Μάστορες τα φώτα σας!!

Οπου γουσταρεις και αγαπας. Με βιδες 3-4 εκατοστα μεταβιας θα περασεις το σοβα... Τοιχο ομως νομιζω εινα σωστοτερα.

Σε ενα δικο μου παραθυρο, τα στορια τα εχω βαλει στο δοκαρι απο κατω επειδη ταιριαζε καλυτερα. Αλλα μπορουν καλλιστα να μπουν και στον τοιχο στην παραπανω φωτο.

μια ερωτηση!!! με τι τρυπάνι τρυπαμαι γυαλι ?
θελω να τρυπησω ενα μποκαλι απο ποτο και λογικα θα εχει χονδρο γυαλι!!

Θελει λιγο προσοχη το τρυπημα σε γυαλι. Yπαρχουν 2 ειδων τρυπανια αυτα και αυτα. Αν και εχω και τα δυο ειδη, παντα οποτε χρειαστει προτιμω τα πρωτα. Για μαρμαρο/πλακακι καλο ειναι το δευτερο ειδος.

Αν εχεις πολυεργαλειο, η dremel βγαζει 2 πολυ καλα bits με διαμετρο 3.2 και 6.4μμ. Ακριβουτσικα αλλα κανουν δουλεια. Εχω ανοιξει πατο ποτηριου. Θελει υπομονη, καλη λιπανση και οχι ψηλες στροφες. Βαλε λαδακι ραπτομηχανης η αλλο στερεο/υγρο λιπαντικο.
Για μεγαλυτερες τρυπες προτιμησε επωνυμο τρυπανακι γιατι με τσιπικο δεν θα προλαβεις να ανοιξεις καν την τρυπα, φθειρονται.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να βάλω ένα στόρι στο γκαράζ μου. Το ερώτημα μου είναι να τρυπήσω δοκάρι (βλ φωτό) στο κόκκινο ή ντουβάρι στο πράσινο; H διαφορά ύψους θα είναι αμελητέα. Ταβάνι δεν παίζει, πάει ψηλά και υπάρχει και μόνωση οπότε θέλω βίδες μεγάλου μήκους. Θα χρησιμοποιήσω 4 βίδες 2,5-3 εκ max.

Εγω σου προτεινω να το τοποθετησεις στο ντουβαρι για να ειναι οσο πιο κοντα στο παραθυρο αλλά και απολυτα αλφαδιασμενο, γιατι το δοκαρι το βλεπω να χανει λιγο.

Σχετικά με το γυαλί, όπως είπε και ο Μιχάλης, είναι τα δύο αυτά είδη. Το διαμαντοτρυπανο θα σου κάνει τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα αλλά είναι με διαφορά ακριβότερο και θέλει λίπανση-ψυξη με λίγο νερό ή λάδι, ανάλογα τι λέει ο κατασκευαστής. Εγώ χρησιμοποιώ τα αντίστοιχα του lidl και με μια σύριγγα ρίχνω κάθε τόσο μια σταγόνα νερό να το κρατάω υγρό. Τα άλλα που είναι σαν βελάκι είναι πολύ οικονομικά, δεν χρειάζεται συνήθως ψύξη ή λίπανση, αλλά για το πλαϊνό ενός μπουκαλιού υπολόγιζε κάπου 20' με μισή ώρα τρύπημα. Αν δεν έχεις κολωνάτο δράπανο είναι απαλευτα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικά με το γυαλί, όπως είπε και ο Μιχάλης, είναι τα δύο αυτά είδη. Το διαμαντοτρυπανο θα σου κάνει τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα αλλά είναι με διαφορά ακριβότερο και θέλει λίπανση-ψυξη με λίγο νερό ή λάδι, ανάλογα τι λέει ο κατασκευαστής. Εγώ χρησιμοποιώ τα αντίστοιχα του lidl και με μια σύριγγα ρίχνω κάθε τόσο μια σταγόνα νερό να το κρατάω υγρό. Τα άλλα που είναι σαν βελάκι είναι πολύ οικονομικά, δεν χρειάζεται συνήθως ψύξη ή λίπανση, αλλά για το πλαϊνό ενός μπουκαλιού υπολόγιζε κάπου 20' με μισή ώρα τρύπημα. Αν δεν έχεις κολωνάτο δράπανο είναι απαλευτα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ευχαριστω

Για να τρυπησεις γυαλι θα σου περιγραψω ενα tip
Γυρω απο το σημειο που θα τρυπησεις, θα φτιαξεις μια περιμερτο με σιλικονη, 2-3 cm διαμετρο, δηλαδη θα δημιουργησεις μια βουτα και εκει θα σταξεις νερο ή λαδακι, για συνεχη λιπανση-ψυξη του τρυπανιου.
Θελει υπομονη το τρυπημα.

Γυρω απο το σημειο που θα τρυπησεις, θα φτιαξεις μια περιμερτο με σιλικονη, 2-3 cm διαμετρο, δηλαδη θα δημιουργησεις μια βουτα και εκει θα σταξεις νερο ή λαδακι, για συνεχη λιπανση-ψυξη του τρυπανιου.

Και οχι μονο το τρυπημα ...:flipout:

Αριστο το tip!:grinning-smiley-043

:a0210:

Με πλαστελίνη το έχω δεί...

Έτσι που το βλέπω Κώστα και το βούτυρο θα κάνει ...θα λιώνει και λίγο-λίγο και θα λιπαίνει το τρυπάνι :flipout:
Το είχα δει στο "Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι "

Last edited:
είναι η πλάτη μιας καρέκλας. Δεν μπορώ να βάλω καβιλια, μόνο να το κολλήσω με κόλλα . Έσπασε όταν έπεσε με ένα άτομο απάνω. Σκοπός είναι να φτιαχτεί και να κάθονται μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη καρέκλα και κατά προτίμηση όχι βαριά άτομα
και εγω λεω araldit με καλο σφιξιμο. μετα...
..καβιλια δεν μπορεις, αλλα μπορεις να βαλεις ενα ακεφαλο καρφι 2-3 χιλιοστων (συν araldit) σαν αξονακι (ΑΦΟΥ ξετρυπησεις μπρος πισω γιατι αλλιως θα το σχισεις το ξυλο). μετα καλυπτεις τις πρυπες με πριονιδο-κολλα και βαφεις στην αναγκη με ενα μαυρο μαρκαδορακι. (την μεθοδο την εχω χρησιμοποιησει και σε σμασμενο ποδι καναπε)

δεν αισιοδοξω πολυ για την επιτυχια αλλα δεν βλεπω να μπορει να γινει κατι καλυτερο και απο μαστορα.
μελετησε λιγο το πραγμα για την κατευθυνση του αξονα, ωστε η κατευθυνση που ανοιγει η συνδεση να τον βρει καθετο ή αντιθετο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστ9ς!Εγώ βάζω πηλό που έχω μια σακούλα και δεν ξέρω τι να την κάνω..Με ένα Γερμανικ9 τρυπάνι-βέλος στο κολωνάτο δε μου παίρνει πάνω απο 2 λεπτά!Εύτερο tip:Με τα συγκεκριμμένα τρυπάνια η ζημιά (σπάσιμο) είναι πιο πιθανή στο τέλος.

και εγω λεω araldit με καλο σφιξιμο. μετα...
..καβιλια δεν μπορεις, αλλα μπορεις να βαλεις ενα ακεφαλο καρφι 2-3 χιλιοστων (συν araldit) σαν αξονακι (ΑΦΟΥ ξετρυπησεις μπρος πισω γιατι αλλιως θα το σχισεις το ξυλο). μετα καλυπτεις τις πρυπες με πριονιδο-κολλα και βαφεις στην αναγκη με ενα μαυρο μαρκαδορακι. (την μεθοδο την εχω χρησιμοποιησει και σε σμασμενο ποδι καναπε)

δεν αισιοδοξω πολυ για την επιτυχια αλλα δεν βλεπω να μπορει να γινει κατι καλυτερο και απο μαστορα.
μελετησε λιγο το πραγμα για την κατευθυνση του αξονα, ωστε η κατευθυνση που ανοιγει η συνδεση να τον βρει καθετο ή αντιθετο.

Ευχαριστώ όλους.
Αυτό δεν απέχει πολύ από αυτό που σκέφτηκα. Δεν νομίζω οτι μπορεί να μπει κάτι κάθετα, αλλά μάλλον θα βάλω από κάτω προς τα πάνω διαγώνια ένα καρφί, αφού ανοίξω πρώτα την τρύπα.
Έτσι θα ενισχύσω κάπως την κόλα. Δεν περιμένω πολλά αλλά τουλάχιστον θα έχω την καρέκλα για ώρα ανάγκης.
Τώρα ξυλοκολα ή araldit, θα δούμε.

Θέλω να μπορώ να περιστρέφω τα μπιχλιμπίδια που φτιάχνω πάνω σε έναν ξύλινο δίσκο διαμέτρου περίπου 50 cm κ με πάχος 1,5 cm (ίσως να με καλέσει το Youtube κάποια στιγμή).

Βρίσκω μοτερακι στον Κινέζο με 3-4 από φούρνο μικροκυμάτων. Θα κάνει δουλειά άραγε.?
Έλα όμως που θέλω κ ποντεσιομετρο/διακόπτη που να κλείνει τελείως το ρεύμα κ την περιστροφή αλλά μετά να αυξάνει ομαλά την περιστροφή μέχρι το maximum των στροφών. Τι κάνουμε ? Που ψάχνω?