω απο καθε περσίδα (μια σε καθε άκρη καθε περσίδας) για αποστράγγιση..

Βάζεις πλαστικό με όψη ξύλου και είσαι ήσυχος.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις πολλά από το γέμισμα και με τα χρήματα αυτά θα μπορέσεις να πας σε σκελετό αλουμινίου που θα είναι σχεδόν αθάνατος!

deck το συνθετικό ίσως ειναι και πιο ακριβό σε σχέση με βεργα γαλβανιζέ 1.5μμ πάχος , ομοίων διαστάσεων...
το αλουμίνιο ειναι μαλακό και καλό ειναι να αποφευχθεί σε 4 μετρα μήκος πόρτας με τοσο φορτίο...
επίσης θελει tig ac για να συγκολληθεί που δεν έχουν οι περισσότεροι σιδεράδες. θέλει και ηλεκτροστατικη βαφή για να μην ξεφλουδίσει...
υπάρχουν και ιδικά προφιλ με συνδέσμους αλλα ειναι ακόμα πιο ευαίσθητα απο τα κολλητά...

υγ¨το αλουμίνιο πρακτικά οξειδώνετε.. κανει στις κοπές του ενα άσπρα στρώμα που σιγα σιγα πετάει την μπογιά, και υπάρχουν κάτι ιδικές κόλλες που μπαίνουν κατα την συναρμολογηση ώστε να μην χαθεί η εγγύηση της seaside class..

Last edited: