Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα μάστορες. έχω μπλέξει με τον εργολάβο σε καινούριο σπίτι και είμαι να σκάσω. στα μπάνια έχουμε κρεμαστές λεκάνες. εκεί που είναι να κουμπώσει η λεκάνη στο ένα μπάνιο παρατήρησα πως το πλακάκι είναι ραγισμένο. Αυτός λέει εγώ δεν άφησα ραγισμένο πλακάκι κάνε ότι νομίζεις. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι κι εγώ να υπάρχει ραγισμένο πλακάκι γιατί είμαι ψείρας, αλλά από όταν στρώθηκαν τα πλακάκια πέρασαν πόσοι άνθρωποι απ το σπίτι, δεν μπορώ να ξέρω ποιος έκανε τη ζημιά. αν πάω να κουμπώσω την λεκάνη σ εκείνο το πλακάκι με το σφίξιμο δεν θα μείνει τίποτα. το ακόμα χειρότερο είναι πως το πλακάκι είναι πάνω σε γυψοσανίδα. το έχω ψιλοπάρει απόφαση πως μάλλον εγώ θα την φάω. Τι πρέπει να κάνω για να ξηλώσω το πλακάκι και αν είναι δυνατόν να μην χαλάσω τη γυψοσανίδα; να σπάσω λίγο λίγο το πλακάκι με ένα κατσαβίδι και να κάνω με σβουράκι την κόλλα από κάτω; να το ξηλώσω και αν φύγει η γυψοσανίδα να μοντάρω άλλη πάνω της. δεν ξέρω έχω χάσει τον ύπνο μου. βάζω και μια φώτο
Επανέρχομαι μετά από καιρό με ευχάριστα νέα. Κατάφερε ο μάστορας και έβγαλε τα δύο πλακάκια χωρίς καμία ζημιά στη γυψοσανίδα και τα γύρω πλακάκια. Εξυσε τον αρμο αρχικά με ένα κοπιδι για αρμούς και μετά ξεκίνησε με ένα καλέμι χτυπώντας και σπάζοντας σιγά σιγά τα πλακάκια. Ξύθηκε και η κόλλα, κόπηκαν σωστά και τα καινούρια πλακακια και τέλος καλό!

sent from OnePlus 5t

Mπραβο, τελος καλο ολα καλα!!
Τελικα αυτο που απαιτουσε η περιπτωση ηταν μια λυση με κοπιδι και καλεμι αλλα και μπολικη δεξιοτεχνια.

Ετσι έπρεπε να γίνει...σωστά ενεργησαι...το είχα να αναφέρει άλλωστε ότι με κοπίδι θα γινόταν η δουλειά...

Τέλος καλό όλα καλά...!!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα στην ομάδα.

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:

Στο σαλόνι (σε μια γωνιά) έχω τοποθετήσει το γραφείο μου. Είναι ένα κλασσικό ξύλινο γραφείο (1,6 χ 0,7 μέτρα) που μετράει 30 χρόνια ζωής. Πάνω έχω το μόνιτορ/πληκτρολόγιο/mouse καθώς και κάτι μικρά ηχειάκια με το ρούτερ. Θέλω να το αντικαταστήσω με κάτι νέο. Θα ήθελα να κρατήσω την ίδια διάσταση στο μήκος ενώ στο πλάτος θα το ήθελα ελαφρώς πιο φαρδύ (περί τους 80-85 πόντους). Δύο τα θεματάκια: α) Το κυρίως υλικό που θα χρησιμοποιηθεί (μελαμίνη, νοβοπάν, PVC, γυαλί, πλεξιγκλάς) και β) τα ''πόδια''.

Έχει πέσει ''εντολή'' από το έτερον ήμισυ για κάτι τέτοιο:

http://www.oikiakaeidh.gr/baseis-trapeziwn.htm

όσον αφορά τα πόδια.

Προσωπικά, μου αρέσει περισσότερο η ιδέα ενός χοντρού γυαλιστερού πλεξιγκλάς (2 εκ) που να μοιάζει με γυαλί. Τα πόδια θα πρέπει να βιδώσω ή να τα κολλήσω επάνω?

Γενικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες σας. Θέλω να κρατηθώ οικονομικά, αλλά, και να φτιάξω κάτι πιο διακριτικό για το χώρο του σαλονιού από αυτό που υπάρχει τώρα. Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.
Γιάννη το plexi κατ'εμέ έχει μειονεκτήματα. Θα σου βγει πανάκριβο, τα συγκεκριμένα πόδια δε νομίζω πως μπορείς να τα βιδώσεις πάνω, ακόμα και αν γίνεται θα φαίνεται άσχημο και η στήριξη θα είναι προβληματική. Μια εναλλακτική θα ήταν να σου ηλεκτροκολλήσουν οριζόντια τραβ3ρσα ανάμεσα στα πόδια ακριβώς κάτω απο το plexi αλλά πάλι άσχημα θα φαίνεται. Εγώ στη θέση σου σε αυτά τα ποδαρικά (μιας και είναι προαπαιτούμενα) θα έβαζα μια ωραία live edge επιφάνεια ξύλινη, ούτε μελαμίνες ούτε μλκιες.

Πχ

Attachments

• IMG_8524_Watermarked.jpg
    IMG_8524_Watermarked.jpg
    185.7 KB · Views: 125
Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο. Τι είναι το live edge?

Δεν έγραψα πιο πάνω στα υλικά ξύλο, διότι θεωρώ πως θα στοιχίσει ο κούκος αηδόνι...
Φυσικη γωνια, ακμη, πλευρα. Οχι κομμενο με μηχανικο τροπο.
Το καλο πραγμα κοστιζει και αντεχει στο χρονο!

live edge Γιαννη είναι όπως το βλέπεις στη φωτο.Απο τη μια η και απο τις δυο μεριές με το σχήμα του κορμού.Μια φετα δηλαδη.Δεν ειναι απαραίτητα απλησίαστα, απο μεγαλο πευκο ας πουμε κανει γυρω στο κατοσταρικο η φετα με μηκος 3.5 παχος 7cm και φαρδος 60.Ακατεργαστη παντα.Ηλίαααααα!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ευχαριστώ για την απάντηση Νίκο. Τι είναι το live edge?

Δεν έγραψα πιο πάνω στα υλικά ξύλο, διότι θεωρώ πως θα στοιχίσει ο κούκος αηδόνι...
Live edge ειναι οταν βγαζεις το "φιλετο" απο το δεντρο και δεν το γωνιαζεις αφηνεις στις ακρες το σχημα του κορμου. Στην πανω φωτο φαινεται στην ακρη προς την καρεκλα

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια, πιθανοτατα αφελης, ερωτηση:
Το Πασχα στο χωριο με εχωσε ο θειος και φτιαξαμε κατι τσιμεντα, καμια 10αρια-15 καροτσια, 2 χαρμανια. Με τον παλιο...χειροκινητο, παραδοσιακο τροπο. Για οποιον δεν τον ξερει, ειναι βαρβατη δουλεια και αμα εισαι μιας καποιας ηλικιας και του γραφειου, πιανονται χερια, ποδια, μεσες...
Επειδη το καλοκαιρι προβλεπονται και αλλα, αναρωτιομουν, αν (χωρις μπετονιεριτσα και αλλα τετοια) υπαρχει καποιος πιο ευκολος, εστω και λιγος πιο αργος τροπος.
Σκεφτομουν π.χ. "μικρο-χαρμανακια" σε μια μεγαλη λεκανη, ή κατι τετοιο, διπλα εκει που θα το ριξεις, να γλιτωσεις και το κουβαλημα (του νερου, τουλαχιστον). Ισως και με ανακατεμα με καποιο δραπανο.
Μπορει να δουλεψει κατι τετοιο; Καποιος αλλος τροπος;

Καθολου αφελης η ερωτηση σου.. Αντιθετος επειδη εχω βρεθει στην θεση σου αρκετές φορες καταλαβαινω απολυτα....Είναι πολυ κουραστική κατάσταση...

Το praktiker έχει κάτι πολύ καλές λεκάνες για λάσπη πολύ ανθεκτικές και στρογγυλές και ορθογώνιες.
Εγώ έχω 2 στρογγυλές των 25l γιατί μετακινούνται πιο εύκολα εαν χρειαστει....
Εχει λοιπον ορθογωνιες 65 και 90 λιτρων...
Αυτή των 90l νομίζω θα σε βολέψει στην ποσοτητα..
https://www.praktiker.gr/m/p/skafi-oikodomis-90lt-70356..
Με δραπανο απλο αποκλειεται με αναδευτηρα μεγάλο ναι.
Εγώ προσωπικά έχω ένα της Einhell στα 1400w και κάνω μια χαρά την δουλειά μου..
https://www.skroutz.gr/s/8262590/Einhell-TC-MX-1400-2-E.html

Έχω φτιαξει πολλά χαρμανια και αντέχει...Δεν θέλει πολύ χοντρό χαλίκι.. Εκεί κάπως ζορίζεται,θα την κανει την δουλεια,αλλα με το γαρμπιλι δεν έχει θέμα...

ΟΧΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ!!!
Μενει υλικο που δεν μπορει να ανακατευθει στις ακρες και χαλαει ολο το χαρμανι.
Με εχει σωσει και εμένα αυτο το συστημα με ενα καλο αναδευτηρα.
Ακομη και με γαρμπιλι μεσα γινεται δουλειά.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ΟΧΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ!!!

Σωστός ο παίχτης :2thumb22sup:

ΟΧΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ!!!

Με ενα απλο χειροκινητο εργαλειο γινεται δουλεια;
Για να μην παιρνω αναδευτηρα για μερικα σακια τσιμεντο

ΟΧΙ ΟΡΘΟΓΩΝΙΕΣ!!!

Βρε συ μυστρι δεν θα χρησιμοποιείς...;
Το απλώνεις στο κέντρο αυτό που έχει μείνει στην άκρη...
Δεν λέω με τις στρογγυλές δεν αντιμετωπίζεις θέμα τετοιο όπως λες αλλά διορθώνονται και αντιμετωπιζονται όλα...

Με στρογγυλή και μαλιστα 25l θα θέλει 2πλασια μην πω 3πλασια φτιαξιματα για αυτο και λέω ορθογώνια..

Εάν θέλει στρογγυλή και τον βολεύει οκ..
Που να βάλεις χαλίκι χοντρό μέσα...; το γαρμιλη δεν είναι τίποτα...

Αγγελε με τσάπα μπορείς να κάνεις δουλειά αλλά θα σου βγουν τα χέρια....
Ο αναδευτηρας σαν αυτόν που ανέβασα είναι μονόδρομος ως προς την χρήση...

απορία..με δραπανο ρεύματος δεν κανει δουλεια σαν αναδευτηρας???δεν καταλαβαίνω την διαφορά.

Ακριβώς....ζορίζεται πάρα πολύ να ανακατεύσει υλικά όπως κολλές και τσιμεντοειδη κονιασματα...που θέλουν ροπή και ανάλογες στροφές..

Κωστα επειδη την εχω πατήσει με ορθογώνια το λεω.
Πολυ σκύψιμο και δρν αξιζει.
Βρες μεγαλυτερη στρογγυλη να κανεις δουλεια.
Στις τιμες που εχουν πεσει οι αναδευτηρες δεν αξιζει να καψεις το δραπανο σου?