Μάστορες τα φώτα σας!!

καλησπερα στη παρεα! Σκεφτομαι να κανω κατι τετοιο με τη σπαθοσεγα το θεωρειτε ασφαλες?

Attachments

• 29542627_1637924196297099_7619236335318242369_n.jpg
    29542627_1637924196297099_7619236335318242369_n.jpg
    56.9 KB · Views: 275
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

αυτό το μπουμ φοβάμαι και γω...
αν εχω ανοιξει τις ταπες απο πάνω και κάτω , λογικά δε θα έχω πρόβλημα ε?

Για το πετρελαιο δεν ειναι και πολυ επιφοβο επειδη εχει χαμηλη πτητικοτητα αλλα οχι και απιθανο να σκασει.
Εχω δει ομως 100litro βαρελι απο διαλυτικο να απογειωνεται 20 μετρα στον αερα μολις ο "μαστορας" ακουμπησε τον τροχο πανω του.
Γεμισε με νερο για να εισαι σιγουρος. Με τις ταπες δεν κανεις τιποτα. Τα αερια μενουν μεσα αφου τιποτα δεν τα σπρωχνει εξω.

Για το πετρελαιο δεν ειναι και πολυ επιφοβο επειδη εχει χαμηλη πτητικοτητα αλλα οχι και απιθανο να σκασει.
Εχω δει ομως 100litro βαρελι απο διαλυτικο να απογειωνεται 20 μετρα στον αερα μολις ο "μαστορας" ακουμπησε τον τροχο πανω του.
Γεμισε με νερο για να εισαι σιγουρος. Με τις ταπες δεν κανεις τιποτα. Τα αερια μενουν μεσα αφου τιποτα δεν τα σπρωχνει εξω.

Ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση.
Για να ειμαι ειλικρινής ακόμα δεν έχω αποφασίσει τί θα κάνω!!

θελω την βοηθεια αν καποιος ξερει ..με εχει ξεκολισει απο το αυτοκινητο ο ενας ακροδεκτης απο τις αντιστασεις στο πισω τζαμι και ψαχνω μια κολλα για να το κολλησω αν ξερει καποιος κατιμε λεει!!

Διλλημα...

Βοηθαω ενα φιλο σε μια κατασκευη απο χαλυβδοσωληνες 1/2" (21.3εκ. διαμετρος). Η βοηθεια ειναι ως προς την κοπη των 6μετρων σωληνων και το ανοιγμα σπειρωματων ωστε να βιδωνουν στα εξαρτηματα (ταυ και μαστοι).

Μια αμερικανικη κουκουναρα που εχω για να ανοιγει βολτες (μια μεγαλη φιλιερα 3 σε 1: 1", 3/4" και 1/2") δεν κανει, δεν ταιριαζει στον 1/2" σωληνα.

Μια αμερικανικη φιλιερα 7/8" , μερος ενος σετ, ταιριαζει καλα μεν, αλλα τα σπειρωματα που ανοιγει ειναι πολυ αραια (8 teeth per inch) ενω τα σπειρωματα των εξαρτηματων ειναι 14 στην ιντσα.

Αριστερα η αμερικανικη φιλιερα και το σπειρωμα που ανοιγει. Δεξια ειναι το σπειρωμα του σωληνα που ταιριαζει και βιδωνει στα εξαρτηματα. Το δεξι σπειρωμα ηταν ετοιμο πανω στον εξαμετρο σωληνα.
33073862908_463bc1883e_h.jpg

Δυο πραγματα μπορουν να γινουν:
-Πρωτον να πω στον φιλο μου να αγορασει μια καταταλληλη φιλιερα για να ανοιχτουν ολα τα σπειρωματα σωστα, η πιο απλη λυση δηλαδη και
-Δευτερον να ανοιξω ολα τα σπειρωματα με την αμερικανικη φιλιερα στους σωληνες ΚΑΙ στα εξαρτηματα να περασω απο πανω το αμερικανικο κολαουζο (στη μεση της παραπανω φωτο) για να φτιαξω το πιο αραιο σπειρωμα για να ταιριαζει με το σπειρωμα που θα ανοιξει η υπαρχουσα αμερικενικη φιλιερα στους σωληνες.

Το θεμα με την πρωτη λυση ειναι πως πρεπει να παραγγειλω μια μονη φιλιερα η οποια πρεπει να ταιριαζει στην μανελα που εχω η οποια ειναι διαμετρου 51μμ και να εχει βημα 14/ιντσα (υπαρχει αντιστοιχια στο μετρικο συστημα?)

Εδω η φωτο με το σπειρωμα που θελω να ανοιξει η φιλιερα. Ειναι το σπειρωμα που εχουν τα εξαρτηματα των σωληνων. Φανταζομαι οτι ειναι ενα πολυ συνηθισμενο νουμερο το 14 δοντακια ανα ιντσα.
Διπλα ειναι η αμερικανικη φιλιερα διαμετρου 51μμ αλλα με βημα 8 δοντακια την ιντσα.
32008426947_270fe343c3_b.jpg

Εδω ειναι το αραιο σπειρωμα που εγινε με την αμερικανικη φιλιερα των 7/8".
33073864198_3126f6600a_c.jpg

Το ερωτημα ειναι εαν γνωριζει κανεις, αν μπορω να βρω μονη της την φιλιερα, τι νουμερο, και απο που, ωστε να πω στον φιλο να την αγορασει. Δεν θελω να τον επιβαρυνω και να παρει ολοκληρο σετ.
Αν δεν βρουμε κατι φτηνο, θα προχωρησω στη δευτερη λυση της χαμαλοδουλειας :))

Eυχαριστω συναδελφοι εκ των προτερων.

**
Παρεμπιπτοντως να πω οτι το περασμα κολαουζου πανω απο τα ηδη υπαρχοντα σπειρωματα των εξαρτηματων, για να δημιουργηθει νεο σπειρωμα πιο αραιο, γινεται και βιδωνει μια χαρα με το αντιστοιχο αραιο σπειρωμα του σωληνα που εγινε με την αμερικανικη φιλιερα.

Να τολμησω να πω πως αν δεν δεχονται πιεσεις οι σωληνωσεις να τα περασεις ολα με το κολαουζο? Μετα φαλε καναβι και τεφλον μαζι για στεγανη συνδεση.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Να τολμησω να πω πως αν δεν δεχονται πιεσεις οι σωληνωσεις να τα περασεις ολα με το κολαουζο? Μετα φαλε καναβι και τεφλον μαζι για στεγανη συνδεση.

Και πολυ καλα το λες καθως ουτε πιεσεις θα δεχεται η κατασκευη ουτε στεγανοτητα χρειαζεται. Κατι σαν Lego θα ειναι, θα αναρτησω φωτο οταν παρω την αδεια του ανθρωπου, καθως ειναι και αναγνωστης του φορουμ.

Απλα βαριεμαι την χαμαλοδουλεια να (ξανα)ανοιγω βολτες στα εξαρτηματα..

Ναι, αυτο ειναι το ειδος φιλιερας σαν το αμερικανικο τριπλο κουκουναρι που εχω και ειναι ιδανικο για σωληνες. Θα δουμε, ευχαριστω!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά για να μεταφέρω μια εικόνα σε ξύλο χρησιμοποιώ νερωμένη απλή κρυσταλιζέ ξυλόκολα;
https://youtu.be/xHOWUR8vTvo

Δεν ξέρω για κόλλα και να πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτό το βίντεο μου φαίνεται κατατοπιστικό.

Στάλθηκε από το CUBOT KING KONG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαν την ξυλόκολλα είναι Νίκο, μπορείς να δοκιμάσεις και με ατλακόλ ή όποια άλλη κόλλα έχεις αρκεί να γίνεται διάφανη όταν στεγνώνει.
Έχω κάνει αρκετές, είναι πολύ απλή διαδικασία αλλά σ´ένα σημείο θέλει προσοχή, όταν φτάνεις στο τέλος θέλει πολύ προσεκτικό τρίψιμο μην "φάς" και την αρχική επίστρωση της φωτογραφίας.

Νομίζω ότι επειδή έχετε πολλά κομμάτια, χρειάζεσθαι κάτι τέτοιο,να μείνει και για επόμενη δουλειά.Με τα άλλα θα ταλαιπωρηθειτε.

https://www.skroutz.gr/s/12854332/Geko-Σετ-Βιδολόγοι-G01000.html

Moυ εφερε ο Μπαμπης ενα σετακι με φιλιερες/βιδολογους για σωληνες. Τελικα εκανε και το δικο μου, απλα δεν πιεζα αρκετα τον σωληνα μεσα στην κουκουναρα και δεν ειχα φαει στον τροχο τις ακρες να τις κανω κωνικες να γινει η αρχη ευκολα.

Πισω ειναι το σετακι του Μπαμπη με κουκουναρες απο 1.2" εως 1 και 1/4" και σε πρωτο πλανο η 3 σε 1 αμερικανικη κουκουναρα για σωληνες μεγεθους 1", 3/4" και 1/2" ιντσες.

46961953761_28f30ae0e4_b.jpg

Αυτο που καταλαβα σημερα ειναι οτι ειναι αλλες οι φιλιερες για σωληνες και αλλες οι φιλιερες για βιδες/ραβδους/αξονακια. Οι φιλιερες για σωληνες μοιαζουν οπως οι παραπανω. Οι φιλιερες για αξονες/ντιζες ειναι οι επιπεδες που ξερουμε.
Δηλαδη η φιλιερα 1/2" για σωληνες εχει μεγαλυτερο ανοιγμα απο την φιλιερα 1/2" για ραβδους. Η φιλιερα 1/2" για σωληνες εχει ανοιγμα περιπου 7/8" και η φιλιερα 1/2" για ντιζες εχει ανοιγμα 1/2".

Και δεν ειναι παραξενο εαν σκεφτεις οτι ενας σωληνας μισης ιντσας, δεν εχει διαμετρο μιση ιντσα αλλα ~ 7/8" της ιντσας. Αν μετρησεις δηλαδη μια τετοια σωληνα θα δεις οτι η διαμερος ειναι ακριβως 21.3μμ και οχι μιση ιντσα σε εκατοστα.
Κατι μαθαμε και σημερα..