Μάστορες τα φώτα σας!!

Περιφερεια σωματος 6,48cm
Ευχαριστω!
Λογικα διαμετρο ηθελες να γραψεις. Οπως το μετραω και εγω το Μ3700 εχει 6,41-6,48. Σε δυο αντικριστά σημεια το σωμα του ειναι επιπεδο και το καταλαβαινεις αμυδρα . Ισως για να παταει καποιο σημειο της βασης.

Οποτε μιλαμε για ιδια σωματα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι μονο οτι το RT0700 εχει ενα γραναζι που παταει στο σωμα. Αν δεν επιρρεαζει ή μπορει να βγει τοτε μπορω να παρω μια βαση για το Μ3700.

Ευχαριστω!
Λογικα διαμετρο ηθελες να γραψεις. Οπως το μετραω και εγω το Μ3700 εχει 6,41-6,48. Σε δυο αντικριστά σημεια το σωμα του ειναι επιπεδο και το καταλαβαινεις αμυδρα . Ισως για να παταει καποιο σημειο της βασης.

Οποτε μιλαμε για ιδια σωματα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι μονο οτι το RT0700 εχει ενα γραναζι που παταει στο σωμα. Αν δεν επιρρεαζει ή μπορει να βγει τοτε μπορω να παρω μια βαση για το Μ3700.
Ναι, διαμετρο.
Το σωμα εχει γραναζωτο αυλακι. Οι βασεις εχουν το γραναζι.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξανα παλι τα φωτα σας τι δεν κανω σωστα; 20 ξυλακια χαλασα και ακομα να πετυχω των κυκλο. Εχουμε και λεμε 180/5=36/2=18 μοιρες. Παλι μου βγαινει μεγαλυτερος ο κυκλος καμια ιδεα τι δεν κανω σωστα;

Ξεχασα να προσθεσω οτι το ημικυκλο θελω να ειναι απο μεσα και οχι εξω οπως φαινεται στην φωτο, απλα τοτε τα εβαλα για δοκιμη.
180/5=18???

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το λεει οτι ειναι 36 μοίρες και μετα /2 για να υπολογίσει σε καθε πλευρά κομματιού . Το προβλημα για έμεναν ειναι οτι δεν υπολογίζει το πλάτος το καθε ξύλου γι αυτο του βγαίνει μεγαλύτερος κύκλος . Ξύλο με πλάτος 3cm και ξύλο με 4cm στις ίδιες μοίρες δεν μας κάνουν ίδιο κύκλο...

Εννοείς τα πέντε ξυλάκια ενωμένα να κάνουν μισό κύκλο;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το λεει οτι ειναι 36 μοίρες και μετα /2 για να υπολογίσει σε καθε πλευρά κομματιού . Το προβλημα για έμεναν ειναι οτι δεν υπολογίζει το πλάτος το καθε ξύλου γι αυτο του βγαίνει μεγαλύτερος κύκλος . Ξύλο με πλάτος 3cm και ξύλο με 4cm στις ίδιες μοίρες δεν μας κάνουν ίδιο κύκλο...

Οντως εκει ηταν η γκαφα μου, τελικα εκανα κατι αλλο γιατι δεν εχω και τους σωστους σφυκτηρες να κρατανε πανω στο φαλτσοπριονο τα ξυλακια και δεν ηθελα να κοψω κανενα δακτυλο, τα αφησα οπως ηταν και απλα με το τελευταιο ξυλακι δινω μια αποτομη κλεισει. Θα ανεβασω φωτο σε λιγες μερες που θα την φτιαξω γιατι τωρα με τετοια κακοκαιρια δεν μπορω να δουλεψω εξω.

Αν εχουμε μαντρα περιμετρικα σπιτιου χωρις καγελα η οποια ειναι τσιμεντο για να γινει "ωραια" θελει σοβάτισμα;
Αν ναι θελει 3 στρώσεις; Μπορει να γινει με λιγοτερα; Σε DIY φαση

Πάρη πολλά τα λεφτά,πολύ η δουλειά,το diy ξέχνατο κατά τη γνώμη μου εκτός αν είσαι του κατασκευαστικού κλάδου.Γιατί δεν κοιτάς να βγάλεις ένα κοστολόγιο να το ντύσεις με εμποτισμένες τάβλες deck;Πιο φθηνό δε θα είναι,αλλά και μόνος μπορείς να το κάνεις,και πολύ όμορφότερο θα είναι.

Πάρη πολλά τα λεφτά,πολύ η δουλειά,το diy ξέχνατο κατά τη γνώμη μου εκτός αν είσαι του κατασκευαστικού κλάδου.Γιατί δεν κοιτάς να βγάλεις ένα κοστολόγιο να το ντύσεις με εμποτισμένες τάβλες deck;Πιο φθηνό δε θα είναι,αλλά και μόνος μπορείς να το κάνεις,και πολύ όμορφότερο θα είναι.
Ειναι πολλά τα λεφτά εννοείς ακόμα και με συνεργείο για να σοβατιστεί η μαντρα;
Αν βαλω ταβλες που λες δε θα φαινεται περιεργο; Τι θα μπει ως καγκελο μετα ταβλες; (Δεν το εχω δει νομιζω αυτο που λες)

Φαντάσου το κάπως έτσι πχ..

Επίσης κοίτα και για επένδυση με πλακίδια σε στυλ πέτρα..Δεν ξέρω βέβαια αν όλα αυτά ταιριάζουν και με το σπίτι σου..

Attachments

• 6a8d83f1959101005657d418e3d68c01--concrete-fence-posts-garden-living.jpg
    6a8d83f1959101005657d418e3d68c01--concrete-fence-posts-garden-living.jpg
    75.9 KB · Views: 206
Last edited by a moderator:
Στο πατρικό έχουμε σοβατίσει μάλλον με μηχάνημα (πρέσα?) το πολύ άγριο σοβά σε άσπρο (περίπου) χρώμα και ~18 χρόνια εκτός απο σκασίματα του τοιχίου δεν έχει πάθει τίποτα ο σοβάς.

Νομίζω είναι βαμμένος απο μόνος του ή έχει βάση άσπρα υλικά γιατί όπου χτυπηθεί φαίνεται πιο άσπρο απο μέσα.
Είναι ΠΟΛΥ αγριος.

Νομίζω θα είναι το οικονομικότερο και γρηγορότερο.

Επίσης κοίτα και για επένδυση με πλακίδια σε στυλ πέτρα..Δεν ξέρω βέβαια αν όλα αυτά ταιριάζουν και με το σπίτι σου..
Και αυτο φαινεται ενδιαφερον αλλα λογικα θα θελει καποιο υποστρωμα για να κατσει.
Τεσπα οταν ερθει η ωρα θα το ψαξω πιο πολυ.

Και αυτο φαινεται ενδιαφερον αλλα λογικα θα θελει καποιο υποστρωμα για να κατσει.
Τεσπα οταν ερθει η ωρα θα το ψαξω πιο πολυ.

Tepostone λέγεται κολλιεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια με κολλα πλακιδιων (ας λενε ότι εχει ειδική κολλα) , πολλη καλη απομιμιση της πέτρας , ευκολοδουλευτο σε πολλούς χρωματισμους και ότι διαστάσεις θέλεις . Δεν θέλει καμία συντήρηση σε βάθος χρόνου , 15-17 το τετραγωνικό .

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

https://photos.app.goo.gl/0lkyJ88c21wzlNAn2

Νομιζω το οικοπεδο ειναι 680 και η ματρα 134 μετρα στο περιπου (με πορτες κτλ).
Απλο βαψιμο μου φαινεται προχειροδουλειά.

Φιλε εαν δεν σου αρεσει να το βαψεις οπως ειναι (το να φαινονται οι ταβλες απο το καλουπωμα ειναι και της μοδος τα τελευταια χρονια ακομα και σε εσωτερικους χωρους) το πιο οικονομικο ειναι να το λειανεις με τροχο και 40αρι γυαλοχαρτο και μετα βαψιμο ενα γκρι χρωματακι, οχι ασπρο.
μετα πας για σοβα.
για επενδυση του τοιχου δεν συμφωνω.

Και εγώ την ίδια γνώμη έχω.
Δεν καταλαβαίνω ....αν είναι να καλύψεις το τσιμέντο με άλλο υλικό για το οποίο πληρώθηκαν καλουπώματα -οπλισμός τότε γιατί δεν φτιαχνόταν με τσιμεντόπληθα που θα κόστιζε πολύ λιγότερο.

Τα "πλακάκια" οπως ειπατε ισως ειναι μια λυση.
Τωρα γιατι εγινε με μπετό δε ξέρω δε το ειχα χτισει εγω το σπίτι ουτε δικο μου ειναι. Ειναι 15+ χρονια ετσι, δεν εχει κατοικηθει ποτε και σκεφτομαστε σιγα σιγα να το φτιάξουμε.
Το να το βαψω με τσιμεντοχρωμα θα ειναι τελευταία λυση για ψυχολογικούς λογους το βαμενο τσιμεντο μου προκαλεί ασχημα συναισθηματα.

Οσο αφορά το σοβάτισμα μπορει να γινει με μια στρώση η οχι; Μου ειπαν οτι μπορώ να ριξω το τελικό μαρμαρο κατευθειαν ή μονο το πεταχτό αλλα δε ξερω αν ισχύει.
Απο οτι ειδα μπορει να στοκαριστεί κατευθείαν και να βαφτει αλλα δε ξερω αν συμφέρει και ποσο θα αντέξει.
Βεβαια πρέπει να μπουν και καγκελα δλδ εξτρα κοστος.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα "πλακάκια" οπως ειπατε ισως ειναι μια λυση.
Τωρα γιατι εγινε με μπετό δε ξέρω δε το ειχα χτισει εγω το σπίτι ουτε δικο μου ειναι. Ειναι 15+ χρονια ετσι, δεν εχει κατοικηθει ποτε και σκεφτομαστε σιγα σιγα να το φτιάξουμε.
Το να το βαψω με τσιμεντοχρωμα θα ειναι τελευταία λυση για ψυχολογικούς λογους το βαμενο τσιμεντο μου προκαλεί ασχημα συναισθηματα.

Οσο αφορά το σοβάτισμα μπορει να γινει με μια στρώση η οχι; Μου ειπαν οτι μπορώ να ριξω το τελικό μαρμαρο κατευθειαν ή μονο το πεταχτό αλλα δε ξερω αν ισχύει.
Απο οτι ειδα μπορει να στοκαριστεί κατευθείαν και να βαφτει αλλα δε ξερω αν συμφέρει και ποσο θα αντέξει.
Βεβαια πρέπει να μπουν και καγκελα δλδ εξτρα κοστος.

Αν τελειωσες με ολα του σπιτιου ασχολησου με τα γυμνα μπετα, πεταχτο σοβα μιας στρωσης (μαρμαροσοβα, ισως χρωματισμενο με ωχρα ) μετα απο ενα ασταρωμα και εισαι ωραιος! Λιγο τα εξογκωματα θα σπασει ο μαστορας και θα σωβατισει. Αλλιως οποιαδηποτε αλλη δουλεια πολλα λεφτα!

Εχω μια βιβλιοθηκη Neoset (ναι η "συγχωρεμενη"), μοντελο 2006, και δημιουργηθηκε η αναγκη προσθηκης ραφιου. Τα συγκεκριμενα ραφια "πιανουν" στους ορθοστατες με πλαστικα φεραμια, για τα οποια οσοι ρωτησα μου ειπαν δεν υπαρχουν, βαλε γωνιες, βιδωσε, ..........κολα το με "λουκουμι", κ.α.
Ψαχνοντας λοιπον επεσα πανω στο καταστημα των Αφων Ζαλωνη, και στη σελιδα που "κανω' λινκ εχει 2 τυπους, με εγκοπη και χωρις.
Εννοει μια εγκοπη (στενεμα) στο σημειο που μπαινει το κεφαλι της βιδας. Ξερει κανεις ποια η διαφορα; Τα φεραμια της Neoset ειναι χωρις εγκοπη, αλλα αν ειναι καλυτερα αυτα και κανουν στις βιδες να τα προτιμησω.

Το μαγαζι εχει τα απιστευτα "μπιχλιμπιδια", και αν τον εχει δουλεψει καποιος ας πει και μια γνωμη, γιατι εδω που ειμαι, ενας φιλος που ειχε σχετικο καταστημα, και ηταν εμπιστοσυνης, δυστυχως μας αφησε νωρις απο εμφραγμα.

Ρώτα ή τράβα μια βόλτα από εκεί. Ίσως βρεις αυτο που ψάχνεις.

ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΑΡΗ, ΑΦΟΙ, Ο.Ε.

Διεύθυνση: Εγλυκάδος 78, Πάτρα 263 35
Τηλέφωνο: 261 062 2616