Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Συνάδελφοι μήπως έχει (η έχει δοκιμάσει) κάποιος τό παγκοπρίονο Matrix
Aν δέν κάνω λάθος πρέπει νά είναι φασόν μέ τό Einhell

Nα μου πεί άν αξίζει,άν έχει σταθερό φράχτη κ.τ.λ
Σαφώς γιά ερασιτεχνική χρήση μιά στό τόσο,αλλά νά μήν χάνει 1-3 mm στό ένα μέτρο κοπή π.χ.

το έχω αγοράσει
στις λίγες κοπές που έχω κάνει , κόβει χωρίς να χάνει τίποτα
ο φράχτης είναι σταθερός γιατί σφίγγει και από τις δυο πλευρές
για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπερευχαριστημένος
(δεν το έχω δοκιμάσει σε πλάγιες κοπές)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ολα καλα μητσο δεν εχω κανενα θεμα.βεβαια το δικο μου ηταν κελεπουρι ! Αλλα και το 1221 που ειχα δεν ειχα θεμα με τον φραχτη αλλα ηταν ενα μετριας ποιοτητας μικρο ερασιτεχνικο παγκοπριονακη.το einhell που εχω τωρα εχει δυνατοτηες απο ακριβοτερα πριονια π.χ αλουμινενιο τραπεζη.βαγονετο για γωνιασμα ,soft start κ.λ.π .με εναν 48 αρι δισκο που του εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Eυχαριστώ Βασίλη :a0210:

το έχω αγοράσει
στις λίγες κοπές που έχω κάνει , κόβει χωρίς να χάνει τίποτα
ο φράχτης είναι σταθερός γιατί σφίγγει και από τις δυο πλευρές
για τα χρήματα που έδωσα είμαι υπερευχαριστημένος
(δεν το έχω δοκιμάσει σε πλάγιες κοπές)

Σέ ευχαριστώ
Δυό έρωτήσεις θά μού επιτρέψεις ακόμα.
1) Αν εννοείς ότι έχεις τό Matrix ,το γύρω-γύρω περιμετρικό πλαίσιο είναι μέταλο η πλαστικό ?,γιατί σε κοντινές φωτογραφίες σάν νά μοιάζει μέ μέταλο,σέ αντίθεση μέ τό Einhell πού τό έχω δεί από κοντά καί είναι από πλαστικό τό κόκκινο γύρω-γύρω περιμετρικά.
2) Επίσης έχει από αριστερά επέκταση συρταρωτή ?,καί άν ναί θυμάσαι περίπου πόσα cm ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

το γυρω περιμετρικό πλαίσιο είναι μεταλλικό
Η επέκταση είναι από την αριστερή πλευρά
δεν θυμάμαι τα εκατοστά με ακρίβεια γιατί δεν τα μέτρησα ποτέ
ούτε μπορώ να τα μετρήσω τώρα γατί το παγκοπρίονο βρίσκεται στην κούτα του (δυστυχώς δε διαθέτω χώρο)
Από ότι θυμάμαι όμως επεκτείνεται ακόμα καμιά 20αριά cm και πάνω
Ελπίζω να βοήθησα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

το γυρω περιμετρικό πλαίσιο είναι μεταλλικό
Η επέκταση είναι από την αριστερή πλευρά
δεν θυμάμαι τα εκατοστά με ακρίβεια γιατί δεν τα μέτρησα ποτέ
ούτε μπορώ να τα μετρήσω τώρα γατί το παγκοπρίονο βρίσκεται στην κούτα του (δυστυχώς δε διαθέτω χώρο)
Από ότι θυμάμαι όμως επεκτείνεται ακόμα καμιά 20αριά cm και πάνω
Ελπίζω να βοήθησα...

Yπέρ αρκετά βοήθησες,ευχαριστώ καί πάλι -bye-

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Νίκο δέν τό έχω δεί πουθενά ανοιχτό τό Matrix αλλά γιά να τό λές σού έχω απόλυτη εμπιστοσύνη,έχω δέι τό Einhell καί τό περιμετρικό κόκκινο είναι σχετικά μαλακό πλαστικό,σίγουρα είναι λίγα τά χρήματα,αλλά έλεγα μπάς καί ... πάντος και τό PTS 10 Bosch έχει πρόβλημα ο φράκτης από ότι διαβάζω από μέλη πού τό έχουν στό forum,και αυτό τό περιμετρικό πράσινο είναι από πλαστικό (σαφώς φαντάζομαι καλύτερης ποιότητας πλαστικό από το Matrix) όπως και το γρανάζι πού ανεβοκατεβάζει τόν δίσκο.
Θα μού πείς άλλο 100 ευρώ (Matrix) καί άλλο 400 ευρώ (PTS10 Bosch).

Έχω δει το παγκοπρίονο της einhell στο praktiker και έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα. Με την κατάλληλη ρύθμιση ο φράκτης του pts10 είναι ακλόνητος. Πάντως αν και πολλοί το κατηγορούν άλλοι τόσοι το έχουν!!!

Σπανίως υπερασπίζομαι εργαλείο μου, άλλα το pts10, δεν έχει αντίπαλο ! Αν έπρεπε να το αλλάξω μόνο σε delta θα πήγαινα και επειδή δεν προβλέπεται, πάλι αυτό θα έπαιρνα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ολα καλα μητσο δεν εχω κανενα θεμα.βεβαια το δικο μου ηταν κελεπουρι ! Αλλα και το 1221 που ειχα δεν ειχα θεμα με τον φραχτη αλλα ηταν ενα μετριας ποιοτητας μικρο ερασιτεχνικο παγκοπριονακη.το einhell που εχω τωρα εχει δυνατοτηες απο ακριβοτερα πριονια π.χ αλουμινενιο τραπεζη.βαγονετο για γωνιασμα ,soft start κ.λ.π .με εναν 48 αρι δισκο που του εχω ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.

Ποιο εχεισ Βασιλη?

Εγώ που είχα ένα φθηνό τύπου einhell (sheppach) και πήγα σε pts 10 απλά δεν υπάρχει καμία επαφή των δύο μηχανημάτων.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου κανει αναγκη ενα παγκοπριονο αλλα δεν μπορω να διαθεσω περισσοτερα απο 150ε για αυτο, κοιταω λοιπον το einhell tc ts 2025 u η το eco εχετε καποια γνωμη για αυτα.

Πολύ ωραία παρουσίαση δυστυχώς δεν βλέπω της φωτογραφίες, πάντως σευχαριστω πολύ, για την χρήση που θα του κάνω είναι μια χαρά

Εγώ που είχα ένα φθηνό τύπου einhell (sheppach) και πήγα σε pts 10 απλά δεν υπάρχει καμία επαφή των δύο μηχανημάτων.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τό θέμα είναι ότι αξίζει γιά ένα ερασιτέχνη πού θα τό χρησιμοποιήσει 3-4 φορές τόν χρόνο καί άν.... νά δώσει 400 ευρώ γιά Bosch PTS 10 η 550 ευρώ γιά τό Dewalt DW745 εδώ είναι τό βασικό ερώτημα.
Σήμερα πάντος έτυχε καί μίλαγα μέ επαγγελματία μαραγκό καί μού είπε πώς είχε δουλέψει μιά φορά σέ γνωστό του τό Matrix καί έκοβε καί ίσια,καί ήταν μιά χαρά εργαλείο γιά ερασιτέχνη,καί μού λέει μήν δώσεις ρέ μέ τήν καμμία 400-500 ευρώ γιά Bosch καί Dewalt παγκοπρίονο γιά μιά στίς τόσες πού θα το χρειαστείς,πάρε ένα Matrix τό έχω δουλέψει καί κόβει πολύ καλά γιά τά χρήματα του.

Πές μου συνονόματε άν θέλεις,πού έχεις μιά σφαιρική εικόνα μιάς πού τά έχεις δουλέψει καί τά δύο μηχανήματα,ποιές λεπτομέρειες κάνουν τήν διαφορά ?
Δέν έκοβε ίσια τό Einhell ? είχε τζόγους ο δίσκος και άφηνε "σαμαράκια" σέ μερικά σημεία στά σόκορα ?
Τα βασικα με ενδιαφέρουν,τώρα άν έχει θόρυβο περισσότερο η άν έχει καλύτερη διαχείρηση σκόνης κ.τ.λ είναι δευτερεύων.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

θελω να πιστεύω οτι εχω κανει ενα αντικειμενικό review

http://avclub.gr/forum/showthread.p...-ξυλου?p=1057859018&viewfull=1#post1057859018

Σήμερα το είδα ....πολύ ωραία και τεκμηριωμένη παρουσίαση ...Μπράβο.:worshippy:
Βέβαια εγώ παραμένω στην ιδιοκατασκευή μου αλλά σίγουρα θα ενδιαφέρει πολύ κόσμο η παρουσίαση.-bye-