Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ξέρει κάποιος αν οι σωλήνες pvc βάφονται χωρίς προβλήματα με σπρέι;
Κι αν αντέχει το βάψιμο και δεν ξεφλουδιζει;

Θα του κάνεις κι ένα ψιλοτρίψιμο πρώτα...

Συγνώμη,αλλά έχετε δει καμία βαμμένη πλαστική υδρορροή κατοικίας,να έχει περαστεί αστάρι;
Εδώ απλό.πλαστικο την περνάς και την ξεχνάς... πόσο μάλλον λαδομπογια.

Αν το περασεις βαφη με spray, δεν χρειαζεται ασταρι. Θελει μονο τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο 220 η 320grit, σκουπισμα με υγρο πανακι (νερο η οινοπνευμα) και αφου στεγνωσει, σπρεϊ 2-3 χερια. Εχω κανει απειρα μικροβαψιματα ετσι σε PVC χωρις κανενα θεμα με την αντοχη του χρωματος στον χρονο.

Αν το περασεις το PVC με πινελο, ισως να πρεπει να το ασταρωσεις.

Η οικοδομή που μένω είναι 13-14 χρονών και καμία υδρορροή δεν ξέφτισε. Μία που την τράκαρε κάποιος την είδα καλά και δεν μου φάνηκε να είχε αστάρι.

Σε κάποια αλυσίδα καταστημάτων που κατασκευάζουν και συντηρούν διάφοροι εργολάβοι και υπεργολάβοι και έχω δουλέψει με κάποιους τα τελευταία 15 χρόνια, ποτέ δεν έχω δει να περνάν αστάρι (όχι πως δεν θα ήταν το ιδανικό), αν δεν προκύψει κάτι άλλο εντωμεταξύ οι υδρορροές μπορεί να ξαναβαφούν σε 5 χρόνια. Ούτε εκεί έχω δει ξεφλουδισμένη, ακόμη.

Μετά από αυτό, σε δικές μου θα "βαριόμουν" να περάσω αστάρι, θα τις καθάριζα και θα τις έτριβα απλά.
Τώρα αν είναι λίγες και θες για ψυχολογικούς λόγους να είσαι οκ πέρνα και ένα αστάρι, τι ψυχή έχει? :)

Τοτε κανουν χαζομαρες ολοι οι φανοποιοι που περνουν plastoflex ολους τους προς βαφη πλαστικους προφυλακτηρες.
Α και οι αντιπροσωπιες που πουλουν ετοιμους προς βαφη ασταρωμενους προφυλακτηρες.
Παιδια ας κανει ο καθενας οτι αγαπαει στον πλαστικό σωληνα του.
Ψαξτε το στο διαδικτυο να δειτε πως εκτος απο ασταρια εχουν βγει ειδικα χρωματα βαφης για PVC K PVU.

Επειδή τα κομμάτια που θα βάψω είναι πολύ λίγα, συνολικά ένα μέτρο μήκος, θα τριφτουν και θα περαστούν με αστάρι, έτσι για να λέω ότι τα έκανα όλα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν έχεις σκοπό να πλένεις με το κάρχερ και βούρτσες τις υδρορροές σαν τους προφυλαχτήρες, τότε να βάλεις αστάρι.

Παιδες μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε αναλογα με το τι βαφουμε και τι αποτελεσμα θελουμε. Το ασταρι καλο μεν, αλλα δεν ειναι και η αναγκαια προυποθεση για ολες τις βαφες.

Στο ερωτημα του Παυλου ομως η απαντηση ειναι ναι, οτι δηλαδη μπορει να το περασει μπογια σπρευ χωρις ασταρι. Ψιλο γυαλοχαρτο χρειαζεται για καλυτερη προσφυση.
Η νεφωση του σπρευ δεν θελει και πολυ να κολλησει σωστα και γερα σε μια προετοιμασμενη ( με γυαλοχαρτο) επιφανεια πλαστικου. Με 2-3 χερια εισαι ετοιμος για πολλα χρονια.
Αυτο λεει τουλαχιστον η δικη μου εμπειρια για βαφες σε πλαστικα.

Το ασταρι που βάζουν στους προφυλακτήρες είναι ελαστικομερές μείγμα για αποφυγή σπασίματος του χρώματος σαν ευκαμπτοι που είναι οι προφυλακτήρες και για να κλείσουν τους πόρους του πλαστικού για τέλειο τελικό αποτέλεσμα .
Όσο για τους σωλήνες αν πάρεις καλά σπρέι δεν χρειάζεται ασταρι , ένα απλό τριψιματακι . Αν χρησιμοποιήσεις τα σπρέι cosmos και με ασταρι θα ξεφλουδίσουν .. :-)

Τον σωλήνα pvc Φ15 ή 16 και σε μήκος 20 cm, θα τον χρησιμοποιήσω για καπέλο φωτιστικού με λάμπες led, οπότε δεν πρόκειται να τον δει ήλιος και βροχή, για τον λόγο αυτό πρέπει να μείνει στον χρόνο χωρίς σκασιματα κλπ.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαιρετώ την παρέα!!
Καθησα να σχεδιαζω ενα τραπεζι ρουτερ με ενα συστημα για να πηγαινοερχετε ο φραχτης - οδηγος, παραθετω φωτογραφιες. Το προβλημα μου ειναι
οτι δεν ελαβα υποψιν μου οτι κατω απο το τραπεζι θα ειναι το ρουτερ. αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι εαν μετακινησω συστημα με τη μανιβελα τερμα δεξια θα μου δουλεψει ? Το σχεδιο δεν ειναι τελειωμενο.

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    185.9 KB · Views: 156
  • Untitled-6.jpg
    Untitled-6.jpg
    185 KB · Views: 156
  • Untitled-3.jpg
    Untitled-3.jpg
    134.7 KB · Views: 155
Φοβάμαι οτι θα πιέζει μονόπαντα και θα σου φρακάρει.
Δεν θα ήταν πιο εύκολο για σένα να φτιάξεις ένα σύστημα με γραναζάκια, όπως αυτό του Dewalt που θα είναι και απόλυτα ακριβές;

DEWALT-DW745.jpg

Εκεί που πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στο ρούτερ είναι το σύστημα ανεβοκατεβάσματος και λιγότερο ο φράχτης. Καλό θα είναι ο φράχτης να έχει την δυνατότητα και ελεύθερης κίνησης στην περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις χελιδονοουρές.
Τώρα στην ερώτηση σου θα έλεγα ότι δεν είναι ανάγκη να πάει εντελώς δεξιά αλλά όσο χρειάζεται για να μην βρίσκει ο άξονας στο ρούτερ.

Δες και αυτή την ιδέα που έχω εφαρμόσει στον φράχτη του δισκοπρίονου
https://avclub.gr/forum/showthread.php/150497-Πάγκος-για-Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)/page4

Φοβάμαι οτι θα πιέζει μονόπαντα και θα σου φρακάρει.
Δεν θα ήταν πιο εύκολο για σένα να φτιάξεις ένα σύστημα με γραναζάκια, όπως αυτό του Dewalt που θα είναι και απόλυτα ακριβές;

[/QUOTE
Καλημερα αυτο φοβαμαι και γω. Ωραια ιδεα το συστημα με τα γραναζακια αλλα νομιζω θα δυσκολευτω να βρω τα εξαρτηματα