Μάστορες τα φώτα σας!!

Μάστορες τα φώτα σας!!

έχω την παρακάτω μπασκέτα (πλαίσιο στήριξης + ταμπλώ +στεφάνι όλα μαζί 12 κιλά)

http://www.mekma.gr/product/6595/tamplo-mpasketas-s007-tis-life-sport

θα μπει σε εξωτερικό τοίχο πολυκατοικίας (σε ύψος που έχει τούβλα και σοβά),
έχει 4 μεταλλικά ούπα σαν αυτά και μήκους 6-7 εκ.

sleeveanchors1.jpg

πιστεύετε ότι θα είναι εντάξει;

θα ήταν καλύτερα να περνούσα και μια αλυσίδα που να στηρίζετε σε 2 άλλα σημεία στον τοίχο,
ώστε σε περίπτωση που φύγουν τα ούπα να κρεμαστεί και να μην φύγει με την μία κάτω;

ξέρω ότι στερεώνουμε πολύ βαρύτερα πράματα σε τόιχους, αλλά ψάχνοντας στο ίντερνετ για ιδέες, έπεσα σε κάτι οδηγίες από αυστραλία που γράφανε όχι μπασκέτα σε τοίχους από τούβλα, αν δεν το ελέγξει μηχανικός, υπερβολικό μου φαίνεται αλλά με έβαλε σε σκέψεις,

επίσης έχετε καμμία ιδέα για να ακούγεται λιγότερο;

Εγώ αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα σε παρόμοια εγκατάσταση με τους κραδασμούς που μεταδίδονται σε όλο το κτίριο, όταν χτυπάει η μπάλα στην μπασκέτα. Με απλά ούπα την στήριξα σε τούβλο αλλά ο ήχος μαζί με τον κραδασμό ακούγεται σε όλο το κτίριο όταν παίζουμε.

Μετα απο πολυ ψαξιμο καταφερα και βρηκα το βερνικι της Κατερινας, δεν ξερω εαν κανει αλλά υπαρχει σε διαφορες αποχρωσεις.

Attachments

• βΡρνικι ΓŽΒ½Γβ€¦Γβ€‘ΓŽΒΉΓβ€°ΓŽΒ½ .jpg
    βΡρνικι ΓŽΒ½Γβ€¦Γβ€‘ΓŽΒΉΓβ€°ΓŽΒ½ .jpg
    23.9 KB · Views: 190
Χαχαχαχα 2 στα 2 σημερα.

Αυτο Κωστα στο μαυρο χρωμα.
http://www.smirniopoulos.gr/en/products/verniki-wax-finish-polyvine-satine-mat

Αν δε το βρεις στα μερη σου σφυρα.
Ο Σμυρνιοπουλος ειναι διπλα μου.

Δεν είχες πιει καφέ ακόμα........

Α! το βρίσκω αυτό Πάτρα. Σε ευχαριστώ.

https://www.lindiridis.gr/?page_id=206

https://www.lindiridis.gr/wp-content/uploads/2010/09/16-GAMM1.pdf

Last edited by a moderator:
Για τη μπασκέτα αν έχετε πρόσβαση απο πίσω και το επιτρέπει ο τοίχος περνάτε διαμπερές ντίζα με παξιμάδι και μεγάλη ροδέλα απο πίσω.

Για τους κραδασμούς εκτός απο τη τσάμπα τρύπια σαμπρέλα, υπάρχουν κάτι λάστιχα για τους κραδασμούς.
Μου έχει βάλει ο υδραυλικός στο πιεστικό στο υπόγειο.

Δε θα κάνουν θαύματα αλλά κάτι θα μειώσει

@arta-mou
@teodor_ch
@costas1965

ευχαριστώ για τις υποδείξεις,

πρόσβαση από πίσω δεν υπάρχει, μπήκε τελικά με πλαστικά ούπατ 10άρια (οι βίδες για 12ρια δεν χωρούσανε στη βάση της μπασκέτας),
ο γιος ήρθε μεσημέρι, οπότε δεν τεστάραμε ακόμη για τη φασαρία,
δυστυχώς δεν είχα λάστιχο ή σαμπρέλα, ίσως την ξανακατεβάσω σε 2ο χρόνο

μάστορες τα φώτα σας !
θέλω να εγκαταστήσω έναν απορροφητήρα στην κουζίνα (αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα).
Θα χρησιμοποιηθεί εύκαμπτο σπιράλ και βγει έξω από μια τρύπα 150μμ που θα γίνει στο τζάμι ενός παραθύρου που είναι δίπλα.
Η ερώτηση είναι τι μπαίνει στο τέλος του σπιράλ έξω ; στους πλαστικούς σωλήνες έβαζαν κάτι γωνίες προς τα κάτω, υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα σπιράλ;
Μπορούν να μπουν τίποτα περσίδες ή κλαπέτο αντεπιστροφής; έχουν νόημα τέτοιες λύσεις ή θα ρίξουν την απόδοση;
Επίσης απο που αγοράζω τέτοιου είδους υλικά;

Εγω εχω παρει με περσιδες, τις εχω κοψει και εχω βαλει ψιλη σιτα, την οποια αλλαζω καθε χρονο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω εχω παρει με περσιδες, τις εχω κοψει και εχω βαλει ψιλη σιτα, την οποια αλλαζω καθε χρονο.

Η σιτα, η ψιλη, κοβει αποδοση τοσο απο κατασκευης αλλα και λογω βρωμισματος. Εκτος και αν σιτα εννοεις κοτετσοσυρμα.
Οι περσιδες ειναι η καλυτερη λυση.

Σε μενα ειχαν χαλασει οι περσιδες και μπηκε ενα πουλι(!) μεσα, το οποιο μου κατεστρεψε τον απορροφητηρα καθως οι φτερωτες το εκαναν κιμα. Επειδη η προσβαση στον εξωτερικο τοιχο ειναι δυσκολη, εβαλα απο μεσα πλαστικη σιτα.
http://www.krommidakis.gr/wp-content/uploads/2012/10/ΣΙΤΑ-300x254.jpg

Σιτα συρμάτινη χονδρή από αυτή που κοσκινίζουν την άμμο με μεγαλούτσικες τρύπες την διαμορφώνεις όμορφα με πατούρα και την φοράς στην σωλήνα στην έξω μεριά που βγαίνει από τον τοίχο, εσωτερικά να προεξέχει όταν δεις ότι λερώθηκε την βγάζεις και την πλένεις.... το ίδιο και γύρω στο καπέλο στην καμινάδα του καλοριφέρ να μην μπαίνουν πουλιά να ζεσταθούν και μετά ψήνονται.

μάστορες τα φώτα σας !
θέλω να εγκαταστήσω έναν απορροφητήρα στην κουζίνα (αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει τίποτα).
Θα χρησιμοποιηθεί εύκαμπτο σπιράλ και βγει έξω από μια τρύπα 150μμ που θα γίνει στο τζάμι ενός παραθύρου που είναι δίπλα.
Η ερώτηση είναι τι μπαίνει στο τέλος του σπιράλ έξω ; στους πλαστικούς σωλήνες έβαζαν κάτι γωνίες προς τα κάτω, υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα σπιράλ;
Μπορούν να μπουν τίποτα περσίδες ή κλαπέτο αντεπιστροφής; έχουν νόημα τέτοιες λύσεις ή θα ρίξουν την απόδοση;
Επίσης απο που αγοράζω τέτοιου είδους υλικά;

Στην τρύπα στο τζάμι θα στερεώσεις ένα μικρό κομμάτι πλαστική σωλήνα του οποίου από μέσα θα έχεις κάνει με καμινέτο κεφάλι για να χωθεί η εύκαμπτη.
Από έξω περσίδες με θυληκο ή ότι άλλο θέλεις.

Σιτα συρμάτινη χονδρή από αυτή που κοσκινίζουν την άμμο με μεγαλούτσικες τρύπες την διαμορφώνεις όμορφα με πατούρα και την φοράς στην σωλήνα στην έξω μεριά που βγαίνει από τον τοίχο, εσωτερικά να προεξέχει όταν δεις ότι λερώθηκε την βγάζεις και την πλένεις.... το ίδιο και γύρω στο καπέλο στην καμινάδα του καλοριφέρ να μην μπαίνουν πουλιά να ζεσταθούν και μετά ψήνονται.

Σε καμινάδα τζακιού φίλου,τα πουλιά έχτισαν φωλιά μέσα και δεν έσπαγε με τίποτα.
Αναγκαστηκαμε να γκρεμισουμε τούβλα για να έχουμε πρόσβαση...

Μια φορά στην συντήρηση του λέβητα σε ένα εξοχικό ανοίγοντας πίσω βρήκα καμιά δεκαπενταριά πουλιά ψημένα !!!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω φτιάξει το παρακάτω industrial lamp αλλά δεν ξέρω τι χρώμα να ζητήσω κ με ποια τεχνοτροπία θα πετύχω την απόχρωση της φωτο.

Κώστα πολύ ωραίο και αυτό το industrial, σου είναι εύκολο να κάνεις μια καταγραφή των εξαρτημάτων που χρησιμοποίησες γιατί δεν μπορώ να τα βρώ.
Επίσης έκανες τίποτα για να πετύχεις την απόχρωση αυτή?
Ευχαριστώ.

Κώστα πολύ ωραίο και αυτό το industrial, σου είναι εύκολο να κάνεις μια καταγραφή των εξαρτημάτων που χρησιμοποίησες γιατί δεν μπορώ να τα βρώ.
Επίσης έκανες τίποτα για να πετύχεις την απόχρωση αυτή?
Ευχαριστώ.

Καλημέρα.
Δύσκολα μου βάζετε πρωί - πρωί.

Σπρέι για την βαφή του "lamp ερπετού" χρησιμοποίησα το νούμερο 401 της εταιρείας il Capο.

http://ypermarket.gr/images/CAPOCATALOGUE.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα.
Δύσκολα μου βάζετε πρωί - πρωί.

Τα αγόρασες από internetικό μαγαζί ή από τοπικό γιατί δεν βρίσκω internetικά γωνίες 45 μοιρών
Επίσης τις τάπες στην πλάτη του ερπετού πως τις έβαλες.

ΥΓ. Αφού για τα δύσκολα είσαι εσύ :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τα αγόρασες από internetικό μαγαζί ή από τοπικό γιατί δεν βρίσκω internetικά γωνίες 45 μοιρών
Επίσης τις τάπες στην πλάτη του ερπετού πως τις έβαλες.

ΥΓ. Αφού για τα δύσκολα είσαι εσύ :laugh:

Όλα από τοπικό μαγαζί & φθηνές. Ψάξε & θα τι βρεις. Σε μαγαζί καθαρά με υδραυλικά.
https://www.skroutz.gr/c/1889/ydraylika.html?keyphrase=γαλβανιζε+γωνιες&page=2

Πάρε κάνα τηλέφωνο στους παραπάνω.

Εγώ από τον Μπουγιούκο (Κρόνος) στην Πάτρα τις παίρνω.

Δεν ξέρω σε ποια πόλη είσαι. Αν δεν βρεις να σου στείλω αλλά είναι κρίμα τα μεταφορικά.

Τις τάπες στην πλάτη απλά ......δεν τις έβαλα. Δεν έχω βρει τέτοιο εξάρτημα πουθενά με 5 ή 6 !!! εξόδους. Δεν ξέρω καν ούτε τι ονομασία έχει.