Μάστορες τα φώτα σας!!

Mπορει να εχεις δικιο Νικο αλλα προτιμω να ειμαι συντηρητικος σε καποια θεματα για λογαριασμο του Φορουμ απο την στιγμη που μου εχουν εμπιστευτει την ευθυνη του συντονισμου..
Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα....σωστα σκέφτεσαι...
Άλλο οι εργασίες που έχουν πιστοποίηση και άλλο η επικινδυνότητα που περνει αυτοβούλως καποιος για μια οποιοδήποτε εργασια..
Επειδή έχω γνώση των όσων λέει ο Μιχάλης θα πρέπει σοβαρά να αναλογιστείτε ότι στο χωρο που σας φιλοξενεί μπορεί εύκολα να του αναλογιστούν ευθύνες και για αυτά που γράφονται και ας καθόμαστε πίσω από τα πληκτρολόγια...Είναι κρίμα από το πουθενά...
Τα λέω γιατί στο χώρο του αυτοκινήτου έχουν συμβεί πολλά ευτράπελα τέτοια..
Σορρυ για την συνεχισει του offtopic.

Πιστεύω όμως ότι δεν είναι κακό να ξέρεις τι χρειάζεται για να υλοποιηθεί σωστά μια τέτοια κατασκευή γιατί επαγγελματίες υπάρχουν διαφόρων κατηγοριών και δεν ακολουθούν όλοι την ίδια διαδικασία και ποιότητα σε μια εργασία, αν γνωρίζεις θα μπορείς να τον ελέγξεις για την δουλειά που θα κάνει.
Τέλος πάντων οι απόψεις αναλύθηκαν ας συνεχίσουμε ...

Για εμενα τα πραγματα ειναι καπου στην μεση.
Αν δεν κατεχεις κατι ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΊΣΑΙ ΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΌ.
Ειτε ειναι η μεταφορα μια πριζας ειτε η αλλαγη μιας ασφαλειας στον πινακα ειτε η αλλαγη μιας λαμπας.

Δεν γινεται να δινουμε συμβουλες για το πως θα συνδεσουμε ενα μοτέρ πλυντηριου για να γινει τριβειο ειτε για αλλαγη πυκνωτη σε εργαλεια ισχυος και απο την αλλη να μην αγγιζουμε μια τετοια ερωτηση.

Αποψεις αποψε θα μου πειτε.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ωραια! Θα κανει ολα αυτα και θα φωναξει εναν αδειουχο ηλεκτρολογο για τις συνδεσεις :flipout:

Στα μπετα και στα τσιμεντα φωναζουνε μαστορα γιατι ειναι δυσκολα, βαρια και δεν ξερουμε απο αυτα. Στα ηλεκτρολογικα, ελα μωρε μερικα καλωδια σε σωληνες κλπ τι ειναι, τζαμπα λεφτα! Η γενικοτερη νοοτροπις που επικρατει τη σημερον ημερα!

Εχει διαφορα το να πεις σε καποιον συνφορουμιτη δυο πραγματα που μπορει να τα βρει παντου απ το να τον αποπαρεις εξ αρχης και να ισοπεδωσεις ολους τους Θεσσαλονικεις οτι δουλευουν τζαμπα.Μου θυμιζει οταν ρώταγες στο facebook για μικροφωνικη εγκατασταση και σου έλεγαν να τα παρατησεις επειδη δεν εισαι ηλεκτρονικος...
Οσο για την ουσια,με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Παντα με φιλικη διαθεση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχει διαφορα το να πεις σε καποιον συνφορουμιτη δυο πραγματα που μπορει να τα βρει παντου απ το να τον αποπαρεις εξ αρχης και να ισοπεδωσεις ολους τους Θεσσαλονικεις οτι δουλευουν τζαμπα.Μου θυμιζει οταν ρώταγες στο facebook για μικροφωνικη εγκατασταση και σου έλεγαν να τα παρατησεις επειδη δεν εισαι ηλεκτρονικος...
Οσο για την ουσια,με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Παντα με φιλικη διαθεση.
Αν μπορει να τα βρει παντου ας τα βρει, αλλα δεν ειναι αυτο το σωστο. Δεν ρωταγε στο αρχικο ποστ πληροφοριες για δυο πραγματα και να δειχνει οτι εχει καποιες βασικες γνωσεις. Ουτε ανεφερε οτι θα απευθυνθει σε γνωστη μετα. Απο τις σωληνωσεις καιντο σκαψιμο μεχρι το τι και πως συνδεουμε ρωταγε. Και πες την εκανε τη δουλεια, αμα γινει καποιο ατυχημα τον ηλεκτρολογο που υπεγραψε τελευταιος, θα τραβολογανε στην ασφαλεια.
Και αυτο δεν εχει σχεση με την μικροφωνικη γιατι η μικροφωνικη δεν σκοτωνει αφενος και αφετερου οταν εχω ριξει ολα τα καλωδια και θελω να το συνδεσω απλα και γρηγορα χωρις απαιτησεις δεν ειναι το ιδιο.
Και για την ουσια, το ρουτερ και ο τροχος, ενα κουμπι εχουν το πατας και δουλευει. Διαβαζεις οδηγιες χρησης και τελος. Η ηλεκτρολογια δεν μαθαινεται σε φορουμ.
Οσο για τη Θεσσαλονικη, ο κοσμος το χει τουμπανο...ειναι τοσο σκοτωμενες οι τιμες που οι μισοι δουλευουν με τιμες χωμα και οι αλλοι κυνηγανε τους μαυρους.
ΥΣ. Παντως με κανει εντυπωση που με παρακολουθεις και θυμασαι τι εχω γραψει πριν 5 μηνες καπου αλλου.

Είναι δυνατόν κάποιος που δεν ξέρει,ρωτοντας να τα καταφέρει; Αποκλείεται,απλά ήταν υπερβολική η διατύπωσή του..Κανεις δεν είπε ότι οποιαδήποτε τέχνη μαθαίνεται σε φόρουμ,η όποια βοήθεια όμως είναι ο σκοπός των φόρουμ.
Αυτά και νομίζω ακούστηκαν οι απόψεις...
Υ.Γ Όχι και σε παρακολουθώ...απλά είμαι στην ομάδα και το θυμάμαι γιατί μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση η συντεχνιακή αντίδραση ορισμένων στην ερώτηση σου...

με αυτα που διαβασα οτι και να πω θα γινω κακος γιαυτο δεν λεω τιποτα και τελειώνει το θεμα εδω .....παντος ευχαριστω που δεν με καταδικασατε με θανατικη ποινη

με αυτα που διαβασα οτι και να πω θα γινω κακος γιαυτο δεν λεω τιποτα και τελειώνει το θεμα εδω .....παντος ευχαριστω που δεν με καταδικασατε με θανατικη ποινη

Όλα καλά,μην αγχώνεσαι,μόνο πες μας, καλύτερα για φαγητό στα Κάστρα ή στα Λαδάδικα;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Συμβαίνουν αυτά στα φόρουμ. Στον γραπτό λόγο πάντα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί συνήθως δημιουργούνται παρεξηγήσεις. -bye-

εννοείται οτι δεν ανχωνομαι ,αλλα αλλο ρωτησα και αλλου πηγε η σηζητηση
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και να περναται καλα!!!!!

Συμβαίνουν αυτά στα φόρουμ. Στον γραπτό λόγο πάντα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί συνήθως δημιουργούνται παρεξηγήσεις. -bye-

Ετσι ειναι...συμφωνω και επαυξανω....

εννοείται οτι δεν ανχωνομαι ,αλλα αλλο ρωτησα και αλλου πηγε η σηζητηση
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και να περναται καλα!!!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αγαπητέ φίλε.
Θα σε περιμένουμε όμως και μετά το Πάσχα να μας πεις ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ έτσι ;

παιδια εχω ερωτησεις για τις πορτες ασφαλειας/θωρακισμενες
θλεω να βαλω μια σε ενα διαμερισμα που εχω προς ενοικιαση

1. βλεπω οτι οι κλειδαριες τους βγαινουν με μικρο κλασσικο κλειδι ή με κλειδι με τρυπουλες.
αλλα τρομαξα ποσο ευκολα η δευτερη ανοιγει με ενα αντικλειδι γκοφρετα βλεποντας βιντεο στο ΥΤ.
τι να προτιμησω?

2. βλεπω οτι στην αγορα υπαρχουν 2 ειδη.
οι φθηνες με "δύο φύλλα χάλυβα με ανάγλυφη με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας.
Εσωτερικά υπάρχει «κυψελωτή» μόνωση και μεταλλικός σκελετός για ενίσχυση"

αυτες αμφιβαλλω αν κλεδωνουν σε πολλαπλα σημεια στην κασα.

και οι κλασσικες ακριβοτερες
https://houseline.gr/index.php?route=product/product&product_id=206

τι ξερετε για αυτες?

1) Η ασφαλείας απλά θα στείλει τον κλέφτη σε άλλη, πιο εύκολη πόρτα. Δεν θα κάτσει να δει αν έχει μέσα χάλυβα, μεταλλικό σκελετό κλπ αν το διπλανό διαμέρισμα έχει απλή πόρτα.
Εκτός αν σε έχει βάλει στο μάτι και πάει καθαρά για εσένα/

2) Οι κλειδαριές ασφαλείας είναι ασφαλείας για κανένα εξάμηνο από τη στιγμή που κυκλοφορούν. Άντε χρόνο...
Μετά, απλά βρίσκεται τρόπος να ανοίγουν.
Οπότε καλό είναι να αλλάζουμε τύπο κλειδαριάς κάθε τόσο.

Όπως είχε πει κάποιος κάποτε «αν ο κλέφτης έχει χρόνο διαθέσιμο δεν τον εμποδίζει τίποτα».
Έχω σχετικά φθηνή πόρτα ασφαλείας (με ενίσχυση και κλείδωμα πολαπλών σημείων κ.λ.π.)και 2 φορές που χρειάστηκε να ανοίξει τρόμαξα με το πόσο «εύκολα» ανοίγει.
Παρ' όλα αυτά είναι απείρως ασφαλέστερη από τις παλαιού τύπου πόρτες. Μιλάμε για πόρτες διαμερίσματος πάντα.
Που σημαίνει οτι κατά 99% θα κρατήσουν μακριά ερασιτέχνες, πρεζάκια, μεθυσμένους κ.λ.π. κ.λ.π.

Κάτι τελευταίο.
Αρκετές από αυτές έχουν και ενσωματωμένο κάποιου είδους σύρτη ή μάνταλο ή κάτι παρόμοιο.
Αυτά ναι. Κάνουν καλή δουλειά.

Για του παλαιου τυπου κλειδια (τα πλατια) των πορτων ασφαλειας, εχει κυκλοφορησει εδω και χρονια διαρρηκτικο εργαλειο. (Στην ουσια ενα "ακοπο"κλειδι που το βαζεις μεσα και πιεζοντας να περιστραφει, κοβεται εκεινη τη στιγμη και δημιουργειται. Η πορτα ανοιγει σε 10'' sec.)

Καποιοι που πουλανε πορτες με τετοια κλειδαρια εχουν ακομα στοκ απο αυτες και προσπαθουν να τις ξεφορτωθουν με 5-6 κατοσταρικα. Μακρια.

Απο εκει και περα θελει λιγο ψαξιμο ως προς τις θωρακισεις, αν αλλαζουν ευκολα οι κλειδαριες σε περιπτωση που παραβιαστουν μελλοντικα κλπ.

Σιγουρα θα λειτουργησουν αποτρεπτικα σε απλους διαρρηκτες.
Ομως παντα να ειναι κλειδωμενες. Ξεκλειδωτες ανοιγουν πανευκολα.
Αν το μοντελο εχει και ενσωματωμενο συρτη απο μεσα, ειναι ακομα πιο εξτρα ασφαλεια οταν βρισκεσαι σπιτι.
Δυστυχως οι διαρρηκτες μπορει να δυσκολευονται με αυτες, ομως προσπαθουν να τρυπωσουν απο μπαλκονοπορτες, πορτοπαραθυρα κουζινας κλπ που ειναι πολυ πιο ευκολο με τζαμι κι αλουμινιο.

Πλεον δεν αξιζει να συζηταμε για κλειδαριες που εχουν κλειδι χρηματοκιβωτιου. Οταν μιλαμε για κλειδαριες και κυλινδρους ασφαλειας απαραβιστους, εξεταζουμε τον παραγοντα κλεφτης, δηλαδη υπαρχει αυτος που θα την ανοιξει καποια στιγμη (μπορει να του παρει πολλα λεπτα), υπαρχει και αυτος που μολις την δει θα στριψει και θα παει αλλου.
Στις κλειδαριες και στους κυλινδρους ισχυει 110% το οτι πληρωνεις παιρνεις. Υπαρχει κλειδι (με βουλες) τοσο πολυπλοκο που δεν αντιγραφεται στο ποδι.
Το μανταλο / συρτης, απο την μεσα μερια, το εχουν σχεδον ολες οι πορτες, αλλά και παλι θελει τροποποιηση για να παρεχει ασφαλεια.
Το πιο σημαντικο για εμενα ειναι το defender. Με ενα πολυ καλο defender ο κλεφτης θα σπαταλησει παρα πολυ χρονο. Σε συνδυασμο με ενα καλο κυλινδρο ασφαλειας ο κλεφτης θα πρεπει να ειναι κορυφη για να ανοιξει την πορτα.
Η θωρακιση της πορτας και η εσωτερικη της δομη ειναι πολυ μεγαλο κεφαλαιο. Μια πορτα την ειχαν ανοιξει με ψαλιδι λαμαρινας και ειχαν ξεκινησει σιγα σιγα απο το ματακι. Μια αλλη πορτα δεν την ανοιξαν ποτε αλλά γκρεμισαν τον τοιχο διπλα στην πορτα και μπηκαν μεσα :flipout:
Προτειμουμε κλειδαριες με κυλινδρο, και οχι τις κλειδαριες που εχουν ενσωματωμενο κλειδι, γιατι ειτε το σπιτι ενοικιαζεται ειτε χαθουν κλειδια, αλλαζεις μονο τον κυλινδρο χωρις περιτα εξοδα και περιεργες εργασιες στην πορτα.

Έχω βάλει μπροστά να φτιάξω έναν εσωτερικό τοίχο με γυψοσανίδα - αν έχει κανείς φίλος προηγούμενη εμπειρία να μου λύσει την εξής απορία:
Οι ορθοστάτες έχουν 2 τρύπες για γραμμές ρεύματος πάνω και άλλους 2 κάτω. Οι γραμμές ρεύματος περνάνε στάνταρ στο πάνω μέρος του τοίχου ή στάνταρ κάτω, ή δεν υπάρχει στάνταρ και τις περνάς όπου βολεύει καλύτερα; Στο υλικό που βλέπω στο ιντερεντ, ότι είναι από Ελλάδα οι γραμμές ρεύματος είναι πάνω ενώ στο εξωτερικό κάτω. Με τις πάνω τρύπες, έχω θέμα επειδή ο τοίχος θα διασταυρώνεται με δύο οριζόντια δοκάρια και θα πρέπει να γίνει πατέντα.

ΥΓ: τα ηλεκτρολογικά θα τα βάλει επαγγελματίας - απλά θέλω να έχω τελειώσει με τον σκελετό πριν έρθει.

Μια φωτο θα ηταν πολυ χρησιμη....ώστε να πάρεις πιο κατατοπιστική απάντηση..
Θα σου λοιπόν βάση των οσων γνωρίζω και έχω δει...

Το ρευμα στην Ελλαδα παντα περναει απο ψηλα στις περισσότερες των περιπτωσεων..
Οι 2 τρύπες πανω/κατω στην ουσία είναι ώστε από όπου και εάν το κόψεις τον ορθοστατη να υπάρχουν από κάθε πλευρά στο ανάλογω ύψος...Νομίζω πάνω από 2.10...Εδω θα ρωτήσεις τον ηλεκτρολόγο σου να σου πει ακριβώς η πάνω κάτω ανάλογα το ύψος του σπιτιού...
Από κάτω ως και το υψος του ματιου μην πω και πιο πανω δεν περνανε καλωδια γιατί στην περίπτωση που θες να τρυπήσει κάτι και δεν γνωρίζεις την έκατσες...!!!..καταλαβαίνεις νομίζω τι είναι να σε "κτυπησει" ρευμα...

Στην περίπτωση σου εφόσον περιβάλλονται 2 δοκάρια(αληθεια ποσο κατεβαινουν αυτα ; ... )αναγκάστηκα θα πρέπει να παίξεις στο όριο στο συγκεκριμένο σημείο ώστε να περάσουν τα καλώδια....
Πολλά εξαρτώνται από το ύψος του σπιτιού...Εάν είναι πάνω από 2.60-2.70 δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα να περάσουν τα καλώδια από δοκάρι 40 η 50 πόντων κατω...από εκεί και κάτω αρχίζει το πρόβλημα αλλά εφόσον θα γνωρίζεις εσύ ότι θα περνούν αρκετά χαμηλότερα δεν θα κάνεις τίποτα μελλοντικά στο συγκεκριμένο σημείο..
Άρα τα καλώδια μπορούν να τρέξουν κανονικά κατά μήκος της γυψοσανιδας στο ύψος που θα σου πει ο ηλεκτρολόγος και κάτω από τα δοκάρια θα είναι λίγο χαμηλότερα...

Τα παραπάνω όπως τα έχω δει σε πολλές περιπτωσεις σε αρκετά χωρισματα πάνω στην δουλειά μου...