Μάστορες τα φώτα σας!!

Φίλε, σ' ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες. Το ύψος του ταβανιού είναι 271εκ και το ύψος του δοκαριού 31εκ. Οι 2 τρύπες που έχει ο ορθοστάτης είναι στα 17 και 23εκ από την άκρη του, οπότε όπως και να 'χει οι τρύπες του ακριανού ορθοστάτη θα "βλέπουν" πάνω στο δοκάρι.

...από εκεί και κάτω αρχίζει το πρόβλημα αλλά εφόσον θα γνωρίζεις εσύ ότι θα περνούν αρκετά χαμηλότερα δεν θα κάνεις τίποτα μελλοντικά στο συγκεκριμένο σημείο..
Εννοείται ότι εγώ θα ξέρω που είναι το καλώδιο, απλά λέω να το κάνω όσο γίνεται by the book.

Οπότε θα ανοίξω μία έξτρα τρύπα στον 3ο ορθοστάτη που φαίνεται στο σχέδιο, και θα κόψω τον 4ο ορθοστάτη και από τις δύο άκρες έτσι ώστε οι έτοιμες τρύπες να βγουν πιο ψηλά (στα 230εκ από το πάτωμα/10εκ από το ταβάνι στο σημείο του δοκαριού).

Ypogeio1_zpsvpqnjrzk.jpg

Δημήτρη σκέψου με την λογική και θα καταλάβεις από που θα περάσουν . Υπάρχει περίπτωση να τρυπήσεις ποτέ κάτω από τους 50 πόντους ; πάγκοι , κανδρα , ράφια , κρυφοί φωτισμοί είναι όλα πάνω από τους 80 πόντους . Προσωπικά τα περνάω χαμηλά τα καλώδια (μέχρι τους 50 πόντους) ή στο ύψος που αφήνω αναμονές για τις πρίζες . Μόνο σε κουζίνες τα περνάω σε ύψος 1 μέτρο .
Να τρυπήσεις καλώδιο μέσα σε γυψοσανιδα είναι σχεδόν ακατόρθωτο .

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το ύψος του ταβανιού είναι 271εκ και το ύψος του δοκαριού 31εκ..

Οπότε θα ανοίξω μία έξτρα τρύπα στον 3ο ορθοστάτη που φαίνεται στο σχέδιο, και θα κόψω τον 4ο ορθοστάτη και από τις δύο άκρες έτσι ώστε οι έτοιμες τρύπες να βγουν πιο ψηλά (στα 230εκ από το πάτωμα/10εκ από το ταβάνι στο σημείο του δοκαριού).

Ypogeio1_zpsvpqnjrzk.jpg
Έτσι σωστά σκέφτεσαι...
Το δοκάρι σου είναι μικρό....Δεν θα έχεις θέμα...
Το σχέδιο κατατοπιστικό...

Να τρυπήσεις καλώδιο μέσα σε γυψοσανιδα είναι σχεδόν ακατόρθωτο .

Ακατόρθωτο δεν υπάρχει τίποτα...η θεωρία πολλες φορές δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη...Οπότε οπως λέει και η παροιμία φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά..

Κώστα ίσως δεν με γνωρίζεις αλλά όταν γράφω ποτέ δεν μιλάω θεωρητικά , εμπειρικά μόνο .
Χρόνια πολλά .

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Υπάρχει περίπτωση να τρυπήσεις ποτέ κάτω από τους 50 πόντους ;
Έχεις δίκιο - δεν υπάρχει περίπτωση.

Το μελέτησα λίγο το πρωί και θα ακολουθήσω την μέθοδο Ηλία - με τα δοκάρια να μπαίνουν στην μέση είναι πολύ πιο εύκολο τρύπες και καλώδιο να "πιάσουν" την ευθεία χαμηλά, και επιπλέον θα γλυτώσω και τα πάνω-κάτω του καλωδίου μέχρι τις μπρίζες.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ και τους δύο για τον χρόνο σας.

Τα καλωδια ψηλα πανε συνηθως καινοι τρυπες δεν ειναι πανακεια. Ο σωστος επαγγελματιας εχει τρυπανια ποτηρια hss και εργαλεια μπαταριας να κανει οπου και οσες τρυπες θελει στο σκελετο.
Η γυψοσανιδα ειναι ψωμοτυρι σε αυτα!

Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Έχεις δίκιο - δεν υπάρχει περίπτωση.

Το μελέτησα λίγο το πρωί και θα ακολουθήσω την μέθοδο Ηλία - με τα δοκάρια να μπαίνουν στην μέση είναι πολύ πιο εύκολο τρύπες και καλώδιο να "πιάσουν" την ευθεία χαμηλά, και επιπλέον θα γλυτώσω και τα πάνω-κάτω του καλωδίου μέχρι τις μπρίζες.

Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ και τους δύο για τον χρόνο σας.

Εγώ διαφωνώ να περαστούν χαμηλά αλλά την τελική απόφαση την έχεις εσύ..
Διάβασε και το παρακάτω link,το εψαχνα αλλα τωρα το βρηκα,θα σε βοηθήσει
αρκετά.. η όποιον άλλον ενδιαφέρεται..
https://oaedhlectrologoi.blogspot.com/2017/04/blog-post_28.html?m=1

Κώστα σ' ευχαριστώ για το λινκ. Πολύ χρήσιμο και για τα ηλεκτρολογικά αλλά και για την ανάρτηση φορτίων ( για το δεύτερο μου έλυσε αρκετές απορίες).

Τελικά έβαλα τις έτοιμες τρύπες να κοιτάζουν προς τα κάτω (στα 17 και 23εκ από το πάτωμα), και άνοιξα με ποτηροτρύπανο στο κολωνάτο μία επιπλέον τρύπα Φ30 στα 223 εκ ύψος σε κάθε ορθοστάτη.
Οπότε, ότι πει ο ηλεκτρολόγος - τρύπες πάντως θα έχει να διαλέξει και πάνω και κάτω...

Χρόνια πολλά σε ολους!

Έχω φτιάξει ενα πορτακι από μια παλέτα και θελω να το στερεωσω σε ενα τοιχακι. Το προβλημα ειναι οτι το τοιχακι ειναι απο τούβλα και ειναι η ακρη που ειναι οι τρύπες απο τα τούβλα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να στερεωθεί;
17cfa98e50c1e809fcc99adcd46e565b.jpg
81f3a512d45d39d76bbb89b9c93f2f0a.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειτε μεγαλες τσιμεντοβιδες λοξα τοποθετημενες
Ειτε εντοιχιζεις με γυψο/τσιμεντο αλλα ξυλα και βιδωνεις εκει
Ειτε βρισκεις και βιδωνεις στους αρμους
Ειτε σκαβεις σε σημεια, τσιμενταρεις και βιδωνεις μετα απο μια βδομαδα
Ειτε χημικα αγκυρια
Ειτε βελτιωνεις το σκελετο της πορτας ωστε να πιασει απο τα πλαγια του τοιχου.

Προσωπικα στην θεση σου θα επερνα στηριγμα τυπου Ω...

http://ydatinoskosmos.com/Ανοξείδωτα-στηρίγματα-σωλήνα-τύπου-Ω

...Θα εκλεινα τα αυτακια και θα προσαρμοζα το σκελετο βαση του ξυλου και θα περναγα διαπερες βιδα με παξιμαδι στο ντουβαραρακι...το τουβλο πρεπει να ειναι μονο ετσι οπως το βλεπω..οποτε με 2 πανω κατω θα πρεπει να εισαι....

'Η για να μείνεις στην ίδια "τεχνοτροπία" φτιάξε ένα "Π" από ξύλα να αγκαλιάζει τον τοίχο, κόλλησε το με πολυουρεθανική μαστίχη και μετά βίδωσε επάνω την πόρτα.

Χρόνια πολλά σε ολους!

Έχω φτιάξει ενα πορτακι από μια παλέτα και θελω να το στερεωσω σε ενα τοιχακι. Το προβλημα ειναι οτι το τοιχακι ειναι απο τούβλα και ειναι η ακρη που ειναι οι τρύπες απο τα τούβλα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να στερεωθεί;
17cfa98e50c1e809fcc99adcd46e565b.jpg
81f3a512d45d39d76bbb89b9c93f2f0a.jpg

Ψηλέ βάλε χιαστά στην πόρτα γιατί στον μήνα πάνω θα έχει κρεμάσει .

https://ctx.gr/shop/fences-supplies/door-wooden-fence-with-smooth-board/

Ψηλέ βάλε χιαστά στην πόρτα γιατί στον μήνα πάνω θα έχει κρεμάσει .

https://ctx.gr/shop/fences-supplies/door-wooden-fence-with-smooth-board/

+1

Φτιάξε δύο Π με λάμες, κόλλησε από μια ντίζα στο πάνω μέρος,φόρεσέ τα στον τοίχο βιδωτά και πάνω σε αυτά βιδωσε το ξύλο.

Βιδωτά εννοώ με περαστές ντιζες απ' την μια μεριά στην άλλη.

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ ολους για τις συμβουλες! Θα κανω και το χιαστι με χτιζες που δεν πηγε καν το μυαλο μου και μαλλον θα παω στη λυση του Π για τη στερεωση στον τοιχο. Ευκαιρια να παρω και 4 fisher απο αυτα τα κοκκινα να τα δοκιμασω

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Θελω να πάρω ένα κατεδαφιστικο για τοίχους καθώς έρχεται μια πλήρης ανακαίνιση στο σπίτι μου και νομίζω θα Μ φανεί χρήσιμο.Εχω δει αυτό https://www.pavlatos-tools.gr/Skaptiko-Katedafistiko-SDS-MAX-1050w-Bulle-633043
που δεν είναι και ιδιαίτερα βαρύ αλλά ικανοποιητική δύναμη(10joule).Τι γνώμη έχετε;Το μπάτζετ δεν σηκώνει ναυαρχίδες.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk