Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ Μιχάλη. Είναι κι αυτή στα πλαίσια της μετακόμισης του εργαστηρίου, που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβρη και θα τελειώσει κατά επόμενο Δεκέμβρη μεριά. Σιγά-σιγά και όσο αντέχει η τσέπη και το κορμί...

Στο σπίτι μου σε αντίστοιχη περίπτωση σε μικρή πόρτα βέβαια κάναμε πλαίσιο με κοιλοδοκό.
Το άνοιξε-κλείσε της πόρτας είναι σαν να ήταν τοίχος με τούβλο.

Αφού είναι και μεγάλη δε θα το συζητούσα καν.

Υπάρχουν όπως είπα και ενισχυμένα προφιλ για αυτό το σκοπό, όταν αγοράζεις τα υπόλοιπα μπορείς να αγοράσεις και αυτά μαζί. Για συνηθισμένες κατασκευές είναι οκ, αλλά και από την άλλη ανάλογα πόσο θα σου τα χρεώσουν ίσως κάποιες φορές συμφέρει κοιλοδοκός. Αν πάλι έχεις ξύλα να σου περισσεύουν γίνεται και με ξύλα. Και ενοείται καρφώνεις στο πάτωμα και στο δοκάρι-ταβάνι.
http://www.davas.gr/product/enisximeno-profil-ua-50x40/

Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν τότε σίγουρα κοιλοδοκός. Σαν το παρακάτω για πόρτα "σαλούν" που την κοπανάν παλετοφόρα.
IMG_20180515_155148aaa.jpg

Στο σπίτι μου σε αντίστοιχη περίπτωση σε μικρή πόρτα βέβαια κάναμε πλαίσιο με κοιλοδοκό.
Το άνοιξε-κλείσε της πόρτας είναι σαν να ήταν τοίχος με τούβλο.

Αφού είναι και μεγάλη δε θα το συζητούσα καν.
Έτσι ειναι...πολυ σωστά πράξατε....

Η λύση του κοιλοδοκου μπορεί να ακούγεται σε κάποιους υπερβολική αλλά μόνιμη και δεν υπάρχει περίπτωση για πισωγύρισμα...

Έχω στοκ στην αποθήκη σιδερένια προφίλ πάχους 2χιλιοστά και διάσταση 20Χ40 χιλιοστά. Έχω επίσης καδρόνια 35Χ45 χιλιοστά.
Σκέφτομαι να βάλω τα πρώτα στην πόρτα και τα δεύτερα στο παράθυρο, όλα πιασμένα με γωνίες σε πάτωμα και ταβάνι και με την πλατιά πλευρά να "βλέπει" την πόρτα/παράθυρο. θα τα πιάσω και με τους ορθοστάτες με 4-5 βίδες κατά μήκος κάθε κολώνας.
Επειδή βλέπω και το κατέχετε το άθλημα, αν δεν υπάρχει καμιά ένσταση λέω να το προχωρήσω έτσι. Είπαμε, ο χώρος είναι ιδιόκτητος και προορίζεται για εργαστήρι, ο στόχος είναι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο.
ΥΓ: Οι 3 ορθοστάτες που λείπουν στις προηγούμενες φωτογραφίες είναι επειδή τελείωσαν τα λεφτά και η γυναίκα έβαλε βέτο για μέχρι μέσα Ιουνίου... :D

Εγω προσωπικα δεν συννενω...αλλα εσυ αποφασιζεις και αφου το οικονομικο ειναι ο κινητηριος μοχλος προχωρατο....
Βαλε οσες περισσοτερες γωνιες και στηριγματα μπορεις και σε περνει ωστε να γινει στιβαρη τουλαχιστον.....

Εντάξει παιδιά, θα βάλω κοιλοδοκό και ας τελειώσει λίγο πιο καθυστερημένα το πρότζεκτ. Θα ξαναγράψω εδώ όταν το προχωρήσω - ευχαριστώ και πάλι.

Ντουλαπα αποθηκευτικος χωρος 2χ2,5 μοιρασμενη σε ντουλαπια και ραφια για μεσα βαρη, οπως βιβλια, δωδεκαδες νερα, ρουχισμο κλπ.
Να φτιαχτει με μελαμινη ή κοντρα πλακε?
Αντιστοιχα μελαμινη-κοντρα πλακε σε δυνατοτητες αντοχης? Πχ 18αρα μελαμινα ειναι ιδια με ιδιου παχους κοντρα πλακε?
Αν γινει κοντρα πλακε, τα πορτακια μπορουν να γινουν απο το ιδιο υλικο?

Ειναι μεγαλη η διαφορα στο οικονομικο Νεκταρις και δεν αξιζει...
Νομιζω με 18αρα μελαμινη θα εισαι οκ...τι διαστασεις σκεφτεσαι να κανεις τα φυλλα...εαν ειναι 250 πλατος(το λεω καλα; )..τοτε βγαινουν περιπου απο 60εκ...πως το εχεις σκεφτει...το λεω γιατι εχει σημασια η κατασκευη πως θα γινει για να μπορεσει να αντεξει....

Νομίζω ότι το 60 είναι υπερβολή, συνήθως έως 45 πόντους είναι τα κουτιά της ντουλάπας αν δεν κάνω λάθος.Θα είναι και δύσκολο δλδ να σηκώσει την πόρτα.

Τώρα σε δύναμη και αντοχή το Κόντρα πλακέ είναι σαφώς πιο δυνατό αλλά αντίστοιχα δυνατή είναι και η τιμή του, όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω.Αν το προτιμήσεις πάντως και το 15ρι είναι υπεραρκετό.

Επίσης αν πάρεις ολόκληρες πλάκες και δεν σου τις πουλήσει με το τετραγωνικό να υπολογίσεις και την φυρα.Νομιζω ότι οι διαστάσεις του Κόντρα πλακέ είναι 250χ125 ενώ του Νοβοπάν 305χ185.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

με ατα τα βαρη θα κανουν κοιλια τα πλευρικα της μελαμινης με τον καιρο. μου εχει συμβει με οθονη CRT 21" σε αναλογο επιπλο.
Εκτος και αν δεσεις τα πλαινα με μερικα σταθερα, μη αφαιρουμενα ραφια

Ντουλαπα αποθηκευτικος χωρος 2χ2,5 μοιρασμενη σε ντουλαπια και ραφια για μεσα βαρη, οπως βιβλια, δωδεκαδες νερα, ρουχισμο κλπ.
Να φτιαχτει με μελαμινη ή κοντρα πλακε?
Αντιστοιχα μελαμινη-κοντρα πλακε σε δυνατοτητες αντοχης? Πχ 18αρα μελαμινα ειναι ιδια με ιδιου παχους κοντρα πλακε?
Αν γινει κοντρα πλακε, τα πορτακια μπορουν να γινουν απο το ιδιο υλικο?

Μελαμίνη Νεκτάριε , κουτιά των 50 πόντων . Ράφι 50 πόντων θα σκευρωσει ελάχιστα σε 4-5 χρόνια , στα 2 χρόνια τα βάζεις τούμπα .

Ναι 50αρια ισως είναι καλύτερα ώστε να μην κανουν κοιλιά...
Νεκταριε για βάλε κάνα προσχέδιο γιατί ανάλογα του τι θα βάλεις χωροταξικά σου κανονίσει και το μέγεθος σε πλάτος...
Μπορεί κάποια να θελεις να βγουν μικρότερα και κάποια μεγαλυτερα...

Μελαμίνη Νεκτάριε , κουτιά των 50 πόντων . Ράφι 50 πόντων θα σκευρωσει ελάχιστα σε 4-5 χρόνια , στα 2 χρόνια τα βάζεις τούμπα .
Ανεξαρτητα κουτια εννοεις, υψος επι πλατος στα 50?
Ναι 50αρια ισως είναι καλύτερα ώστε να μην κανουν κοιλιά...
Νεκταριε για βάλε κάνα προσχέδιο γιατί ανάλογα του τι θα βάλεις χωροταξικά σου κανονίσει και το μέγεθος σε πλάτος...
Μπορεί κάποια να θελεις να βγουν μικρότερα και κάποια μεγαλυτερα...

Διαφορα μεγεθη θελω ενα ντουλαπι χαμηλα για ογκωδη και βαρια και απο πανω λιγοτερο ογκωδη και βαρια.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:

Στο σαλόνι (σε μια γωνιά) έχω τοποθετήσει το γραφείο μου. Είναι ένα κλασσικό ξύλινο γραφείο (1,6 χ 0,7 μέτρα) που μετράει 30 χρόνια ζωής. Πάνω έχω το μόνιτορ/πληκτρολόγιο/mouse καθώς και κάτι μικρά ηχειάκια με το ρούτερ. Θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι νέο. Θα ήθελα να κρατήσω την ίδια διάσταση στο μήκος ενώ στο πλάτος θα το ήθελα ελαφρώς πιο φαρδύ (περί τους 80-85 πόντους). Δύο τα θεματάκια: α) Το κυρίως υλικό που θα χρησιμοποιηθεί (μελαμίνη, νοβοπάν, PVC, γυαλί, πλεξιγκλάς) και β) τα ''πόδια''.

Έχει πέσει ''εντολή'' από το έτερον ήμισυ για κάτι τέτοιο:

http://www.oikiakaeidh.gr/baseis-trapeziwn.htm

όσον αφορά τα πόδια.

Προσωπικά, μου αρέσει περισσότερο η ιδέα ενός χοντρού γυαλιστερού πλεξιγκλάς (2 εκ) που να μοιάζει με γυαλί. Τα πόδια θα πρέπει να βιδώσω ή να τα κολλήσω επάνω?

Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες σας. Θέλω να κρατηθώ οικονομικά, αλλά, και να φτιάξω κάτι πιο διακριτικό για το χώρο του σαλονιού από αυτό που υπάρχει τώρα. Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.

Ανεξαρτητα κουτια εννοεις, υψος επι πλατος στα 50;

Σορυ Νεκ , σου έγραψα βιαστικά . 50 πόντους πλάτος , ύψος κανε 2 κουτιά ότι ύψος σε βολεύουν και εσωτερικά μεταβλητά σε ύψος ράφια , όπως σε βολεύουν χωροταξικά .