Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μου...

το θέμα δεν είναι "απλά πάω στη λύση diy" και ψωνίζω ένα πανί.

είναι
α. ξύνω όλο το χαλασμένο υπόστρωμα
β. αντικαθιστώ με άλλη επιφάνεια
γ. κολλάω απλώνω τεντώνω στεγνώνω
δ. για να κάνω τα αβγ κάνω το αμάξι κοτέτσι και εμένα τιραμόλα στην ηλικία μου και αρχίζουν να βγαίνουν χέρια, πόδια, νεφρά, μέσες, κράμπες κλπ
ε. τα κάνω πρώτη φορά = καταστροφή

Νομιζω οτι θα συμφωνησω με το παραπανω και για εναν ακομα λογο, την ελλειψη τεχνογνωσιας της συγκεκριμενης δουλειας. Οσο και απλη εαν φαινεται και οσο να κατεχουμε την θεωρια, καποιες τεχνικες λεπτομερειες που θελουν συγκεκριμενη hands on εμπειρια, μπορει να κανουν τεραστια διαφορα στο αποτελεσμα.

Φίλοι,
θέμα επιλογών είναι.
Αν έχεις πας σε ταπετσέρη, αν δεν έχεις το κάνεις μόνος σου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εγώ ανήκω στην κατηγορία β.

Φίλοι,
θέμα επιλογών είναι.
Αν έχεις πας σε ταπετσέρη, αν δεν έχεις το κάνεις μόνος σου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εγώ ανήκω στην κατηγορία β.

συγνώμη, δεν ήθελα να σε θίξω.
Δεν έχω προσωπικά.
Αλλά κάν το μόνος σου προϋποθέτει βασικά (για τέτοια δουλειά) δυνατότητες. Και σε δεξιότητα αλλά και σε φυσική κατάσταση.
Και δεν έχω κανένα από τα δυό.
Εχω κάποιες δεξιότητες κάπου, αλλά όχι εδώ.
Αν ξεκινήσουμε από το hifi όλο μου το σύστημα είναι diy.
Αν ήμουν 20 ή 30, δεν θα το συζητούσα καν.

Και εννοείται θέλει και εμπειρία.
Αν είναι να το κάνω σαν τα μούτρα μου.....

Απάντηση: πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι μου...

Δημήτρη είτε σε ταπετσερη είτε σε άνθρωπο που ασχολείται γενικά με εξοπλισμό αυτοκινήτου.
Είχα το ίδιο πρόβλημα στο mini, δεν μπορούσα να οδηγήσω καλά καλά, και μου το έκανε φίλος που έχει μαγαζί με ηχοσυστήματα που όμως πιάνουν τα χέρια του γενικότερα.
100 πλήρωσα και βρωμούσε για ένα μήνα!!!
Αλλά έγινε κουκλί, εβαλα μαύρο από άσπρο που είχε.

οπότε πάμε παρακάτω.
ξέρετε κάποιον καλό στη Θεσσαλονίκη?

Καταρχας, δεν θίγομαι.
Κατα δεύτερον, είμαι στα ίδια με εσένα.
Μέτριες δεξιότητες, κατεστραμμένη μέση, κατεστραμμένα γόνατα και άλλα πολλά.
Εγώ όμως θα το προσπαθήσω, γιατί και θα μάθω κάτι και θα περάσω ευχάριστα τον χρόνο.

Γι αυτό λέω θέμα επιλογών είναι.
Στην χειρότερη θα χάσω ~50

Καταρχας, δεν θίγομαι.
Κατα δεύτερον, είμαι στα ίδια με εσένα.
Μέτριες δεξιότητες, κατεστραμμένη μέση, κατεστραμμένα γόνατα και άλλα πολλά.
Εγώ όμως θα το προσπαθήσω, γιατί και θα μάθω κάτι και θα περάσω ευχάριστα τον χρόνο.

Γι αυτό λέω θέμα επιλογών είναι.
Στην χειρότερη θα χάσω ~50

τα γόνατα τα ξέχασα...και κάτι τενοντίτιδες.....
όμως αν είναι να χάσω τα 50 και μετά να θέλω άλλα 120....συν 5 συνεδρίες φυσιοθερπευτή....άστο.

και χώρια που θα έχω και τη σύζυγο να λέει, δεν έδινες 120 απ την αρχή που σε έλεγα εγώ...

Τον ουρανο τον χαλαει (ξεκολλημα)εισοδος νερου (απο τις βασεις τησ κεραιας, απο τις τσιμουχες των ταμιων, κτλ), ο βιολογικος καθαρισμος με ατμους και σχετικα "κολοκυθια" και το οτι πολυμεριζεται το σφουγγαρι κατω απο το υφασμα και γινεται σκονη.
Για το σφουγγαρι που λετε, υπαρχει υφασμα ταπετσαριας με το σφουγγαρι μαζι, οποτε καθαριζεις και το παλιο σφουγγαρι.
Συνηθως λυνει η επενδυση του ουρανου, βγαινει εξω, και εκει γινεται πιο ευκολα η αλλαγη της ταπετσαριας.
Στρωσιμο με ρολακι συνηθως και οχι σπατουλα.
Ειναι σχετικα δυσκολη δουλεια για απειρο.
Αν ο ταπετσιερης δεν ειναι καλος στη δουλεια του, και το "πανι" οχι καλης ποιοτητας, καντε το μονοι σας.
Εχω δει ανθρωπο που εχει γεμισει τον ουρανο με καρφιτσες, για να μην κρεμεται το πανι, επειδη δεν ειχε τα χρηματα να το φτιαξει. Περα απο το αισθητικο, μια χαρα το ειχε στερεωσει.

Σκέφτομαι να φτιάξω μια κυκλωνική σκούπα (κουτί) στην οποία θα προσαρμόζεται η προσφάτως αποχτηθήσα ηλεκτρική σκούπα του Lidl, ώστε να γλιτώσω το πολλά καθαρίσματα. Η μήπως είναι too much όλο αυτό που σκέφτομαι και να χρησιμοποιήσω απευθείας την ηλεκτρική σκούπα;;;;;

Σκέφτομαι να φτιάξω μια κυκλωνική σκούπα (κουτί) στην οποία θα προσαρμόζεται η προσφάτως αποχτηθήσα ηλεκτρική σκούπα του Lidl, ώστε να γλιτώσω το πολλά καθαρίσματα. Η μήπως είναι too much όλο αυτό που σκέφτομαι και να χρησιμοποιήσω απευθείας την ηλεκτρική σκούπα;;;;;

Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Η σηουπα θα μέωει πιο καθαρή. Το κυκλονικό, για μενα, είναι η καλύτερη προσθήκη για την σκουπα.

Παιδιά θα ήθελα τη γνώμη σας για αγορά πιστολιού θερμόκολας.

Από έρευνα που έκανα και από κριτικές κατέληξα σ' αυτό http://www.kafkas.gr/proionta/ergal...s-glue-matic-3002_86206/?affid=4&skuId=149955

Αν κάποιος το έχει να μου πει αν είναι καλή επιλογή ή αν ξέρετε να προτείνετε κάποιο άλλο. Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Από έρευνα που έκανα και από κριτικές κατέληξα σ' αυτό http://www.kafkas.gr/proionta/ergal...s-glue-matic-3002_86206/?affid=4&skuId=149955

Αν κάποιος το έχει να μου πει αν είναι καλή επιλογή ή αν ξέρετε να προτείνετε κάποιο άλλο. Ευχαριστώ

Πάρτο είναι τίμιο.
Το έχω και εγώ στη δουλειά και ο Κυριάκος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Επίσης μέχρι στιγμής, δεν μας έχει στάξει.

Πάρτο είναι τίμιο.
Το έχω και εγώ στη δουλειά και ο Κυριάκος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
Επίσης μέχρι στιγμής, δεν μας έχει στάξει.

Αυτό έχω και εγώ.

Από αύριο αυτό θα έχω κι εγώ, σας ευχαριστώ Κύριοι -bye-

Γιώργο πάρτο από Praktiker η Leroy - Merlin τό έχουν στά 20 ευρώ.

Έχω ήδη 2 ίδια Γιωργο και θέλω και 3ο.