Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε!

Φτιάχνω ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και η βάση του ταμπλό θα είναι ξύλινη. Πάνω στη βάση θα κολλήσω το κομμάτι λεπτού χαρτονιού που σχεδίασα και θα εκτυπώσω. Με ποιο τρόπο να κολλήσω στο ξύλο ώστε να μην χαλάσει το λεπτό χαρτόνι (νερώσει, μουλιάσει)?

Καλή χρονιά! Σκέφτομαι να σουλουπώσω λίγο το εξωτερικό του σπιτιού και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από την μάντρα και οι δύο επόμενες από την βεράντα. Και στις δύο περιπτώσεις το άσπρο υλικό είναι μισό χιλιοστό πάχος και από κάτω έχει το τσιμέντο. Είναι τσιμεντόχρωμα; Και πως περνάμε από πάνω το καινούργιο χρώμα χωρίς να φαίνονται βαθουλώματα στα σημεία που έχει φύγει το παλιό χρώμα;

Καλή χρονιά! Σκέφτομαι να σουλουπώσω λίγο το εξωτερικό του σπιτιού και χρειάζομαι τα φώτα σας.
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες είναι από την μάντρα και οι δύο επόμενες από την βεράντα. Και στις δύο περιπτώσεις το άσπρο υλικό είναι μισό χιλιοστό πάχος και από κάτω έχει το τσιμέντο. Είναι τσιμεντόχρωμα; Και πως περνάμε από πάνω το καινούργιο χρώμα χωρίς να φαίνονται βαθουλώματα στα σημεία που έχει φύγει το παλιό χρώμα;

Επίσης καλή χρονιά
Δέν εμφανίζεται καμμιά φωτογραφία.
Αν καί νομίζω τώρα τόν χειμώνα δέν ενδείκνυται γιά τέτοιες εργασίες καλύτερα νά τό ξεκινήσεις τήν άνοιξη.

Το μυαλό είναι ακόμα σε αργία... να και οι φωτογραφίες.

Αν καί νομίζω τώρα τόν χειμώνα δέν ενδείκνυται γιά τέτοιες εργασίες καλύτερα νά τό ξεκινήσεις τήν άνοιξη.
Μήτσε έχω το εξής πρόβλημα: έκανα ένα βαρβάτο κλάδεμα στα φυτά μπροστά στην μάντρα και άνοιξε ο χώρος που την άνοιξη/καλοκαίρι είναι ψιλο ζούγκλα. Αν περιμένω να φτιάξει ο καιρός, θα είναι δύσκολο να βάψω ανάμεσα στα κλαδιά που θα χουν μεγαλώσει. Ελπίζω να την σκαπουλάρω βάφοντας κάποια φάση που θα έχει ήλιο για 2-3 μέρες. Αν όμως είναι απαγορευτικό γιαυτή την εποχή, θα το αναβάλλω για τον Φεβρουάριο.

20180103_123642_zpsf60hwjrz.jpg

20180103_141835_zpskbygoo6m.jpg

20180103_142858_zpsnkk1w9ct.jpg

20180103_142913_zpsufqgdyvs.jpg

Χαμένος κόπος και πεταμένα λεφτά ότι και να κάνεις τώρα.Εχει υγρασία μέσα και θα στα ξαναπεταξει...
Τέλος Ιουλίου ξυσε καλά με σπάτουλα και πατοχαρτα,επισκεύασε το τσιμέντο με ειδικά επισκευαστικά που υπάρχουν παντού,σβήσε τα ανισοϋψη με ακρυλικό στόκο και βαψε με σιλικονουχο χρώμα.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα,είναι λίγη σιλικόνη στοις ρωγμες και να κρατήσει έξω τον πάγο και μετά την βγάζεις...

Ευχαριστώ φίλε μου, θα ακολουθήσω την συμβουλή σου.

Αυτό που με μπέρδεψε είναι ότι αντί η σειρά των υλικών να είναι τσιμέντο-σοβάς-στόκος-μπογιά, εδώ έχουμε τσιμέντο με "κάτι" που έχει κάνει λεπτή κρούστα (μισό χιλιοστό με το μάτι). Είναι λες λεπτό στρώμα στόκος περασμένο πάνω στο τσιμέντο?

Μπορεί να είναι μονωτικό ή τσιμεντοχρωμα ή ακρυλικά ή οτιδήποτε.

Όταν δεν υπάρχει σοβάς, απαιτείται περισσότερη ενασχόληση με τα χρώματα...

Δεν γνωρίζω από αυτά τα υλικά οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να είναι. Θα ακολουθήσω τα βήματα που μου έγραψες παραπάνω και ο θεός βοηθός...

Θα πας όταν έρθει η ώρα σε κάνα δυο σοβαρά χρωματοπωλεια,θα ρωτήσεις και θα κάνεις τη δουλειά σου με τον καλύτερο τρόπο.

Ζητείται ξυλουργός για ένα project...

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι η σωστή κατηγορία, αν κρίνουν οι συντονιστές ότι πρέπει να πάει σε άλλη κατηγορία, ας το κάνουν. Ψάχνω για ένα ξυλουργό για να κάνει μετατροπές σε ένα παλιό έπιπλο τηλεόρασης, που θέλω να το μετατρέψω σε χώρο εργασίας για το ράψιμο της συζύγου. Δεν γνωρίζω εάν θα πρέπει να το πάρει για να το δουλέψει στο δικό του χώρο και με την άνεσή του, που είναι μάλλον και το λογικότερο ή αν θα μπορούσε να το δουλέψει στο δικό μου χώρο. Πάντως το έπιπλο είναι σχετικά μεγάλο και αρκετά βαρύ, και θα χρειαστεί ένα μικρό φορτηγάκι για τη μετακίνησή του.

Ο λόγος που προσπαθώ να κάνω την μετατροπή, είναι επειδή θέλουμε το έπιπλο να είναι σε μαύρο χρώμα, και μετά από πολύ ψάξιμο ακόμα και στο εξωτερικό, δεν έχω βρει απολύτως τίποτα, όχι τουλάχιστον σε λογικές τιμές, οι μοναδικές επιλογές είναι κάποιες λύσεις από μια δύο αμερικάνικες hi end εταιρείες που τα έπιπλά τους ξεπερνούν ακόμα και τα 3.000 ευρώ σε κόστος!

Σε αυτό το στάδιο, ακόμα προσπαθώ να ανακαλύψω αν είναι καλύτερο να γίνει η μετατροπή στο συγκεκριμένο έπιπλο ή αν θα ήταν προτιμότερο να κατασκευαστεί ένα καινούριο έπιπλο από την αρχή. Όποιος γνωρίζει κάποιον καλό ξυλουργό, ας με διαφωτίσει εδώ. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω και φωτογραφίες αργότερα, για να γίνει καλύτερα κατανοητό αυτό που θέλω να κάνω...

Καλως τον,

Οπως καταλαβαινεις μια φωτογραφια ειναι ακρως απαραιτητη για να καταλαβουμε ακριβως περι τινος προκειται!

Λοιπόν, το έπιπλο είναι αυτό της φωτό, με διαστάσεις 82 πλάτος x 90 ύψος x 46 βάθος.

Palio_epiplo_1.jpg

Οι μετατροπές που πρέπει να γίνουν είναι αρκετές, μια και το τελικό αποτέλεσμα πρέπει στο περίπου να θυμίζει το έπιπλο που βλέπετε εδώ, το οποίο είναι έτοιμο του εμπορίου και το μοναδικό που βρήκα στην Ελλάδα να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνω.

Epiplo_1.jpg

Εδώ το βλέπετε με το πάνω φύλλο επέκτασης ανοιγμένο, και φαίνεται το άνοιγμα για να τοποθετηθεί η ραπτική μηχανή για να έρθει "πρόσωπο" με την πάνω επιφάνεια του επίπλου.

Epiplo_2.jpg

Αν κάποιος ξυλουργός βγάζει άκρη με αυτές τις φωτογραφίες, ας έρθει σε επικοινωνία είτε εδώ, είτε με pm για να το συζητήσουμε. Οι βασικές μετατροπές πάντως που πρέπει να γίνουν είναι:

α. Το μαύρο έπιπλο πρέπει να κοντύνει κατά περίπου 15 εκατοστά, να μειωθεί δηλαδή το ύψος του στα 75 εκατοστά, έτσι ώστε μαζί με τα ροδάκια που θα μπουν να έχει συνολικό ύψος 80 εκατοστά περίπου.
β. Να μπει στην αριστερή μεριά ένα φύλλο επέκτασης με ίδιο πλάτος στα 82 εκατοστά περίπου, το οποίο θα ανοίγει στα αριστερά και θα στηρίζεται από την μπροστινό φύλλο του επίπλου, όπως γίνεται με το καφέ έπιπλο του εμπορίου.
γ. Στην πάνω μεριά του επίπλου πρέπει να ανοίξει ένα άνοιγμα στο οποίο θα μπαίνει η ραπτική μηχανή για να έρχεται "πρόσωπο" με το έπιπλο.
δ. Στη δεξιά μεριά πρέπει να σχεδιαστεί αποθηκευτικός χώρος για να μπαίνει ο κοπτοράπτης, και από πάνω του δύο τουλάχιστον συρτάρια.

Δυσκολη δουλεια για το μαστορα! Καλυτερα να φτιαξεις εξα απο την αρχη με το χρωμα μελαμινης που θες, πιο φτηνα νομιζω θα σου βγει, οχι τοσο υλικων αλλα λογω εργασιας μαστορα!

Δεν αξίζει - το έπιπλο που θέλεις να κάνεις μετατροπή είναι τελείως διαφορετικό από το καφέ. Δεν έχει καθόλου πάτο, προφανώς για να μπαίνουν τα πόδια του χειριστή της ραπτομηχανής και επίσης έχει πολύ μεγαλύτερη πόρτα στο ντουλάπι για να κρατάει την αριστερή προέκταση του πάγκου. Στην ουσία, από το παλιό έπιπλο θα κρατούσες μόνο τα δύο πλαϊνά και την κορυφή, και όλα τα επιπλέον ξύλα που πρέπει να βάλεις δεν πρόκειται να ταιριάξουν ακριβώς στο χρώμα με τα παλιά.

Δείξε σε έναν μαραγκό τις δύο φωτογραφίες που ανέβασες εδώ να σου βγάλει μια προσφορά. Αν δεν σε πειράζει να είναι μελαμίνη το υλικό πιστεύω να καθαρίσεις με κόστος 10 φορές κάτω από αυτό των hi end που αναφέρεις.

Νεκτάριε και Δημήτρη, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω κάποιον μαραγκό για να υλοποιήσει το έπιπλο. Ένας καταπληκτικός μάστορας που γνώριζα και που έφτιαξε τα πάντα στο σπίτι της συνεργάτιδάς μου, δυστυχώς έχει αποσυρθεί πλέον από το επάγγελμα.

Εννοείται ότι δεν με πειράζει να είναι μελαμίνη το υλικό. Αν έχετε οποιαδήποτε πρόταση από κάποιον γνωστό σας παιδιά, ένα pm θα ήταν ευπρόσδεκτο...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ότι θες εδώ από αντλίες εδώ:
http://www.idator.gr/
Θα σε εξυπηρετήσουν άμεσα & σίγουρα.

π.χ.
http://www.idator.gr/doc.html

Η Doc η μικρή με φλοτέρ 176 τελική με ΦΠΑ
Μία Lowara πλαστική SP 40 G 119 τελική με ΦΠΑ

Απλά μου είπα να τις δουλεύω κάθε μήνα για 30" πράγμα πάρα πολύ δύσκολο.

ΌΛΕΣ οι αντλίες θέλουν να εργάζονται για λίγο γιατί διαφορετικά "ξεραίνονται".

Έχω φτιάξει το παρακάτω industrial lamp αλλά δεν ξέρω τι χρώμα να ζητήσω κ με ποια τεχνοτροπία θα πετύχω την απόχρωση της φωτο.

Last edited by a moderator: