Μάστορες τα φώτα σας!!

Επειδη ειναι βεβαιο πως θα γκρεμισεις τουβλα πλακακια κλπ θα σε καλυψει απολυτα και δε θα σε κουρασει.
Απλά δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τη συγκεκριμενη μάρκα και έχω κάποιες αμφιβολίες.Παντως από χαρακτηριστικά σκίζει.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η εταιρεια λεει οτι δινει εγγυηση ενα ετος. Εαν σου βγαλει την δουλεια χωρις προβλημα, τοτε ολα θα ειναι οκ. Αλλιως κανεις χρηση της εγγυησης.
Και ο Παυλατος ειναι ενα πολυ υπευθυνο μαγαζι (και ο ιδιος ο κ.Παυλατος και ολα τα παιδια εκει) το οποιο θα σε βοηθησει τα μεγιστα σε οποιο προβλημα προκυψει εκ των υστερων.

Υπ'οψιν τα 5 κιλα ειναι ευκολα να τα χειριστεις οταν δουλευεις το εργαλειο χαμηλα και το βαρος του στηριζεται στο πατωμα.
Οταν σηκωσεις και κρατας το εργαλειο για να κανεις δουλεια ψηλα, εκει τα πραματα ειναι εντελως διαφορετικα για συνεχομενη εργασια :)

Ανετα μπορεις με αυτο να βγαλεις ανακαινιση...απλώς οπως ανέφερε και ο Μιχάλης τα 5 κιλά είναι πολλά εάν αφορά γκρέμισμα σε ψηλά σημεία και μαλιστα με σκαλα...
Προσωπικα επειδή έχω γκρεμίσει σε ψηλά σημεία τα 3 με 4 κιλά είναι πολλά για συνεχή χρήση π.χ 20-25 λεπτών....θα κουραστείς...

Όλα τα παραπάνω ισως είναι υποκειμενικα αφού ανάλογα τον όγκο και τον σωματοτυπο του καθενος βολεύουν η όχι...και επειδή οι δουλειές που έχεις να κάνεις θα είναι πολλαπλές αξίζει η αγορά....άσε δε που με 10j δεν βρίσκεις σε αυτήν την τιμή εργαλείο...

Το εργαλείο έχει εγγύηση 1 έτους...Εάν σου βγάλει κάτι το πηγαίνεις και στο φτιάχνουν στον πρώτο χρόνο...Εάν όχι τότε έχεις τελειώσει την ανακαίνιση φτηνότερα και σου μένει το εργαλείο...

καλησπέρα,
βοηθάω την κόρη μου, μόνο εκεί που χρειάζεται, να κατασκευάσει ένα zepelin για την εργασία της στο σχολείο. Αποφασίσαμε να το κάνουμε με μπαλσα για να είναι πιο εύκολο στο κόψιμο. Στις άκρες έχουμε βάλει φελιζολ για πιο εύκολη διαμόρφωση. Έχουμε προχωρήσει αρκετά
Έχω δύο ερωτήσεις.
Με τι να καλύψω τα αναπόφευκτα καινά μεταξύ των ξύλων; Με στόκο, αφροστοκο ή γύψο; Προσανατολίζομαι στον αφροστοκο γιατί φαντάζομαι ότι θα μπορέσει να τον διαχειριστεί πιο εύκολα και θα στεγνώσει γρήγορα. Ο προβληματισμός έχει να κάνει με την υφή του υλικού μετά το βάψιμο.
Και με τι να το βάψω; Σκέφτομαι σπρέι ή με τεμπερα. Το βασικό είναι οτι θα πρέπει να βαφτεί ομοιόμορφα και χωρίς να ξεχωρίζουν τα υλικά (η μπαλσα ο αφροστοκος/στοκος και το φελιζολ).

ευχαριστώ

Αφρόστοκος είναι μια χαρά. Για βάψιμο έχω πετύχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα με στόκο, 2 χέρια βελατούρα και μπογιά σπρει. Γυαλοχαρτάρισμα μετά τον στόκο και μετά από κάθε βελατούρα.
Οι αερομοντελιστές σε παρόμοιες κατασκευές (άτρακτοι με κυλινδρικό σχήμα) κόβουν σανιδάκια μπάλσα με μια μικρή γωνία στο κόψιμο. Έτσι όταν ενώνεις τα σανιδάκια πλάι πλάι έχεις ένα πολύγωνο χωρίς κενά. Μετά γυαλοχαρτάρεις τις ακμές του πολύγωνου μέχρι να γίνει κύλινδρος.

Άλλη μια ερώτηση για τον εσωτερικό τοίχο με γυψοσανίδα: σε όλα τα βίντεο δείχνουν τις γυψοσανίδες να μπαίνουν 1 εκ ψηλότερα από το πάτωμα. Αυτό που δεν δείχνουν είναι αν το κενό αυτό μένει έτσι ή μετά κλείνει κάπως (πως?).

Σήμερα τέλειωσα με τον σκελετό. Βάζω μερικές φωτογραφίες ώστε αν υπάρχει καμιά παρατήρηση να διορθώσω πριν μπουν οι γυψοσανίδες.

Στο πρώτο κομμάτι ο τοίχος κάνει ένα "Ζ" - οι δυο μικροί τοίχοι είναι περίπου 80εκ πλάτος. Ο τοίχος που φαίνεται φάτσα έχει το οριζόντιο δοκάρι της οικοδομής από πίσω, οπότε θα μπει ένα ψηλό κομμάτι γυψοσανίδας από την μία πλευρά, και ένα κοντό από πίσω. Στις γωνίες έβαλα τρεις ορθοστάτες για να έχουν πάτημα οι γυψοσανίδες. Όπου εφάπτονται δύο ορθοστάτες τους "κουμπώνω" μεταξύ τους με 3 βίδες και όπου υπάρχει επαφή με τοίχο έχω βάλει 3 χτυπητά βύσματα.
20190505-2_zpsibucdhjv.jpg

Κάτω από τα δοκάρια που θα ενώνονται μία ψηλή και μία κοντή γ/σανίδα μπήκε διπλός ορθοστάτης.
20190505_3_zpsefdo5ohv.jpg

Επίσης έβαλα κομμάτια ορθοστάτη στα πλαϊνά κάτω από το παράθυρο με την λογική ότι οι γ/σανίδες αριστερά και δεξιά από το παράθυρο θα καλύψουν ολόκληρους τους κανονικούς ορθοστάτες. Το άνοιγμα της πόρτας μήπως χρειάζεται ενίσχυση; (η πόρτα θα είναι μεγάλη και οι γυψοσανίδες που θα έρθουν να "δέσουν" το άνοιγμα θα είναι οι λεπτές των 10 χιλιοστών.
(Στον τοίχο δεξιά λείπουν ακόμα 3 ορθοστάτες).
20190505_143630_zps0qqnrlgg.jpg

Πολυβκαλη δουλεια κανεις!
Το κενο νομιζω ερχεται ετσι για να παρει τυχον συστολες διαστολες αλλα και την αποφυγη ανοδικης υγρασιας.

Στη πόρτα μπορείς να βάλεις ένα δεύτερο ορθοστάτη αριστερά-δεξιά, ή να ενισχύσεις αυτούς πχ με ξύλο εσωτερικά. Υπάρχουν και ειδικά προφίλ πιο ενισχυμένα για τέτοια ανοίγματα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πολυβκαλη δουλεια κανεις!
Το κενο νομιζω ερχεται ετσι για να παρει τυχον συστολες διαστολες αλλα και την αποφυγη ανοδικης υγρασιας.

Ευχαριστώ Νεκ. Εύκολη (και γρήγορη) δουλειά μου φάνηκε μέχρι τώρα. Λίγο προσοχή με το αλφάδιασμα και κατά τα άλλα ο σκελετός με προφίλ έχει μεγάλες ανοχές και συγχωρεί λάθη.

Άρα στο τελικό αποτέλεσμα θα έχει κενό στην βάση του τοίχου 1εκ βαθύ και 1εκ ψηλό; Δεν με πειράζει, απλά μου φαίνεται περίεργο.

Στη πόρτα μπορείς να βάλεις ένα δεύτερο ορθοστάτη αριστερά-δεξιά, ή να ενισχύσεις αυτούς πχ με ξύλο εσωτερικά. Υπάρχουν και ειδικά προφίλ πιο ενισχυμένα για τέτοια ανοίγματα.
.
Αν βάλω δεύτερο ορθοστάτη αριστερά-δεξιά, πως τον στερεώνω με τον πρώτο να είναι "δεμένοι"; Ο πρώτος έχει την κλειστή μεριά του (την κορυφή του "Π") να κοιτάει προς το άνοιγμα της πόρτας.

ενισχυσε οσο καλυτερα μπορεις (ακομα και με ξυλινο δοκαρι πατωμα - ταβανι) τον σκελετο της πορτας, γιατι οταν θα κλεινεις την πορτα θα "κουνιεται" ολη η κατασκευη

Ο σκελετος της πορτας δεν μπορει να γινει με 2 αναστραμενους ορθωστατες (γιατι μονο ετσι μπορουν να δεθουν)...το βαρος μια πορτας(εχει τεραστια σημασια το πλατος της) θα χρειαστει μεντεσεδες δυνατους ωστε να την κραταει και να παταει σωστα....
Προσωπικα θα εβαζα στρατζα τετοιων διαστασεων....τι πλατος εχει ο ορθωστατης...;

https://theoprofil.com/προϊόν/στραντζαριστο-γαλβανιζε-ε-τ-ορθογωνι-7/

...περιμετρικα σαν σκελετο πριν απο την προσθηκη πορτας μαζι με ξυλινη κασα και την κατασκευη γυψοσανιδας ωστε να μην σκεφτομαι εαν θα κρατησει η οχι....Τωρα ομως εχει γινει...
Δες με καποιο τροπο εαν μπορεις να το στερεωσεις πανω εκει....βυθιζοντας το στο πατωμα για περισσοτερη στιβαροτητα....

Το κενο του τοιχου χαμηλα μενει 1 ποντο γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων μπαινει σοβατεπι....και θα σου προτεινα να τον κλεισεις.....

Επισεις δεν υπαρχει γυψοσανιδα 10mm αλλα 12mm η μικροτερη....πολυ θελω να δω ποια ειναι εαν ειναι 10mm...

Παίδες ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Η πόρτα θα είναι μεγάλη, γύρω στα 0,90 Χ 2,10 μέτρα, οπότε και βαριά γιαυτό και οι ερωτήσεις περί ενίσχυσης.

Κωστή, ο ορθοστάτης έχει περίπου 48 χιλιοστά εξωτερικό πλάτος και 47 εσωτερικό. Να βάλω λες δυο κολώνες στραντζαριστό 46x20x1.4, μέσα στους ορθοστάτες για ενίσχυση; Μπορώ να τις πιάσω με γωνίες στο πάτωμα και στο ταβάνι, δεν βλέπω να γίνεται να βυθιστούν στο πάτωμα ούτε να μπει οριζόντιο από πάνω (με τι να δέσει μετά;).

Λογικό αυτό με το κενό και το σοβατεπί. Το δάπεδο είναι τσιμέντο και ο χώρος εργαστήρι- ταιριάζει κάτι για σοβατεπί;

Επίσης, σωστός για την γυψοσανίδα - είναι 12 χιλιοστά.

Edit: Ίσως να 'ναι ευκολότερο η ίδια λύση με ξύλο αντί για στραντζαριστό, αν δεν χάσει πολύ σε στιβαρότητα έτσι.

Από συνήθεια θεώρησα πως η πόρτα θα έχει δική της στραντζαριστή κάσα... Αν όχι ή ξύλινο δοκάρι σαν ενίσχυση ή για να κοιμάσαι ήσυχος κάνεις κοιλοδοκό από το πάτωμα στο ταβάνι εκεί που είναι τώρα οι ορθοστάτες και πιο μέσα βάζεις ορθοστατες για να βιδώσεις την γυψοσανίδα.

Η οποία το πιθανότερο είναι 12.5mm στις κοινές καταστευές. Υπάρχουν και άλλα πάχη ακόμη και 10.

Από συνήθεια θεώρησα πως η πόρτα θα έχει δική της στραντζαριστή κάσα... Αν όχι ή ξύλινο δοκάρι σαν ενίσχυση ή για να κοιμάσαι ήσυχος κάνεις κοιλοδοκό από το πάτωμα στο ταβάνι εκεί που είναι τώρα οι ορθοστάτες και πιο μέσα βάζεις ορθοστατες για να βιδώσεις την γυψοσανίδα.

Σωστός. Αν πιστεύετε πάντως ότι η δουλειά γίνεται και με ενίσχυση μέσα στον ήδη τοποθετημένο ορθοστάτη (ξύλο ή σίδερο) θα μου γλύτωνε την φασαρία με το ξεμοντάρισμα...

Εσύ θα αποφασίσεις, ούτε και θα είναι η πρώτη ή η τελευταία που θα κουνιέται κάπως :)

Για την δουλειά που τη θες μια εσωτερική ενίσχυση νομίζω θα είναι ικανοποιητική.

Η πόρτα είναι μεγάλη..
Ο κοιλοδοκος είναι η πιο ασφαλή,συμπαγής και σίγουρη λύση....
Εγώ αναφέρθηκα περιμετρικά πριν φτιαχτεί οτιδήποτε..αν και με πατέντα πάλι γίνεται...
Σε κάθε περίπτωση εάν μπορείς να το πιάσεις με γωνίες πανω κατω ( θελει τρυπα για στριφωνι στο πατωμα)πάλι καλό θα είναι..

Σοβατεπι μπορείς να βάλεις ξύλινο μικρό 3-4 πόντους η και μεγαλυτερο εαν σου αρεσει ετοιμο...

https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia-dapedo-halia/axesouar-kai-ulika-dapedou/sovatepi/

Ευχαριστώ πολύ. Λύθηκαν οι απορίες - θα προχωρήσω με κοιλοδοκό πιασμένο με γωνίες και λευκό σοβατεπί.