Μάστορες τα φώτα σας!!

Κάνε μια αναζήτηση για "εμπορία σιδήρου" και βρες ένα μαγαζί κοντά σου. Θα βρεις τα πάντα.

Ευχαριστώ. Θα το ψάξω έτσι αν και είμαι πιο ιντερνετικός τύπος, θα ήθελα να έβρισκα και την τελευταία βίδα online. Τις τελευταίες 2 μέρες βρήκα πολλά. Απο αυτά που έμειναν να αγοράσω είναι κολαούζα. Ψάχνω μια καλή μάρκα για να μείνει.

Προσπαθώ να βρώ σετ απο M1 σε Μ5 που κυρίως με ενδιαφέρει. Βρήκα μια γιαπωνέζικη μάρκα SKC εδώ ελλάδα αλλα δεν τα πουλάνε σετ παρα μόνο ξεχωριστα νούμερα σε πακέτο των τριών. Κατα τα άλλα βρηκα την γερμανική Voelkel και στο Amazon την Sealey.

Τα φώτα σας !!
:)

Πάρε το σετ της Voelkel. Αν είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου στοιχίζει λίγο πάνω από 100 και είναι πολύ καλό.
Αν θες ακόμα καλύτερα πας σε μεμονωμένα (3 για κάθε νούμερο) αλλά χρειάζεται προσοχή, θα πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις ή να σε κατευθύνει κάποιος επαγγελματίας.

Ναι θα κάνω αυτό που λες. Το σετ είναι τέλειο αλλά ακριβό.. θα τα παίρνω μεμονωμένα ανάλογα την χρήση.

για να σας βαλω κατι δυσκολο. υπαρχει τροπος να σημαδεψουμε με παχυμετρο/διαβητη το εξωτερικο μιας σωληνας ωστε να χωριστει στα τεσσερα? (2 αντικρυστα σημαδια σε 90 μοιρες απο τα αλλα δυο)

Με υπολογισμο, λογικα γινεται να υπολογισουμε την χορδη τοξου ενος τετραγωνου που θα τοποθετηθει σε επαφη με το εσωτερικο του κυκλου. Αρα θα ειναι ακτινα επι ριζα δυο, δια δυο.
Αλλα υπαρχει καποιος πιο πρακτικος τροπος?

Βρεθηκε ΤΡΟΜΕΡΗ λυση στο να βγουν οι τρυπες καθετες μεταξυ τους.

ρωτησα ενα Αμερικανο μηχανικο που ρωτησε εναν βαρβατο μηχανουργο φιλο του(machinist).

παιρνουμε ενα στιβαρο πηχακι με πλατος οσο η διαμετρος του σωληνα, και κολλαμε την σωλήνα πανω του με θερμοκολλα.
με το πηχακι κατω κανουμε τις τρυπες που θελουμε.
Και μετα βαζουμε το συνολο σε μια μεγγενη με το πηχακι στο πλαι, για να κανουμε τις υπολοιπες στις 90 μοιρες....
δηλαδη το κλειδι ειναι να μετατρεψεις τον κυκλο σε τετραγωνο...

πανεμορφη λυση ετσι?

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Βρεθηκε ΤΡΟΜΕΡΗ λυση στο να βγουν οι τρυπες καθετες μεταξυ τους.

ρωτησα ενα Αμερικανο μηχανικο που ρωτησε εναν βαρβατο μηχανουργο φιλο του(machinist).

παιρνουμε ενα στιβαρο πηχακι με πλατος οσο η διαμετρος του σωληνα, και κολλαμε την σωλήνα πανω του με θερμοκολλα.
με το πηχακι κατω κανουμε τις τρυπες που θελουμε.
Και μετα βαζουμε το συνολο σε μια μεγγενη με το πηχακι στο πλαι, για να κανουμε τις υπολοιπες στις 90 μοιρες....

πανεμορφη λυση ετσι?

Ναι, αλλα τη καθετοτητα πως θα τη κρατησεις? Σε καθετο δραπανο θα τη κανεις τη δουλεια?

πανεμορφη λυση ετσι?

Μα αυτο το εχουμε πει εξαρχης.

Να σου πω πως δεν καταλαβα την λυση σου και πως θα πετυχεις ακριβως τις 90 μοιρες?

και μετα σκεφτηκα μια αλλη αλλα απαιτει μηχανουργικη ακριβεια.
Απο την στιγμη που που εχουμε 2 αντικρυστες τρυπες, περναμε σουβλακι μια ραβδο στην ακριβη διαμετρο. Ετσι οριζουμεενα επιπεδο που μπορουμε να το φερουμε καθετα στο τρυπανι μας για να κανουμε το αλλο σετ στις 90 οιρες.

Να σου πω πως δεν καταλαβα την λυση σου και πως θα πετυχεις ακριβως τις 90 μοιρες?

Σκεψου ενα Ω.....του πατας μια κατακορυφη τρυπανιά. Μετα το τουμπαρεις και το πιανεις στην μεγγενη. Η βαση του Ω θα ειναι καθετη μια που θα ακουμπα στην μια σιαγονα της μεγγενης

Σπασμένο κομμάτι σε καζανάκι.

Καλημέρα σε όλους.

Απορία.
Στο καζανάκι της τουαλέτας έχει σπάσει ένα κομμάτι περίπου 5 εκατοστά μήκος και 2-3 πλάτος.
Το κομμάτι υπάρχει ολόκληρο και εφαρμόζει άψογα στο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε.
Το σημείο στο οποίο έχει σπάσει είναι στο κάτω μέρος.
Το καζανάκι είναι της Ideal Standard, θεωρητικά δηλαδή είναι από καλό υλικό, αν παίζει ρόλο

Μπορεί να κολληθεί και με τι υλικό;

Υ.Γ. Αν τυχόν το θέμα ανήκει σε άλλη κατηγορία, παρακαλώ ας μεταφερθεί.

Re: Σπασμένο κομμάτι σε καζανάκι.

Γεια σου Αποστολη!
Οι κολλες στις μερες μας εχουν τεραστια ποικιλια και σιγουρα υπαρχει κολλα για την δικια σου περιπτωση!
Μια απο αυτες ειναι η παρακατω.
http://www.pattex.gr/el/products/specialities/porcelain.html

2-8-10-special_smalto-pronto-copia.png

Επειδη εχουμε ηδη ενα θεμα με τιτλο αποριες μαστορων θα την μεταφερω εκει την απορια σου!

Απάντηση: Re: Σπασμένο κομμάτι σε καζανάκι.

Έχω ακούσει για διάφορες κόλλες κι εγώ, γι αυτό είπα μήπως κάποιος έχει προσωπική εμπειρία.
θα ψάξω πάντως και αυτή που μου προτείνεις.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Μα αυτο το εχουμε πει εξαρχης.

Από τη στιγμή που το πηχάκι έχει κάθετες πλευρές (έχει ορθογνική διατομή), ο κύκλος που είναι κολλημένος πάνω του, εφάπτεται.

Η καθετότητα είναι λοιπόν εξασφαλισμένη.

καλησπέρα,

σκέφτομαι να φτιάξω ένα "λυόμενο δωμάτιο" στο μπαλκόνι, αποτελούμενο από ξύλινα δοκάρια για σκελετό και διαφανές πλαστικό για τοίχους.
Ο στόχος είναι να μπορώ να το δένω όταν πρέπει να κάνω κάποια εργασία και να κρατάω μέσα την σκόνη και τα ροκανίδια και να το λύνω όταν τελειώνω. Δυστυχώς οι "ελεύθερες" εργασίες στο μπαλκόνι δεν έχουν μεγάλο WAF.

Σαν κατασκευή είναι πολύ απλή αλλά έχω κολλήσει στο πως θα γίνετε η σύνδεση και αποσύνδεση των δοκαριών εύκολα και χωρίς εργαλεία.

Το μόνο που έχω βρει είναι το παρακάτω αλλά δεν μπορώ να το βρω εκτός αν πάω στην Λάρισα.
http://www.novatecnica.gr/syndesmoi/epiplopoiias/systhma-modular.html (αυτό με την βίδα)

ξέρει κανείς που μπορώ να το βρω στην Αθήνα ή αν υπάρχει κάποια άλλη λύση ή και πρόταση για το όλο κονσεπτ, καλοδεχούμενη.

Κοίταξες για φεράμια κρεβατιών; Είναι για άλλη δουλειά βέβαια, αλλά μοιάζουν με αυτό που πόσταρες.

Αυτο που εβαλες στο λινκ το εχω δει (μαζι με αλλα τετοια αντιστοιχα) στο πρακτικερ.
Επισης για πιο καλη ποιοτητα και ποικιλια μπορεις να απευθυνθεις σε μαγαζια με ειδη επιπλοποιειας, οπως ο Κατσαρας στην πλατεια Βικτωριας η ο Μουρδουκουτας στην εξοδο νεας φιλαδελφειας στην εθνικη.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παρακαλω πολυ τη συμβουλη σας. Εχω θερμοσιφωνα στην ταρατσα, ο οποιος θερμαινει το νερο ειτε ηλιακα, ειτε μεσω καυστηρα πετρελαιου, ειτε μεσω ηλεκτρικου. Παρασκευη και Σαββατο χρησιμοποιησαμε ηλεκτρικο ρευμα για να θερμανουμε το νερο και να κανουμε μπανιο, διοτι α. λογω κακοκαιριας ο ηλιακος δεν ηταν αρκετος και β. λογω σχετικα υψηλης θερμοκρασιας καλοριφερ δεν εχουμε αναψει ακομα. Πηγαμε να κανουμε το ιδιο και την κυριακη (χτες), αλλα παρατηρησαμε οτι αν και ειχαμε αφησει ανοιχτο για αρκετη ωρα την ασφαλεια του ηλεκτρικου, νερο δεν ζεσταθηκε. Για να κανουμε μπανιο χρησιμοποιησαμε τελικα τον καυστηρα για να ζεστανει το νερο.

Σημερα το βραδυ οταν γυρισω σπιτι θα παω να δω αν εχει "πεταχτει" εξω το κουμπακι του θερμικου και θα τα πατησω, ωστε να δω αν δουλεψει και αν ηταν τυχαιο γεγονος ή παω για αλλαγη θερμοστατη (του ηλεκτρικου θερμοσιφωνα). Αν χρειαστει να αλλαξω θερμοστατη, εχω σκοπο να βγαλω τον παλιο και να παω σε ενα καταστημα με ηλεκτρολογικο υλικο, ωστε να ζητησω ενα ιδιο (ή αντιστοιχο). Η εγκατασταση ειναι σε σημειο δυσκολο και εγω λειπω απο το σπιτι πολλες ωρες οποτε θελω να εχω οσο το δυνατον πιο λιγες "επισκεψεις" σε αυτο το ταρατσακι. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, ειναι δυνατον να βγαλω τον θερμοστατη (ωστε να τον παω στο μαγαζι) και να ζεστανουμε νερο (μεσω μποϊλερ) και να κανουν τα παιδια μου μπανιο, οσο ο θερμοστατης λειπει; Θα υπαρχει προβλημα;

Ελπιζω να ημουν σαφης στην επεξηγηση του θεματος μου. Γνωριζω οτι ειναι λιγο υποθετικο το ολο σεναριο, αλλα οπως ειπα θελω να κανω οσο το δυνατον πιο λιγα πανω-κατω (απαιτειται και σκαλα για να ανεβω εκει πανω). Αν πατωντας το κουμπακι του θερμικου, ο θερμοσιφωνας ξαναλειτουργησει κανονικα, τα ξεχνα ολα και τελεινουμε.

Ευχαριστω πολυ!