Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω ήδη 2 ίδια Γιωργο και θέλω και 3ο.

Το praktiker το έχει 29 ευρώ αν θυμάμαι καλά σε βαλιτσάκι μαζί με 6 σιλικόνες και 2 διαφορετικές μύτες.
Πιστεύω αξιζει να το δεις.
https://goo.gl/images/MWX2Ps

Last edited:
Aυτo το μοντελο ειναι copy/paste του αντιστοιχου ερασιτεχνικου της bosch. Εξω κανουν σχεδον την ιδια τιμη. Εδω τα διπλα...
Βγαζει επισης η Steinel και πιστολι κολλας μπαταριας, παλι σχεδον ομοιο με το glue gun της bosch.

Κυριακο, αφου εχεις ηδη δυο, παρε ενα μπαταριας. Το boschaki ζεσταινει σε 15 δευτερολεπτα :))

Ευχαριστώ παιδιά. αν και δεν έχω ευχέρεια αυτές τις μέρες θα πάω κάποια στιγμή να το πάρω (ελπίζω να προλάβω)

Δημήτρη έχεις δίκιο, το ποιο φτηνό το έχει το Leroy στα 20,50 24,99 το Praktiker

Να είστε καλά ! -bye-

Aυτo το μοντελο ειναι copy/paste του αντιστοιχου ερασιτεχνικου της bosch. Εξω κανουν σχεδον την ιδια τιμη. Εδω τα διπλα...
Βγαζει επισης η Steinel και πιστολι κολλας μπαταριας, παλι σχεδον ομοιο με το glue gun της bosch.

Κυριακο, αφου εχεις ηδη δυο, παρε ενα μπαταριας. Το boschaki ζεσταινει σε 15 δευτερολεπτα :))

Τα εχω σε διαφορετικα μερη Μιαχαλη.
Ενα Χιο, ενα Αθηνα, ακομη ενα πιο μικρο το κοκκινο που εχει στο εξοχικο και θελω ενα στο καινουργιο σπιτι.

Μάστορες καλησπέρα

Πως θα ψάξω για λάδι μηχανής (όχι moto/car), για "γρασάρισμα";
πχ σαν αυτά που βάζουν στις ξυριστικές μηχανές.
Το θέλω για να "λαδώσω" ένα ανεμιστηράκι.

Ευχαριστώ

Aυτo το μοντελο ειναι copy/paste του αντιστοιχου ερασιτεχνικου της bosch.
Μιχάλη σε ποιό μοντέλο αναφέρεσαι; Στο PKP 18 E;
Επειδή αυτό έχω...παρόλο που λέει οτι έχει προστασία σταξίματος, με ότι θερμόκολλα και να το δοκίμασα, στάζει, όχι πολύ, αλλά στάζει.
Πήρα κι αυτές απο τα Lidl μην τυχόν και δώ διαφορά, αλλά πάλι τα ίδια...

Last edited by a moderator:
Λαδι ραπτομηχανης ισως;

Αλλιως κανενα 10ρακι αυτομάτου - υδραυλικου τιμονιου (τα παλια)

Εσεις που δουλευετε συχνα θερμοκολες μηπως γνωριζεται ποιος ο καλυτερος τροπος να βγει μια ραβδος και να μπει η αλλη χωρις πολλη "φύρα";
Ετοιμαζω μια χειροτεχνια που θα κανουμε με τα ανηψια μου (την οποια και θα παρουσιασω οταν γινει), και θα χρησιμοποιησω ραβδους με "στρασάκια" - "γκλίτερ" χρωματιστα.
Πως θα αλλαζω τις ραβδους με τα διαφορετικα χρωματα, χωρις να ξοδευω ραβδους και χωρις να λυνω καθε φορα το πιστολι.

Last edited:
Μιχάλη σε ποιό μοντέλο αναφέρεσαι; Στο PKP 18 E;
Επειδή αυτό έχω...παρόλο που λέει οτι έχει προστασία σταξίματος, με ότι θερμόκολλα και να το δοκίμασα, στάζει, όχι πολύ, αλλά στάζει.
Πήρα κι αυτές απο τα Lidl μην τυχόν και δώ διαφορά, αλλά πάλι τα ίδια...

Nαι σε αυτο αναφερομουν Γιαννη, δεν ειπα οτι δεν σταζει αλλα οτι ειναι ιδιο με το steiner.
Σχεδον ολα τα πιστολια σταζουν, απο ελαχιστο που δεν ενοχλει εως περισσοτερο.

Αυτο που δεν σταζει ειναι το glue gun μπαταριας της bosch. Aπιστευτα βολικο αλλα ειναι για μικροδουλειες, παιρνει μικρες ραβδους.

Δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο.
Πρεπει να ζεστανεις το πιστολι, αν δεν ειναι ακομα ζεστο, και να τραβηξεις λιγο την ραβδο ισα που να αποκολληθει.
-Μην την τραβηξεις εξω γιατι ο θαλαμος θα γεμισει κολλα και δεν θα μπορεις να βαλεις την επομενη ραβδο-
Περιμενεις να κρυωσει και τραβας. Αν εχει ξανακολλησει, ξαναζεσταινεις και τραβας παλι λιγο. Καταλαβες νομιζω τι παιζει.

Η στεγνη θερμοκολλα ξεκολλαει ευκολα με απλο οινοπνευμα.

Last edited:
Ευχαριστω Μιχαλη. Αυτο με το οινοπνευμα δεν το ηξερα μεχρι που το ειπατε σαν συμβουλη σε καποιο παιδι και εξεπλαγην. Δεν το περιμενα και θα διαβασω γιατι γινεται αυτο και πως εξηγηται.

θες να αλλαξεις χρωμα στικ? αλλιως δεν το βγαζεις καθολου. το σπρωχνεις/ξαανγεμιζεις με το παλιο (αλλα μαλλον το κανεις ηδη ετσι)

Μάστορες καλησπέρα
Πως θα ψάξω για λάδι μηχανής (όχι moto/car), για "γρασάρισμα";
πχ σαν αυτά που βάζουν στις ξυριστικές μηχανές.
Το θέλω για να "λαδώσω" ένα ανεμιστηράκι.
Ευχαριστώ

και εγω απορουσα μεχρι που ρωτησα το χρωματοπωλειο της γωνιας. ειχαν noname συσκευασια στα 100-150ml.
Σπρευ/λαδι/γρασσο σιλικονης παει στο ανεμιστηρακι?

θες να αλλαξεις χρωμα στικ? αλλιως δεν το βγαζεις καθολου. το σπρωχνεις/ξαανγεμιζεις με το παλιο (αλλα μαλλον το κανεις ηδη ετσι)

και εγω απορουσα μεχρι που ρωτησα το χρωματοπωλειο της γωνιας. ειχαν noname συσκευασια στα 100-150ml.
Σπρευ/λαδι/γρασσο σιλικονης παει στο ανεμιστηρακι?
Είναι φορητού υπολογιστή, δε ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό...

θες να αλλαξεις χρωμα στικ? αλλιως δεν το βγαζεις καθολου. το σπρωχνεις/ξαανγεμιζεις με το παλιο (αλλα μαλλον το κανεις ηδη ετσι)?

Σωστα, για να αλλαξω χρωμα ρωταω.

Καλησπέρα, μπορώ να χρησιμοποιήσω ρολάκι για να βάψω με το BAUFIX Gel του lidl γιατί το πινέλο αφήνει γραμμές εύκολα ή δεν κάνει?

Τα φώτα σας!

Κατω απο το νιπτήρα φαινόταν σα να ειχε αλατα κατω απο τη παροχή.
Αλλα με το καιρο εβλεπα να εχει νερα κατω. Ειδα πως εσταζε απο αυτο το σημείο. Απο εκει ειναι η παροχή για κρύο νερο.
Ειχα διορθώσει μερικες διαρροές σπιτι αλλα ηταν σε σημειο με χαλκοσωληνα ή ειχε παλαιους διακόπτες που τα ειχαν κλάσει.

https://photos.app.goo.gl/5FK3S4YKonKP4ERE3
Πανω σε αυτό ήταν βιδωμένη συστολή αλλα με μιση στροφη τη πηρα στο χερι. Προφανώς ειχε μπει πρόχειρα.
Ειχε εκει σιλικόνες κτλ αλλα τι να κανει.
Το σπιτι δεν ειναι δικο μου αλλιως θα ειχα γκρεμισει τα παντα σχεδον μεσα και απο την αρχή (ουτε ΔΔΕ δε δουλευει).
Εχω γνωστο που ηταν υδραυλικός αλλα δε γινεται να ερθει αμεσα, βέβαια δεν καίγομαι οπότε οκ.

Η ερωτηση μου ειναι οντας οχι εμπειρος.
Μιας και το σπιτι ειναι του 66-70 οι σωλήνα αυτη τι σκατά ειναι; Σιδηροσωλήνα; Αμιαντος;
Αυτο φτιάχνεται με το να γινει νεο σπειρωμα; Αλλιώς θελει σκάψιμο; (Ας το σκάψω δε πειράζει θα το κλεισουμε)

Ευχαριστώ

Σιδηροσωληνα πρεπει να ειναι οπως βλεπω απο τη σκουρια. Σπειρωμα εκει δεν γινετε.
Το σκαψιμο μαλλον δεν το γλυτωνεις μεχρι να βρεθει σωστη συνδεση ωστε να γινει εκει η συνδεση.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σιδηροσωληνα πρεπει να ειναι οπως βλεπω απο τη σκουρια. Σπειρωμα εκει δεν γινετε.
Το σκαψιμο μαλλον δεν το γλυτωνεις μεχρι να βρεθει σωστη συνδεση ωστε να γινει εκει η συνδεση.

Αρα θελει βαριοπουλα και μετα συδεση ξανα; Καπως ειχε καταφερει να περασει σπειρωμα(της πλακας προφανως)

Καλησπερα για πειτε παιδια πεταχτο σοβα πως τριβουμε? προφανως το τριβειο δεν εκανε δουλεια...οποτε γωνιακος τροχος με τι δισκο ομως?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπερα για πειτε παιδια πεταχτο σοβα πως τριβουμε? προφανως το τριβειο δεν εκανε δουλεια...οποτε γωνιακος τροχος με τι δισκο ομως?

Τι εννοεις πεταχτο σοβα?