Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχετε δικιο, ελλιπης περιγραφη. Ειναι ψιλο καλωδιο πολυκλωνο που συνδεει τα φωτοκυταρα στο μοτερ της συρομενης. Εσπασα μονο το εξωτερικο μακαρονι. Αυτο με την σημανση, χωρις να το ξερω, οπου σκαβω για σωληνα, μετα βαζω χαλικι, ωστε στο επομενο σκαψιμο να δω το χαλικι και να παω πιο προσεκτικα.
Επρεπε να δειτε τι μπινελικι εριξε το συνεργειο του ΟΤΕ, (και μια ολοκληρη περιοχη) οταν ενας εργολαβος εκοψε καλωδια που περναγαν 200 γραμμες απο μεσα. Ο προισταμενος του συνεργειου ειχε φρικαρει, γιατι του ειχαν δωσει σχεδιο (του εργολαβου) που περνανε οι γραμμες, αλλα το εγραψε στο "παπακι" του.
Περιπου 1 εβδομαδα χωρις τηλεφωνα και νετ.

αφού δεν έγινε ζημιά στο καλώδιο, κάνε ότι σου είπε ο Πάνος.

εγώ τα 5 χρόνια που δούλεψα σαν εγκαταστάτης, έμαθα από τον μάστορά μου, να βάζω κάποια σήμανση όταν θάβω σωλήνες και καλώδια σε τυφλά σημεία, έτσι πάντα βάζω ότι έχω πρόχειρο (άμμο, χαλίκι, σπασμένα τούβλα, κεραμίδια, πλαστικές ταινίες σήμανσης, κλπ).

το ίδιο με καλώδιο του ΟΤΕ έπαθα και εγώ, όλη την Μ. Εβδομάδα ήμασταν χωρίς τηλέφωνο...όλη η περιοχή Λούτσα και Ραφήνα άλλαξε τα παλιά ΚΑΦΑΟ με τα νέα με το Mini dslam μέσα για να δώσουν από το φθινόπωρο και μετά vdsl, σκάφτηκε όλη η πόλη.....ε, κάποιο παλικάρι την έκανε την μαλακία και άφησε 100 σπίτια χωρίς τηλέφωνο πασχαλιάτικα...ευτυχώς ο ΟΤΕ έδωσε δωρεάν προώθηση κλήσης στο κινητό.

Απάντηση: Re: Φτηνές και καλές προτάσεις

Φιλε Γιωργο καλως ηρθες!

Επειδη εχουμε ανοιχτο νημα με ερωτησεις και αποριες θα συγχωνευσω το θεμα σου εκει.
Ειναι το παρακατω!
http://avclub.gr/forum/showthread.php/142933-Μάστορες-τα-φώτα-σας!!

Καλώς σας βρήκα φίλε enduras1. Νομίζω η καλύτερη μεταφορά του θέματός μου είναι αυτή
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ιλεξω-Συζητηση-περι-εργαλειων-απο-ερασιτεχνες
Ενδιαφέρομαι για συγκεκριμένα μηχανήματα όχι για μαστορέματα. Νομίζω ότι χάνεται εδώ

Αυτο το νημα που αναφερεις ξεκινησε με σκοπο να εκφραστουν αποψεις για το τι ειναι προτιμοτερο να αγορασει κανεις αναμεσα σε,
1. δραπανο απο το Leroy 50euro
2. Δραπανο επωνυμο ιδιων ονομαστικων δυνατοτητων με 300 euro.
Ασχετα αν υπαρχουν και ποστ στα οποια μελη ρωτουν για εργαλεια τα οποια θα επρεπε να ειναι και αυτα εδω.
Θεωρω πως ειναι καλυτερο εδω.

Πορτα αυλης συρομενη απλης σωληνας 2mm παχος.
3,6χ1,5 γυρω γυρω στραντζαριστη σωληνα ορθογωνΐας διατομης και δυο καθετα ενδιαμεσα.
10-12 ορθογωνιας διατομης σωληνες στα ενδιαμεσα κενα, στο κεντρο των περιμετρικων, οχι κολλημενα μονοκοματα πανω.
Στηριξη σε τσιμεντοκολωνα και οτι χρειαζεται, αντικρυσμα απεναντι.
Ραγα οδηγος κυλησης στο δαπεδο. Ασταρωμα και βαψιμο με πιστολι, τοποθετηση στο ανοιγμα καθως και τοποθετηση-ρυθμιση μοτερ (οχι μοτερ και συναφη).
Τιμη συνολο 700 . Ειναι καλα, γνωριζει κανεις να εχω μια εικονα?

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την τιμολογιακή πολιτική τους αλλά ενδεικτικά δές εμένα.

Τρία ανοίγματα 3m και 1m ύψος και μια πόρτα 2mχ80cm με κοιλοδοκό γαλβανιζέ 2χ2 και τάβλες pdf 3,60m.
Τιμή απο τοπικό σιδεράδικο 3000 τοποθετημένα.

Παρήγγειλα τα υλικά,κοιλόδοκό 4χ4 γαλβανιζέ και κασονόβιδες ινοχ σύν τις σανίδες pdf για να τα φτιάξω εγώ,σύνολο 550

Μια γρήγορη ερώτηση για την κόκκινη κόλα για βίδες. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και είχα την εντύπωση ότι το παξιμάδι γίνεται πέτρα πάνω στην βίδα και βγαίνει μόνο με θέρμανση/καμινέτο. Πήρα μία κόκκινη κόλα no-name από Δαμίγο και σε ένα τεστ που έκανα με Φ8 βίδα και παξιμάδι, μετά από μία ημέρα στέγνωμα το παξιμάδι δεν κουνιέται με το χέρι, αλλά βγαίνει με ευκολία γυρνώντας το με κλειδί. Είναι νορμάλ για αυτές τις κόλλες?

Yπαρχουν διαφορα ειδη κολλας για βιδες, απο μονιμη κολληση που φευγει μονο με καμινετο μεχρι πιο χαλαρες κολλησεις που ξεσφιγγουν με εργαλειο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχετε δικιο, ελλιπης περιγραφη. Ειναι ψιλο καλωδιο πολυκλωνο που συνδεει τα φωτοκυταρα στο μοτερ της συρομενης. Εσπασα μονο το εξωτερικο μακαρονι. Αυτο με την σημανση, χωρις να το ξερω, οπου σκαβω για σωληνα, μετα βαζω χαλικι, ωστε στο επομενο σκαψιμο να δω το χαλικι και να παω πιο προσεκτικα.
Επρεπε να δειτε τι μπινελικι εριξε το συνεργειο του ΟΤΕ, (και μια ολοκληρη περιοχη) οταν ενας εργολαβος εκοψε καλωδια που περναγαν 200 γραμμες απο μεσα. Ο προισταμενος του συνεργειου ειχε φρικαρει, γιατι του ειχαν δωσει σχεδιο (του εργολαβου) που περνανε οι γραμμες, αλλα το εγραψε στο "παπακι" του.
Περιπου 1 εβδομαδα χωρις τηλεφωνα και νετ.
Ελα ρε συ, πνιγηκες σε μια κουταλια νερο. Βαλτου λιγη μονωτικη ταινια και ολα οκ. Ετσι κανουν ολοι NOT. :flipout:
Αφου δεν κοπηκε το καλωδιο κανε οτι σου ειπαν. Αν και σε υπογειες θεσεις χρησιμοποιουμε μαυρο/ανθυγρο/ΝΥΥ/ J1vv καλωδιο. Το ασπρο ειναι επιρρεπη στην υγρασια.

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει να καταλάβεις την τιμολογιακή πολιτική τους αλλά ενδεικτικά δές εμένα.

Τρία ανοίγματα 3m και 1m ύψος και μια πόρτα 2mχ80cm με κοιλοδοκό γαλβανιζέ 2χ2 και τάβλες pdf 3,60m.
Τιμή απο τοπικό σιδεράδικο 3000 τοποθετημένα.

Παρήγγειλα τα υλικά,κοιλόδοκό 4χ4 γαλβανιζέ και κασονόβιδες ινοχ σύν τις σανίδες pdf για να τα φτιάξω εγώ,σύνολο 550

Δεν βοηθησες πολυ, τα δικα μου ειναι σχετικα πολλα μετρα σιδερο. Εμπιστευομαι το μαστορα, δεν νομιζω να μου κανει μαλαγανια.
Μια γρήγορη ερώτηση για την κόκκινη κόλα για βίδες. Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ και είχα την εντύπωση ότι το παξιμάδι γίνεται πέτρα πάνω στην βίδα και βγαίνει μόνο με θέρμανση/καμινέτο. Πήρα μία κόκκινη κόλα no-name από Δαμίγο και σε ένα τεστ που έκανα με Φ8 βίδα και παξιμάδι, μετά από μία ημέρα στέγνωμα το παξιμάδι δεν κουνιέται με το χέρι, αλλά βγαίνει με ευκολία γυρνώντας το με κλειδί. Είναι νορμάλ για αυτές τις κόλλες?
αν δεν κουνιεταινμε το χερι δεν θα κουνηθει μονη της απο κραδασμοςυ κλπ.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πορτα αυλης συρομενη απλης σωληνας 2mm παχος.
3,6χ1,5 γυρω γυρω στραντζαριστη σωληνα ορθογωνΐας διατομης και δυο καθετα ενδιαμεσα.
10-12 ορθογωνιας διατομης σωληνες στα ενδιαμεσα κενα, στο κεντρο των περιμετρικων, οχι κολλημενα μονοκοματα πανω.
Στηριξη σε τσιμεντοκολωνα και οτι χρειαζεται, αντικρυσμα απεναντι.
Ραγα οδηγος κυλησης στο δαπεδο. Ασταρωμα και βαψιμο με πιστολι, τοποθετηση στο ανοιγμα καθως και τοποθετηση-ρυθμιση μοτερ (οχι μοτερ και συναφη).
Τιμη συνολο 700 . Ειναι καλα, γνωριζει κανεις να εχω μια εικονα?

https://www.kottakis.gr/index.php/joomshopping/katigories-sidiros-shop/category/view/58.html
κάτσε υπολόγισε στο περίπου τα σίδερα σου..οι τιμες ειναι ρεαλιστικές στο σαιτ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

https://www.kottakis.gr/index.php/joomshopping/katigories-sidiros-shop/category/view/58.html
κάτσε υπολόγισε στο περίπου τα σίδερα σου..οι τιμες ειναι ρεαλιστικές στο σαιτ

Βαση site και εχοντας μια εικονα των υλικων, οχι αμεσες διαστασεις και ποσοτητα, υπολογισα γυρω στα 300-350 υλικα μαζι με τα χρωματα.

Τι διαφορα εχει ο κοιλοδοκος απο τη μορφωσωληνα?

συνήθως απο 3μμ και πανω τα λεμε κοιλοδοκους..
στα 2μμ βαρεου
και στο 1μμ στρατζαριστο

Ερώτηση....

Θέλω να φτιάξω αυτόματο πότισμα.
Έχω ύδρευσης και άδρευσης παροχή αλλά η άδρευσης πάρα πολύ συχνά δεν έχει νερό.

Το πρόβλημα είναι ότι η προγραμματιστής δε μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει νερό.

Πώς μπορώ να εξασφαλίζω ότι θα γίνεται το πότισμα?

Σκέφτηκα να συνδέσω και τις δύο παροχές.
Να βάλω αντεπίστροφα και μειωτές πίεσης με την πίεση του ύδρευσης χαμηλότερα απο το άδρευσης.

κάποια άλλη ιδέα?

συνήθως απο 3μμ και πανω τα λεμε κοιλοδοκους..
στα 2μμ βαρεου
και στο 1μμ στρατζαριστο

Από όσο ξέρω (δεν έχω ασχοληθεί πολύ με σίδερα) στρατζαριστός δοκός είναι αυτός που διαμορφώνεται από επιπεδη λαμαρίνα κάνοντας διαδοχικά γωνίες μέχρι να γίνει προφίλ. Ο κοιλοδοκός διαμορφώνεται από καλούπι στο χυτήριο. Η διαφορά τους είναι ότι ο κοιλοδοκός είναι πιο δυνατός.

Καλά τα λες αλλά ουσιαστικά η αγορά τα ξεχωρίζει από το πάχος

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και τα 3 μμ που τα λέμε κοιλοδοκους έχουν γαζί..Δεν είναι χυτά δλδ.. πιστεύω ότι όλα τα προφίλ που είναι κούφια μάλλον δεν είναι χυτά...